לפני קניה - מספר התלבטויות, זקוק להמלצה (מסך 50''-46'')

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Psy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

כבר הרבה זמן אני מחפש ומתלבט בין מסכים, לרובם המוחלט לא מצאתי אף ביקורת, מכיוון שאני מעוניין לקנות בזמן הקרוב מאוד אז אשמח להמלצה על דגם מהרשימה הנ"ל (אלא אם כן יש משהו אחר בסגנון שעדיף על הרשום):

Philips 46PFL4208
Philips 50PFL3088H
Panasonic TH-L50B6
Samsung UA46F5300 / UE46F5500
Samsung UE46F6100

לכל מסך היתרונות והחסרונות שלו, מודע למפרט של כל אחת מהן, או ללכת על גודל (50'') ולוותר על SMART או ללכת על מסך קטן יותר (46'') אבל עם שלל אפשרויות, או לחלופין תמיכה ב3D וקצב רענון גבוה יותר (סדרה 6 של סמסונג) אבל לוותר על חיבורים (רק 2 HDMI)...

כולן פחות או יותר בתקציב, כמובן שנלקח בחשבון בתקציב שנתיים,שלוש וחמש שנות אחריות (לכל דגם לפי האחריות שלו), לא פחות מזה.

מאחר והמסך ימוקם באיזור עם 2 חלונות גדולים מאוד משני כיוונים אז פלזמה לא באה בחשבון..
מרחק הצפייה הוא בין 3.40-3.50 מ' (לספה הרחוקה - מול המסך).
השימושים הם בעיקר לשידורי HD, מעט SD, פלייסטיישן 3, סרטי בלו-ריי, הייתי מעדיף תמיכה בסמראט-טיוי אבל בתכלס אפשר תמיד לחבר רספברי-פיי, כרום-קאסט, מחשב מדיה וכו' אז נראה לי פחות בעיה...

מה אתם אומרים?
נערך לאחרונה על ידי Psy ב 12/03/2014 15:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

Psy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

בתור התחלה לפחות, איזה גודל מומלץ - מרחק הצפייה מהמסך הוא 3.40-3.50 מ', האם ללכת על ה50'' או שה46'' יספיק? אני לא רוצה בסוף להתבאס על הגודל, אז קודם נדע איזה גודל מסך עדיף לי (אם 50 ומעלה אז אין לי יותר מדי אופציות גם ככה)

אגב יש גם את הסוני KDL46R473 בתקציב, אבל גם עם 2 HDMI ונראה מסך סטנדרטי, עם כנראה איכות מסך איכותית כמו שסוני יודעת...

Psy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

יש איזה המלצות על דגם כלשהו ?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

לפי דעתי, למרחק צפיה שרשמת יתאים לך יותר מסך 50 אינץ' (לפחות :roll: )
מסך 46 לגודל הזה, פשוט לעולם לא יהיה "וואו". כן, אפשר לצפות ככה בסרטים, טלויזיה וכו', אבל קשה להיכנס ככה לסצינות (גם במשחקים)
אצלי השימושים מאד דומים לשלך ומרחק הצפייה אצלי טיפ-טיפה קצת מאצלך. אני עם 50 של סמסונג והיא עושה את העבודה יופי, אבל אפילו עכשיו, אחרי קצת יותר משנה שהתרגלתי אני כבר מעוניין להחליף אותה בגדולה יותר. הגודל לעולם לא מספיק כנראה.
אז וותר לדעתי על 46, כדי שלא יקרה לך מה שקרה לי לרבים אחרים - בהתחלה זה נראה מספיק ואז כשמתרגלים מתבאסים ורוצים גדול יותר.
שלא לדבר על זה ש 3D על גודל כזה ממרחק כזה זה מיותר לגמרי, לא מצליח להיכנס לחוויה.
רשום את התקציב המירבי בהחלט שלך וכך אולי יוכלו טוב יותר לכוון אותך.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Psy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

