גרילים חדשים לרמקולים - אומגה אודיו חולון (Omega Audio)

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

אמנם לא ממש Do It Yourself, אבל זה כן מותאם אישית אז כנראה זה הפורום הכי מתאים...

ברשותי זוג רמקולים ותיקים, Tannoy Mercury M4 (רצפתיים), שנקנו יד שניה ללא גרילים.

הם משמשים אותי נאמנה, אבל לאחרונה עלה צורך בשינוי: לפני חצי שנה נולד לי בן והוא או-טו-טו מתחיל לזחול :)
אז קודם כל הרמקולים היו צריכים גרילים, ודבר שני הם צריכים להיות מקובעים למניעת נפילה (על כך בשרשור נפרד, בעתיד הקרוב).
לצערי אין לי כרגע את הזמן להכין גרילים לבד, אז ניגשתי לאומגה אודיו (5 דק' מהבית) ביום שישי האחרון, עם הרמקולים.
אחרי כמה מדידות והתייעצויות, נמסר לי מחיר הגיוני לחלוטין (300 ש"ח+מע"מ), והיום קיבלתי טלפון - הגרילים מוכנים :)

הגרילים בנויים לעילא ולעילא - בד שחור ופרופילים של MDF.
החיבורים המקוריים ברמקול (נקבות) הוחלפו לחיבורים פלסטיים (זכר), חזקים אך נוחים לניתוק במידת הצורך.
הפאות הצדדיות החיצוניות חתוכות באלכסון ביחס לרמקול (לגריל צורת טרפז) כך שאין פינות חדות למגע.
אני חושב ששיא ההקפדה על הפרטים הוא באזור המקיף את הדרייבר - בגלל שהחזית של הרמקול צרה ביחס אליהם, ואין הרבה שוליים, לא היה מקום לשימוש בפרופיל רחב פשוט.
משה (מאומגה אודיו) שטיפל בי לא רצה לשים פרופיל צר (משיקולי חוזק), אז הם השתמשו ברחב וגילפו שגם (מדרגה) התואמת להיקף הדרייברים, כך שהגריל צמוד ואסתטי אך חזק ויציב.
הם גם הוסיפו מאותה הסיבה עוד פרופיל רוחב, בשליש התחתון.

תוספת (נזכרתי לאחר הפרסום) - כשהגעתי עם הרמקול, משה הציע שיבדוק בשבילי "על הדרך" שהרמקולים תקינים, מכיוון שהם עשו כבר כברת דרך (אצלי 6 שנים בערך והיו ותיקים עוד קודם). הוא חיבר אותם ורץ על טווח תדרים מקיף (לא ראיתי בדיוק כמה) וראה שכל האלמנטים תקינים והצליל מאוזן.
נחמד מצידו :)

מיותר לציין שאני מאוד מרוצה מהתוצאה - הרמקול נראה נהדר ואני קצת יותר רגוע לגביו...

[imgur]iFZB1[/imgur]
נערך לאחרונה על ידי uriler ב 03/03/2014 20:26, נערך 2 פעמים בסך הכל.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #2 

איזה יופי

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר