שאלת שימוש במערכת חימום מים על גז
-
mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
בדירה שלי (בשכירות) יש מערכת חימום מים גז הטורבו 16i הזה:
http://www.pazgas.co.il/heb/products/ho ... erheaters/
ממה שאני מבין (וגם בדקתי) הוא נכנס לפעולה רק כשאני מזרים מים חמים - בדקתי מתי הנורית IN USE נדלקת בהזרמת מים בברזים. השאלה היא האם בעצם יש איזושהי בעיה בלהשאיר את המערכת פועלת כל הזמן, ולכבות רק כשאני עוזב לתקופה ממושכת? בדירה אין דוד שמש, ולכן אופציה ב' היא דוד חשמלי. הפלוס פה זה שיש מים חמים כשקמים בבוקר, בלי לצאת למרפסת שירות להפעיל את המערכת.
http://www.pazgas.co.il/heb/products/ho ... erheaters/
ממה שאני מבין (וגם בדקתי) הוא נכנס לפעולה רק כשאני מזרים מים חמים - בדקתי מתי הנורית IN USE נדלקת בהזרמת מים בברזים. השאלה היא האם בעצם יש איזושהי בעיה בלהשאיר את המערכת פועלת כל הזמן, ולכבות רק כשאני עוזב לתקופה ממושכת? בדירה אין דוד שמש, ולכן אופציה ב' היא דוד חשמלי. הפלוס פה זה שיש מים חמים כשקמים בבוקר, בלי לצאת למרפסת שירות להפעיל את המערכת.
- deleteduser1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1253
- שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 181 פעמים
אצלי המערכת דלוקה כל הזמן כבר 5 שנים בערך.
בפועל הגז נדלק ומתחיל לחמם רק כשמים זורמים במערכת, כלומר כשפותחים ברז.
בפועל הגז נדלק ומתחיל לחמם רק כשמים זורמים במערכת, כלומר כשפותחים ברז.
-
mrunderhill
- חבר ותיק

תודה! נראה לי שבאמת אעשה את אותו דבר. צריך רק לראות כמה עולה לי הגז..נכנסו לדירה לפני כמה ימים אז אין לי מושג באמת כמה יקר זה 
-
mrunderhill
- חבר ותיק

eyalron - בכמה גז יוצא לך להשתמש? בינתיים אני רואה שאנחנו (זוג בלי ילדים) על חימום מים למקלחת/כלים וקצת בישול מגיעים לכמעט קוב לשבוע. זה הגיוני?
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4872
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
בדיוק סיימתי לחשב את הנושא מתוך מחשב על מה כדאי - חימום חשמל או גז.
האמת שהפתרון די פשוט: אם נניח עלות הגז היא 20 ש"ח לקוב - יוצא שעלות kwh הוא כמעט 0.7 ש"ח על גז.
בעוד על חשמל עלות kwh היא נעה בין 0.3 ש,ח בשעות השפל לבערך 1.2 ש"ח בשיא (בממוצע כ0.56 ש"ח).
להבנתי - באם אין דוד שמש ואין ברירה אחרת, שווה לשקול חימום חשמל (אטמור),
אך זה תלוי בהרגלי הצריכה - שווה לוודא שהמקלחות לא נופלות על שעות שיא של חברת חשמל בהם התעריף גבוהה מאוד, כי אז השיקול מתהפך ועדיף גז.
האמת שהפתרון די פשוט: אם נניח עלות הגז היא 20 ש"ח לקוב - יוצא שעלות kwh הוא כמעט 0.7 ש"ח על גז.
בעוד על חשמל עלות kwh היא נעה בין 0.3 ש,ח בשעות השפל לבערך 1.2 ש"ח בשיא (בממוצע כ0.56 ש"ח).
להבנתי - באם אין דוד שמש ואין ברירה אחרת, שווה לשקול חימום חשמל (אטמור),
אך זה תלוי בהרגלי הצריכה - שווה לוודא שהמקלחות לא נופלות על שעות שיא של חברת חשמל בהם התעריף גבוהה מאוד, כי אז השיקול מתהפך ועדיף גז.
- deleteduser1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1253
- שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 181 פעמים
חימום בגז הוא לאו דווקא זול יותר. יש לו שני יתרונות גדולים לטעמי:
1. זמינות מים חמים תמיד בלי שום תלות בחימום מראש
2. כשיש רק אדם אחד או שניים בבית חימום בדוד (בוילר) מלא הוא בזבוז של אנרגיה על מים חמים שלא יהיה בהם שימוש.
נקודות נוספות למחשבה:
1. חימום באטמור יכול לעבוד אם יש רק מקלחת אחת בבית (המכשיר הוא בד"כ מקומי ומותקן במקלחת עצמה) - פחות יעיל אם רוצים גם לרחוץ ידיים במים חמים באחד הכיורים או לשטוף כלים במים חמים. תשתית גז מתחברת לכל הדירה.
[עריכה] ראיתי עכשיו שיש גם פתרון אטמור לכל הבית - כלומר באותו סגנון כמו החימום בגז. אני לא מכיר ושווה לבדוק את היעילות והעלות שלו גם.
2. יש מכשירי חימום בגז שחיים במקביל לדוד שמש - כלומר לפי הטמפרטורה מחליט המכשיר האם להכנס לפעולה. זה שילוב מאד יעיל בארצנו שטופת השמש. לצערי אני גר בבית דירות גבוה (מעל 10 קומות אין חובה על הקבלנים להשתקין קולטי שמש ועל כן פתרון הגז או דוד חימום היו האלטרנטיבות היחידות)
מבחינת עלות: אני גר לבד בדירה (משתמש יחיד) ואין לי כיריים גז . בשימוש קבוע ורגיל חשבון הגז שלי יוצא בערך 150 שח לחודשיים (אמישראגז נותנת גם הנחה על שימוש במחמם גז).
1. זמינות מים חמים תמיד בלי שום תלות בחימום מראש
2. כשיש רק אדם אחד או שניים בבית חימום בדוד (בוילר) מלא הוא בזבוז של אנרגיה על מים חמים שלא יהיה בהם שימוש.
נקודות נוספות למחשבה:
1. חימום באטמור יכול לעבוד אם יש רק מקלחת אחת בבית (המכשיר הוא בד"כ מקומי ומותקן במקלחת עצמה) - פחות יעיל אם רוצים גם לרחוץ ידיים במים חמים באחד הכיורים או לשטוף כלים במים חמים. תשתית גז מתחברת לכל הדירה.
[עריכה] ראיתי עכשיו שיש גם פתרון אטמור לכל הבית - כלומר באותו סגנון כמו החימום בגז. אני לא מכיר ושווה לבדוק את היעילות והעלות שלו גם.
2. יש מכשירי חימום בגז שחיים במקביל לדוד שמש - כלומר לפי הטמפרטורה מחליט המכשיר האם להכנס לפעולה. זה שילוב מאד יעיל בארצנו שטופת השמש. לצערי אני גר בבית דירות גבוה (מעל 10 קומות אין חובה על הקבלנים להשתקין קולטי שמש ועל כן פתרון הגז או דוד חימום היו האלטרנטיבות היחידות)
מבחינת עלות: אני גר לבד בדירה (משתמש יחיד) ואין לי כיריים גז . בשימוש קבוע ורגיל חשבון הגז שלי יוצא בערך 150 שח לחודשיים (אמישראגז נותנת גם הנחה על שימוש במחמם גז).
-
mrunderhill
- חבר ותיק

