תיקון רסיבר וינטאג' Marantz 2015
-
yan
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 798
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
שלום,
לפני כיומיים הרסיבר החליט לא להוציא סאונד באחת היציאות. ניסיתי להחליף כבל, רמקולים ואפילו מקור אך לצערי הבעיה כנראה ברסיבר.
הדבר המוזר זה כשאני לוחץ על אפשרות ה"mono" ברסיבר, שומעים משני הרמקולים אך בסטריאו שומעים רק בצד אחד.
מישהו מכיר אולי מקום שבו אפשר לתקן את הרסיבר? דיברתי עם דודו (דודולאב) שרצה עבור התיקון בין 300 ל- 600 שקלים כאשר שלמתי על הרסיבר בזמנו 350 שקלים.
נכון לעכשיו אני סטודנט כך שאין באפשרותי להוציא עלויות תיקון כאלו ולכן רציתי לשאול אם אתם מכירים אנשים נוספים שמתעסקים בדברים האלה?
תודה מראש.
לפני כיומיים הרסיבר החליט לא להוציא סאונד באחת היציאות. ניסיתי להחליף כבל, רמקולים ואפילו מקור אך לצערי הבעיה כנראה ברסיבר.
הדבר המוזר זה כשאני לוחץ על אפשרות ה"mono" ברסיבר, שומעים משני הרמקולים אך בסטריאו שומעים רק בצד אחד.
מישהו מכיר אולי מקום שבו אפשר לתקן את הרסיבר? דיברתי עם דודו (דודולאב) שרצה עבור התיקון בין 300 ל- 600 שקלים כאשר שלמתי על הרסיבר בזמנו 350 שקלים.
נכון לעכשיו אני סטודנט כך שאין באפשרותי להוציא עלויות תיקון כאלו ולכן רציתי לשאול אם אתם מכירים אנשים נוספים שמתעסקים בדברים האלה?
תודה מראש.
אם לוחצים על מונו ושומעים בשתי הצדדים . משמע הבעיה לפני הקדם מגבר וההגברה .
שזה סימן טוב
החשודים הם :
1.מקור לא טוב .
2.כבל אינטרקונקט
3.הסוויטשים של הטייפ \ בורר כניסות
תרסס ספריי לתוך הסוויטשים של הטיפ ובורר הכניסות ותזיז אותם הלוך ושוב הרבה פעמים .
אם זה לא עוזר יהיה כדאי לחדש הלחמות בלוח שבו נמצא הסוויטש של הטייפ .
ולהסתכל אולי התנתק איזה חוט .
שזה סימן טוב
החשודים הם :
1.מקור לא טוב .
2.כבל אינטרקונקט
3.הסוויטשים של הטייפ \ בורר כניסות
תרסס ספריי לתוך הסוויטשים של הטיפ ובורר הכניסות ותזיז אותם הלוך ושוב הרבה פעמים .
אם זה לא עוזר יהיה כדאי לחדש הלחמות בלוח שבו נמצא הסוויטש של הטייפ .
-
yan
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 798
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
יש ספריי מיוחד שעלי לקנות?
לתוך הסווטשים הכוונה מבחוץ? בכניסות שכתוב לי AUX ו- PHONE?
אגב ניסיתי את שניהם וזה לא עבד...
לתוך הסווטשים הכוונה מבחוץ? בכניסות שכתוב לי AUX ו- PHONE?
אגב ניסיתי את שניהם וזה לא עבד...
צריך ספריי מגעים אפשר למצוא בכל חנות אלקטרוניקה .
כאמור הבעיה היא לפני הקדם מגבר .
לפני הקדם מגבר יש את הבאלנס שהוא כנראה תקין אחרת גם במונו לא היה נשמע הצד התקול .
יש את הסלקטור\בורר הכניסות כלומר זה שנמצא בפרונט של הרסיבר שבו בוחרים איזה כניסה תנגן
ויש גם את הסוויטש של הטייפ שנמצא לפני הקדם .
הן החשודים הראשוניים וצריך לדאוג לרסס אותם .
אתה צריך לרסס ספריי בתוך המנגנון , ריסוס מבחוץ לא יעשה את העבודה .
בשביל זה צריך לפרק את הפרונט מכסה עליון מכסה תחתון .
