עזרה עם הקלטה בעזרת כרטיס טלויזיה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
ברוך הבא לפורום!
זוהי הגנה נגד העתקה שיס מפעילה בממיר והיא נקראת HDCP.
הפתרון - חבר את הכרטיס לממיר בקומפוננט (3 RCA-ים לתמונה ועוד 2 RCA-ים לסאונד, סה"כ 5 RCA-ים). זהו חיבור שעדיין מאפשר הקלטה באיכות HD, ואין בו את ההגנה הנ"ל.
הפתרון - חבר את הכרטיס לממיר בקומפוננט (3 RCA-ים לתמונה ועוד 2 RCA-ים לסאונד, סה"כ 5 RCA-ים). זהו חיבור שעדיין מאפשר הקלטה באיכות HD, ואין בו את ההגנה הנ"ל.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
היי ותודה!pixies כתב:ברוך הבא לפורום!
הפתרון - חבר את הכרטיס לממיר בקומפוננט (3 RCA-ים לתמונה ועוד 2 RCA-ים לסאונד, סה"כ 5 RCA-ים). זהו חיבור שעדיין מאפשר הקלטה באיכות HD, ואין בו את ההגנה הנ"ל....
עשיתי גוגל קצת,
לקנות כבל 5RCA TO HDMI ואיפה לחבר אותם בממיר? יש כל מני צבעים. כי אמרת 3 לתמונה מה שאני מכיר תמונה זה צהוב(?) אז טיפלה התבלבלתי.
(צירפתי תמונה) את הכבל קניתי מכאן - http://pc2.co.il/items/86905-%D7%9B%D7% ... 7%95%D7%AA
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא, וחבל שקנית כבל לפני ששאלת אם הוא מתאים.
אתה אמור לקבל עם הכרטיס שלך כבל בסגנון הזה:

אותו אתה מחבר לכניסה בכרטיס הטלוויזיה שכתוב עליה "AV".
ואליו אתה מחבר כבל של 5 RCA-ים (תקע זכר משני הצדדים). בממיר של יס זה שלושת השקעים העליונים עבור הוידאו, והאדום והלבן התחתונים בשביל האודיו.

ואליו אתה מחבר כבל של 5 RCA-ים (תקע זכר משני הצדדים). בממיר של יס זה שלושת השקעים העליונים עבור הוידאו, והאדום והלבן התחתונים בשביל האודיו.
אה הבנתי אותך.pixies כתב:לא, וחבל שקנית כבל לפני ששאלת אם הוא מתאים.
ואליו אתה מחבר כבל של 5 RCA-ים (תקע זכר משני הצדדים). בממיר של יס זה שלושת השקעים העליונים עבור הוידאו, והאדום והלבן התחתונים בשביל האודיו....
איפה אני מוצא לקנות 5 RCA זכר משני הצדדים כי אני לא מוצא באינטרנט?
לא משנה איפה אני מחפש אין RCA של 5 זכר משני הצדדים רק RCA 5 של זכר וצד שני HDMI
הוספתי תמונה של כל הכבלים שיש לי בבית במידה ואפשר לחבר 3 + 2 או משהו לעשות קומבינה עם הכבלים תגיד לי אני לא רוצה סתם לנסות ובמידה ואי אפשר ואתה יודע איפה אני קונה 5 RCA MALE אם 5 RCA MALE תגיד גם (:
התמונה בגדול: http://ufu.co.il/files/6pr2oosydhlfhnavkjyo.jpg
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בהחלט אפשר לעשות 2+3, אין שום בעייה עם זה.
הכבל במרכז התמונה הוא זה שהגיע עם הכרטיס, אותו אתה מחבר לכניסת ה-"AV" שלו, ובשני הכבלים העליונים בתמונה אתה יכול להשתמש בשביל חיבור הקומפוננט+אודיו מכבל הכרטיס אל הממיר.
