קניתי מגרמניה את הפיוניר 2022 המדהים.
אני רוצה לרכוש שקועים מטעמי יופי למרות שמאוד חשוב לי סאונד.
הרוב יהיה לקולנוע בייתי וקצת מוזיקה מכל המינים(חוץ ממוזיקה שלופית).
הבית גם הוא חדש ובקרוב ניכנס אליו.
רציתי לשאול כמה שאלות חבר'ה
1. איזו חמישייה מומלצת עד סכום של 7K +-?
2. באיזה גובה לתלות כל רמקול בקיר?
3. איזה סאב מומלץ עד 2-3K בשילוב איתם?
בברכה,
אורי
יש מגבר,,,,צריך המלצה לרמקולים שקועים
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
בגדול הייתי שם חצי מהכסף על זוג הקדמיים, ואת השאר מחלק בערך שני-שליש לסנטר ושליש לאחוריים. בכל מקרה תצטרך ללכת לחנות מתמחה שמחזיקה תצוגה נאה של רמקולים שקועים (לניסן מפיוז בגבעתיים יש מבחר מאוד מרשים, ופעם אחרונה שהייתי אצל יגאל מסטריאוסקופ בדיזנגוף סנטר, הוא בדיוק בנה קיר גבס וכבר התקין בו 3 דגמים שונים של שקועים, ובהחלט ייתכן שמאז המבחר שלו להדגמה עלה..!)
סתם בשביל הדוגמה, הנה כמה אופציות לקדמיים בתקציב שהגדרת עפ"י החלוקה שהצעתי לעיל:
הסנטר כאמור גם צריך להיות בגובה האוזניים, אבל בפועל זה בד"כ פשוט אומר או בדיוק מעל או בדיוק מתחת ל-TV...
האחוריים יותר גמישים, ובעולם מושלם יהיו ב-90 מעלות לאוזניים שלך, כלומר בכלל כדאי להתקין אותם בקירות הצדדיים. עוד אופציה היא בכלל להשקיע אותם בתקרה מעל הראש במידת האפשר.
אם אתה יכול, כדאי לך להגיב כאן עם סקיצה של החלל כדי שנוכל לעזור לך עוד יותר עם סוגיית המיקום.
סאבוופר זה עולם אחר מהדיון עד כה, והוא תלוי בין השאר בגודל החלל, ברמקולים שבחרת, במיקום שלו (תלוי לרוב באילוצי החלל וההנהלה) וכיו"ב... בכל מקרה, הייתי ממליץ לך בחום לא לחסוך על הסאב, כי רמקולים שקועים בד"כ זקוקים לו נואשות כדי להשלים את התדרים הנמוכים גם במוזיקה ולא רק בקולנוע ביתי.
דוגמאות לסאבים פוטנציאליים בכ-3,000 ש"ח:
סתם בשביל הדוגמה, הנה כמה אופציות לקדמיים בתקציב שהגדרת עפ"י החלוקה שהצעתי לעיל:
- מוניטור אודיו WT-280 מלפנים, סנטר WT-250 ואחוריים WT-165
- שלישיית מוניטור אודיו CWT180 מלפנים, וזוג CWT140 מאחור
- B&W CCW 664 מלפנים וזוג 362 מאחור
- קאנטון IW865 מלפנים, סנטר IW845-LCR ואחוריים IW845
- אם יבוא אישי מחו"ל הוא אופציה, אז פולק אודיו 265RT מלפנים, סנטר 255C-RT ואחוריים RC65i
הסנטר כאמור גם צריך להיות בגובה האוזניים, אבל בפועל זה בד"כ פשוט אומר או בדיוק מעל או בדיוק מתחת ל-TV...
האחוריים יותר גמישים, ובעולם מושלם יהיו ב-90 מעלות לאוזניים שלך, כלומר בכלל כדאי להתקין אותם בקירות הצדדיים. עוד אופציה היא בכלל להשקיע אותם בתקרה מעל הראש במידת האפשר.
אם אתה יכול, כדאי לך להגיב כאן עם סקיצה של החלל כדי שנוכל לעזור לך עוד יותר עם סוגיית המיקום.
סאבוופר זה עולם אחר מהדיון עד כה, והוא תלוי בין השאר בגודל החלל, ברמקולים שבחרת, במיקום שלו (תלוי לרוב באילוצי החלל וההנהלה) וכיו"ב... בכל מקרה, הייתי ממליץ לך בחום לא לחסוך על הסאב, כי רמקולים שקועים בד"כ זקוקים לו נואשות כדי להשלים את התדרים הנמוכים גם במוזיקה ולא רק בקולנוע ביתי.
- מוניטור אודיו MASS W200 או R370HD
- B&W ASW 608
- TANNOY TS 10
- GoldenEar ForceField 4
- SUNFIRE SDS-12 או HRS-8
- אם יבוא אישי מחו"ל זו אופציה, אז SVS SB-1000 או PB-1000 הן אופציות נהדרות בתקציב הנתון!
-
shualy
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 389
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
וואו,,,,,תודה על התגובה המושקעת!!!epony כתב:בגדול הייתי שם חצי מהכסף על זוג הקדמיים, ואת השאר מחלק בערך שני-שליש לסנטר ושליש לאחוריים. בכל מקרה תצטרך ללכת לחנות מתמחה שמחזיקה תצוגה נאה של רמקולים שקועים (לניסן מפיוז בגבעתיים יש מבחר מאוד מרשים, ופעם אחרונה שהייתי אצל יגאל מסטריאוסקופ בדיזנגוף סנטר, הוא בדיוק בנה קיר גבס וכבר התקין בו 3 דגמים שונים של שקועים, ובהחלט ייתכן שמאז המבחר שלו להדגמה עלה..!)
סתם בשביל הדוגמה, הנה כמה אופציות לקדמיים בתקציב שהגדרת עפ"י החלוקה שהצעתי לעיל:מבחינת מיקום, את השלישייה הקדמית צריך לשים פחות או יותר בגובה האוזניים. זה קצת פחות קריטי בשקועים מכיוון שאפשר לכוון בד"כ את הטוויטרים לגובה האוזניים גם אם המיקום פחות אידיאלי, אבל אם אפשר להתקין אותם כך שהקצה העליון שלהם יהיה בגובה 80-100 ס"מ אז הכי טוב.
- מוניטור אודיו WT-280 מלפנים, סנטר WT-250 ואחוריים WT-165
- שלישיית מוניטור אודיו CWT180 מלפנים, וזוג CWT140 מאחור
- B&W CCW 664 מלפנים וזוג 362 מאחור
- קאנטון IW865 מלפנים, סנטר IW845-LCR ואחוריים IW845
- אם יבוא אישי מחו"ל הוא אופציה, אז פולק אודיו 265RT מלפנים, סנטר 255C-RT ואחוריים RC65i
- מוניטור אודיו MASS W200 או R370HD
- B&W ASW 608
- TANNOY TS 10
- GoldenEar ForceField 4
- SUNFIRE SDS-12 או HRS-8
- אם יבוא אישי מחו"ל זו אופציה, אז SVS SB-1000 או PB-1000 הן אופציות נהדרות בתקציב הנתון!
...
הוספתי תמונה של התוכנית של הדירה