כן, נוטה להסכים...עוד בערך 10 ס''מ לרוחב ובערך 7+ לאורך זה די משמעותי.
מצד שני המסכים שבתקציב שלי [עד איזור 3700] לא רבים, זה או ללכת על הפנסוניק 50'' [שהיא אגב יקרה יותר אבל אולי אני אוכל להשיג במחיר טוב יותר] שהיא נראית די 'מסורסת', וסטנדרטית לגמרי, או על פיליפס שלפני שנה+ נמכרה [חטיבת האודיו והוידאו שלה] לפונאי אלקטריק היפנית, ככה שזאת לא באמת פיליפס, עד כמה שהמסך ההוא שווה, או להתפשר קצת על הגודל וללכת על משהו מוכר (יש לי מסך של סמסונג כבר למעלה מ-6 שנים, מלבד זה שהוא קטן - 32'' הוא עושה עבודתו נאמנה) שכבר מגיע עם עוד פיצ'רים שימושיים אבל להיות תלוי ב"אחריות" של חאפרים...
מצד אחד בא לי לחכות קצת לאיזה ירידת מחירים (מונדיאל ושות'), מצד שני אני תקוע עם מסך 32'' ממרחק של 3.5 מטר...זה די מדכא...
שאלה יהיו הצרות שלנו :)

ModChiP
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 481
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #6 

יש חדש?
מה עשית בסוף?
**מצלמת פנים, הכלב מפרק לי את הבית**
ziv_r כתב:@haimbl,
ונגיד שתתקין מצלמות ושתתפוס וידאו של הכלב מבצע את זממו, מה בדיוק תעשה עם זה, תראה את זה לכלב ותגיד לו שהוא לא יכול להתחמק? הרי ברור לך שזה הוא.
...

Psy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

כנראה שאני אלך על הפנסוניק L50B6, במרחק צפייה שלי אני צריך לפחות 50'' (די משמעותי מ46''), שמעתי רק ביקורות טובות על איכות המסך וגם 5 שנים אחריות של יבואן רשמי (לא שאני מצפה לאיזה עילוי) ולא חאפרים של סמסונג.

מה ההתלבטות שלך?

ModChiP
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

גם אני צריך 50 אינץ, רוב הזמן אני אצפה ב SD אני רוצה את האפשרות להזרים למכשיר, אבל זה אומר שהמחשב שלי יצטרך להישאר דלוק, אז חשבתי לחבר דיסקאוקי לרשת הביתית. ככונן רשת.
לא מובן לי איך ההזרמה עובדת. האם מחשב חייב לעשות את הקימפול בשביל המסך?
כי אם כן, בכל מקרה אני מחבר יס מקס HD ושם חייב מחשב דולק בשביל ההזרמה.
בכל מקרה. חשוב לי גם כתוביות בעברית דרך USB מחובר למסך או דרך הרשת.
על סמארט ויתרתי. מתוך מחשבה שאני אחבר סטיק סמארט כזה של אנדרואיד.
חשבתי על UA50F5000 אך לפי הבנתי אין לי לא LAN ואין לה גם אפשרות לכתוביות בעברית.
גם חשוב לי חיבור נורמלי לקיר(עם ה 4 ברגים הסטנדרטי).
ונגיד שתתקין מצלמות ושתתפוס וידאו של הכלב מבצע את זממו, מה בדיוק תעשה עם זה, תראה את זה לכלב ותגיד לו שהוא לא יכול להתחמק? הרי ברור לך שזה הוא.
...

the_king
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #9 

Psy : ממליץ לך לראות את ה B6 בחנות ליד הדגמים הנוספים.
אני התלבטתי בין הפאנסוניק לסמסונג (F5000) והסמסונג הציגה תמונה משמעתית טובה יותר (לטעמי) לא משנה איך נסיתי לכייל את התמונה בפנאסוניק (שגם ככה האפשרויות בתפריט בסיסיות).

