אני חדש בפורום, ומתחיל את דרכי בעולם המסכים, לאחר שנות דור במסכים מתקופת האבן (שגרמו לי לשבת בעיקר מול מסכי מחשב במקום בסלון...)
לאחר המון התלבטויות וכיוון שאנחנו עוברים דירה, החלטנו שזה זמן מתאים לעבור לסטנדרט נורמלי יותר.
קצת נתוני פתיחה:
מרחק ישיבה כ 4 מטרים, רוחב הקיר (שעדיין לא סגור אם יהיה קיר מדיה שבו המסך ישב) הוא 3.2 מטרים.
יש לי מערכת (די ענתיקה אבל עובדת יופי) עם 5 רמקולים של AR (סנטר AR-C225PS, שני אחורים AR218v ושני רצפתיים קדמיים AR-2.01) ורסיבר של ימהה (RXV795).
התכנון להשתמש במסך לצפיה בסרטי HD, טלוויזיה דרך עידן פלוס (עם דגש לממיר TVB-T2 לטובת שידורי HD עתידיים), גלישה ומדיה דרך המסך פחות חשוב...
התקציב שלי הוא "קצת" גמיש, ובמאמץ (שהוא בעיקר שכנוע ההנהלה
ראיתי את המסך ש shiki קנה (KDL-65W855a) ואת התיאורים שלו, ואף ראיתי אותו בחנות והתלהבתי מאוד.
אבל, ראיתי גם את ה 55 אינץ והיא מדהימה לא פחות, ושאלותי לפורום הנכבד הן:
(1) האם 55 אינץ "מספיק" (אין הגדרה למספיק ובכל זאת) או ש 65 אינץ עדיף
(2) ההפרש הרשמי במחיר בין שני המסכים הוא מעל 12K (כרגע בזאפ ה 65 על 28K וה 55 על 15.5K ואני לא מכיר חנויות מתמחות מספיק טוב). האם ההפרש בגודל מצדיק את המחיר ?
(3) האם מישהו יודע היכן ניתן לרכוש את אחד מהמסכים המחיר שפוי יותר (אפילו אם זה אומר שישפאר לא יעשו קופה עלי ושאסתכן ביבוא מקביל ובאחריות לא של היצרן)?
עוד אפשרויות שלא חשבתי עליהן ?
אם למישהו יש יותר מידע על מי מהדגמים הללו אשמח לקבלו
המון תודה על העזרה,
תומר