כמה שאלות לפני רכישת raspberry pi

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
radra פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום!

אני מעוניין לרכוש raspberry pi, ויש ברשותי כמה שאלות, אשמח אם תוכלו לעזור לי:

1. האם אפשר לחבר אליו, הארד דיסק חיצוני שאין לו מקור חשמל, אלא מתחבר רק דרך USB?

2. אם אני קונה כרטיס זיכרון Ultra או Xtreme (שניהם class 10), יש הבדל בין שני הכרטיסים מבחינת המהירות שבה ירוץ ה- raspberry pi, או אולי מבחינת היעילות שבה הוא יעבוד?

3. האם זה אפשרי להריץ על ה- raspberry pi, את התוכנה uTorrent ולהוריד את כל הסרטים שאני רוצה ישירות אל ההארד דיסק שיהיה מחובר ל- raspberry pi?

4. אם כל רצוני, זה לצפות בתכנים באינטרנט, להשתמש ב- XBMC, ולהוריד קבצים דרך uTorrent, איזו מערכת הפעלה אני צריך להתקין, ובשביל זה איזה נפח של כרטיס זיכרון אני צריך לקנות, כרטיס זיכרון 2GB מספיק, או שצריך 4GB או אולי אפילו יותר?

5. יש ברשותי כרטיס רשת אלחוטי שיושב כאן אצלי בבית ללא שימוש, הכרטיס הוא של TP-LINK, דגם: TL-WN620G, האם יש אפשרות לעבוד איתו ב- raspberry pi, או שאני חייב לקנות כרטיס רשת אלחוטי, ואם אני חייב לקנות, אז מה בדיוק לקנות שיתן לי אינטרנט אלחוטי ב- raspberry pi?
(ואם כבר אני חייב לקנות, אז כמובן חשוב שיהיה כרטיס אם תקן חזק וטווח קליטה גדול).

אני פוחד שמה יש לי עוד שאלה שרציתי לשאול ושכחתי, בכל אופן, אשמח אם תענו לי, שאוכל לקנות את הדברים הנחוצים לי בראש שקט.

תודה מראש לעוזרים![/u]

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

נראה שאתה מחפש מחשב ולא רסברי.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

radra פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

mp3lll כתב:נראה שאתה מחפש מחשב ולא רסברי.
...
לא, אני יודע שזה נראה ככה, אבל לא, כמעט כל מה שאני אעשה ב- raspberry pi, זה לצפות בסרטים וסדרות, דרך ה- XBMC.

באשר ל- uTorrent, אני לא חייב את זה, אני יכול להעביר 800 GB של סרטים וסדרות מהמחשב שלי אל ההארד דיסק החיצוני שאותו אני אחבר ל- raspberry pi, אבל אתה יודע... אף פעם לא מזיק לשאול.

dkv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 284
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

1. בעיקרון כן , עושה בעיות. חבר לדיסק חיצוני שמקבל מתח. יעבוד טוב יותר.
2. אין הבדל , רוצה ביצויים טובים של ה raspberry תבצע overclock ( הגיוני ) , למרות שלא צריך , מלבד תפריט שקצת איטי הכל רץ חלק
3. uTorrent לא אפשרי כי זו תוכנה ל windows , לא ידוע לי על port ל linux. אבל כחלק מההתקנות שאפשר להתקין על ה raspberry ול xbmc
יש תוכנה בשם transmission או משהו כזה מאפשרת להוריד torrent ( אני לא משתמש בה אבל הבנתי שהיא בכלל לא רעה )
4. בעיקרון תתקין openElec זה מה שהרוב משתמשים והקהילה ברקע גדולה. 4GB כרטיס זכרון עולה בערך 20 ש"ח. לא שווה אפילו לבצע סקר מחירים.
בעיקרון מומלץ 4GB אבל אין לזה משמעות. לא נראה לי שכבר מוכרים 2GB ובמידה וכן , בכמה זה כבר יכול להיות יותר זול ????
5. בנוגע לכרטיס רשת האלחוטי לא אמורה להיות בעיה, אבל צריל לבדוק את זה איכשהו או להכנס לפורום של openElec ולשאול שם.
בכל מקרה תוכן באלחוטי תמיד עושה בעיות , צפה לבעיות. רוצה שיעבוד בצורה נורמלית זה רק ברשת קווית. אני יודע שחלק יגיבו ויגידו שאצלם באלחוטי של עובד חלקו וכו'... אני מאחל להם רק טוב, אבל עדיין לא ממליץ אבל זה כבר בכל דבר גם מחשב רגיל שמחובר אלחוטי ייסבול מאותה בעיה