5 השקעים הרלוונטיים בכבל שהגיע עם הכרטיס הם אלה שמופיעים הכי למטה בתמונה. השקעים האדום והלבן שיש עליהם מדבקות קטנות עם "L" ו-"R" עליהן הם שקעי האודיו.
בקומפוננט הקפד על הצבעים, כלומר: שכחול בכרטיס ילך לכחול בממיר, ירוק לירוק ואדום לאדום (שים לב שיש 2 שקעים אדומים, זה שיש עליו מדבקה שייך לאודיו).
הכבל במרכז התמונה הוא זה שהגיע עם הכרטיס, אותו אתה מחבר לכניסת ה-"AV" שלו, ובשני הכבלים העליונים בתמונה אתה יכול להשתמש בשביל חיבור הקומפוננט+אודיו מכבל הכרטיס אל הממיר.
5 השקעים הרלוונטיים בכבל שהגיע עם הכרטיס הם אלה שמופיעים הכי למטה בתמונה. השקעים האדום והלבן שיש עליהם מדבקות קטנות עם "L" ו-"R" עליהן הם שקעי האודיו.
בקומפוננט הקפד על הצבעים, כלומר: שכחול בכרטיס ילך לכחול בממיר, ירוק לירוק ואדום לאדום (שים לב שיש 2 שקעים אדומים, זה שיש עליו מדבקה שייך לאודיו).
אוקי מעולה! המון תודות על העזרה הצלחתי להקליט מעולה,pixies כתב:בהחלט אפשר לעשות 2+3, אין שום בעייה עם זה.
בקומפוננט הקפד על הצבעים, כלומר: שכחול בכרטיס ילך לכחול בממיר, ירוק לירוק ואדום לאדום (שים לב שיש 2 שקעים אדומים, זה שיש עליו מדבקה שייך לאודיו)....
עכישו לגבי הכיוונון של הAVer MediaCenter,
על איזו אפשרות הקלטה לעשות את זה? מה יקליט באיכות הכי גבוהה ואיזה סוג קובץ יצא מזה?
.mp4\.avi\.mkv או שזה בכלל משהו אחר?
בגדול איזה הגדרות לשים לתוכנה?
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
אני רוצה להוציא קובץ .AVI, איזה Audio Encoder אני צריך להשתמש? PCM?
איזה Audio Attribute?
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יופי שעובד. 
אני בדקתי כרטיס דומה של אותה חברה ואת התוכנה המגיעה איתו לפני שנתיים וחצי:
http://www.hometheater.co.il/article02641
ואם אני זוכר נכון, האיכות הכי גבוהה התקבלה ב-MPEG2, כאשר ב-H.264 היה אפשר לבחור רק רזולוציות נמוכות (בשביל צפייה בטאבלטים וכו).
החסרון של MPEG2 הוא קבצים מאוד גדולים.
אבל ייתכן שהתוכנה השתפרה מאז והתווספו אפשרויות להקלטה ישירות ב-H.264 באיכות גבוהה מבלי הצורך לעשות המרה לאחר ההקלטה.
כיום אין לי את הכרטיס והתוכנה. מה שאני מציע זה שתכתוב כאן את כל האפשרויות שיש בתוכנה המעודכנת ונראה ביחד מה האפשרויות.
לגבי המרה מ-MPEG2 לקבצים קטנים יותר אך עדיין איכותיים למדי, יש את התוכנה הזו:
http://mcebuddy.com
התוכנה יודעת לשבת באופן קבוע על תיקיית ההקלטות ולהמיר באופן אוטומטי (כל פעם שנוצר קובץ הקלטה חדש) לקבצים קטנים יותר.
אני בדקתי כרטיס דומה של אותה חברה ואת התוכנה המגיעה איתו לפני שנתיים וחצי:
http://www.hometheater.co.il/article02641
ואם אני זוכר נכון, האיכות הכי גבוהה התקבלה ב-MPEG2, כאשר ב-H.264 היה אפשר לבחור רק רזולוציות נמוכות (בשביל צפייה בטאבלטים וכו).
