בקרוב אני מקים רשת ביתית אלחוטית + קווית בבית ואני צריך את עזרתכם בבחירת הציוד, נתחיל בכך שלכל חדר יושחלו כבלי cat 5e\6 , יהיו בערך 18 נקודות רשת קוויות בסך הכל, כל נקודות הרשת ילכו לארון התקשורת:
[img2=550x403]http://imageshack.com/a/img600/7887/88l5.jpg[/img2]
קומות הקרקע + קומה 2 ממוקמים בדיוק אחד מעל השני , אלו בעצם יותר מפלסים מאשר קומות , תדמיינו אז שהם
ממוקמים בדיוק אחד מעל השני והארון בדיוק בגובה של המדרגות שמובילות למפלסים.
בנוסף יש את קומה 1 שם יש את הסלון + חצר
ובנוסף יש מקלט
הציוד שישנו כרגע הוא ראוטר tp-link 1043 v1
נתחיל ברשת הקווית , כיוון שיהיו בערך 18 נקודות קוויות , חשבתי לקנות 2 סוויצ'ים של 8 פורטים כל אחד שיוחברו לראוטר שיהיה בארון תקשורת , בסך הכל זה ייתן לי 8+8+2 (שכן 2 פורטים מתוך 4 שבראוטר יהיו מנוצלים לטובת הסוויצ'ים).
הסוויצ'ים שחשבתי עליהם הם :
מתג TP-Link TL-SG1008D 8 Ports 10/100/1000Mbps
את הראוטר שכרגע קיים חשבתי לשים במקלט ( tp-link 1043 v1) .
עכשיו לחלק העיקרי - אני מחפש ראוטר עם רשת אלחוטית כמה שיותר חזקה, תקציב בסביבות ה500-1000 נגיד, ומה שאני רוצה ליצור זה שהראוטר שבמקלט ישמש כ AP (זה בכלל אפשרי עם הראוטר שקיים כבר?). הראוטר החדש ימוקם בארון תקשורת הוא צריך להיות מספיק חזק כדי להגיע קומות הקרקע +1+2 + החצר , אני יודע שזו דרישה קצת מוגזמת אבל בסך הכל הארון קרוב מאוד למפלסים ולסלון אז לא צריכה להיות בעיה.
יש לי עדיפות ל TP-link באופן כללי אבל לא פוסל ראוטרים אחרים.
אשמח לעזרה
זקוק לעזרה בהקמת רשת ביתית אלחוטית + קווית
- Smartnetworks
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 203
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 16 פעמים
- יצירת קשר:
המחשבה לרשת את כל הבית בכבלי רשת נכונה ותיתן לך מענה לטווח הארוך והרבה גמישות בעתיד.
בנוגע לנתב הראשי זה מאוד תלוי בכמות המשתמשים שהוא יצטרך לשרת, עד 10-12 משתמשים הנתבים הפשוטים יתנו מענה, מעל זה כבר צריך נתב יותר מקצועי. מתוך ניסיון אישי בפרויקטים שעשינו בוילות אני יכול להמליץ על הסדרה DSR של DLINK.
בקשר לתשתית אם התקציב מאפשר לך ויש לך מספיק מקום בארון תקשורת מומלץ לשדרג את הכבלים ל CAT-7, רק תקפיד לחבר את קצוות הכבלים עם שקעים של CAT6A.
מיותר לשרשר 2 סוויצים של 8 פורטים, תרכוש סוויץ אחד טוב של 16 פורטים.
טווח השידור של כל הנתבים פחות או יותר זהה ובגלל שאתה מרשת את כל הבית בנקודות רשת לא תהיה לך בעיה
לתגבר ב AP קווי כל מקום בבית שתהיה בעיית קליטה, לכן כשאתה בוחר את הנתב הראשי יותר חשוב שיהיו לו
ביצועים טובים מאשר טווח קליטה מוגבר.
בהצלחה
בנוגע לנתב הראשי זה מאוד תלוי בכמות המשתמשים שהוא יצטרך לשרת, עד 10-12 משתמשים הנתבים הפשוטים יתנו מענה, מעל זה כבר צריך נתב יותר מקצועי. מתוך ניסיון אישי בפרויקטים שעשינו בוילות אני יכול להמליץ על הסדרה DSR של DLINK.
בקשר לתשתית אם התקציב מאפשר לך ויש לך מספיק מקום בארון תקשורת מומלץ לשדרג את הכבלים ל CAT-7, רק תקפיד לחבר את קצוות הכבלים עם שקעים של CAT6A.
מיותר לשרשר 2 סוויצים של 8 פורטים, תרכוש סוויץ אחד טוב של 16 פורטים.
טווח השידור של כל הנתבים פחות או יותר זהה ובגלל שאתה מרשת את כל הבית בנקודות רשת לא תהיה לך בעיה
לתגבר ב AP קווי כל מקום בבית שתהיה בעיית קליטה, לכן כשאתה בוחר את הנתב הראשי יותר חשוב שיהיו לו
ביצועים טובים מאשר טווח קליטה מוגבר.
בהצלחה