ואולי יהיה צורך לפרק את הלוח שעליו יושב הסוויטש של הטייפ .
אם זה לא יעזור צריך לחדש הלחמות ללוח שעליו יושב הסוויטש של הטייפ .
אם אתה יודע איך לעבוד עם רב מודד אתה יכול לבודד את הבעיה
ולראות מתי נפסק מתח הסיגנל
כאמור הבעיה היא לפני הקדם מגבר .
לפני הקדם מגבר יש את הבאלנס שהוא כנראה תקין אחרת גם במונו לא היה נשמע הצד התקול .
יש את הסלקטור\בורר הכניסות כלומר זה שנמצא בפרונט של הרסיבר שבו בוחרים איזה כניסה תנגן
ויש גם את הסוויטש של הטייפ שנמצא לפני הקדם .
הן החשודים הראשוניים וצריך לדאוג לרסס אותם .
אתה צריך לרסס ספריי בתוך המנגנון , ריסוס מבחוץ לא יעשה את העבודה .
בשביל זה צריך לפרק את הפרונט מכסה עליון מכסה תחתון .
ואולי יהיה צורך לפרק את הלוח שעליו יושב הסוויטש של הטייפ .
אם זה לא יעזור צריך לחדש הלחמות ללוח שעליו יושב הסוויטש של הטייפ .
אם אתה יודע איך לעבוד עם רב מודד אתה יכול לבודד את הבעיה
ולראות מתי נפסק מתח הסיגנל
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
שים לב להיזהר מריסוס ספריי מגעים במיוחד על המקומות בהם יש רכיבים שאחראים על מעגל האספקה,
אני אישית בכלל הייתי נמנע מספריי מגעים, שלרוב זה כמו טיפול עם אקמול ונראה שכאן יש בעיה שמצדיקה טיפול.
אם הרסיבר חשוב לך, יש מספר אנשים וחברות שמתקנות רסיברי וינטג' בצורה טובה ומקצועית
ושלא תעשה לך חור בכיס של המכנסיים, אוכל להמליץ לך על כאלו בפרטי.
לא לרוץ ולרסס עם ספריי מגעים, חלקם הפחות איכותיים משאיר שומן שקשה להוריד אח"כ ויכול לעשות גם נזק.
שלומי
אני אישית בכלל הייתי נמנע מספריי מגעים, שלרוב זה כמו טיפול עם אקמול ונראה שכאן יש בעיה שמצדיקה טיפול.
אם הרסיבר חשוב לך, יש מספר אנשים וחברות שמתקנות רסיברי וינטג' בצורה טובה ומקצועית
ושלא תעשה לך חור בכיס של המכנסיים, אוכל להמליץ לך על כאלו בפרטי.
לא לרוץ ולרסס עם ספריי מגעים, חלקם הפחות איכותיים משאיר שומן שקשה להוריד אח"כ ויכול לעשות גם נזק.
שלומי
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
אני דווקא חושב שהטיפים של אודי מצויינים ואין מה לפחד מספריי מגעים. במקרה הגרוע ביותר הם משאירים קצת משקעים לבנים. יש מספר תוצרים ירודים שעלולים לפגוע במשטחי פרספרס שקופים ולהעכיר אותם - אך החשש הכללי בלתי-מוצדק. השומן הוא 'שמן' בספריי רטוב לניקוי פוטנציומטרים והוא ממש בלתי-מזיק. יורד בניגוב קל. 
- gechts
- חבר ותיק

טוב אני את שלי אמרתי,
נתקלתי במגברים שנהרסו בגלל ספרי מגעים וכאלו שבשילוב עם האבק
גרמו לשכבת שומן שעשתה נזק, במעבדות ג.ו ברמת השרון שלחתי רסיבר אישי
שהיה לי לתיקון שם נאמר לי מפורשות שעיקר הנזק נגרם משימוש בספריי מגעים.
לשיקולכם.
שלומי
נתקלתי במגברים שנהרסו בגלל ספרי מגעים וכאלו שבשילוב עם האבק
גרמו לשכבת שומן שעשתה נזק, במעבדות ג.ו ברמת השרון שלחתי רסיבר אישי
שהיה לי לתיקון שם נאמר לי מפורשות שעיקר הנזק נגרם משימוש בספריי מגעים.
לשיקולכם.
