שאלה לגבי הדנון x500
שלום לחברי הפורום,
מסתבר שה"רסיבר במאתיים דולר" הנוכחי בדיוטי פרי הוא הדנון x500. עיון במפרט שלו באתר החברה מעלה שהוא תומך ב DTS HD Master / DTS ES / DTS 96/24 אבל רק ב Dolby TrueHD ולא ב Dolby Digital EX / ProLogic IIx.
האם המשמעות של זה היא שקבצי MKV (או AVI) שמקודדים עם דולבי 5.1 לא יתמכו ע"י הרסיבר? עד כה הייתי תחת הרושם שתמיכה בפורמטים של סאונד היא עניין מובן מאליו. יכול להיות שלפחות לגבי רסיברים "זולים" העניין צריך להיבדק?
תודה לעונים.
מסתבר שה"רסיבר במאתיים דולר" הנוכחי בדיוטי פרי הוא הדנון x500. עיון במפרט שלו באתר החברה מעלה שהוא תומך ב DTS HD Master / DTS ES / DTS 96/24 אבל רק ב Dolby TrueHD ולא ב Dolby Digital EX / ProLogic IIx.
האם המשמעות של זה היא שקבצי MKV (או AVI) שמקודדים עם דולבי 5.1 לא יתמכו ע"י הרסיבר? עד כה הייתי תחת הרושם שתמיכה בפורמטים של סאונד היא עניין מובן מאליו. יכול להיות שלפחות לגבי רסיברים "זולים" העניין צריך להיבדק?
תודה לעונים.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
שני הפורמטים של דולבי שאינם נתמכים קשורים להעלאת מספר הערוצים מ- 5.1 ל- 6.1 / 7.1 (מתכני סטריאו, דולבי 5.1 וכו׳).
הם פשוט לא רלבנטיים לרסיבר הזה.
מצד שני, לא הייתי קונה אותו בגלל מיעוט כניסות ה- HDMI והיעדר יכולת הכיול העצמי (אודיסי וכו׳).
הם פשוט לא רלבנטיים לרסיבר הזה.
מצד שני, לא הייתי קונה אותו בגלל מיעוט כניסות ה- HDMI והיעדר יכולת הכיול העצמי (אודיסי וכו׳).
לגבי הסיבות לקניה/חוסר קניה: עניין של צרכים והעדפות, אתה יודע
כנראה שהיבוא המסיבי מחו"ל "שבר את הגב" ליבואנים של הרסיברים- המחירים הרשמיים גבוהים מאד, כנראה כדי שאפשר יהיה "לעשות מכה" על הקונה המזדמן. בנוסף, ואחרי שיטוט קצר בשתיים שלוש חנויות באיזור מגורי (*** מדגם, אני יודע, אבל עדיין)- המבחר פשוט אפסי, ויוצא שכדי לקנות רסיבר זול ובסיסי צריך לחזור לימי "תביא לי מהדיוטי פרי" העליזים.
אני חושב שזה די מוזר. עמישראל קונה טלוויזות חדשות בהמוניו, והייתי מצפה לתחרות דווקא באגף הרסיברים הזולים ועמוסי הפיצ'רים, ולא להרמת ידיים קולקטיבית. מצד שני, אף פעם לא הצטיינתי בחשיבה שיווקית, כך שיתכן שאני לא מבין כלום.
בכל מקרה, תודה על התגובה המהירה.
כנראה שהיבוא המסיבי מחו"ל "שבר את הגב" ליבואנים של הרסיברים- המחירים הרשמיים גבוהים מאד, כנראה כדי שאפשר יהיה "לעשות מכה" על הקונה המזדמן. בנוסף, ואחרי שיטוט קצר בשתיים שלוש חנויות באיזור מגורי (*** מדגם, אני יודע, אבל עדיין)- המבחר פשוט אפסי, ויוצא שכדי לקנות רסיבר זול ובסיסי צריך לחזור לימי "תביא לי מהדיוטי פרי" העליזים.
אני חושב שזה די מוזר. עמישראל קונה טלוויזות חדשות בהמוניו, והייתי מצפה לתחרות דווקא באגף הרסיברים הזולים ועמוסי הפיצ'רים, ולא להרמת ידיים קולקטיבית. מצד שני, אף פעם לא הצטיינתי בחשיבה שיווקית, כך שיתכן שאני לא מבין כלום.
