תכנון קולנוע ביתי (בית חדש)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Spidiman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 183
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום לחברי הפורום, מזמן לא הייתי פה, טוב לחזור :)

בימים אלה אני עובד על תכנון בית חדש ויש לי מספר התלבטויות בנוגע לקולנוע הביתי.
חשוב לציין שיש לי מספר התלבטויות בנוגע למרחק הצפייה המומלץ, גובה מומלץ לתשתיות הרמקולים ועוד - אז סידרתי את זה בכמה סעיפים :)

1. באפשרותי לתכנן את הסלון בשני אופנים - הראשון בעל מרחק צפייה של 5.10 מטר בערך, ואילו השני במרחק של 4 מטר.
אני לא יודע איזה מהם יותר מומלץ לצפייה, ובנוסף מה גודל הטלווזיה המומלצת.

2. מה הגובה המומלץ לרמקולים הקדמיים ולרמקולים האחוריים על מנת להכין תשתיות בהתאם?
עקרונית כרגע הגובה הוא 1.5 מטר - האם לדעתכם זה מספיק/לא מספיק?

3. מקרן/טלווזיה - מה התצורה המומלצת ביותר?
למקרן יש יתרונות בולטים מאוד בעניין גודל ההקרנה, אבל לשם כך יש צורך בשינוי כל התשתיות - לדוגמא נקודת כבלים מהתקרה, חשמל מהתקרה ועוד, וזה כמובן יחליף את הנקודות בקיר.
האם יש תצורה מומלצת אחרת?

אם יש לכם טיפים נוספים לגבי המרחקים ותכנון קולנוע ביתי, אשמח כמובן לשמוע (Y)
זו פעם ראשונה שאני מתכנן דבר כזה (בית ראשון :) )

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5010
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #2 

1. Spidiman האם יש לך שרטוט של הבית ??
כך נוכל לבחון ולדעת כיצד לכוון אותך.
בעיקרון אם אתה חושב על מרחק צפייה של 5 מ' - אתה תצטרך לפחות 65' אינצ' וכבר הייתי ממליץ על מקרן עם מסך של 100 אינצ' לפחות - אל תשכח להכין נק' חשמל גם עבור מסך מקרן - לכל מקרה .

2. לא אמרת מה השימוש העיקרי שלך בצפייה ואיזה תוכן (האם רוב הצפייה היא בתוכן HD או SD? האם הילדים יצפו רוב היום )?
3. מהו התקציב שלך ? לפי זה נוכל לכוון ולהתאים לך .
4. אני תמיד ממליץ במיוחד כשמשפצים או בונים לבצע הכנה גם למקרן וגם ל-TV , שים לב שהצינורות שאתה שם בתקרה יהיו רחבים כדי שייכנסו בהם לפחות 2 כבלי HDMI כולל המחבר עצמו . ועוד העברת צינור נוסף עבור חשמל למקרן .
5. בכל חדר שינה (גם של הילדים) תכין שקעים כפולים גבוהים עבור TV שתהיה תלויה (שקע כפול שיהיה גם ל-TV וגם לממיר כבלים) ובנוסף שקע רשת (ה-TV החדשות מתחברות ישירות לאינטרנט ואם כבר אתה בונה בית - קח את זה בחשבון).

כשאתה סולל כבלי רשת - שים כבלים מסוג CAT6 ולא CAT5 .

Spidiman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על התגובה movieman (Y)

1. מצרף שרטוט - כרגע התכנון הוא מרחק של 4 מטר - מתכנן להוריד את קיר הטלווזיה הזה - ולשנות את מיקום הטלווזיה לקיר בטון בצד ימין ובכך בעצם להגדיל את הסלון ל 5.10.
מבחינת סאונד יש ברשותי מערכת של JVB 5.1 שלדעתי תוכל לתת סאונד טוב לחלל הזה.

מבחינת מקרן - זו באמת הדילמה הגדולה. צד אחד זה רעיון מעולה מקרן, צד שני זה שינוי לא פשוט - צריך להחליט איפה יהיו נקודות החשמל, והכבלים בקיר או בתקרה - או בשניהם (עניין של עלויות בסופו של דבר)

2. השימוש העיקרי כרגע הוא צפייה בתכני HD (הוט), סרטים ממידה סנטר (באיכות 720). כמו כן בתכנון להשתמש במידה סנטר גם למשחקי מחשב (פיפא לדוגמא, יתרון גדול למקרן פה).