החסרון של MPEG2 הוא קבצים מאוד גדולים.
אבל ייתכן שהתוכנה השתפרה מאז והתווספו אפשרויות להקלטה ישירות ב-H.264 באיכות גבוהה מבלי הצורך לעשות המרה לאחר ההקלטה.
כיום אין לי את הכרטיס והתוכנה. מה שאני מציע זה שתכתוב כאן את כל האפשרויות שיש בתוכנה המעודכנת ונראה ביחד מה האפשרויות.
לגבי המרה מ-MPEG2 לקבצים קטנים יותר אך עדיין איכותיים למדי, יש את התוכנה הזו:
http://mcebuddy.com
התוכנה יודעת לשבת באופן קבוע על תיקיית ההקלטות ולהמיר באופן אוטומטי (כל פעם שנוצר קובץ הקלטה חדש) לקבצים קטנים יותר.
אוקי אז ככה,
יש לי אפשרויות
MPEG-2
AVI
WMA
WMV
H.264
כל השאר זה IPHONE IPAD APPLE TV וכו'.
עכשיו נכנסתי ל H.264 (לחצתי "לערוך")
יש בפנים:
Profile - בפנים יש Baseline וMain Profile זה על מיין פרופייל.
Level - יש כל מני מספרים 1,1.1,1.2,1.2,2 וכו' עד 5.1 וזה נמצא על AUTOMATIC.
Video Size - יש מה שבתמונה כאן: http://ufu.co.il/files/g06xaia2277z8k5bkudo.png
Entropy Mode יש את זה : http://ufu.co.il/files/eeqn92lmohj5xc725v6y.png
ויש את אלו: http://ufu.co.il/files/vgki99nds2dmx7b7m7n5.png
עכשיו אני רוצה להוציא קובץ כמו נגיד בסדרות HDTV.
מה אני צריך לבחור?
(ד"א כל מה שאני מקליט בסופו של דבר הוא מוציא אותו כ MPEG-2 משום מה ואז אחרי שאני מסיים להקליט אפשר לשנות שזה ימיר עוד קובץ עם ההגדרות של H.264 לדוגמא שבחרתי ואז זה יוצר עוד קובץ. אבל הקבצים יוצאים ענקייייייים שוקלים מלא מה אני עושה?)
יש לי אפשרויות
MPEG-2
AVI
WMA
WMV
H.264
כל השאר זה IPHONE IPAD APPLE TV וכו'.
עכשיו נכנסתי ל H.264 (לחצתי "לערוך")
יש בפנים:
Profile - בפנים יש Baseline וMain Profile זה על מיין פרופייל.
Level - יש כל מני מספרים 1,1.1,1.2,1.2,2 וכו' עד 5.1 וזה נמצא על AUTOMATIC.
Video Size - יש מה שבתמונה כאן: http://ufu.co.il/files/g06xaia2277z8k5bkudo.png
Entropy Mode יש את זה : http://ufu.co.il/files/eeqn92lmohj5xc725v6y.png
ויש את אלו: http://ufu.co.il/files/vgki99nds2dmx7b7m7n5.png
עכשיו אני רוצה להוציא קובץ כמו נגיד בסדרות HDTV.
מה אני צריך לבחור?
(ד"א כל מה שאני מקליט בסופו של דבר הוא מוציא אותו כ MPEG-2 משום מה ואז אחרי שאני מסיים להקליט אפשר לשנות שזה ימיר עוד קובץ עם ההגדרות של H.264 לדוגמא שבחרתי ואז זה יוצר עוד קובץ. אבל הקבצים יוצאים ענקייייייים שוקלים מלא מה אני עושה?)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מה זה "סדרות HDTV"? אם אתה מתכוון לקבצי AVI אז לא מדובר באמת ב-HD... קבצי MKV ברזולוצייה של 720P או 1080P זה כבר סיפור אחר.
אני הייתי מנסה H.264 וגודל וידאו 1920 על 1080.
