חיווט רשת בבית חדש
שלום, ביצעתי הכנה לרשת בדירה חדשה.
יש לי ארון תקשורת ועוד נקודות רשת ליד כל נקודת טלויזיה. ואשמח לעזרה בחיווט
לצערי ארון התקשורת (גם המשודרג ממש קטן) אז אני מקווה שאצליח להכניס בו גם מודם וראוטר. בכל מקרה אני רוצה לדעת מהיכן אני מתחילה.
איזה רכיבים עליי לרכוש ומה הכבלים המומלצים שעליי לרכוש בשביל להשחיל תעלות.
אני מעוניינת בכבלים איכותיים שיתמכו גם בהזרמה טובה של תכני HD
בנוסף ישנם מיקומים שבהם ארצה להפוך את נקודת הטלפון לנקודה של טלפון ורשת יחד, האם אפשרי ואם כן איזה כבל אוכל להשחיל בתעלה כזאת.
תודה רבה!
יש לי ארון תקשורת ועוד נקודות רשת ליד כל נקודת טלויזיה. ואשמח לעזרה בחיווט
לצערי ארון התקשורת (גם המשודרג ממש קטן) אז אני מקווה שאצליח להכניס בו גם מודם וראוטר. בכל מקרה אני רוצה לדעת מהיכן אני מתחילה.
איזה רכיבים עליי לרכוש ומה הכבלים המומלצים שעליי לרכוש בשביל להשחיל תעלות.
אני מעוניינת בכבלים איכותיים שיתמכו גם בהזרמה טובה של תכני HD
בנוסף ישנם מיקומים שבהם ארצה להפוך את נקודת הטלפון לנקודה של טלפון ורשת יחד, האם אפשרי ואם כן איזה כבל אוכל להשחיל בתעלה כזאת.
תודה רבה!
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
ברוכה הבאה לפורום!
את האמת עדיף לפנות לאיש מקצוע שיעשה את הכל בצורה יפה ומסודרת. יש כזה בפורום, קוראים לו יבגני (Jexy) יש שירשורים שלמים של המלצות עליו.
http://www.hometheater.co.il/vt177783
את האמת עדיף לפנות לאיש מקצוע שיעשה את הכל בצורה יפה ומסודרת. יש כזה בפורום, קוראים לו יבגני (Jexy) יש שירשורים שלמים של המלצות עליו.
http://www.hometheater.co.il/vt177783
משחילים כבלי cat6 קשיח.
היכן שאת צריכה גם טלפון ניתן להשחיל כבל טלפון בנוסף לכבל רשת, או להשחיל שני כבלי רשת. כשבשני גידים באחד מהם עמחברים לטלפון. ובעתיד אם תרצי לעשות שינויים. ניתן להפוך את הכבל לכבל רשת נוסף.
בקשר לגודל של ארון התקשורת. כמובן השאלה איזה ציוד את צריכה שם.
את המודם והנתב לא חייבים לשים בארון. את הנתב עדיף לשים במיקום מרכזי בבית שיתן קליטה לכל הבית או לפחות לרובו.
בארון צריכים לשים לפחות מתג שיספיק ליציאות הפעילות.
היכן שאת צריכה גם טלפון ניתן להשחיל כבל טלפון בנוסף לכבל רשת, או להשחיל שני כבלי רשת. כשבשני גידים באחד מהם עמחברים לטלפון. ובעתיד אם תרצי לעשות שינויים. ניתן להפוך את הכבל לכבל רשת נוסף.
בקשר לגודל של ארון התקשורת. כמובן השאלה איזה ציוד את צריכה שם.
את המודם והנתב לא חייבים לשים בארון. את הנתב עדיף לשים במיקום מרכזי בבית שיתן קליטה לכל הבית או לפחות לרובו.
בארון צריכים לשים לפחות מתג שיספיק ליציאות הפעילות.
- Smartnetworks
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 203
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 16 פעמים
- יצירת קשר:
שלום yaarabtc
על כמה נקודות רשת מדובר ?
במידה ותשלחי תמונה של הארון תקשורת אפשר יהיה לראות אם ניתן לאגד את הכבלים בתוך פנל.