3. לא חשבתי עדיין על התקציב ספציפי. בעקרון עיקר התקציב זה כמובן מקרן.

4. זה הכי טוב, העניין הוא שמדובר בדירת קבלן וכל שידרוג או תוספת עולה המון כסף.

5. שקע כפול הוכנס לשינויים 8)
נקודות תקשורת (כבל CAT) אעביר בנוסף דרך צנרת הטלפון. למה עדיף CAT6 ולא CAT5 או CAT5E?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #4 

movieman כתב:1. Spidiman האם יש לך שרטוט של הבית ??
כך נוכל לבחון ולדעת כיצד לכוון אותך.
בעיקרון אם אתה חושב על מרחק צפייה של 5 מ' - אתה תצטרך לפחות 65' אינצ' וכבר הייתי ממליץ על מקרן עם מסך של 100 אינצ' לפחות - אל תשכח להכין נק' חשמל גם עבור מסך מקרן - לכל מקרה .

2. לא אמרת מה השימוש העיקרי שלך בצפייה ואיזה תוכן (האם רוב הצפייה היא בתוכן HD או SD? האם הילדים יצפו רוב היום )?
3. מהו התקציב שלך ? לפי זה נוכל לכוון ולהתאים לך .
4. אני תמיד ממליץ במיוחד כשמשפצים או בונים לבצע הכנה גם למקרן וגם ל-TV , שים לב שהצינורות שאתה שם בתקרה יהיו רחבים כדי שייכנסו בהם לפחות 2 כבלי HDMI כולל המחבר עצמו . ועוד העברת צינור נוסף עבור חשמל למקרן .
5. בכל חדר שינה (גם של הילדים) תכין שקעים כפולים גבוהים עבור TV שתהיה תלויה (שקע כפול שיהיה גם ל-TV וגם לממיר כבלים) ובנוסף שקע רשת (ה-TV החדשות מתחברות ישירות לאינטרנט ואם כבר אתה בונה בית - קח את זה בחשבון).

כשאתה סולל כבלי רשת - שים כבלים מסוג CAT6 ולא CAT5 .
...
cat5 לא מתאים לרשת GIGA
CAT5E מתאים לרשת GIGA
CAT6 מומלץ בעיקר כשיש כבלים ארוכים במיוחד שעוברים בצמוד לחוטי חשמל וזאת כדי למנוע הפרעות .

בהצלחה (Y)

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #5 

cat5e אצלי בבית, דרך צנרת הטלפון (מחדר עבודה דרך ארון תקשורת ולסלון יצא 20 מטר בערך) לא עבד עם ג'יגה. האמת אפילו 100 מגה הוא לא ראה לפעמים. השגתי cat7 והכל עובד מעולה. אני מניח שגם cat6 היה בסדר.

Spidiman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אכן CAT5 לא מתאים, התבלבלתי.

לדעתי אקח CAT6 או אפילו CAT7 לא נראה לי שההפרשים גדולים. מאיפה ממליצים לקנות?

מה דעתכם על הסעיפים האחרים?

הגיוני לשים מקרן רק לסרטים מהמדיה סנטר (ללא שידורי כבלים/לווין?)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #7 

CAT5E תומך בשני תקנים: 100MHz ו-350MHz (לדוגמה, מונופרייס המשובחים מוכרים כבלי CAT5E רק בתקן 350MHz, ראה כאן: http://www.monoprice.com/Category?c_id=105&cp_id=10208).

בכל מקרה, כלל האצבע שלי הוא להשתמש ב-CAT5E (וכאמור, רק בתקן 350MHz) עד 10 מטר (אולי טיפה יותר).
מעבר לזה עדיף לא להמר וללכת על CAT6 - הוא אמנם עולה כפול, אבל אם לא מדובר על מרחקים אדירים, אז כל העסק נסגר בכמה עשרות עד מאות בודדות של ש"ח...

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

ממליץ לך לקחת CAT6 - יספק אותך שנים רבות קדימה .