שלומי
תראה שלומי , יש משהו בחשש שלך אבל לא לחלוטין .
בוודאי צריך לדאוג לספריי שלא משאיר שומן ויש כאלה
אני משתמש בספריי Degreaser שלא משאיר עקיבות שומן כלל ומתנדף תוך זמן קצר
אחרת יהיה טינוף בלוחות
כל ההתעסקות בתיקוני מגברים מיועדת רק לחובבי DIY
והרבה מחובבי הוינטאג הם כאלה או בכיוון הזה .
מי שאין לו שום הכירות ונסיון עם טנכאות אלקטרוניקה , אז כדאי מאוד שישקול מעשיו אחרת יהיה השחתה למגבר שלו .
אחרת יהיה טינוף בלוחות
מי שאין לו שום הכירות ונסיון עם טנכאות אלקטרוניקה , אז כדאי מאוד שישקול מעשיו אחרת יהיה השחתה למגבר שלו .
- gechts
- חבר ותיק

וזאת בדיוק הסיבה שרשמתי לא לרוץ ולהשפריץ סתם ספריי מגעים!!yehudaa כתב:תראה שלומי , יש משהו בחשש שלך אבל לא לחלוטין .
אחרת יהיה טינוף בלוחות
מי שאין לו שום הכירות ונסיון עם טנכאות אלקטרוניקה , אז כדאי מאוד שישקול מעשיו אחרת יהיה השחתה למגבר שלו ....
- gechts
- חבר ותיק

[behave]yehudaa כתב:זה שמגבר התקלקל בגלל ספריי נראה לי חרטה ..
אולי היה מלוכלך אבל מפה ועד לתקלה ? צריך להיות ממש ממש "כשרוני " בשביל שזה יקרה ....
פנייה לגופו של אדם - מרטין
[/behave]
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 542
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
שלומי, דורות של חובבי וינטאג' מנקים את המגברים שלהם עם ספריי מגעים בהצלחה מרובה.. אני כבר שנים בתחום, ניקיתי כמה וכמה מגברים וקראתי על מאות מקרים שבהם ניקוי פשוט פתר בדיוק את סוג הבעיות שהבחור מתאר פה - ובכל זאת, מעולם, ואני מדגיש - מעולם, לא שמעתי שטות שכזאת.. ספריי מגעים שגורם לנזק? למשקעים? תפקידו של ספריי מגעים הוא לנקות מגעים, ואם הבעיה היא מגעים מלוכלכים הרי שספריי מגעים הוא הפתרון. למעשה, הרוב המכריע של ה"תקלות" אותן מתארים אנשים חדשים בתחום נפתרות בעזרת ניקוי פשוט.. ואם אתה דואג משמן שנשאר מאחור ועושה בלאגן עם האבק שבפנים אז יש לי פתרון - לנקות את האבק ולהשתמש בספריי מגעים יבש, כזה בלי שמן.
אולי לא שמת לב, אולי לא סיפרו לך, אבל אתה במקום אם אנשים רציניים, חלקם אפילו רציניים מאוד.. אתה לא היחיד שפתח פה מגבר בחייו.
אולי לא שמת לב, אולי לא סיפרו לך, אבל אתה במקום אם אנשים רציניים, חלקם אפילו רציניים מאוד.. אתה לא היחיד שפתח פה מגבר בחייו.
- gechts
- חבר ותיק

לא נכון!
ספריי מגעים לא יעזור כאשר יש לכלוך רב שהצטבר, ולרוב אם ישנה בעיה אמיתית ספריי מגעים
פשוט ידחה אותה לתקופה קצרה והיא תחזור, ושוב אני אומר את זה מתוך ניסיון,
ברגע שפוטנציומטר גמור והפחמים שלו משופשפים שום ספריי מגעים לא יעזור,
ואם יש הלחמה קרה שום ספריי לא יעזור, ואני עומד על דעתי, מאחר וגם ראיתי את זה בעיניים שלי.
זו גם הייתה עמדת הטכנאים ב.ג.ו מעבדות ברמת השרון כאשר הבאתי להם רסיבר וינטג'
ולא אמרתי להם שהשתמשתי בספריי מגעים הם לבד אמרו את הבעיה,
אגב, אם כבר הם המליצו בבעיות של רעשים להשתמש במעט WD-40 שלמרות שהוא שומני,
הוא כן פותר בעיות,
ואגב למרטין - בדוק טוב את הסיבה שעניתי כפי שעניתי, כאשר מישהו רושם "חרטה" על התגובה שלי!!!
