התלבטות בין סוני KDL65W855 ל KDL55W905

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
tomeo123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני חדש בפורום, ומתחיל את דרכי בעולם המסכים, לאחר שנות דור במסכים מתקופת האבן (שגרמו לי לשבת בעיקר מול מסכי מחשב במקום בסלון...)

לאחר המון התלבטויות וכיוון שאנחנו עוברים דירה, החלטנו שזה זמן מתאים לעבור לסטנדרט נורמלי יותר.

קצת נתוני פתיחה:
מרחק ישיבה כ 4 מטרים, רוחב הקיר (שעדיין לא סגור אם יהיה קיר מדיה שבו המסך ישב) הוא 3.2 מטרים.
יש לי מערכת (די ענתיקה אבל עובדת יופי) עם 5 רמקולים של AR (סנטר AR-C225PS, שני אחורים AR218v ושני רצפתיים קדמיים AR-2.01) ורסיבר של ימהה (RXV795).
התכנון להשתמש במסך לצפיה בסרטי HD, טלוויזיה דרך עידן פלוס (עם דגש לממיר TVB-T2 לטובת שידורי HD עתידיים), גלישה ומדיה דרך המסך פחות חשוב...

התקציב שלי הוא "קצת" גמיש, ובמאמץ (שהוא בעיקר שכנוע ההנהלה :P ) אני יכול לפזול לכיוון ה 18-20K ואולי קצת יותר

ראיתי את המסך ש shiki קנה (KDL-65W855a) ואת התיאורים שלו, ואף ראיתי אותו בחנות והתלהבתי מאוד.
אבל, ראיתי גם את ה 55 אינץ והיא מדהימה לא פחות, ושאלותי לפורום הנכבד הן:

(1) האם 55 אינץ "מספיק" (אין הגדרה למספיק ובכל זאת) או ש 65 אינץ עדיף
(2) ההפרש הרשמי במחיר בין שני המסכים הוא מעל 12K (כרגע בזאפ ה 65 על 28K וה 55 על 15.5K ואני לא מכיר חנויות מתמחות מספיק טוב). האם ההפרש בגודל מצדיק את המחיר ?
(3) האם מישהו יודע היכן ניתן לרכוש את אחד מהמסכים המחיר שפוי יותר (אפילו אם זה אומר שישפאר לא יעשו קופה עלי ושאסתכן ביבוא מקביל ובאחריות לא של היצרן)?

עוד אפשרויות שלא חשבתי עליהן ? :?

אם למישהו יש יותר מידע על מי מהדגמים הללו אשמח לקבלו

המון תודה על העזרה,

תומר

shiki
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1930
שם מלא: שלומי
נתן תודות: 239 פעמים
קיבל תודות: 175 פעמים

שליחה #2 

שלום וברוך הבא לפורום (b)

למרחק צפייה של 4 מטרים אין כלל התלבטות! 65 אינץ לפחות אל תחשוב לכיוון של ה-55.

2 המסכים הם זהים לחלוטין למעט 2 דברים:

1. קצב רענון מהיר יותר ב-55 אינץ (800 לעומת 400)
2. תוספת של רמקול בס ב65 אינץ (3 רמקולים לעומת 2)

לגבי המחיר - המחיר בזאפ הוא לא באמת קנה מידה למחיר בו ניתן לרכוש את המסך בפועל. לך לחנויות מתמחות, תתחיל לברר מחירים ותראה שאתה יכול לקבל מחיר זול משמעותית. אני באופן אישי מאוד נהניתי מהשירות, היחס החם ולא פחות חשוב - המחיר שקיבלתי בארמגדון.

קח בחשבון שבקרוב יגיעו המסכים החדשים של סוני לשנת 2014- תרץ חיפושים בפורום יש כמה שרשורים בנושא וזה יגרום ודאי להורדת מחירים של הדגמים הנוכחיים אם כי לא ניתן לדעת בכמה.