במידה ואין מקום בארון למודם וראוטר הפתרון הוא למקם אותם בחדר אחר ובארון תקשורת לחבר סוויץ וכך ניתן
להגיע לכל נקודה בבית.
בעניין ה WIFI אם יש נקודות רשת בכל הבית, במידה ולא מספיק נתב אחד אין בעיה לחבר AP נוסף בצורה קווית שיתפקד מצויין וייתן מהירות גלישה בדיוק כמו הנתב הראשי.
דוגמאות לחיבור פנל בארון תקשורת ביתי בשתי בתים שעשינו:
הכבלים האפורים כבלי CAT5E
הכבלים האדומים כבלי CAT7
על כמה נקודות רשת מדובר ?
במידה ותשלחי תמונה של הארון תקשורת אפשר יהיה לראות אם ניתן לאגד את הכבלים בתוך פנל.
במידה ואין מקום בארון למודם וראוטר הפתרון הוא למקם אותם בחדר אחר ובארון תקשורת לחבר סוויץ וכך ניתן
להגיע לכל נקודה בבית.
בעניין ה WIFI אם יש נקודות רשת בכל הבית, במידה ולא מספיק נתב אחד אין בעיה לחבר AP נוסף בצורה קווית שיתפקד מצויין וייתן מהירות גלישה בדיוק כמו הנתב הראשי.
דוגמאות לחיבור פנל בארון תקשורת ביתי בשתי בתים שעשינו:
הכבלים האפורים כבלי CAT5E
הכבלים האדומים כבלי CAT7
-
- SmartNetworks-CAT5E
-
- SmartNetworks-CAT7
תודה לכם!!!אני אצלם את ארון התקשורת ואעלה בהקדם
מדובר ב4 נקודות רשת. אחת בסלון שיחסית קרובה לארון התקשורת ועוד 3 נקודות בחדרים (צמודים אחד לשני). בארון אהיה מעוניינת לשים מודם ונתב כי הוא נמצא קרוב לסלון ואני מעדיפה שהכל ירוכז שם. מה גם שאני מעדיפה שהרשת הביתית תהיה בעיקר חוטית והאלחוטית רק במידת הצורך. יש לי תעלות ייעודיות לכבלי התקשורת בנפרד מהטלפון (לצערי אם הייתי יודעת לפני שניתן להשתמש בזה הייתי מוותרת על ה״שדרוג״ המיותר דרך הקבלן)
מדובר ב4 נקודות רשת. אחת בסלון שיחסית קרובה לארון התקשורת ועוד 3 נקודות בחדרים (צמודים אחד לשני). בארון אהיה מעוניינת לשים מודם ונתב כי הוא נמצא קרוב לסלון ואני מעדיפה שהכל ירוכז שם. מה גם שאני מעדיפה שהרשת הביתית תהיה בעיקר חוטית והאלחוטית רק במידת הצורך. יש לי תעלות ייעודיות לכבלי התקשורת בנפרד מהטלפון (לצערי אם הייתי יודעת לפני שניתן להשתמש בזה הייתי מוותרת על ה״שדרוג״ המיותר דרך הקבלן)
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
בהחלט הכל אפשרי בין אם זה לבד ובין אם זה על ידי אנשי מקצוע.yaarabtc כתב:תודה לכם!!!אני אצלם את ארון התקשורת ואעלה בהקדם
מדובר ב4 נקודות רשת. אחת בסלון שיחסית קרובה לארון התקשורת ועוד 3 נקודות בחדרים (צמודים אחד לשני). בארון אהיה מעוניינת לשים מודם ונתב כי הוא נמצא קרוב לסלון ואני מעדיפה שהכל ירוכז שם. מה גם שאני מעדיפה שהרשת הביתית תהיה בעיקר חוטית והאלחוטית רק במידת הצורך. יש לי תעלות ייעודיות לכבלי התקשורת בנפרד מהטלפון (לצערי אם הייתי יודעת לפני שניתן להשתמש בזה הייתי מוותרת על ה״שדרוג״ המיותר דרך הקבלן)...