צריך הסבר על מושגים
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
טרמובלוק זה בעצם חמם מיים מהיר מאוד , שמחמם את המיים בדרך כלל בתוך גוש אלומניום בנוי משני חצאים שבתוכו נימצא סליל חימום , האם זה טוב ?
לא ממש , זוהיא שיטה זולה שמחליפה דוד מיים בקיבולת גדולה , קשה מאוד לתת דיוק לטמפרטורה בטרמובלוק, ולכן לא תיראה מערכת כזו במכונות יקרות בדרך כלל .
מקווה שאני מדייק בהסבר , אבל זה בערך המצב . . .
לגבי המגביר קרמה , לא יצא לי ליראות מקרוב, אבל מניח שזה אמור להגביר את הקרמה בסופו של דבר
, דבר שבעיקרון במכונה נורמלית אין בזה צורך , אני בטוח שיש כאן חברים שיתנו לעיניין הזה הסבר יותר מפורט ממני . . .
גונן.
לא ממש , זוהיא שיטה זולה שמחליפה דוד מיים בקיבולת גדולה , קשה מאוד לתת דיוק לטמפרטורה בטרמובלוק, ולכן לא תיראה מערכת כזו במכונות יקרות בדרך כלל .
מקווה שאני מדייק בהסבר , אבל זה בערך המצב . . .
לגבי המגביר קרמה , לא יצא לי ליראות מקרוב, אבל מניח שזה אמור להגביר את הקרמה בסופו של דבר
גונן.
גונן הסביר היטב מהו טרמובלוק, אכן שיטה פחות טובה, נפוצה בעיקר במכונות זולות, אוטומטיות וקפסולות (בהן הדיוק פחות חשוב).
מגביר קרמה זה התקן שנפוץ גם כן במכונות הנ"ל, פשוט מאלץ את המים לעבור בלחץ מה שמייצר קרמה מזוייפת (מתפוגגת מהר מאוד) ועל הדרך גורם לקפה להיות מימי יחסית. דוקא יש לו יתרון אם לא משתמשים במטחנה צמודה וטמפר וכו, שכן החליטה יותר סלחנית.
מגביר קרמה זה התקן שנפוץ גם כן במכונות הנ"ל, פשוט מאלץ את המים לעבור בלחץ מה שמייצר קרמה מזוייפת (מתפוגגת מהר מאוד) ועל הדרך גורם לקפה להיות מימי יחסית. דוקא יש לו יתרון אם לא משתמשים במטחנה צמודה וטמפר וכו, שכן החליטה יותר סלחנית.
what's next?
תודה על התשובות.
לאחר ההתלבטויות מה לקנות החלטתי (כנראה) להישאר בינתיים עם המכונה שיש ברשותי כבר שנתיים- כרומקס.
אבל להשתדרג בקניית מטחנה, כי עד עכשיו זה היה או טחון או פודים.
המלצות למטחנה? לא מצאתי כלום ביד2
אח שלי משתמש במטחנה ידנית שהוא קנה באיביי והוא אומר שזה טוב. מה אומרים?
לאחר ההתלבטויות מה לקנות החלטתי (כנראה) להישאר בינתיים עם המכונה שיש ברשותי כבר שנתיים- כרומקס.
אבל להשתדרג בקניית מטחנה, כי עד עכשיו זה היה או טחון או פודים.
המלצות למטחנה? לא מצאתי כלום ביד2
אח שלי משתמש במטחנה ידנית שהוא קנה באיביי והוא אומר שזה טוב. מה אומרים?
זה בעיקר קשור למחיר אותו אתה מעוניין להשקיע, וכתוצאה מכך, מידת הנוחות, ההתעסקות, המהירות, הנקיון וכמובן גם התוצאה הסופית בכוס שקשורה באחידות הטחינה שכן/לא מפיקה המטחנה.
ניתן במטחנה ידנית טובה בעלות של כ- 160 ש"ח להוציא תוצאה שתהייה מצוייינת למכונה שלך. זה ידרוש עבודת שרירים של כ- 2 דקות לפני כל הכנת מנה כפולה.
למשל כאן: http://www.ebay.com/itm/NEW-PORLEX-Cera ... 3cdda7e068
השאלה היא אם לא שווה להוציא קצת יותר ולקבל מטחנה חשמלית שתעשה זאת עבורך לאורך זמן רב.
ניתן במטחנה ידנית טובה בעלות של כ- 160 ש"ח להוציא תוצאה שתהייה מצוייינת למכונה שלך. זה ידרוש עבודת שרירים של כ- 2 דקות לפני כל הכנת מנה כפולה.
למשל כאן: http://www.ebay.com/itm/NEW-PORLEX-Cera ... 3cdda7e068
השאלה היא אם לא שווה להוציא קצת יותר ולקבל מטחנה חשמלית שתעשה זאת עבורך לאורך זמן רב.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
גאג'ה MM לא מתאימה לאספרסו
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים