רסיבר HD
הצלחת לבלבל אותי:cavi כתב:אין רסיבר עם חיבור HDMI במחיר הזה..
אתה יכול לחבר את הפלאזמה ישר למקור (HD-DVD) או לחלופין לממיר (שיצא בקרוב אני מקווה שיכלול HDMI)
בכל הקשור לאודיו עדיין לא יצאו רסיברים אשר תומכים בפורמטים החדשים....
מצד אחד אמרת ש"אין רסיבר עם חיבור HDMI במחיר הזה" - כלומר HDMI הוא זה ההופך את הרסיבר לק"ב?!
מצד שני אתה אומר שעדיין לא יצאו רסיברים שתומכים בפורמטים החדשים (האם התכוונת פורמט HD)?
אז אין פורמו התומך ב - HD או שהמחיר שציטטתי לא מתאים?
רק לסבר את האוזן, המוכר טען בפניי ש"הרמן" 230 הוא תומך HD.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לא יודע, מרטין. אתם המומחים!MartinHSabag כתב:כשאתה אומר HD, למה אתה מתכוון?
למיתוג/UPCONVERSION/UPSCALING של וידאו , או תמיכה בפורמטי אודיו החדשים של BLURAY ו-DVD-HD?...
בתכנון מערכת ק"ב שהבסיס שלה יהיה פלאזמה HD ורסיבר ק"ב. מה המשמעות שהרסיבר גם HD?
כבר הבנתי מה המשמעות והחשיבות של HD למסך - חדות ואיכות תמונה וגו'. אין לי מושג מה המשמעות של HD באודיו.
דרך אגב, בעקבות קריאה בפורום אני חושב שארכוש OPPO שיספק לשנים הקרובות.
הרמן קרדון 230 הוא תומך HD?
, ממש לא..
אני אסביר בקצרה..
תראה, יש חיבור שנקרא HDMI, החיבור הזה יכול להעביר תכני HD..
ברסיברים זולים החיבור הזה לא קיים, וברסיברים שהוא כן קיים הוא משמש בד"כ לצורך מיתוג, יש כאלה רסיברים שהוא גם "משפר איכות" כמו הדנון 2807 ויש רסיברים כמו הימאהה 2600 שהוא משפר רזולוציה...
עכשיו אתה מערבב פה כמה דברים ביחד, הרסיברים הם HD, אבל לHD-DVD ובלו ריי יש פורמטים חדשים של סאונד שהרסיברים עדיין לא תומכים בו (וגם החיבור HDMI שקיים ברוב הרסיברים לא תומך בו, החיבור קיום הוא 1.1, החיבור התומך הוא 1.3)..
הOPPO הוא DVD ולא HD-DVD..
אני אסביר בקצרה..
תראה, יש חיבור שנקרא HDMI, החיבור הזה יכול להעביר תכני HD..
ברסיברים זולים החיבור הזה לא קיים, וברסיברים שהוא כן קיים הוא משמש בד"כ לצורך מיתוג, יש כאלה רסיברים שהוא גם "משפר איכות" כמו הדנון 2807 ויש רסיברים כמו הימאהה 2600 שהוא משפר רזולוציה...
עכשיו אתה מערבב פה כמה דברים ביחד, הרסיברים הם HD, אבל לHD-DVD ובלו ריי יש פורמטים חדשים של סאונד שהרסיברים עדיין לא תומכים בו (וגם החיבור HDMI שקיים ברוב הרסיברים לא תומך בו, החיבור קיום הוא 1.1, החיבור התומך הוא 1.3)..
הOPPO הוא DVD ולא HD-DVD..
אני חייב לחדד,
כי אתה משתמש בכמה מושגים שהם טריוויאלים לך, אבל לא לי:
1. "מיתוג" ברסיבר שבו קיים חיבור HDMI - הכוונה שיפור איכות הצליל?!
2. מה הכוונה "שיפור רזולוציה" ברסיבר? הרסיבר כידוע לי מעביר שמע/צליל ולא מראה?!
3. לגבי ה - OPPO אני מופתע. כ"כ מתלהבים ממנו כאן ועל התכנים החדים שהוא מעביר, עד שחשבתי שהוא HD. אם הוא לא - אז ממה נובעת ההתלהבות הגדולה?