אגב הבהרה קטנה:
CAT 5E וCAT6 שניהם מיועדים למרחק של עד 100 מ' .
CAT 5E מתאים למרחק של עד 100מ' ועד למהירות - 1Gbit
CAT 6 מתאים עד ל- 10GBit , יחס אות לרעש טוב יותר (כבר אמרו-כבל חשמל קרוב) ומתאים עד לתדרים של עד 250MHZ לעומת 100MHZ .
כמו כן החוטים בCAT6 הינם בד"כ בעובי מוליך של 22-24AWG כאשר CAT5E בד"כ זה 24-26AWG .
אגב ישנו גם CAT6A לתדר 500MHZ .

אגב גם ב-CAT5E וגם ב-CAT6 הצבעים הם ע"פ T568A (ירוק לבן ראשון) T568B ׁ(כתום לבן ראשון) .

CAT 7 הינו מיותר לחלוטין ועולה כמה פעמים מ-CAT 6 .

מניסיון שלי (בעבודה) CAT6 פחות "גמיש" ויותר קשה ללחיצה לקונקטור , אבל עדיין שווה את ההשקעה לעומת 5E .

Spidiman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

תודה לכם (Y)

מה הייתם ממליצים לגבי מיקום הרמקולים - גובה וכדומה?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #10 

רמקולים קדמיים - הטוויטרים צריכים להיות בגובה האוזניים כשאתה יושב בעמדת ההאזנה, כלומר בערך בגובה של 80 ס"מ.

רמקולים אחוריים - הטוויטרים צריכים להיות בגובה של כ-60 ס"מ מעל גובה האוזניים, כלומר בערך בגובה של 1.5 מטר.

נ.ב. אני נוטה להסכים שיש לבטל את הקיר גבס ל-TV וללכת על הפתרון של מסך גדול במרחק 5.1 מטר מהספה, אבל שים לב שאם יש לך שאיפה לשמוע סטריאו ברמה גבוהה, אתה הולך ככל הנראה להתאכזב, כי יהיה לך קשה מאוד לייצר במה סטריאופונית טובה כאשר המרחק בין הרמקולים הוא פחות מ-2.5 מטר והמרחק מעמדת ההאזנה הוא כפול ועומד על 5 מטר.
בעולם מושלם, המרחק בין הרמקולים לעמדת ההאזנה צריך להיות בערך 90% מהמרחק בין הרמקולים (ולא 200% כמו במקרה שלך...)
נערך לאחרונה על ידי epony ב 11/03/2014 18:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

מומלץ גם שבין נק' ההאזנה לבין הקדמיים יהיה משולש לפחות שוה צלעות (2 הרמקולים באותו מרחק לנק' ההאזנה )

לפי התכנון שלך - הקיר של ה-TV יהיה כ. 2.4 מ' וכמובן שככל שהרמקולים הקדמיים רחוקים זה מזה (עד גבול מסויים) אז תקבל "במה רחבה".

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #12 

אחת הדרכים להתמודד עם במה צרה היא Toe-Out של הרמקולים הקדמיים, כלומר הפנייתם ישר או "החוצה" (לכיוון הקירות) במקום שיפנו פנימה ביחס לעמדת ההאזנה.

תמונה

Spidiman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

תודה לכם אנשים יקרים על התשובות! (Y) (Y)

epony - אני כנראה באמת אלך לפתרון של מקרן + מסך גלילה (ואולי בנוסף לטלווזיה, תמיד טוב לתכנן את שתי האופציות לעתיד).
אם אני מבין אותך נכון, אז הרמקולים הקידמיים אמורים להיות בגובה 80 ס"מ בלבד והאחוריים 1.5 מטר?
(כרגע כולם בגובה 1.5 מטר)
לגבי הסאונד - המרחק אכן גדול ואני יודע שאולי אתאכזב, אבל מבחינה תכנונית זה עדיף כך מאשר בצורת הקבלן (כך זה נראה 8) )

לגבי הרשת - אקנה כבלים יצוקים CAT6 (עד 100 מטר) ואשתמש בתשתית הצינורות של הטלפון - סה"כ זה אמור להגיע ל 2 חדרי שינה וסלון, לדעתי זה יספיק.