אני לא שותק!
ספריי מגעים לא יעזור כאשר יש לכלוך רב שהצטבר, ולרוב אם ישנה בעיה אמיתית ספריי מגעים
פשוט ידחה אותה לתקופה קצרה והיא תחזור, ושוב אני אומר את זה מתוך ניסיון,
ברגע שפוטנציומטר גמור והפחמים שלו משופשפים שום ספריי מגעים לא יעזור,
ואם יש הלחמה קרה שום ספריי לא יעזור, ואני עומד על דעתי, מאחר וגם ראיתי את זה בעיניים שלי.
זו גם הייתה עמדת הטכנאים ב.ג.ו מעבדות ברמת השרון כאשר הבאתי להם רסיבר וינטג'
ולא אמרתי להם שהשתמשתי בספריי מגעים הם לבד אמרו את הבעיה,
אגב, אם כבר הם המליצו בבעיות של רעשים להשתמש במעט WD-40 שלמרות שהוא שומני,
הוא כן פותר בעיות,
ואגב למרטין - בדוק טוב את הסיבה שעניתי כפי שעניתי, כאשר מישהו רושם "חרטה" על התגובה שלי!!!
אני לא שותק!
- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 542
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
הבנתי.. אתה רוצה לשווק את המעבדה הזאת. חבל שלא אמרת קודם, לא היינו מתנפלים עלייך ככה
וWD 40 זה הפתרון האחרון לניקוי מגעים.
מילא אם היית מנהל פה איזה ויכוח ענייני, אבל אתה אשכרה רץ וזורק שטויות לאוויר וחושב שרק בגלל שאתה כותב "מנסיון" מישהו אמור לקנות את זה.. אז יש לי חדשות בשבילך, יש פה עוד אנשים עם נסיון, כנראה שלא מועט משלך (עם לא רב יותר). אתה רוצה לנהל דיון? קדימה.. אבל להכריז הכרזות חותכות כל כך שהולכות כנגד הידע הקולקטיבי של קהילת הוינטאג' בעולם כולו זה פשוט מגוחך ומראה על חוסר ידע אדיר מצידך.
מילא אם היית מנהל פה איזה ויכוח ענייני, אבל אתה אשכרה רץ וזורק שטויות לאוויר וחושב שרק בגלל שאתה כותב "מנסיון" מישהו אמור לקנות את זה.. אז יש לי חדשות בשבילך, יש פה עוד אנשים עם נסיון, כנראה שלא מועט משלך (עם לא רב יותר). אתה רוצה לנהל דיון? קדימה.. אבל להכריז הכרזות חותכות כל כך שהולכות כנגד הידע הקולקטיבי של קהילת הוינטאג' בעולם כולו זה פשוט מגוחך ומראה על חוסר ידע אדיר מצידך.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
לא התכוונתי שתיפתח כאן מלח"ע נוספת על רקע ספריי-מגעים
סך הכל, לא מדע טילים ולא ממש מסוכן. IPA מבושם משמש כ'אלכוהול עיסוי' בבתי מרקחת. 70% מספריי מגעים הוא IPA. לא מדובר בחומר רעיל כמו מתנול למשל, אך דליק באותה מידה. פעם הייתי מכין חומר ניקוי משלי. בין 90% - ל95% ספירט והשאר WD-40. עובד מצויין - ומכיוון שהחומרים כל-כך זולים - אפשר פשוט להטביל בהם פוטנציומטרים ואף לוחות שלמים. לא צריך לעשות הר מעכבר.
- gechts
- חבר ותיק

היות ואתה לא מכיר ולשמחתי אני לא מכיר אותך, הייתי מציע לך להירגע ולהרגיע מהר.Tankpopper כתב:הבנתי.. אתה רוצה לשווק את המעבדה הזאת. חבל שלא אמרת קודם, לא היינו מתנפלים עלייך ככה![]()
מילא אם היית מנהל פה איזה ויכוח ענייני, אבל אתה אשכרה רץ וזורק שטויות לאוויר וחושב שרק בגלל שאתה כותב "מנסיון" מישהו אמור לקנות את זה.. אז יש לי חדשות בשבילך, יש פה עוד אנשים עם נסיון, כנראה שלא מועט משלך (עם לא רב יותר). אתה רוצה לנהל דיון? קדימה.. אבל להכריז הכרזות חותכות כל כך שהולכות כנגד הידע הקולקטיבי של קהילת הוינטאג' בעולם כולו זה פשוט מגוחך ומראה על חוסר ידע אדיר מצידך....