1. "מיתוג" ברסיבר שבו קיים חיבור HDMI - הכוונה שיפור איכות הצליל?!
2. מה הכוונה "שיפור רזולוציה" ברסיבר? הרסיבר כידוע לי מעביר שמע/צליל ולא מראה?!
3. לגבי ה - OPPO אני מופתע. כ"כ מתלהבים ממנו כאן ועל התכנים החדים שהוא מעביר, עד שחשבתי שהוא HD. אם הוא לא - אז ממה נובעת ההתלהבות הגדולה?
אבל למה אתה מתעצבן?
מיתוג זה לברור בין פונקציה א לפונקציה ב..
אני מסביר, נגיד ואתה עכשיו רואה סרט בכבלים ונמאס לך ממנו ואתה רוצה לראות סרט בDVD אז יש לך כמה אופציות, הראשונה היא לחבר מההתחלה את הDVD לטלוויזיה ואז להעביר את הטלוויזיה למצב וידאו ולראות את הסרט או לחבר את הDVD לרסיבר ואז הטלוויזיה נשארת על תחנה קבועה וכל הסוויצ'ים (מיתוגים) נעשים ע"י הרסיבר...
מתי זה טוב? כשיש לך הרבה מכשירים ובטלוויזיה אין מספיק כניסות אז אתה מחבר הכל לרסיבר (שיש לו הרבה כניסות לרוב) ואז אתה לא צריך כל פעם לחבר כל מכשיר כשאתה רוצה להשתמש בו...
בקשר לשאלה 2, יש רסיברים שהם רק סטריאו, יש רסיברים שהם 5 ערוצים יש רסיברים שהם בעלי 7 ערוצים ויש רסיברים שהם הכל ביחד
...
כיום רוב הרסיברים משלבים בתוכם מעבדי וידאו לצורך מיתוג ונוחות, כיום הרסיברים היקרים יותר משלבים גם חיבורי HDMI, עכשיו מה זה שיפור רזולוציה?, ברסיבר יש מעבד שלוקח את התמונה ומשפר לה את הרזולוציה עד כמה שאפשר, איך זה מתבצע?, נגיד שהתמונה בטלוויזיה מורכבת 4 פיקסלים (פיקסל= נקודת הצבע במסך, הרבה נקודות כאלה מרכיבות תמונה, ככול שיש יותר נקודות כך התמונה "טובה" יותר) והסרט שאתה צופה בו הוא באיכות גרוע והוא מורכב מפיקסל אחד, מה שהרסיבר עם האופציה הזאת יעשה זה יחלק את התמונה ל4 ובכך ישפר את התמונה (כמובן שזה בא לידי ביטוי כשמדובר בהרבה פיקסלים ולא בפיקסל אחד)..
בקשר לOPPO, הוא אחלה DVD אבל הפורמט שהוא קורא זה פורמט DVD ומה שהוא עושה זה בדיוק מה שהסברתי קודם, לוקח X והופך אותו לY=רזולוציה טובה יותר.
HD-DVD זה פורמט שבו אין צורך לעשות את ההמרה הזאת מכיוון שמהתחלה הקובץ הוא באיכות גבוהה, עכשיו אתה שואל את עצמך מה ההבדל בין DVD ש"משפר איכות" כמו הOPPO לבין הHD-DVD שבא עם האיכות הזאת מההתחלה, אז יש הבדל, אם אתה רוצה ללמוד על HD אז יש הרבה מאמרים שאתר, תעשה חיפוש..
מקווה שעניתי לך על השאלות
מיתוג זה לברור בין פונקציה א לפונקציה ב..
אני מסביר, נגיד ואתה עכשיו רואה סרט בכבלים ונמאס לך ממנו ואתה רוצה לראות סרט בDVD אז יש לך כמה אופציות, הראשונה היא לחבר מההתחלה את הDVD לטלוויזיה ואז להעביר את הטלוויזיה למצב וידאו ולראות את הסרט או לחבר את הDVD לרסיבר ואז הטלוויזיה נשארת על תחנה קבועה וכל הסוויצ'ים (מיתוגים) נעשים ע"י הרסיבר...