שאלה נוספת - איזה קוטר צנרת צריך עבור המקרן (2 כבלי HDMI)?

Spidiman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

התייעצות נוספת לגבי הסאונד.

מסתבר שישנה בעיה קטנה לרמקולים מאחורה, ואחד הרמקולים נופל על דלת היציאה למרפסת.

האפשרויות:

1. גובה של בערך 2.40 (כלומר מעל הדלת יצאה)
2. רמקולים שקועים בגבס בתקרה מעל הספה (ראיתי שעושים זאת בהמון בתים, אבל מה איכות השמע מהתקרה?)
3. רמקולים שיהיו תלויים על הגבס, אבל חיצוניים, לא שקועים.
4. רמקולים על סטנד ברצפה, ולא תלויים - האפשרות הכי גרועה :(

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #15 

דווקא נראה שיש לך קצת קיר בין המטבח למרפסת, לא?

Spidiman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

יש קצת קיר, אבל הוא מרוחק בצורה קיצונית מהסלון

הרמקולים צריכים להיות על אותו "קו" קדימה ואחורה, במקרה שכזה רמקול אחד יהיה ממש בפינה ומול מבואת הכניסה.

חוזר רגע להתחלה :roll: - עדיף לדעתכם את מרחק הצפייה של ה 5 מטר או של ה 4 מטר מבחינת חלונות/מיקום/צפייה/סנואד?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #17 

מבחינתי האישית אין לך בכלל שתי אופציות, כי התיכנון המקורי עם הקיר טלוויזיה בין הסלון למטבח הוא פשוט נוראי ופוגע בכל החלל..! :oops: (n)

חוצמזה, הצדדיים לא "חייבים" להיות באותו קו. יש תיאוריה ויש פרקטיקה... :wink:

Spidiman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

גם לדעתי הצורה כרגע היא בעייתית.

האמת שבכל שרטוט היציאה היא מהצד השני - לכן אני שוקל לפנות בבקשה להוספת יציאה בצד השני או שינוי שלה.
יש כאן טעות של הקבלן.

לדעתי במקום בצד, עדיף לשים אותם על 2.40 או שקועים בתקרה. אומנם זה לא גובה אוזניים (1.5) אבל פרופוצונאלי מבחינה ויזואלית.
אולי בעתיד נקנה מקרן קול טוב ולא אצטרך בכלל רמקולים בכל פינה. הבנתי שהם עושים עבודה טובה 8)

Spidiman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

עדכון

שליחה #19 

החלטתי ללכת על המרחק של ה 5 מטר ולשנות את הסלון מהתוכנית המקורית.

רמקולים קדמיים יהיו בגובה 1.5 מטר
רמקולים אחוריים יהיו בגובה 2.40 מטר - מעל חלון היציאה

הרמקולים הקדמיים והאחוריים יהיו מקבילים קדימה-אחורה.

צינור גישור לטלווזיה יהיה בין גובה 0.40 ל 1.15 בקוטר 63 (זה להעברת הכבלים של הטלווזיה למזנון.

לגבי המקרן - אוסיף מקרן בתקרה + אכין תשתית צנרת מהמקרן לטלווזיה כאשר אעבין 2 כבלי HDMI (אחד למחשב ואחד לכל שימוש אחר שיהיה)

שתי שאלות אחרונות:
1. האם ההחלטה נכונה (רמקולים, תשתית וכו') או שיש הערות?
2. הקיר שעליו הולך להיות מסך הגלילה הוא 242 - איזה מסך גלילה מומלץ, ואיפה כדאי להתקין את המקרן בידיוק-באיזה מרחק?

תודה (Y) (Y)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #20 

קדמיים כאמור צריכים להיות בגובה 80-100 ס"מ. אם בכל זאת תתקין אותם בגובה 1.5 מטר, תצטרך לכוון אותם בזווית קלה כלפי מטה.

אחוריים גם כן גבוהים למדי ביחס להמלצה המקובלת (1.5 מטר זה הרצוי, ואצלך המצוי מסתמן כ-2.4 מטר...), גם אותם תצטרך ככל הנראה להפנות כלפי מטה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”