אתה לא יודע כמה ניסיון יש לי ולכן תתחיל להירגע כי נמאס לי מהתגובות האלו, ואם אתה לא מוכן לקבל
תגובה אחרת ששונה מהשקפת עולמך ושל החבר שלך כאן שכל הזמן מגבה אותך ורושם לך "תודה" אז בסדר שיהיה..
אין ולא יהיו לי מניות בג.ו מעבדות בסהכ תיקנתי שם מכשיר פעם אחת שרוב הנזק שלו היה מספריי מגעים
והם הזהירו אותי לא לשים סתם ספריי מגעים, לחשוב שאני מקדם אותם??? אתה כנראה לא מכיר אותי
לו היית סופר עד 10 וקורא את ההודעות במקום סתם לתקוף היית מגלה שבהודעה הראשונה
רציתי לומר לפותח ההודעה את השם של המעבדה בפרטי כשם שיש מעבדות נוספות שתכננתי לומר לו כאפשרות,
כמו המעבדה של דודו ורדיו כוכב וישנן עוד מעבדות נוספות שלמרות שאני לא יודע אני מכיר... ויש לי 8 מכשירי וינטג'
בבעלותי, כנראה שאני קצת מתמצא
אם בכל זאת אנחנו פותחים את נושא ג.ו, אז כן פעם אחת בלבד יצא לי לבקר בג.ו מעבדות והם לקחו לי 80 שקל בלבד
על ניקוי כיול ובדיקה ויצאו הוגנים והחזירו לחיים רסיבר שהיה יקר לליבי! אז לומר שאני מקדם אותם??
Tankpopper מאיפה התוקפנות הזאת???? לא יודע לקבל דעות של אחרים?? אל תכתוב בפורומים!!
תכתוב לעצמך, שם לא תזכה לתגובות שונות ולא יהיה לך צורך בצורה ילדותית להנגח
סה"כ המלצתי לספור עד 10 לפני שרצים ומשתמשים בספריי מגעים ותראה לאן הבאת את זה?
תשאל את עצמך את השאלה הזאת, אם קיבלת תשובה, אשמח לדעת אותה.
לרשום "אבל להכריז הכרזות חותכות כל כך שהולכות כנגד הידע הקולקטיבי של קהילת הוינטאג' בעולם כולו זה פשוט מגוחך ומראה על חוסר ידע אדיר מצידך, בסה"כ התחלתי מזה שרשמתי לא לרוץ ולהשתמש בספריי מגעים!!
ולצאת בהצהרות כאילו אתה מייצג את כל קהילת הוינטג', הייתי ממליץ לך לחשוב שוב!!
עמרי, את אותה תמונה שאתה צילמת או הבאת מהרשת אני יכול להראות לך נזק כזה בדיוק מספריי מגעים!!!!!
אם אמצא את התמונה של הרסיבר שהיה אצלי כתוצאה מספריי מגעים אני אצלם לך את המשקעים שהוא השאיר
וגם אם תרוצו ותגידו שזה היה ספריי לא איכותי, זה היה נחשב לאחד טוב ומוכר
שלומי
http://forum.allaboutcircuits.com/showt ... hp?t=36407
וכפי שרשמתי קודם, ניתן להשתמש ב WD-40, ביתר זהירות ובמקומות שבהם ניתן יהיה לנקות את השמן שהוא ישאיר.
בעיקר בפוטנציומטרים, ואגב בתעשיית האלקטרוניקה לא משתמשים לניקוי בספריי מגעים, אלא באלכוהול נקי מאוד,
שהוא מתנדף.
בעיה נוספת שיש בספריי מגעים שחלקם לא כולם באיכות ירודה, ובמגע עם חומרים פלסטיים הוא פשוט אוכל אותם
נערך לאחרונה על ידי gechts ב 10/03/2014 7:34, נערך 9 פעמים בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים