מחשב ZOTAC ID18 עם מערכת OPENELEC לא מוציאה סאונד למקרן קול
שלום רב כולם
בקושי רב אבל לבסוף הצלחתי בעזרתכם להתקין XBMC וOPENELEC בZOTAC ID18 המחובר בכבל אופטי למקרן קול SB200 של JBL. המחשב מחובר גם בכבל HDMI למסך סמסונג לוידאו בלבד (למרות שגם לא הצלחתי להגדיר שיעבור דרכו קול למסך). מערכת ההפעלה יושבת בכונן הקשיח של המחשב.
הכבל האופטי לא מוציא אור בכלל בקצה של מקרן הקול כשהוא מחובר למחשב וניסיתי את כל ההגדרות דרך XBMC דיגיטלי/אנלוגי/HDMI בכל קומבינציה עם HDMI SAMSUNG/HDMI PCI/SPDIF וכו. האם ההגדרות בBIOS?
אשמח לעזרה דחופה. כבר חודש שאני לא מצליח להפעיל את המחשב...
תודה
בקושי רב אבל לבסוף הצלחתי בעזרתכם להתקין XBMC וOPENELEC בZOTAC ID18 המחובר בכבל אופטי למקרן קול SB200 של JBL. המחשב מחובר גם בכבל HDMI למסך סמסונג לוידאו בלבד (למרות שגם לא הצלחתי להגדיר שיעבור דרכו קול למסך). מערכת ההפעלה יושבת בכונן הקשיח של המחשב.
הכבל האופטי לא מוציא אור בכלל בקצה של מקרן הקול כשהוא מחובר למחשב וניסיתי את כל ההגדרות דרך XBMC דיגיטלי/אנלוגי/HDMI בכל קומבינציה עם HDMI SAMSUNG/HDMI PCI/SPDIF וכו. האם ההגדרות בBIOS?
אשמח לעזרה דחופה. כבר חודש שאני לא מצליח להפעיל את המחשב...
תודה
נערך לאחרונה על ידי amit1975 ב 03/03/2014 5:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
עזוב כרגע את מקרן הקול - נתק את הכבל האופטי מהטלויזיה, קודם תגרום למחשב להוציא סאונד לטלויזיה דרך ה-HDMI.
אחרי שזה יעבוד תטפל בחיבור בין הטלויזיה למקרן הקול.
אם אתה מחבר רמקולים מוגברים, המחשב מוציא סאונד?
תשחק עם הגדרות ה-HDMI במחשב, אני לא מכיר XBMC וOPENELEC, תשאל את האנשים המתאימים לגבי הגדרות הסאונד/HDMI במערכת הזו.
אחרי שזה יעבוד תטפל בחיבור בין הטלויזיה למקרן הקול.
אם אתה מחבר רמקולים מוגברים, המחשב מוציא סאונד?
תשחק עם הגדרות ה-HDMI במחשב, אני לא מכיר XBMC וOPENELEC, תשאל את האנשים המתאימים לגבי הגדרות הסאונד/HDMI במערכת הזו.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
"פרה פרה":
- חבר את הטלוויזיה בלבד ב-HDMI, ונסה לשמוע מהרמקולים של הטלוויזיה.
- פתח ב-XBMC את התפריט הנמצא במערכת-הגדרות-מערכת-פלט אודיו.
- תוודא שמוגדר להוציא אודיו מיציאת ה-HDMI, וכן כבה את כל פורמטי הסראונד (DTS, Dolby Digital וכו).
האם עכשיו יש סאונד מהרמקולים של הטלוויזיה?
- חבר את הטלוויזיה בלבד ב-HDMI, ונסה לשמוע מהרמקולים של הטלוויזיה.
- פתח ב-XBMC את התפריט הנמצא במערכת-הגדרות-מערכת-פלט אודיו.
- תוודא שמוגדר להוציא אודיו מיציאת ה-HDMI, וכן כבה את כל פורמטי הסראונד (DTS, Dolby Digital וכו).