מתי זה טוב? כשיש לך הרבה מכשירים ובטלוויזיה אין מספיק כניסות אז אתה מחבר הכל לרסיבר (שיש לו הרבה כניסות לרוב) ואז אתה לא צריך כל פעם לחבר כל מכשיר כשאתה רוצה להשתמש בו...
בקשר לשאלה 2, יש רסיברים שהם רק סטריאו, יש רסיברים שהם 5 ערוצים יש רסיברים שהם בעלי 7 ערוצים ויש רסיברים שהם הכל ביחד
כיום רוב הרסיברים משלבים בתוכם מעבדי וידאו לצורך מיתוג ונוחות, כיום הרסיברים היקרים יותר משלבים גם חיבורי HDMI, עכשיו מה זה שיפור רזולוציה?, ברסיבר יש מעבד שלוקח את התמונה ומשפר לה את הרזולוציה עד כמה שאפשר, איך זה מתבצע?, נגיד שהתמונה בטלוויזיה מורכבת 4 פיקסלים (פיקסל= נקודת הצבע במסך, הרבה נקודות כאלה מרכיבות תמונה, ככול שיש יותר נקודות כך התמונה "טובה" יותר) והסרט שאתה צופה בו הוא באיכות גרוע והוא מורכב מפיקסל אחד, מה שהרסיבר עם האופציה הזאת יעשה זה יחלק את התמונה ל4 ובכך ישפר את התמונה (כמובן שזה בא לידי ביטוי כשמדובר בהרבה פיקסלים ולא בפיקסל אחד)..
בקשר לOPPO, הוא אחלה DVD אבל הפורמט שהוא קורא זה פורמט DVD ומה שהוא עושה זה בדיוק מה שהסברתי קודם, לוקח X והופך אותו לY=רזולוציה טובה יותר.
HD-DVD זה פורמט שבו אין צורך לעשות את ההמרה הזאת מכיוון שמהתחלה הקובץ הוא באיכות גבוהה, עכשיו אתה שואל את עצמך מה ההבדל בין DVD ש"משפר איכות" כמו הOPPO לבין הHD-DVD שבא עם האיכות הזאת מההתחלה, אז יש הבדל, אם אתה רוצה ללמוד על HD אז יש הרבה מאמרים שאתר, תעשה חיפוש..
מקווה שעניתי לך על השאלות
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
ilanb0,
התאבון גדול, אבל התקציב עדיין לא... רצוי מאוד לתאם ציפיות שלא תתאכזב.
התאבון גדול, אבל התקציב עדיין לא... רצוי מאוד לתאם ציפיות שלא תתאכזב.
זה מה שבד"כ עושים, לא?cavi כתב: כשיש לך הרבה מכשירים ובטלוויזיה אין מספיק כניסות אז אתה מחבר הכל לרסיבר (שיש לו הרבה כניסות לרוב) ואז אתה לא צריך כל פעם לחבר כל מכשיר כשאתה רוצה להשתמש בו...
...
ועל איזה מחירים אנחנו מדברים אם אני רוצה רסיבר שגם ישפר לי את הרזולוציה של המסך?
ובעיקרון, היכן ממוצבים הרסיברים מהדגם שהזכרתי - הרמן 130/230 ודומיו? כלומר, איך נחשבים באיכות?
אנחנו מדברים על 8000₪+ לרסיבר בלבד...ilanb0 כתב:זה מה שבד"כ עושים, לא?cavi כתב: כשיש לך הרבה מכשירים ובטלוויזיה אין מספיק כניסות אז אתה מחבר הכל לרסיבר (שיש לו הרבה כניסות לרוב) ואז אתה לא צריך כל פעם לחבר כל מכשיר כשאתה רוצה להשתמש בו...
...
ועל איזה מחירים אנחנו מדברים אם אני רוצה רסיבר שגם ישפר לי את הרזולוציה של המסך?
ובעיקרון, היכן ממוצבים הרסיברים מהדגם שהזכרתי - הרמן 130/230 ודומיו? כלומר, איך נחשבים באיכות?...