ModChiP
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

מה לגבי כתוביות וחיבור LAN?
...

ModChiP
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

בסוף אני מחבר סטיק של BLUETIMES MX5 אז אני רוצה את המסך הכי איכותי במחיר הכי טוב. אני מתלבט בין UA50F5000 לבין הסמסונג B6
מה לגבי האחריות של יורוקום?
זה 4+1?
היא יותר טובה מהאחריות של סמליין?
...

Psy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

עם המכשיר הזה [BLUETIMES MX5] ואחרים - אתה לא חייב סמארט ו\או תמיכה בכתוביות בעברית של המסך נכון?
הB6 פנסוניק התכוונת.
מה זה 4+1? ראיתי בכל המקומות 5 שנים, לעומת ה1+2 של י.שלום [מייבאים סמסונג] או ה-3 שנים של סמליין [שכנראה השירות שלהם אותו *** כמו "סאני-כס" של הסלולר של סמסונג]
מה שאני שונא בכל החנויות שמוכרות את הסמסונג זה שאתה מקבל תמיד שנה אחת אחריות ואתה צריך להוסיף עוד כמעט רבע מהמחיר של המסך בשביל אחריות "נורמלית" ל-3 שנים, וזה אחרי שהם מתהדרים ב"יבואן רשמי" עלק... רק בגלל זה זה מוריד אותי מהמסכים שלהם, בהמשך לזה שאתה לא ידוע על איזה דגם פנל אתה נופל ..

במחיר אפילו קצת יותר זול שווה לבדוק גם את SHARP LC50LE450M [דגם חדש של 2014] שמגיע ישר עם 3 שנים אחריות של היבואן בלי המשחקי קקה של סמסונג השרמוטות או מסך של Toshiba 50L2333 \ 50L2300 ...
לא יודע, מבחינת מפרט הכל נראה לי אותו הדבר, הכל תלוי בסוף באיכות הפאנל [הרבה מסכים של סמסונג הם עם פאנל של שארפ]
צריך למצוא יום וללכת לראות כמה דגמים, הבעיה בחנות שזה מתקרב להיות האופטימל שלך בבית - מבחינת תאורה, ספה\ גובה, כיול צבעים, שידורי טלוויזיה \ סרטים וכו'......
אבל גם קשה מאוד עד בלתי אפשרי למצוא ביקורת על הדגמים האלה [באתרים מחו"ל] שם כל מסך עם דגמים מפה ועד-אלא-ידע....

אגב מאיפה קנית את המכשיר ובכמה?
יש לו WIFI מובנה?

ModChiP
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

http://www.aliexpress.com/item/Bluetime ... 06431.html

לא קניתי עדיין,
יש פה את MAD-DOG שמכיר את המכשיר.
עכשיו בתאכלס איזה מסך יותר איכותי הסמסונג(50F500) או הפנסוניק B6 (יש הבדל בין B6 או B6M)?
ואצל מי האחריות שלו יותר טובה? (רשמית כמובן)
...

the_king
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

קצת מידע רלוונטי:

http://www.avforums.com/threads/panason ... n.1843361/

http://www.amazon.co.uk/Panasonic-TX-L5 ... B00BQ8Y7W2

http://www.avforums.com/threads/philips ... b.1786917/

לשאלתך Psy :
ראיתי את שני הדגמים בחנות אחד ליד השני - ולמרות שהייתי מעדיף לקבל שירות מירוקום (5 שנים אחריות לעומת 3 שנים של סמליין) הפאנסוניק פשוט הראתה תמונה פחות טובה מהסמסונג (50f5000) לא משנה גם אם נסיתי לשחק עם התפריט על מנת לשפר את איכות התמונה.
המלצה שלי היא הסמסונג בין שתי האפשרויות הנ"ל.

לגבי לוטו פנלים בסמסונג - בפורומים שונים טוענים שסמסונג איננה מייצרת פנלים בגודל 50' ככה שאם הנושא חשוב לך כדאי לך לשקול לרכוש את ה 46' שסמסונג כן מייצרים.

