חזון הקופסה האחת

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
NegativeIQ פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני כבר הרבה זמן רוצה לעשות איחוד של כל מכשירי הצפיה שיש לי בבית לקופסה אחת שתשמש להכל. בגדול מה שאני רוצה זה שיהיה מכשיר אחד שיתפקד בתור:
- ממיר מקליט (אני מחובר רק לעידן+ אז זאת לא אמורה להיות בעיה)
- סטרימר ממחשבים אחרים בבית
- סטרימר לתחנות באינטרנט
- נגן DVD/BR/DivX
- עוד משהו?

מכיוון שכבר מזמן לא התעסקתי בתחום ה-HTPC אני פונה אליכם כדי להבין איך (אם בכלל) אפשר להגיע לזה.
קודם כל מבחינת החומרה, עלו אצלי 3 אפשרויות:
- להתבסס על ממיר DreamBox (או תחליף סיני שלו)
- להתבסס על Raspberry Pi
- להתבסס על מחשב
אשמח לשמוע מה דעתכם על כל אחד לתפקיד.

חוץ מזה אני גם מנסה למצוא תוכנה מתאימה שתאפשר לי לקבל את כל הפונקציונליות הדרושה בממשק אחיד, כרגע בלי יותר מידי הצלחה (XBMC לא תומכת בשידור טלויזיה חי). אני אשמח אם תוכיחו לי אחרת :)

תודה!

gvooli
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 570
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #2 

NegativeIQ כתב: (XBMC לא תומכת בשידור טלויזיה חי). אני אשמח אם תוכיחו לי אחרת :)
תודה!
...
תומכת ובגדול.

לך על מחשב.

tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 495
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #3 

מהבנתי אם אתה מעוניין גם במקום שיאפשר איחסון של מדיה שאתה מוריד/מקליט - לך על המיני PC כגון Zotac id18 וכד'. אם יש לך NAS אז Rpi שווה בדיקה.
XBMC+Tvheadend עובד יופי. בטח לצרכים אלו. ההגדרות פשוטות מאוד וניתן לצפות בטלויזיה באופן חי.

rick090
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #4 

כמו שאמר החבר מעלי, לך על מחשב בתצורת MINI ITX קומפקטי שיכול להכיל גם כונן בלוריי, תלך על מעבד I3 מהסדרה החדשה ו-4 ג'יגה זיכרון. תקנה דונגל DVB-T לקליטת עידן+ ב-XBMC. תגדיר ב-XBMC נגן בלוריי חיצוני שיעלה אוטומטית בהכנסת בלוריי (גם תלת מימד) כגון TMT6 (עובד הכי טוב לדעתי) ובעיקרון יש לך מכשיר קטן שעושה ה-כ-ל!!! חוץ מקפה וגם זה יהיה אפשרי עוד מעט :lol: זה בדיוק מה שיש אצלי למעט העידן+. אם תצטרך עזרה תוכל לשאול כאן וגם להיעזר במדריכים המעולים באתר.
אגב, כתבתי להוסיף כונן בלוריי כי אמרת שאתה רוצה לנגן דיוידי ובלוריי. אם הכל מגיע בקבצים ולא בדיסקים פיזיים, אפשר גם לוותר עליו.

NegativeIQ פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #5 

תודה, אני אנסה, המלצות מאיפה אפשר לקנות HTPC במחיר סביר?

rick090
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

KSP

TalBarak
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

rick090 כתב:KSP
...
KSP היא בהחלט רשת שאפשר לקנות בה בזול (כמו אייבורי ועוד כמה), וגם השירות שלהם השתפר לאחרונה, אבל לא הייתי בוחר את אחד מהדגמים המורכבים שלהם ל-HTPC אלא בוחר את הרכיבים לבד.

כל המערכות שמופיעות בדף מחשבי ה-HTPC שלהם לא ממש הותאמו בקפידה לצרכים/מאפיינים של מחשב HTPC, מלבד אולי בחירה של מארז יפה.

מה התקציב שלך?

rick090
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אכן התכוונתי להרכבה עצמית כמו שאני עשיתי ואני מרוצה עד הגג. המורכבים שם אכן לא משהו, אבל המחשבי מיני של אינטל NUC ו-ZOTEC הם גם אופציה טובה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”