מיקום הרמקולים בסלון בעייתי מאוד

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים. בשע"ט אנחנו אורזים את חפצינו מהדירה המתפרקת בתל אביב, ועוברים לדירה חדשה לגמרי מקבלן (אבל בפריפריה.. 8) ). ראשית כל אציין שהדירה בשכירות, ולכן אין לי יכולת לבצע בה שינויים מבניים, רק לתלות דברים בלי יותר מדי קדיחות ובטח שלא חציבות.
בדירה שבחרנו היו הרבה יתרונות, אבל החסרון המהותי שלה זה המבנה של הסלון שמונע ממני התקנת אחוריים כמו שצריך, אבל מבחינת ההנהלה, הטיעון של "אני לא יכול להתקין רמקולים" לא פוסל את הדירה..לך תבין אנשים :(

צירפתי פה תמונה של הסלון. כמו שאתם רואים בשום קונפיגורציה אין לי אפשרות של תלית אחורים על קיר אחורי. השרטוט גם מטעה, מאחר ודלת הכניסה נפתחת לכיוון השני מהסורטט מה שאומר שמצד ימין לדלת אין אפשרות לשים טלויזיה (לא שזה היה עוזר).
האופציות ששקלתי הן :
1. לתלות את הרמקולים האחוריים מהתקרה. זה אפשרי? גם מבחינת החיווט זה נראה לי בעייתי.
2. לוותר על הסלון, ולהפוך את אחד החדרים לחדר צפייה יעודי (אין לי שימוש אחר בחדר כרגע, לכן אין בעיה עם זה).

עוד נקודה חשובה לציין - האחוריים שלי הם RXFX של מוניטור אודיו, ולדעתי הם חייבים להיות מותקנים על קיר, ולהחליף אותם במשהו אחר זה עלות נוספת...
אשמח לעצות..עצרנו באמצע עונה שניה של Breaking Bad ואני רוצה להמשיך לראות :)

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #2 

מה אתה אומר על תליית רמקול אחד מעל הכיריים, צמוד ליציאה למרפסת (בהנחה ואתה שם קולט אדים מעל הכיריים, אחרת... (n) ) ורמקול שני ליד הדלת איפה שפינת האוכל?
זה לא אידאלי וכנראה תצטרך לשחק עם העוצמות והמרחקים בכיול של הרסיבר אבל זה פתרון כלשהו.
אתה גם יכול בשני המקומות האלה לשים משהו צמוד לקיר בצורת L ולתלות עליו את הרמקול כך שהרמקול יפנה לכיוון הנכון.

Kemp
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

למה שלא תשתמש בסטנדים עבור האחוריים? זה לא סיפור יקר במיוחד, וייתן לך חופש מקסימלי במיקום בלי שתצטרך לקדוח. את הכבלים אפשר להסתיר בתעלות צמודות לפאנל

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

סטנדים זה בעייתו. הרמקולים הנוכחיים לדעתי לא מתאימים - מישהו יכול לאמת או לשלול?
וגם אם כן זה אומר להריץ חוטים בכל מקום שזה גם בלאגן

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #5 

אין שום מניעה להציב את ה-RX-FX על הקירות הצדדיים. "התקן" לערוצי הסראונד הוא 90-110 מעלות ביחס לעמדת ההאזנה, ולכן ההצעה של freedom_il בהחלט הולמת את המצב! (Y)

האופציה של חדר ייעודי לק"ב/מוזיקה די קוסמת לי, השאלה היא רק האם באמת תמצאו את עצמכם "נודדים" באמצע הערב מהסלון לחדר "הייעודי" רק כדי לשמוע מוזיקה או לראות את וולטר ווייט ושות'... :roll:

נ.ב. מה שכן, הכיריים זו אכן בעייה... :oops:

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

לגבי החדר היעודי, זה נשמע אחלה בתאוריה אבל בפועל לא באמת יעיל.
אור - לא תהיה בעיה אם האחוריים אינם סימטריים (במרחק מנק, הצפייה, מהקדמיים וכו)? אני אצטרך לבדוק את האופציה לקולט אדים, אולי נשכנע את בעל הבית...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

לא תהיה בעיה של הצבה א-סימטרית (בגבולות הסביר) - בשביל זה יש מערכת כיול אוטומטי ברסיבר שלך! (Y)

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

הלוואי ושאר החיים היו כ"כ פשוטים :)
הבעיה השנייה היא איך להעביר את החיווט בלי נזק בצורה שיהיה אפשר לפרק אח"כ. לכיוון החלון אני אוכל להעביר מעל הראש של המרפסת, אבל לצד השני זה יהיה ארוך ומייגע..

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

טוב, מסתבר שיש לי תעלות מוכנות לרמקולים, אז את החיווט אני אשחיל השבוע. מה שנשאר זו ההחלטה לגבי המיקום של הרמקול. מאחר ולרסיבר יש מערכת כיול, והרמקולים לא במרחקים סימטריים, האם תהיה משמעות כלשהי אם הרמקולים יהיו בדיוק אחד מול השני או לא?
בקיר הדרומי באמת אין ממש ברירות והוא ישב בנקודה האדומה. בקיר הצפוני השקע יושב בנקודה הכחולה, אבל מן הסתם אני יכול להזיז אותו. אני יכול לשים אותו מעל הדלת, על הנקודה כדי להסתיר אותה או בדיוק מול הרמקול הנגדי.
זה בכלל ישנה?
שרטוט
 שרטוט

Weihenstephan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #10 

אי אפשר להוריד סטנדים מהתקרה ולתלות את הרמקולים?

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

לא..הרמקולים דיפולריים ואמורים להיות תלויים על הקיר. וזו גם דירה בשכירות אז אני לא מתכוון לעשות עבודות/חציבות וכיו"ב

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #12 

המיקום בנקודה הכחולה בעייתי לא בגלל הסימטריה או היעדרה, אלא בגלל המיקום ביחס לעמדת ההאזנה... עדיף כבר לקחת את הרמקול אחורה לנקודה האדומה. (i)

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

חשבתי שזה עלול להיות בעייתי. אני אמקם אותם בנקודה האדומה באמת. עכשיו צריך רק להשחיל 2-3 סוגי כבלים שונים ולעשות מבחן האזנה עיוור :P

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #14 

mrunderhill כתב:עכשיו צריך רק להשחיל 2-3 סוגי כבלים שונים ולעשות מבחן האזנה עיוור :P
...
:lol: :lol: :lol:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”