מה זה נותן כשבוחרים את זה? איזה סוג קובץ? ומה גודלו עבור דקה אחת של הקלטה?
מה זה נותן כשבוחרים את זה? איזה סוג קובץ? ומה גודלו עבור דקה אחת של הקלטה?
100MB קובץ .MP4pixies כתב:מה זה "סדרות HDTV"? אם אתה מתכוון לקבצי AVI אז לא מדובר באמת ב-HD... קבצי MKV ברזולוצייה של 720P או 1080P זה כבר סיפור אחר.
מה זה נותן כשבוחרים את זה? איזה סוג קובץ? ומה גודלו עבור דקה אחת של הקלטה?...
ואחרי שנכנסתי להקלטה ועשיתי REACTIVE ושמה בחרתי איכות הקלטה H.264 (זה עמד על MPEG-2 אז לא יודע על מה זה הקליט) זה יצר קובץ כזה: (תמונה 1 = 100MB תמונה 2=95.8MB)
*
אני רוצה להקליט ב720p או HDTV ( שלא באמת HD או להקליט ב720P ולהמיר לAVI, זה אפשרי?) ובאילו תוכנות משתמשים?
ולמה זה מוציא את הקבצים כ"כ ענקיים?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כשעושים הקלטות באיכות HD, אז אלו הם גדלי הקבצים. 6GB לשעה זה די סביר עבור HD.
לצורך השוואה - קובץ של סרט HD באיכות בלו ריי (בבלו ריי משתמשים גם בקידוד H.264) הוא בגודל של 30-50GB עבור סרט של שעה וחצי-שעתיים.
אם תחזיר את זה ל-MPEG2, סביר להניח שהקבצים יהיו עוד יותר גדולים.
אתה יכול לשחק עם ה-Level וגם לנסות להקטין את ה-Video Size ל-1280 על 720. המשמעות היא כמובן איבוד מסויים של איכות ההקלטה, ואתה תצטרך פשוט לנסות ולראות מהו פרופיל ההקלטה האופטימלי מבחינתך - איכות כנגד גודל קובץ.
לצורך השוואה - קובץ של סרט HD באיכות בלו ריי (בבלו ריי משתמשים גם בקידוד H.264) הוא בגודל של 30-50GB עבור סרט של שעה וחצי-שעתיים.
אתה יכול לשחק עם ה-Level וגם לנסות להקטין את ה-Video Size ל-1280 על 720. המשמעות היא כמובן איבוד מסויים של איכות ההקלטה, ואתה תצטרך פשוט לנסות ולראות מהו פרופיל ההקלטה האופטימלי מבחינתך - איכות כנגד גודל קובץ.
pixies כתב:כשעושים הקלטות באיכות HD, אז אלו הם גדלי הקבצים. 6GB לשעה זה די סביר עבור HD.
אתה יכול לשחק עם ה-Level וגם לנסות להקטין את ה-Video Size ל-1280 על 720. המשמעות היא כמובן איבוד מסויים של איכות ההקלטה, ואתה תצטרך פשוט לנסות ולראות מהו פרופיל ההקלטה האופטימלי מבחינתך - איכות כנגד גודל קובץ....
אין אפשרות של להקליט ב720p (איזו גודל זה ד"א? 1280X720?) ואיכשהו עם איזו תוכנה להקטין את הגודל קובץ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

720P זה אכן 1280 על 720.
המרות קבצים - תנסה את MCEBuddy כפי שכתבתי לך קודם. לדעתי לא שווה את הטירחה כי יש לך הקלטות ישירות ב-H.264. צריך פשוט לשחק עם ההגדרות של ההקלטות עד שתקבל קבצים קטנים יותר. תעשה כל פעם הקלטת נסיון של דקה אחת וכך תוכל להשוות.
המרות קבצים - תנסה את MCEBuddy כפי שכתבתי לך קודם. לדעתי לא שווה את הטירחה כי יש לך הקלטות ישירות ב-H.264. צריך פשוט לשחק עם ההגדרות של ההקלטות עד שתקבל קבצים קטנים יותר. תעשה כל פעם הקלטת נסיון של דקה אחת וכך תוכל להשוות.