הבנתי. מסתבר שכל הבניין שלנו משתמש רק בחימום על גז, אז נקווה שגם יש פה הנחה. עדיין לא הגיע חשבון ראשון אז אין לי ממש מושג.
חבל שנפלת לאינטרסים מגעילים של הקבלן.
אצלך בבניין אין גג סטנדרטי נכון?
רק דירות גג שיש הם עליה פרטית לגג. ואז אין אפשרות להתקין דוד שמש.
בשיטה הזו של רק חימום גז, גם ביום הכי חם אין מים חמים.
במקום לנצל את קרינת השמש.
אצלך בבניין אין גג סטנדרטי נכון?
רק דירות גג שיש הם עליה פרטית לגג. ואז אין אפשרות להתקין דוד שמש.
בשיטה הזו של רק חימום גז, גם ביום הכי חם אין מים חמים.
במקום לנצל את קרינת השמש.
**מצלמת פנים, הכלב מפרק לי את הבית**
ziv_r כתב:@haimbl,
ונגיד שתתקין מצלמות ושתתפוס וידאו של הכלב מבצע את זממו, מה בדיוק תעשה עם זה, תראה את זה לכלב ותגיד לו שהוא לא יכול להתחמק? הרי ברור לך שזה הוא....
-
mrunderhill
- חבר ותיק

מסכים איתך לחלוטין. במקרה שלי זה שכירות, אבל באמת לא מבין למה לא להתקין קולטי שמש..זה כ״כ חסכוני 10 חודשי בשנה.
הייתי בטוח שקנית את הדירה, בכל מקרה אתה משלם את חשבון הגז?
אם כן אכלת אותה מכל הכיוונים.
אולי תצליח לשכנע את הדיירים להתקין דודי שמש אם יש מקום על הגג.
אם כן אכלת אותה מכל הכיוונים.
אולי תצליח לשכנע את הדיירים להתקין דודי שמש אם יש מקום על הגג.
**מצלמת פנים, הכלב מפרק לי את הבית**
ziv_r כתב:@haimbl,
ונגיד שתתקין מצלמות ושתתפוס וידאו של הכלב מבצע את זממו, מה בדיוק תעשה עם זה, תראה את זה לכלב ותגיד לו שהוא לא יכול להתחמק? הרי ברור לך שזה הוא....
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4872
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
האטמור שמשורשר לדוד עושה בדיוק את אותו הדבר. נכנס לפעולה כשטמפ' המים מתלת לטמ' מטרה.2. יש מכשירי חימום בגז שחיים במקביל לדוד שמש - כלומר לפי הטמפרטורה מחליט המכשיר האם להכנס לפעולה. זה שילוב מאד יעיל בארצנו שטופת השמש. לצערי אני גר בבית דירות גבוה (מעל 10 קומות אין חובה על הקבלנים להשתקין קולטי שמש ועל כן פתרון הגז או דוד חימום היו האלטרנטיבות היחידות)...
ההפרש רק גדל כשמבינים שלמערכת הגז יש צורך בביקורת שנתית של טכנאי ולעיתים מתלווה לזה ריח של גז עם התיישנות המכשיר.
לא יודע לגבי הבדלי אמינות בין אטמור לגז או אם יש הוצאות נוספות לאטמור.
ישנו אתר שמרכז מחירי גז לפי חברה ואזור, 20 ש"ח לקוב זה מהזולים ביותר. אני היום משלם 35 ש"ח לקוב וזה בשכירות ומערכת גז מרכזית. רק כיריים מגיעים ל130ש"ח לחודש.