האם עכשיו יש סאונד מהרמקולים של הטלוויזיה?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
חיברתי את המחשב למסך בHDMI ובהגדרות הורדתי את כל פורמטי הסראונד ואז הפלא ופלא נשמע סאונד מהמסך.
ניסיתי לחבר כבל אופטי מהמסך למקרן הקול ושיניתי הגדרות אודיו ל"דיגיטלי" וSPDIF- לא היה סאונד
כנל בחיבור ישיר בין המחשב למקרן הקול כשהמסך עדיין מחובר בHDMI למחשב בשביל הוידאו.
איך אפשר להפעיל את מקרן הקול כיוון שסאונד מהטלויזיה לא מספיקה...?
ניסיתי לחבר כבל אופטי מהמסך למקרן הקול ושיניתי הגדרות אודיו ל"דיגיטלי" וSPDIF- לא היה סאונד
כנל בחיבור ישיר בין המחשב למקרן הקול כשהמסך עדיין מחובר בHDMI למחשב בשביל הוידאו.
איך אפשר להפעיל את מקרן הקול כיוון שסאונד מהטלויזיה לא מספיקה...?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נתחיל בזה שלא ניתן להוציא בו זמנית אודיו מה-SPDIF ומה-HDMI במחשב.
חיפשתי קצת ברשת והבנתי שיש בעיות עם OpenELEC והצ'יפסט של רילטק שנמצא במחשב הזה (ALC892).
פתרונות אפשריים שאפשר לנסות:
1. כפי שהציעו כאן קודם, אם לטלוויזיה שלך יש יציאה אופטית, חבר אותה למקרן הקול והשאר העברת אודיו דרך HDMI למסך. כך גם יהיה לך סאונד בו זמנית משני המכשירים. בעייה אחת שיכולה להיווצר היא שהטלוויזיה תדע להוציא רק סטריאו או רק סטריאו ו-DD אבל לא DTS (תלוי בדגם הטלוויזיה).
2. לנסות להתקין מערכת הפעלה לינוקס Ubuntu ועליה XBMC (זה לא כזה קשה כמו שזה נשמע, מדובר במערכת הפעלה עם ממשק גרפי כמו ל-Windows ויש מלא מדריכים ברשת).
3. להתקין מערכת הפעלה Windows ועליה XBMC.
חיפשתי קצת ברשת והבנתי שיש בעיות עם OpenELEC והצ'יפסט של רילטק שנמצא במחשב הזה (ALC892).
פתרונות אפשריים שאפשר לנסות:
1. כפי שהציעו כאן קודם, אם לטלוויזיה שלך יש יציאה אופטית, חבר אותה למקרן הקול והשאר העברת אודיו דרך HDMI למסך. כך גם יהיה לך סאונד בו זמנית משני המכשירים. בעייה אחת שיכולה להיווצר היא שהטלוויזיה תדע להוציא רק סטריאו או רק סטריאו ו-DD אבל לא DTS (תלוי בדגם הטלוויזיה).
2. לנסות להתקין מערכת הפעלה לינוקס Ubuntu ועליה XBMC (זה לא כזה קשה כמו שזה נשמע, מדובר במערכת הפעלה עם ממשק גרפי כמו ל-Windows ויש מלא מדריכים ברשת).
3. להתקין מערכת הפעלה Windows ועליה XBMC.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אגב, איזו גירסה של OpenELEC ./ XBMC מותקנת לך? ייתכן שצריך לעדכן לגירסה חדשה יותר.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן, נראה שזוהי הגירסה העדכנית.
כנראה שאין ברירה אלא לנסות את הפתרונות שהצעתי.
כנראה שאין ברירה אלא לנסות את הפתרונות שהצעתי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זה ברור מאוד. הלכת על הפתרון הראשון שהצעתי.
תנסה להפעיל רק Dolby Digital ב"פלט אודיו" ב-XBMC ותנסה לנגן תוכן כזה - קובץ MKV שהוא פרק בסדרה הוא בד"כ Dolby Digital.
תנסה להפעיל רק Dolby Digital ב"פלט אודיו" ב-XBMC ותנסה לנגן תוכן כזה - קובץ MKV שהוא פרק בסדרה הוא בד"כ Dolby Digital.