בכל מקרה, תודה על התגובה המהירה.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אני חושב שה-"בעיה" של שוק הק"ב היא דווקא בצד הרמקולים, ולא הרסיברים.
רסיבר זה מכשיר שקל לקנות ואפילו להצדיק כי הוא מפשט מאוד את כל החוטיאדה בימינו, ולפעמים גם אפשר כבר ברמת הבסיס לשלוט בעזרת השלט של הרסיבר על עוד כמה מכשירים ולחסוך בשלטים...
רק מה, רסיבר נועד לא רק להיות מרכזת אודיו/וידאו, אלא גם (ובעיקר) כדי להגביר רמקולים, והרבה מאוד אנשים לא רוצים להיכנס להוצאה ולטירטור של התקנת 6 רמקולים בכל רחבי הסלון, שאחד מהם הוא קוביה לא קטנה ודי מכוערת (בעיני רבים), ושכל השאר כנראה ידרשו חציבות/תעלות/כבילה בכל רחבי הסלון. בקיצור, בלאגן.
רסיבר זה מכשיר שקל לקנות ואפילו להצדיק כי הוא מפשט מאוד את כל החוטיאדה בימינו, ולפעמים גם אפשר כבר ברמת הבסיס לשלוט בעזרת השלט של הרסיבר על עוד כמה מכשירים ולחסוך בשלטים...
רק מה, רסיבר נועד לא רק להיות מרכזת אודיו/וידאו, אלא גם (ובעיקר) כדי להגביר רמקולים, והרבה מאוד אנשים לא רוצים להיכנס להוצאה ולטירטור של התקנת 6 רמקולים בכל רחבי הסלון, שאחד מהם הוא קוביה לא קטנה ודי מכוערת (בעיני רבים), ושכל השאר כנראה ידרשו חציבות/תעלות/כבילה בכל רחבי הסלון. בקיצור, בלאגן.
אני דווקא חושב הפוך- הרמקולים אינם הבעיה. רוב הסיכויים שהם נקנו כבר, לפני 10-15 שנה, ב 200$ (אלא מה). לפעמים כחלק ממערכת ק"ב שאבד עליה הכלח, לפעמים סתם באיזה מבצע. הם מהווים חלק מהנוף הביתי, מחוברים מן הסתם לרסיבר וה DVD (לפעמים זה רסיבר/DVD בחתיכה אחת), ולפעמים אולי אפילו מוציאים את הצליל של הממיר של הוט/יס שמגיע מהטלוויזה.epony כתב:אני חושב שה-"בעיה" של שוק הק"ב היא דווקא בצד הרמקולים, ולא הרסיברים:roll:...
השאלה פה היא- האם רסיבר ב 800 ש"ח יכול להימכר באופן המוני? כמעט לכל יצרן מוכר יש "רסיבר כניסה" כזה, ב 150-170 פאונד בריטי (אין לי כח לחפש באמזונים האירופאים, אבל סביר להניח שמדובר בפחות מ 200 יורו). אז נכון, אין לרסיברים האלה כיול, או יכולות רשת, אבל הם:
- חזקים יותר, כמעט בוודאות, ממה שזה לא יהיה שמחובר לרמקולים כרגע
- תומכים בכל מני פורמטים שנראים טוב על הנייר
- מפשטים את "ספגטי החוטים" שמפאר כל סלון ממוצע (אפשר לשים את כל הציוד בפינה אחת, לחבר אותו לרסיבר, ולהוציא כבל HDMI בודד לטלוויזיה)
לדעתי יש פה סוג של שוק לא מנוצל (גם מכשירי בלו ריי זולים יכולים לעשות פה סיבוב לא רע, דרך אגב), אבל יתכן שהישראלי מסתפק בשדרוג הטלוויזיה פעם בשנה וחצי-שנתיים, וטוב לו עם המערכת הישנה.
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
לדעתי, השוק הוא לא גדול כמו שזה נראה, אולי זה נראה כשוק לא מנוצל אבל כמה שוק כבר באמת יש? לרוב האנשים הסאונד זה לא חלק חשוב..
אנחנו(חברי האתר) עברנו איזה שהיא "התעוררות" וחווינו את הכיף שיש בסאונד נקי,נכון,ומעולה.. החברים פה יראו סרט גרוע להחריד ויהנו מהסאוד וברוב הסרט יחשבו על עריכת הסאונד.
