מאמר / מבחן האם ניתן לראות הבדל בין 4K ל- 1080K מסך
-
okioki0500
-
- חבר פעיל

- תגובות: 93
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
המאמר נותן מבט מסויים האם ניתן לראות הבדל בין מסך 4K סמסונג 55" לבין מסך 1080P סמסונג 55"
כלומר Left: Samsung UE55F9000 4K TV. Right: Samsung UE55F8000 HDTV
http://www.hdtvtest.co.uk/image/news/ri ... arison.jpg
ממרחק צפייה 2.74 מטר
היו הרבה ויכוחים לפחות במסכי סמסונג
המאמר :
http://www.hdtvtest.co.uk/news/4k-resol ... 153517.htm
http://www.hdtvtest.co.uk/image/news/ri ... -1080p.jpg
שימו לב המסכים צופו מסביב שלא ניתן יהיה לגלות כיתוב או סמל המסך ,רק לראות תמונה
שימו לב שגם בתמונה ניתן לראות מסך שמאל צבעים חמים יותר
התוצאות הן רובם המכריע של משתתפים זיהו נכונה את הטלוויזיה 4K, מה שמעיד כי קיים הבדל ניכר אפילו ממרחק 2.74 מטר
יותר מ 97% מהמשתתפים בצורה נכונה הטלוויזיה 4K.
יש מספר האזהרות :
1. קטעי וידאו 4K שהשתמשו ממחשב תקשורת היו באיכות גבוהה
2.למרות שרוב המשתתפים הצליחו לזהות את הטלוויזיה HD Ultra 4K, אין למשתתפים מושג איך הם הגיעו למסקנה שלהם.
( כך שנשארת השאלה האם רואים הבדל בחומר 1080P שמשודר לאותם מסכים )
כלומר Left: Samsung UE55F9000 4K TV. Right: Samsung UE55F8000 HDTV
http://www.hdtvtest.co.uk/image/news/ri ... arison.jpg
ממרחק צפייה 2.74 מטר
היו הרבה ויכוחים לפחות במסכי סמסונג
המאמר :
http://www.hdtvtest.co.uk/news/4k-resol ... 153517.htm
http://www.hdtvtest.co.uk/image/news/ri ... -1080p.jpg
שימו לב המסכים צופו מסביב שלא ניתן יהיה לגלות כיתוב או סמל המסך ,רק לראות תמונה
שימו לב שגם בתמונה ניתן לראות מסך שמאל צבעים חמים יותר
התוצאות הן רובם המכריע של משתתפים זיהו נכונה את הטלוויזיה 4K, מה שמעיד כי קיים הבדל ניכר אפילו ממרחק 2.74 מטר
יותר מ 97% מהמשתתפים בצורה נכונה הטלוויזיה 4K.
יש מספר האזהרות :
1. קטעי וידאו 4K שהשתמשו ממחשב תקשורת היו באיכות גבוהה
2.למרות שרוב המשתתפים הצליחו לזהות את הטלוויזיה HD Ultra 4K, אין למשתתפים מושג איך הם הגיעו למסקנה שלהם.
( כך שנשארת השאלה האם רואים הבדל בחומר 1080P שמשודר לאותם מסכים )
ההבדל הוא בתוכן, ולא במסך.
אם תיקח תוכן 1080p ותנגן על מסך 720p ועל מסך 1080p ממרחק מסויים (2.5 מטר לעד 50") אני טוען (והוכחתי למי שביקש) שאי אפשר להבין בהבדל.
אבל אם תנגן תוכן 720p באחד ותוכן 1080p בשני - זה יבלוט מאוד.
אם תיקח תוכן 1080p ותנגן על מסך 720p ועל מסך 1080p ממרחק מסויים (2.5 מטר לעד 50") אני טוען (והוכחתי למי שביקש) שאי אפשר להבין בהבדל.
אבל אם תנגן תוכן 720p באחד ותוכן 1080p בשני - זה יבלוט מאוד.
יצא לי לראות בארה"ב באחד החנויות מסכים אחד מול השני 4K ו FHD באותו גודל (65 אינץ) בתוכן 1080p לא ראיתי הבדל מהותי ממרחק 2-3 מטר
אך כאשר במסך 4K הוצג תוכן ברזולוציה שלו אין בכלל על מה לדבר זה תמונה אחרת לגמריי באיכות שלא ראיתי מעולם לפני שלא נדבר על זה שלא רואים פיקסלים ממרחק אפס (אני לא ראיתי). חדות, צבעים ועומק מעל כל ציפיה. מסך 4K היה של פאנסוניק לא זוכר דגם מדויק ו FHD היה של סאמסונג F8000
אגב היה שם גם מסך OLED של LG גם תמונה יפה מאוד וצבעים חיים אבל אני אישית אהבתי יותר את 4K
אך כאשר במסך 4K הוצג תוכן ברזולוציה שלו אין בכלל על מה לדבר זה תמונה אחרת לגמריי באיכות שלא ראיתי מעולם לפני שלא נדבר על זה שלא רואים פיקסלים ממרחק אפס (אני לא ראיתי). חדות, צבעים ועומק מעל כל ציפיה. מסך 4K היה של פאנסוניק לא זוכר דגם מדויק ו FHD היה של סאמסונג F8000
אגב היה שם גם מסך OLED של LG גם תמונה יפה מאוד וצבעים חיים אבל אני אישית אהבתי יותר את 4K
אני חושב שאתה מאוד צודק , יש הרי עודף פיקסליםmotico כתב:תמונההה
דעה אישית שלי, 1080 יראה יותר טוב במסך FHD לעומת מסך UHD.
המעבר ל UHD לא מוסיף פרטים לתמונה (כי הם לא קיימים) אבל מאלץ להכניס מנגנון למיפוי חדש של הפיקסלים. מנגנון שרק מקלקל....
עוד משהו אם אני מכוון את המסך ל-1080P יש פיקסלים עודפים ,זה לא משפיע לרעה על התמונה ?
נערך לאחרונה על ידי תמונההה ב 16/03/2014 17:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
והדעה המעניינת שלך מתבססת על...? תאוריה..?motico כתב:תמונההה
דעה אישית שלי, 1080 יראה יותר טוב במסך FHD לעומת מסך UHD.
המעבר ל UHD לא מוסיף פרטים לתמונה (כי הם לא קיימים) אבל מאלץ להכניס מנגנון למיפוי חדש של הפיקסלים. מנגנון שרק מקלקל....
בפועל מי שראה מדווח על שיפור בתמונה בתכני 1080p עקב האפסקייל המוצלח שמסך uhd מבצע.
למה שלא תלך לבחון את התאוריה שלך בשטח?
מי ראה ? איפה ראה ? מי אמר " האפסקייל המוצלח שמסך uhd מבצע " ?Tamir14 כתב:והדעה המעניינת שלך מתבססת על...? תאוריה..?......
בפועל מי שראה מדווח על שיפור בתמונה בתכני 1080p עקב האפסקייל המוצלח שמסך uhd מבצע.
למה שלא תלך לבחון את התאוריה שלך בשטח?...
איך יתכן שבונים תמונה חדשה לרזולוציה שלא צולם אליה וזה יראה טוב יותר מ- 1080P ?
הרי אתה כאן אך ורק כדי להתווכח ולעורר מהומות! אתה חושב שלא יודעים את זה?תמונההה כתב:מי ראה ? איפה ראה ? מי אמר " האפסקייל המוצלח שמסך uhd מבצע " ?......
איך יתכן שבונים תמונה חדשה לרזולוציה שלא צולם אליה וזה יראה טוב יותר מ- 1080P ?...
אתה חוזר שוב ושוב בכל מיני שמות שונים ומשונים אך המנגינה נשארת זהה.
לא יתכן כלום! 4K זה פיקציה ולא שווה כלום! VIZIO זה המסך הטוב בעולם!
קיבלת מספיק אוכל טרול?
אתה חצוףTamir14 כתב:הרי אתה כאן אך ורק כדי להתווכח ולעורר מהומות! אתה חושב שלא יודעים את זה?......
אתה חוזר שוב ושוב בכל מיני שמות שונים ומשונים אך המנגינה נשארת זהה.
לא יתכן כלום! 4K זה פיקציה ולא שווה כלום! VIZIO זה המסך הטוב בעולם!
קיבלת מספיק אוכל טרול?...
ברור שזו תאוריה!motico כתב:Tamir14
נכון, בעיקר תאוריה. זאת הסיבה שכתבתי שזאת דעה שלי.......
כמובן שאם יצא לך לראות מקרה כזה תן לנו חוות דעת....
אם היית מגבש את דעתך על בדיקות או עובדות לא היית צריך
לרשום דברים לא נכונים שלא מבוססים על כלום חוץ מתאוריות שגויות.
גם מנסיון אישי וגם משל אחרים.motico כתב:Tamir14
אין סתירה בין תאוריה ועובדה.
עכשיו נשאלת השאלה למה הגעת למסקנה נחרצת שהתיאוריה שגויה? מנסיון אישי או מציטוט של אחרים?...
רוצה דוגמא? שאל את המנהלים שלך כאן לגבי נסיונם ורשמיהם לגבי הנושא.
זה קצת מצחיק האמת שכתב באתר ממציא תאוריות שסותרות לגמרי את הממצאים בשטח.
תאמין לי שבמקרה שלך הסתירה קיימת ובגדול וצועקת עד השמיים!
Tamir14
לפני זמן מה היה שרשור של מכשיר המשפר את התמונה פלאים כשאות ה HDMI עובר דרכו. הוא קיבל שבחים מהרבה חברי הפורום שראו אותו בפעולה.
למרות שהכניסה והיציאה למכשיר היו FHD היה שיפור ברור בתמונה.
מה שאני רוצה להגיד ששיפור בתמונה לא חייב להיות בגלל שהמסך הוא 4K, זה יכול להיות בגלל תכונות אחרות. למשל, הוספת רוויה לצבע נתפסת כתמונה יותר יפה/טובה וכמובן יותר צבעונית. חידוד התמונה, הוספת קונטראסט וכו' גם הם יוצרים תחושה של תמונה יותר טובה (זה השינוי של המכשיר המתואר).
אנ י מניח שאתה מבין את הרעיון.
במסך שראית שיפור, האם לדעתך נוספו פרטים לתמונה שעברה המרה מ FHD ל UHD ולכן היא נראתה יותר טוב?
לפני זמן מה היה שרשור של מכשיר המשפר את התמונה פלאים כשאות ה HDMI עובר דרכו. הוא קיבל שבחים מהרבה חברי הפורום שראו אותו בפעולה.
למרות שהכניסה והיציאה למכשיר היו FHD היה שיפור ברור בתמונה.
מה שאני רוצה להגיד ששיפור בתמונה לא חייב להיות בגלל שהמסך הוא 4K, זה יכול להיות בגלל תכונות אחרות. למשל, הוספת רוויה לצבע נתפסת כתמונה יותר יפה/טובה וכמובן יותר צבעונית. חידוד התמונה, הוספת קונטראסט וכו' גם הם יוצרים תחושה של תמונה יותר טובה (זה השינוי של המכשיר המתואר).
אנ י מניח שאתה מבין את הרעיון.
במסך שראית שיפור, האם לדעתך נוספו פרטים לתמונה שעברה המרה מ FHD ל UHD ולכן היא נראתה יותר טוב?
מוטי
ברשותי מסך פלזמה של סמסונג 60 אינטש ( E550 )קרמריקה כתב:אם תנגן תוכן 720p באחד ותוכן 1080p בשני - זה יבלוט מאוד....
ניגנתי תוכן 720p ו 1080p
MKV איכותי מאותה קבוצת שיחרור , ניסיתי כמה קבוצות , וכמה שיחרורים .
כמו כן ניסיתי גם שחרורים של WEB-DL פעם ב 720 , ופעם ב 1080 .
לצערי הרב אני לא מצליח לראות הבדל ,
מרחק הישיבה הרגיל מול הטלוויזיה הוא 4 מטר
גם שהתקרבתי לא הצלחתי למצוא שינוי באיכות ..
מי שרואה את ההבדל ונהנה מאיכות גבוהה ב 1080 יחסית ל 720
שיבושם לו
-
okioki0500
-
- חבר פעיל

- תגובות: 93
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
pessik
האם כיוונת את כרטיס המסך שלך והטלוויזיה לשידור 720P ? או השארת על 1080P
כי על פי כתובך מובן רק שהצגת סרטים שונים בלי להסביר על הכבלים או נגן , שיטת שידור של הסרטים וקידודם
האם כיוונת את כרטיס המסך שלך והטלוויזיה לשידור 720P ? או השארת על 1080P
כי על פי כתובך מובן רק שהצגת סרטים שונים בלי להסביר על הכבלים או נגן , שיטת שידור של הסרטים וקידודם
ההנחה = אם כל הפשלות