מחפש מידע כלכלי על שוק ההיי-אנד בישראל

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
kolokito פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1945

שליחה

במסגרת לימודי התואר הראשון אני מתכוון לנתח את שוק ההיי אנד בישראל. לשם כך אני מחפש כל חומר כלכלי על השוק.
היקף מכירות של יבואנים ספציפיים, של השוק בכלל, מספר השחקנים בשוק, והכי חשוב, האם זהו שוק שמתפתח או שמיצה את פוטנציאל הגדילה שלו בארץ.

כל מידע שתזרקו יכול לעזור לי מאוד! ואני גם אשמח ללמוד באותה הזדמנות מה יש לכם להגיד על בנושא (ז"א, אשמח את שרשור זה יהיה דיון)

קדימה, להשחיז מקלדות :wink:

נ.ב
מנהלים, אני לא בטוח אם השרשור הזה מתאים לכאן. אם לא, אודה לכם אם תעבירו למקום הנכון

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

לא מכיר פורום מתאים יותר.

קשה לי להאמין שישתפו פעולה עם זה. אנחנו מנסים לגרד מידע כבר זמן רב מאוד, ללא הרבה הצלחה...

kolokito פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אוקיי, מה לגבי השאלה: האם יש לשוק הזה לאן להתפתח או שלדעתך הוא מיצה את הפוטנציאל הגלום בו?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

בודאי שיש לו לאן להתפתח.
כמו בכל תחום טכנולוגי.

מעבר לזה, רק תחשוב שאנחנו לפני הבום הגדול של מפכת ה-HDTV וזה ייתן לך מושג.....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

kolokito פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני לא מדבר מבחינה טכנולוגית..... אלא מבחינת היקף המסחר. אתם חושבים שיש מקום לעוד שחקנים בשוק בישראל?

אני לא יודע לגבי "בום" של HDTV, (בגלל זה אני שואל). אני חושב שכבר הכנו את עצמינו בעבר ל"בומים" שהתגלו כסתם הערכות חסרות שחר, למה לדעתך HDTV יהיה שונה? מה קרה במדינות אחרות?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

אם ניקח את תחום המסכים הדקים למשל ובפרט את אלו בעלי רזולוצית HD, הרי שהמעבר לשידורים דיגיטליים ברזולוציות HD יהיה כמו המעבר מש/ל לצבע.....ובהתחשב בזה שבסה"כ לפחות מ-15% מבתי האב יש מסכים דקים, הבום עוד לפנינו.
תוסיף לזה שהשידורים ב-DEFAULT יגיעו בסראונד, אז זה גם אומר שכל אלו שעדיין לא עברו לסראונד כי מרבית התוכן שהם צופים הוא מהטלויזיה וזה לא היה "שווה" להם, עכשיו אני מניח הם ייקפצו מהגדר.

בתחום המסכים הדקים והק"ב אני חושב שיש עוד מקום לגדול (לא הרבה).
בתחום ההיי-אנד סטריאו למשל, אני חושב שמה שיש בארץ הוא לא פרופורציונאלי לשוק, כלומר, יש המון חנויות ויבואנים יחסית לשוק, אבל אני מקווה שאני מתבדה וכל העוסקים בתחום מרוויחים יפה.
About.me

מאירקה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630

נראה לי שהבחור עושה סקר שווקים עבור מישהו....

שליחה

תתחלק איתנו ברווחים..
:mrgreen:

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772

שליחה

ההצעה הטובה ביותר בשבילך היא לקחת את המידע הרוחני מכאן ואת כל העיניינים הכלכליים מהסוחרים {בתנאי שהם יספיקו לחשוף בפניך פרטים}. :wink:
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

Re: נראה לי שהבחור עושה סקר שווקים עבור מישהו....

שליחה

מאירקה כתב:תתחלק איתנו ברווחים..
...
גם לי יש הרגשה כזו.....
טזה לא מכינים ככה....
About.me

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

kolokito כתב:אוקיי, מה לגבי השאלה: האם יש לשוק הזה לאן להתפתח או שלדעתך הוא מיצה את הפוטנציאל הגלום בו?
...
אני עונה לך לא מתוך איזשהו ידע (שאין לי) אלא כראייה כללית.
שוק היי אנד, בכל תחום, מתפתח עם עלייה ברמת החיים ונסוג כשיש מיתון.
איני חושב שיש איזה מאפיין ספציפי דווקא לאודיו/וידיאו .
משה

kolokito פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

חבר'ה, הלוואי והיה לי את ההון ההתחלתי כדי לפתוח עסק.... או אפילו לחשוב בכיוון
מדובר, כמו שכתבתי, בעבודה אקדמית בלבד.