השוק "שלנו" מונה כמה אלפי אנשים שמחליפים פריט אחד או שניים בשנה(אין לי שום סטטיסטיקה לזה, זה מבוסס על הרגשה בלבד) וכמה "שוק" זה כבר?
ואילו שקונים רסיבר כניסה הם לרוב לא לקוחות שיחזרו עוד שנה שנתיים כדי להחליף לרסיבר כניסה חדש, הם או שישארו 10שנה עם הרסיבר ויהנו ממה שהוא נותן, או שהם יקנו רסיבר רציני יותר ויכנסו לתחביב.
ל90% מהלקוחות של ציוד סאונד, רמקולים ומערכת משולבת של סמסונג מספיקה, ואחרי שהם יקנו הם לא יחליפו..
אה,ולגבי מחירים, עד שלא תייבא, תשכיר חנות,ביטוח,חשמל,ארנונה,עובדים(ועוד המון הוצאות) אל(לא אתה ספציפית) תכנס להם לכיס. זה לא פשוט בכלל לתמכר ולנהל עסק,כל עסק. ובימיוחד שיש תחרות רצינית של יבוא אישי ממדינות עם מס שונה ותנאים שונים.
אנחנו(חברי האתר) עברנו איזה שהיא "התעוררות" וחווינו את הכיף שיש בסאונד נקי,נכון,ומעולה.. החברים פה יראו סרט גרוע להחריד ויהנו מהסאוד וברוב הסרט יחשבו על עריכת הסאונד.
השוק "שלנו" מונה כמה אלפי אנשים שמחליפים פריט אחד או שניים בשנה(אין לי שום סטטיסטיקה לזה, זה מבוסס על הרגשה בלבד) וכמה "שוק" זה כבר?
ואילו שקונים רסיבר כניסה הם לרוב לא לקוחות שיחזרו עוד שנה שנתיים כדי להחליף לרסיבר כניסה חדש, הם או שישארו 10שנה עם הרסיבר ויהנו ממה שהוא נותן, או שהם יקנו רסיבר רציני יותר ויכנסו לתחביב.
ל90% מהלקוחות של ציוד סאונד, רמקולים ומערכת משולבת של סמסונג מספיקה, ואחרי שהם יקנו הם לא יחליפו..
אה,ולגבי מחירים, עד שלא תייבא, תשכיר חנות,ביטוח,חשמל,ארנונה,עובדים(ועוד המון הוצאות) אל(לא אתה ספציפית) תכנס להם לכיס. זה לא פשוט בכלל לתמכר ולנהל עסק,כל עסק. ובימיוחד שיש תחרות רצינית של יבוא אישי ממדינות עם מס שונה ותנאים שונים.
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
.He who controls the future conquers the past
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
מקפיץ בשביל לחסוך שירשור:
תהיה לי הזדמנות לרכישה בדיוטי עוד שבועיים - במידה וזה הרסיבר התורן ב 200$ האם הוא מומלץ ביחס של עלות/תועלת?
כיום אני עם רסיבר בן 8 של קנווד (אין תלונות) כך שאני די בטוח שיהיה פה שידרוג מבחינתי..
URILER - לגבי ההערה שלך על מיעוט כניסות HDMI - יש לו 4 כמו לרוב הרסיברים הפשוטים - פספסתי משהו? (אחת הכניסות היא מקדימה)
תודה
תהיה לי הזדמנות לרכישה בדיוטי עוד שבועיים - במידה וזה הרסיבר התורן ב 200$ האם הוא מומלץ ביחס של עלות/תועלת?
כיום אני עם רסיבר בן 8 של קנווד (אין תלונות) כך שאני די בטוח שיהיה פה שידרוג מבחינתי..
URILER - לגבי ההערה שלך על מיעוט כניסות HDMI - יש לו 4 כמו לרוב הרסיברים הפשוטים - פספסתי משהו? (אחת הכניסות היא מקדימה)
תודה
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
כן, כיול אוטומטי מומלץ כדי להתאים כל רמקולים באשר הם לחלל שבו הם מוצבים. מטרת הכיול היא פתרון בעיות אקוסטיות, ולא "יישור" רמקולים בעייתיים יותר או פחות.shay820 כתב:האם כיול ברסיבר נדרש גם עבור רמקולים סטליטים ?...
נערך לאחרונה על ידי epony ב 18/03/2014 23:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
רגע - מה עם השאלה שלי??
(ומה הקשר של נושא השירשור לכיול??)