ולסיום אני יכול לומר לך מנסיון אישי ולאחר שימוש של מעל חודשיים שהמסך הוא לא פחות מ מ ד ה י ם ואני מרוצה מאוד. אין לי בכלל ספק שאם הייתי צריך לעבור שוב את התהליך אז הבחירה שלי הייתה זהה לחלוטין.

בהצלחה.

tomeo123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

הי shiki,

תודה על הפידבק. אין ספק שה 65 הוא מסך מעולה שמביא הנאה מרובה לבעליו..

ראיתי את השירשורים לגבי הדגמים החדשים יותר של סוני (855b וכדומה), ואכן אני מאמין שדגמי 2013 יוזלו כשהדגמים החדשים יהיו זמינים.

אני אתחיל את מסעי בחנויות המתמחות ונראה לאן זה יוביל אותי :)

מבטיח לעדכן :D

tomeo123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

שאלה לפורום:

מישהו יכול לומר לי מה ההבדל בין KDL-65W855a ו FWD-65w855p ??

חלק מוכרים את הראשון וחלק את השני.. על השני נאמר שהוא מסדרת BRAVIA אבל אני לא יודע אם הם חלופיים, וברוב האתרים בעולם (של סוני) המודלים המוצגים הם כבר של 2014 (כלומר 2013 כבר נחשב outdated :oops: )

מה דעתכם ?

תומר

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #5 

אין דבר כזה.
w855a דגם אירופי יבוא רשמי.
w850a דגם אמריקאי יבוא מקביל.
הדגם המחליף שלהם שאמור להגיע בסוף החודש פשוט עם האות b בסוף.
העיצוב שונה לטובת סאונד/רמקולים טובים יותר.
הורידו את ה triluminos display משום מה...
אולי כדי ליצור בידול מהותי יותר עם דגם w900.

עוד דבר חשוב... מסכים חד משמעית עם שיקי שלא תחשוב על פחות מ 65 ל 4 מטר.

ודבר אחרון באותו עניין... דגם a מגיע בגודל 65.
הדגם החדש b לא מיוצר בגודל הזה. יוצע בגדלים 60 או 70.

בהצלחה (Y)

tomeo123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תודה טל,

אני מפנה אותך לתאור הבא:

בכל האתרים הארופאים של סוני הדגם הזה מופיע (אם זה בלי ה T/ בסוף אז זה רק מסך, אחרת זה עם טיונר)

בדגם הזה (שהוא בסדרת 2014) קיים ה triluminos display, ואפילו ראיתי אותו באתר של crossover כאן.

אני קצת מבולבל.... :oops:

מה דעתך ?

Yuval3200
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #7 

shiki כתב:
ולסיום אני יכול לומר לך מנסיון אישי ולאחר שימוש של מעל חודשיים שהמסך הוא לא פחות מ מ ד ה י ם ואני מרוצה מאוד. אין לי בכלל ספק שאם הייתי צריך לעבור שוב את התהליך אז הבחירה שלי הייתה זהה לחלוטין.

בהצלחה.
...
מסכים עם כול מילה, אני חודשיים התלבטתי מה לקנות לבסוף קניתי לפני שבועיים אתה 55'' w905 פשוט מדהימה, עכשיו אחרי שהיא אצלי כבר שבוע וקצת מותקנת פשוט חוויה לראות בה ואפילו הsd נראה בסדר גמור שזה משהו שמאוד דאגתי ממנו.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #8 

http://www.flatpanelshd.com/article.php ... r_sub1_jpg

תומר אלו הדגמים של סוני ל 2014 עם המפרטים והמחירים.
יש גם טבלה להשוואה.
אני מניח שהלינק שנתת עם האות p, המסמלת את הקיצור ל pro "פרופשיונל", מיועד למתקינים עם עוד אופציות לחיבורים למחשב וכד'. צריך לבדוק את זה יותר לעומק כי אלו לא דגמים המוצעים לקהל הרחב בחנויות.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”