מרטין, מה"בום" שתארת, לפי דעתי, ירוויחו בעיקר יבואני הזבל והמדבקות מסין. אל תשכח באיזו מדינה אתה חי (ואת המאמר שלך על מי היא באמת ארץ המדבקות). כשכולם ירדו מהגדר, הם יחפשו LCD כולל HD עם מערכת סראונד מושלמת ב999 ש"ח, ויהיה מי שימכור להם.

אז אתה חושב שמבחינת היי אנד השוק רווי, ומי שרוצה להרוויח טוב עדיף לו לפנות לכיוון של פירלס ב500 ש"ח? זאת התמונה שעולה גם ממקומות אחרים אז נראה לי שאני גם אקח את העבודה לכיוון הזה... אני תמיד חשבתי שהסוחרים מעדיפים "מדבקה" כי זה קל.

MOCO: לפי כל הסימנים יש עליה בסגנון החיים בארץ, אבל האם יש מספיק אנשים שמתעניינים בהיי אנד- זה כבר לא כ"כ פשוט.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

מה שאתה אומר נכון בכל מקום בעולם, לא רק בארץ.
נכון שבארץ ה"מחיר" שווה יותר מהשירות/איכות המוצר וכו', אבל עדיין זה עובד בכל הרמות.

תראה, אין הנחתום מעיד על עיסתו, אבל אם יורשה לי לרגע לא להיות צנוע, אז אני חושב שיש הרבה התעוררות בשנתיים האחרונות שאו שזה בזכות אתר כמו שלנו והפעילויות שלו (כמו התערוכה) או שזה מקריות.....

תעשה בדיקה של כמה חנויות/יבואנים חדשים צצו בשנתיים האחרונות ביחס לשנים קודמות, ותראה על מה אני מדבר.

האם עדיין יש מקום לעוד ?
הכל תלוי במודל העיסקי של כל אחד. אם מדובר על ייבואן שעובד מהבית בערב ללא הוצאות - אז למה שלא יהיה לזה הצדקה כלכלית ?
אם הוא צריך לפתוח חנות בהרצליה פיתוח ולהעסיק עובדים - זה כבר מתחיל להיות יותר מורכב, לא כך ?
About.me

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

kolokito כתב: MOCO: לפי כל הסימנים יש עליה בסגנון החיים בארץ, אבל האם יש מספיק אנשים שמתעניינים בהיי אנד- זה כבר לא כ"כ פשוט.
...
1) גם אם מספר המתעניינים נשאר קבוע, עלייה ברמת החיים תאפשר לאותם מתעינים לרכוש דברים שלא יכלו לממן קודם לכן, ולכן תגרום לגדילה גם בשוק הזה.
2) העיניין בתחביבים יקרים אינו בלתי תלוי ביכולת הכלכלית. אנשים יצטרפו למעגל המתענינים עם עליית כוח הקנייה שלהם, ולכן גם מספר המתענינים יגדל.
3) גם ההיפך נכון. אם נחזור למיתון, הכל יהיה הפוך ואף יותר מזה. מוצרי מותרות הם הנפגעים הראשונים מחוסר ביטחון כלכלי. זה גם הרבה פסיכולוגיה של צרכנים, מעבר ליכולת הכספית שלהם.
משה

kolokito פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אוקי... אתם עוזרים לי מאוד!! (Y)

אז יהיה אפשר לומר במידה סבירה של וודאות שזה תלוי בשני הגורמים האלה, המצב במשק והמודל העיסקי.

מה לגבי מותגים שאין בארץ, יש הרבה כאלה, יש מקום נניח ליבואן חדש לקבל בלעדיות על מותג שעדיין לא מיובא באופן סדיר לארץ?
בהנחה כמובן שיש לו את היכולת גם לתת שירות ואחריות למותג.

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה

מקום למותג חדש? תמיד יש מקום.
האם הוא יצליח בארץ? מי יודע... אחרת כולנו היינו מייבאים ומצליחים, לא?
ליאור

חזור אל “כללי”