מתלבט בין 2 מקרנים:BenQ W1070 או HD131xe
-
shshmul
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 731
- שם מלא: שמוליק
- נתן תודות: 143 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
שלום רב לכולם וחג פורים שמח.
פעם ראשונה שאני מתעניין במקרן ולפי מה שקראתי 2 הדגמים שרשמתי בכותרת יתאימו לי בתור "מתחיל".
המקרן יהיה מיועד לסרטי HD בלבד ,לא יס ,לא סדרות ,לא משחקים,לא שידורי ספורט,רק סרטי קולנוע דרך HTPC !
המרחק צפייה נטו 2.8 מטר ואני שוקל לרכוש מסך 92'' חשמלי פשוט של: SplendorPro BCPEBHD92
וזמני הצפייה שלי רק בשעות הערב בלבד.
אשמח מאד אם מישהו יוכל להמליץ לי מי מבין 2 המקרנים יתאים עבורי.
תודה מראש לעוזרים.
פעם ראשונה שאני מתעניין במקרן ולפי מה שקראתי 2 הדגמים שרשמתי בכותרת יתאימו לי בתור "מתחיל".
המקרן יהיה מיועד לסרטי HD בלבד ,לא יס ,לא סדרות ,לא משחקים,לא שידורי ספורט,רק סרטי קולנוע דרך HTPC !
המרחק צפייה נטו 2.8 מטר ואני שוקל לרכוש מסך 92'' חשמלי פשוט של: SplendorPro BCPEBHD92
וזמני הצפייה שלי רק בשעות הערב בלבד.
אשמח מאד אם מישהו יוכל להמליץ לי מי מבין 2 המקרנים יתאים עבורי.
תודה מראש לעוזרים.
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6604
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 500 פעמים
- יצירת קשר:
לא יצא לי לבחון אף אחד מהם אבל יצא לי לקרוא עליהם. מדובר במקרנים מאוד דומים וההבדלים בינהם זניחים. יש כאלה שטוענים לעדיפות קלה של האופטומה בדו מימד ואחרים טוענים שה BENQ יותר חד. לדעתי זה מאוד לא חד משמעתי ולכן כל מה שתבחר יהיה בסדר
-
shshmul
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה על תגובתך המהירה.
האמת היא שתלת מימד כרגע לא העיקר עבורי,אולי בעתיד.מה שחשוב לי שהמקרן יקרין תמונה חדה,בהירה וחלקה ללא עיוותים.
הבנתי שיש מצב שבזמן שאני מדליק את המקרן המסך מופעל בו זמנית - תכונה שנקראת טריגר? האם 2 המקרנים תומכים בזה?
ושאלה מינורית,האם יש חשיבות לסוג כבל HDMI באורך של 8-10 מטרים?
תודה מראש
האמת היא שתלת מימד כרגע לא העיקר עבורי,אולי בעתיד.מה שחשוב לי שהמקרן יקרין תמונה חדה,בהירה וחלקה ללא עיוותים.
הבנתי שיש מצב שבזמן שאני מדליק את המקרן המסך מופעל בו זמנית - תכונה שנקראת טריגר? האם 2 המקרנים תומכים בזה?
ושאלה מינורית,האם יש חשיבות לסוג כבל HDMI באורך של 8-10 מטרים?
תודה מראש
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6604
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 500 פעמים
- יצירת קשר:
במידה וטריגר חשוב לך, אז יש את זה רק ל BENQ. זו יציאה של 12V שמתחברת לממסר שיכול לבצע כל מיני פעולות, כמו הורדת המסך שמדליקים את המקרן.
לגבי הכבל, HDMI זה מידע דיגיטלי, אז אם כבל זול מעביר לך תמונה ללא ריצודים ירקרקים, אז הכבל עושה את העבודה ואין שום צורך להשקיע בכבל יקר. אצלי יש כבל של 15 מטר שעלה סביב ה 200-250 שקל והוא עושה אחלה עבודה.
לגבי הכבל, HDMI זה מידע דיגיטלי, אז אם כבל זול מעביר לך תמונה ללא ריצודים ירקרקים, אז הכבל עושה את העבודה ואין שום צורך להשקיע בכבל יקר. אצלי יש כבל של 15 מטר שעלה סביב ה 200-250 שקל והוא עושה אחלה עבודה.
-
shshmul
-
- חבר פעיל במיוחד

כן ,טריגר חשוב לי מאד,אם כך אלך על הBENQ
האם הטריגר מצריך הוספת רכיב מסויים ? ואם כן כיצד נעשה הדבר? היש לך קישור לתאור החיבור כיצד נעשה הדבר בפועל?
ועוד שאלת תם למתחיל : האם מקרן ברמת המחיר של הBENQ מצריך כיול ?
תודה מראש
האם הטריגר מצריך הוספת רכיב מסויים ? ואם כן כיצד נעשה הדבר? היש לך קישור לתאור החיבור כיצד נעשה הדבר בפועל?
ועוד שאלת תם למתחיל : האם מקרן ברמת המחיר של הBENQ מצריך כיול ?
תודה מראש
היי,
אני במקומך לא הייתי מבסס את ההחלטה שלי למי שיש טריגר או לא. זה כמו להתלבט בקניית רכב ולבחור אחד על גבי השני בגלל שהווישרים מופעלים אוטומטית שמתחיל גשם.
אני הייתי בדיוק כמוך בהתלבטות, ולאחר השוואות מרובות הוחלט על האופטמה.
אתה יכול לראות קצת תמונות פה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 6&start=30
ותוכל לקרוא פה: http://www.avsforum.com/t/1484644/optom ... udget-king
על בחור שהיה לו את ה-BenQ והחליף אותו לאופטמה ולא מפסיק להגיד כמה מזל היה לו שהייתה לא את האפשרות להחליף.
אני במקומך לא הייתי מבסס את ההחלטה שלי למי שיש טריגר או לא. זה כמו להתלבט בקניית רכב ולבחור אחד על גבי השני בגלל שהווישרים מופעלים אוטומטית שמתחיל גשם.
אני הייתי בדיוק כמוך בהתלבטות, ולאחר השוואות מרובות הוחלט על האופטמה.
אתה יכול לראות קצת תמונות פה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 6&start=30
ותוכל לקרוא פה: http://www.avsforum.com/t/1484644/optom ... udget-king
על בחור שהיה לו את ה-BenQ והחליף אותו לאופטמה ולא מפסיק להגיד כמה מזל היה לו שהייתה לא את האפשרות להחליף.
-
shshmul
-
- חבר פעיל במיוחד

או קי אז כך
בתור "שחקן מתחיל" במקרנים
המקרן שנבחר הוא benq w1070
המסך של ספלנדר פרו 92"
המסך הותקן. ומחר אני צריך לרכוש מתלה למקרן
השאלה שלי איזה מתלה אני צריך? צמוד תקרה או טלסקופי? באיזה גובה אני צריך לתלות את המקרן במידה והתמונה מהרצפה מתחילה בגובה של 90 ס"מ ומלמעלה המרחק מהתקרה לתמונה בערך 50 ס"מ-המידות הם נטו.תמונה של 113 ס"מ גובה.המרחק נטו מהעדשה עצמה עד למסך 2.8 מטר
תודה מראש לעוזרים
נ.ב
אשמח מאד אם יש למישהו את הערכים האידיאליים לכוונון/כיול של המקרן הזה
בתור "שחקן מתחיל" במקרנים
המקרן שנבחר הוא benq w1070
המסך של ספלנדר פרו 92"
המסך הותקן. ומחר אני צריך לרכוש מתלה למקרן
השאלה שלי איזה מתלה אני צריך? צמוד תקרה או טלסקופי? באיזה גובה אני צריך לתלות את המקרן במידה והתמונה מהרצפה מתחילה בגובה של 90 ס"מ ומלמעלה המרחק מהתקרה לתמונה בערך 50 ס"מ-המידות הם נטו.תמונה של 113 ס"מ גובה.המרחק נטו מהעדשה עצמה עד למסך 2.8 מטר
תודה מראש לעוזרים
נ.ב
אשמח מאד אם יש למישהו את הערכים האידיאליים לכוונון/כיול של המקרן הזה