חברות לייצור ציוד אודיו ישראליות ?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Omri617 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #1 

מס׳ חברים באתרים בחו׳ל שאלו אותי האם יש חברות או היו חברות שייצרו ציוד סטריאו בעבר, ולא הייתה לי תשובה.
אם מישהו מכיר את ההיסטוריה בערך של תחום האודיו הישראלי , אני ובטוח גם אחרים נשמח לשמוע.
תודות .

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #2 

מה עם מורל? הייתה ועודנה נחשבת לחברה וותיקה ומכובדת,מלבדה יש כיום את אומגה אודיו (שהוקמה על ידי יוצא ממורל),
את תדי פרדו שמייצר מגברים ו-DAC-ים,יש גם את מג'יקו שהוקמה על ידי ישראלים אבל היא עצמה לא ישראלית.
בעבר הרחוק היו לא מעט חברות שיצרו מגברי קיט,אבל קשה להגיד שמרביתם היו המממ... מוצרי אודיו איכותיים.הכי מפורסמת מבין אלו הייתה חנות האלקטרוניקה התל אביבית "דקדה" שיצרה כמה מגברים תחת שמה (המפורסם ביותר היה ה-GH7070) והיו גם את "טלווקס" ,איסטרוניקס (כן,יבואני אינטל כיום) ועוד מספר חברות כאלה שכרגע אני לא זוכר את שמן.כמו כן,בתקופת מקלטי הרדיו שפעלו על שפופרות היו מותגים שיוצרו כאן בארץ,כמו "בן גל" "אומרון" "פיילוט" ואחרים.
ברמקולים כמובן אי אפשר לא להזכיר את המפעל שהיה ביפו של "גרינברג גיור"(גיור הוא צביקה גיור,מייסד היבואנית "ניופאן") שבעיקר היה מפורסם בגלל שיצר תיבות לאלמנטים של "ווסטרה" ולשמות אחרים מעולם הסטריאו של אז.יש כאן בפורום אנשים עם זיכרון טוב יותר משלי כמו רמי שמחזיק באוסף של ווסטרות או תום ישועה שפעם פירסם כן שירשור על יצרנים ישראלים של פעם ויפרטו לך עוד.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #3 

גרינברג וכדומה לא היו יצרני אודיו אלא יבואני דרייברים אשר הוטמעו בתוך תיבות עץ שהם ייצרו כאן ,כך שיותר נכון לכנות אותם ''נגרים''.
היו עוד מגברי קיט של טונאר ושאאב ואפילו פיילוט ייצרה כאן בעיקר טלויזיות אי שם בשנות השבעים שמונים ברחוב הצפירה בתל אביב.
כמו כן בשנות השמונים הוקמה מעבדת ייצור לרסיברים מגברים וטייפים על בסיס חברת SANKYO שפעלה ליד אולמי רסיטל ז''ל,דרך אגב, מחברה זו שאבה טונאר את ההשראה והעתקת המוצרים בזמנו.
נראה לי שאם החבר'ה שלך ישמעו את השמות שאאב וכדומה הם יחשבו בטעות שאתה...מקלל אותם :lol:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78862
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #4 

מה הכוונה בציוד אודיו? רמקולים או הגברה?

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #5 

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5004
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #6 

מה עם הרמקולים של NAIM ?? זה לא בחור ישראלי ?

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”