שאלה לגביי הפיכת נגן mp3 לdac/amp

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
atraf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 915
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #1 

שאלה קצת הזויה .. אבל יש ברשותי נגן iRiver ihp 120 נגן ישן מאוד שבזמנו נחשב מאוד איכותי מכל הבחינות, עד היום אני נהנה מכל רגע שאני משתמש בו, האוזניות ברשותי הן gr07BE.
כאשר אני שומע מוזיקה מהlaptop אני ממש מבדיל בירידה באיכות ובעוצמה בהשוואה לנגן.
חשבתי על רעיון לנסות להשתמש במגבר/dac של הנגן ולבטל לחלוטין את העיבוד של המחשב, בקיצור להפוך אותו לדאק איכשהו..
יש לי line in במכשיר שמשמש להקלטה ממקור שמע חיצוני אז חיברתי אותו למחשב ואני נכנס למצב הקלטה בנגן ובאמת יש שיפור רציני לעומת המחשב במיוחד במידים והגבוהים פשוט יש להם יותר נוכחות ובלי קשר גם מורגש שיש סוג כלשהו של הגברה נוספת .. לצערי כאשר אני במצב ההקלטה (אני משתמש בrockbox) הנגן מוגבל ואין אפשרות לשלוט בשאר הדברים כמו EQ וכו ..מלבד להקליט..
הלוואי והיה אופציה רשמית כלשהי להשתמש בנגן כדאק בצורה אחרת אבל לא מצאתי מידע על העניין באינטרנט.

בכל מקרה רציתי להבין האם זה באמת מה שקורה או שאני מדמיין וזה בכלל לא הגיוני ?
האם באמת הנגן משמש כדאק\מגבר כאשר אני מחבר אותו דרך מצב הקלטה?

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #2 

אם אתה מחבר אותו ליציאת האוזניות של המחשב, אז אתה משתמש בדאק של המחשב, במגבר של המחשב, וכהגברה כפולה- במגבר של המכשיר (פעולה לא רצויה).
האחרון נותן את חתימתו ולכן אתה מרגיש בהבדל.

atraf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

כלומר אני מקבל הגברה גם מהנגן וגם מהמחשב ?
אז גם אם היה לי מגבר אוזניות חיצוני שמיועד לכך עדיין הייתה הגברה כפולה וזה היה לא רצוי?
כאשר אני משתמש בfoobar wasapi plugin אז רק הדאק של המחשב מתבטל?

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #4 

שום דבר לא מתבטל

doc-oren
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #5 

ברגע שאתה מוציא מהמחשב הנייד אות אודיו אנלוגי (מחיבור ה-1/8 אינץ' של הרמוקולים/אוזניות) אז אותו אות בהכרח הגיע מה-DAC המובנה שלו.

על מנת לשמוע מוזיקה שמקורה מהמחשב ועוברת פענוח ב-DAC של המכשיר שלך, אתה צריך להוציא אות דיגיטלי בסיב אופטי מהמחשב (כנראה שתזדקק למתאם USB ל-OPTICAL) אל הכניסה האופטית של ה-IRIVER.

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #6 

אל תסתבך עם אופטי, מהמפרט של הנגן הזה אני כבר רואה שיש לו צ'יפ בעייתי שיעשה לך רק צרות.

נראה שחומרתית הוא תומך ב USB DAC ,חבר אותו למחשב בכבל USB ונסה לחפור בהגדרות או לחפש קצת ברשת.

atraf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

תודה לכולם על המידע, פשפשתי קצת בפורומים של rockbox ומסתבר שאני ממש לא הראשון שחשב על הרעיון להשתמש בנגן כDAC אבל מסתבר שהפיתוח התחיל ונתקע בשל מס' מפתחים שהתחילו את העניין אבל עצרו באמצע ואין מי שימשיך, חבל שאין לי את הידע הנחוץ לעשות זאת בעצמי, לטענתם זה אפשרי.

לגבי כבל USB לאופטי 3.5 לא הצלחתי למצוא את מה שאני צריך .

יש ברשותי רסיבר של קולנוע ביתי (vsx5210) שבטוח עדיף מהמחשב אבל הוא קצת רחוק ולא בא לי להשתמש בכבל מאריך נראה לי מיותר ..

נראה לי שאוותר על הרעיון ואחסוך קצת כסף לdac נורמלי, בנתיים אהנה מהנגן כמו שהוא.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”