והוא לא משפר את הרזולוציה של המסך, הוא משפר את הרזולוציה של התמונה שמוצגת על המסך..
הרמן 130/230=דגמים ישנים, היום יש כבר את ה140 ובעוד מספר חודשים יצא 145/245.
ה130/230 הם בני שנתיים+...
תצורה של 5.1
אבל, האם יש טעם לקנות רסיבר הרמן שהוא 6.1 או 7.1 רק בגלל שדגמי הרמן 130/135 כבר בני שנתיים? האם 140 הוא 5.1? והאם יש יתרון לרכוש הרמן 240 אם התצורה היא של 5.1 ?cavi כתב:אנחנו מדברים על 8000₪+ לרסיבר בלבד...ilanb0 כתב:זה מה שבד"כ עושים, לא?cavi כתב: כשיש לך הרבה מכשירים ובטלוויזיה אין מספיק כניסות אז אתה מחבר הכל לרסיבר (שיש לו הרבה כניסות לרוב) ואז אתה לא צריך כל פעם לחבר כל מכשיר כשאתה רוצה להשתמש בו...
...
ובעיקרון, היכן ממוצבים הרסיברים מהדגם שהזכרתי - הרמן 130/230 ודומיו? כלומר, איך נחשבים באיכות?...
והוא לא משפר את הרזולוציה של המסך, הוא משפר את הרזולוציה של התמונה שמוצגת על המסך..
הרמן 130/230=דגמים ישנים, היום יש כבר את ה140 ובעוד מספר חודשים יצא 145/245.
ה130/230 הם בני שנתיים+......
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
יש פה בעיה בהגדרת המונח רסיבר HD.
בכל מקרה, אם הכוונה היא בין היתר לאפשרות לנגן את הפורמטים החדשים בתחום הסאונד של שתי הטכנולוגיות אז חשוב לדעת:
כיום ניתן להעביר את הפורמטים החדשים ב-3 שיטות:
1. אנאלוגית
2. באמצעות HDMI גרסא 1.2 (אולי גם גרסאות קודמות מאפשרות לעשות כך ואני פשוט לא זוכר) כאשר הסאונד עובר את הפענוח במקור ופשוט עובר דיגיטלית לרסיבר.
3. באמצעות HDMI גרסא 1.3 כאשר הפענוח מתבצע ברסיבר. הבעייה עם שיטה זו (נכון להיום) היא שמספר המכשירים שכוללים חיבור HDMI 1.3 מצומצם מאד (להערכתי לא עולה על 5).
בכל מקרה, אם הכוונה היא בין היתר לאפשרות לנגן את הפורמטים החדשים בתחום הסאונד של שתי הטכנולוגיות אז חשוב לדעת:
1. אנאלוגית
2. באמצעות HDMI גרסא 1.2 (אולי גם גרסאות קודמות מאפשרות לעשות כך ואני פשוט לא זוכר) כאשר הסאונד עובר את הפענוח במקור ופשוט עובר דיגיטלית לרסיבר.
3. באמצעות HDMI גרסא 1.3 כאשר הפענוח מתבצע ברסיבר. הבעייה עם שיטה זו (נכון להיום) היא שמספר המכשירים שכוללים חיבור HDMI 1.3 מצומצם מאד (להערכתי לא עולה על 5).
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
טוב, כבר הבנתי שרסיבר HD הוא מעל למשאביי.MarioMan כתב:יש פה בעיה בהגדרת המונח רסיבר HD.
1. אנאלוגית
3. באמצעות HDMI גרסא 1.3 כאשר הפענוח מתבצע ברסיבר. הבעייה עם שיטה זו (נכון להיום) היא שמספר המכשירים שכוללים חיבור HDMI 1.3 מצומצם מאד (להערכתי לא עולה על 5)....
אבל אני חוזר ושואל:
נניח שהחלטתי על רסיבר מבית "הרמן". האם העובדה שהדגמים הקיימים לתצורת 5.1 הינם בני כשנתיים, צריכה להביא אותי לרכישת רסיבר מתקדם יותר המתאים לתצורת 6.1 או 7.1?