אז אתה אומר להוריד את ה Level יוריד את גודל הקובץ?pixies כתב:720P זה אכן 1280 על 720.
המרות קבצים - תנסה את MCEBuddy כפי שכתבתי לך קודם. לדעתי לא שווה את הטירחה כי יש לך הקלטות ישירות ב-H.264. צריך פשוט לשחק עם ההגדרות של ההקלטות עד שתקבל קבצים קטנים יותר. תעשה כל פעם הקלטת נסיון של דקה אחת וכך תוכל להשוות....
ומה בנוגע לקבצי AVI על איזו איכות אני מקליט?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן, הורדת ה-Level אמורה להקטין את גודל הקובץ.
אין לי מושג לגבי קבצי AVI. צריך פשוט לנסות ולבדוק מה אתה יכול לשים בהגדרות ולעשות הקלטות נסיון.
אין לי מושג לגבי קבצי AVI. צריך פשוט לנסות ולבדוק מה אתה יכול לשים בהגדרות ולעשות הקלטות נסיון.
בהחלט מוריד את גודל הקובץ,pixies כתב:כן, הורדת ה-Level אמורה להקטין את גודל הקובץ.
אין לי מושג לגבי קבצי AVI. צריך פשוט לנסות ולבדוק מה אתה יכול לשים בהגדרות ולעשות הקלטות נסיון....
ההבדל בין LEVEL 4 ל LEVEL 3 הוא כמעט 50 מגה לדקת הקלטה.
הכי גבוהה זה LEVEL 5.1
מתחת לLEVEL 3 כבר רואים בסצינות מהירות "ריבועים" של איכות גרועה, LEVEL 3 מקליט מעולה.
עכשיו זה עדיין יוצא קצת גבוהה למה שציפיתי 38(MB) כפול 20(דקות) - (דוגמא) = 760MB להקלטה של 20דקות,
באיכות 720p, על LEVEL3. קצת הרבה לא?
מנסה את התוכנה שהבאת, יערוך במידה ועוזר.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם הצלחת להקטין ביותר מחצי את הגודל והאיכות עדיין טובה, לדעתי חבל להתעסק עם עוד המרה.
2GB לשעת הקלטה זה סביר מאוד, וזה כבר יותר קטן מהגודל של סרטים ב-720P שאפשר למצוא ברשת.
2GB לשעת הקלטה זה סביר מאוד, וזה כבר יותר קטן מהגודל של סרטים ב-720P שאפשר למצוא ברשת.
אבל זה עדיין הרבה לא?pixies כתב:אם הצלחת להקטין ביותר מחצי את הגודל והאיכות עדיין טובה, לדעתי חבל להתעסק עם עוד המרה.
2GB לשעת הקלטה זה סביר מאוד, וזה כבר יותר קטן מהגודל של סרטים ב-720P שאפשר למצוא ברשת....
20 דקות מעל 700 מגה? זה המון, ושוב, אני רוצה יענו להגיע דרך ההקלטה של720p לשנות את הקובץ ל AVI שיהיה HDTV, אפשרי כן? (עם המרה) - עכשיו מנסה את התוכנה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

AVI זה לא HDTV. כשכתוב בשם הקובץ שהורדת מהאינטרנט "HDTV" הכוונה היא שזה הוקלט משידור HD אך הקובץ עצמו הוקטן לרזולוציה נמוכה יותר מ-HD.
וכן, אתה יכול לעשות המרה ל-AVI ברזולוציה כמו 620 על 350 (זהו גודל ממוצע של קבצי AVI מסוג "HDTV"). איכות HD זה כבר לא יהיה.
וכן, אתה יכול לעשות המרה ל-AVI ברזולוציה כמו 620 על 350 (זהו גודל ממוצע של קבצי AVI מסוג "HDTV"). איכות HD זה כבר לא יהיה.