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

בנוסף לגבי כרטיס רשת אלחוטי

שליחה #5 

גם אם הוא נתמך, יש משמעות מאוד גדולה למרחק שלו מהראוטר ומה יש בדרך. אם הוא צריך לשדר בעוצמה מלאה לא
בטוח שה-RPI יאפשר לו את כל הכוח שהוא צריך - בעיות חיבור. יש מגבלה על כמות הזרם שאפשר להוציא מיציאת USB
ולכן כדאי מיני AP כמו שציינו פה בעבר..

radra פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תודה לך dkv שענית על כל השאלות.

ול- voguemaster: למה שתהיה בעית מתח, כמה כבר צורך דונגל?

החלטתי ללכת על דיסק קשיח חיצוני 4TB (כמובן שהוא בא עם מקור חשמל).

הנה הדגם שאני מעוניין לקנות:

Seagate 4TB Backup Plus Desktop STCA4000200

האם הדגם הספציפי הזה יעבוד על ה- Pi?

תודה מראש!

shaharza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 306
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #7 

סליחה על ההתפרצות אבל גם אני עומד לפני רכישה של PI וגם לי כמה שאלות:
דיברתי עם rsisrael. המחיר לTYPE B הינו 200 ש"ח. האם הגיוני? לפי האתר זה 40 ומשהו דולר נוסיף גם משלוח עדיין נראה לי (קצת) יקר. בנוסף עוד 40 ש"ח בערך לקייס.
מניח שכל מקלדת ועכבר אלחוטיים עובדים עם זה. האם צודק?
האם יש שלט מומלץ על מנת לשלוט בXBMC בצורה סבירה?

דרך אגב המטרה הסופית היא לקנות (לפחות) 2:
1 ישמש כ-XBMC + פרויקט לדים.
2 ישמש כ-NAS לכל הבית (ידוע ללא יכולת שרידות וכו) ואולי גם כקליינט של טורנט.

shaharza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אשמח לתגובות בנושא
תודה.

dkv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 284
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #9 

1. בנוגע למחיר - כל חנות יכולה לקבוע את המחיר של המוצר. זו מדינה דמוקרטית. במידה וזה נראה לך יקר אתה לא חייב לקנות ממנה , תמיד אפשר להזמין
אני חושב שרובנו באתר הזה הזמנו את ה RS PI מחו"ל.
2. בנוגע לפרוייקט לדים - אני חושב שמשהו עשה את זה באתר ופרסם משהו בנידון.
3.שרת NAS , אישית הייתי מחפש משהו שמספק יציאת רשת של 1GB. ל RS יש יציאת רשת של 100mb. בנוגע לשרת torrents זה בהחלט אפשרי , יש תוכנה transmission שמאפשרת את זה.

shaharza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תודה רבה על התשובות.
אכן מחיר זה דבר סוביקטיבי. מניח שבשביל לחסוך 20-30 ש"ח יש אנשים שייקנו מחול וימתינו ויש כאלה שייקנו בארץ באופן מיידי.
פרויקט לדים לא ראיתי שמישהו עשה על pi. אם תצליח למצוא לי לינק אודה לך. יש כאן פרויקט מדהים על HTPC וכפי שרשום גם בהתחלה של הפרויקט זה אמור לעבוד גם על PI אך לא נבדק. מניח שאגלה לבד (עם הרבה עזרה של ד"ר גוגל.
2 שאלות שנשארו לי פתוחות זה סט מקלדת ועכבר ושלט מתאים. אשמח לתשובות.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”