קניה מהנה !

ModChiP
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

בפנסוניק יש הבדל בין B6 או B6M?
...

Psy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

the_king כתב:קצת מידע רלוונטי:

http://www.avforums.com/threads/panason ... n.1843361/

http://www.amazon.co.uk/Panasonic-TX-L5 ... B00BQ8Y7W2

http://www.avforums.com/threads/philips ... b.1786917/

לשאלתך Psy :
ראיתי את שני הדגמים בחנות אחד ליד השני - ולמרות שהייתי מעדיף לקבל שירות מירוקום (5 שנים אחריות לעומת 3 שנים של סמליין) הפאנסוניק פשוט הראתה תמונה פחות טובה מהסמסונג (50f5000) לא משנה גם אם נסיתי לשחק עם התפריט על מנת לשפר את איכות התמונה.
המלצה שלי היא הסמסונג בין שתי האפשרויות הנ"ל.

לגבי לוטו פנלים בסמסונג - בפורומים שונים טוענים שסמסונג איננה מייצרת פנלים בגודל 50' ככה שאם הנושא חשוב לך כדאי לך לשקול לרכוש את ה 46' שסמסונג כן מייצרים.

קניה מהנה !
...
תודה!
כנראה שבאמת אצטרך לראות אותן אחת מול השנייה, כמה עולה היום מסך כזה של סמסונג (50f500) עם אחריות 3 של סמליין?
הפאנל אני מניח יהיה של שארפ? אני צריך 50", 46 לא יספיק.
אגב איזה תכנים בדקת בשני המסכים?
הם היו באותו איזור או במקום אחר? (תאורה שונה, זווית/גובה שונה)

the_king
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

אף אחד לא מבטיח שהפנל יהיה של שארפ, יש עוד 2 חברות שמיצרות פנלים לסמסונג מלבד שארפ.
אתה מוזמן לחקור את הנושא ב AVFORUM יש שם Thread שלם שנוגע רק לנושא הפנלים.
אם אתה נעול לקנות סמסונג הייתי עוזב את נושא הפנלים מכיוון שבסוף זה לא באמת משנה, מה שיקבע זה אם אתה נהנה מהמסך או לא (ללא קשר לפנל בו השתמשו).
אני השוותי בין המסכים גם בתכני SD וגם בתכני HD. בשני המקרים ראו טוב יותר בסמסונג.
שוב, זו דעתי האישית ויכול להיות שיש כאלו שיסתרו אותה אבל היו פה מספר לא קטן של תגובות של חברי הפורום שטוענים שמסכי הלד של פנסוניק אינם מהטובים בתחום ויש לה עוד מה להשתפר.
(המסכים היו באותו גובה צמודים זה לזה ונבחנו עם אותן זוויות צפיה )
לגבי מחירים , אני מאמין שזאפ יתן לך אינדקציה טובה למחיר.

ModChiP
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

בזאפ יש בחור שאמר בדיוק הפך, אני מניח שזה עניין סוביקטיבי.
אבל אי אפשר להתעלם מהאחריות הארוכה של פנסוניק.
...

Psy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

זאפ לא ממשנותן אינדיקציה כי הרוב המוחלט שם זה ייבוא מקביל מאלטזכן עם אחריות של חברה עלומת שם למשך שנה בלבד.
במסכים של סמסונג על כל פנים..

יש לי מסך של סמסונג כבר 6 שנים ואני באמת מבסוט ממנו, מלבד זה שהוא כבר קטן לי מאוד - 32",
אני חייבללכת לחנות קודם לראות מה ההבדליםבין 46 ל50 אם זה באמת משמעותי.
ב46 המבחר גדול הרבה יותר עם יותר פיצ'רים, ב50 אין לי הרבה אפשרויות במסגרת התקציב הדי דל..

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”