טרילוגיה מטריקס חדשה בדרך?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73299
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3160 פעמים
מה דעתכם? כרגע בגדר שמועה בלבד:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78847
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73299
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3160 פעמים
מסכים, אני לא חושב שהיה להם אפילו סרט אחד מוצלח אחרי המטריקס (למעט V for Vendetta), וחזרה למקורות יכול או לעשות להם ממש טוב, או פשוט להרוס לחלוטין את המקור.oferlaor כתב:רוב היצירות שלהם אחרי המטריקס המקורי לא היו מבריקות *בלשון המעטה*...
למרות זאת - אני יודע שאני די מצפה לראות מה יוליד יום...
- oferlaor
- מנהל

- ivanhoe888
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1209
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
הבנתי שבמקור זה היה אמור להיות סדרה של שישה סרטים.
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.
- doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 245
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
דונלד עם מנעד דרמטי גדול מדי בשביל התפקיד של נאו.
הסרט הראשון היה סביר לכל היותר ומשם העסק הדרדר. אוסף של קלישאות, אלגוריות בגרוש ושפה ויזואלית שהרשימה בסרט הראשון, נשחקה במהירות בסרטי ההמשך ובכלל הועתקה ברובה מעולם האנימציה היפנית (ספציפית מ-Ghost in the Shell ומ-Akira).
Cloud Atlas, עם כל התסבוכת שלו, הרבה יותר מקורי ומעניין.
אין שום מקום לעוד סרטי מטריקס.
הסרט הראשון היה סביר לכל היותר ומשם העסק הדרדר. אוסף של קלישאות, אלגוריות בגרוש ושפה ויזואלית שהרשימה בסרט הראשון, נשחקה במהירות בסרטי ההמשך ובכלל הועתקה ברובה מעולם האנימציה היפנית (ספציפית מ-Ghost in the Shell ומ-Akira).
Cloud Atlas, עם כל התסבוכת שלו, הרבה יותר מקורי ומעניין.
אין שום מקום לעוד סרטי מטריקס.
- oferlaor
- מנהל

doc-oren
לא מסכים. הראשון היה יצירת פאר - אחד מסרטי ה-Sci fi הטובים שאי פעם נוצרו (לדעתי אחרי 2001, סטאר וורס, סטאר טרק המקורי ו-Alien).
לא מסכים. הראשון היה יצירת פאר - אחד מסרטי ה-Sci fi הטובים שאי פעם נוצרו (לדעתי אחרי 2001, סטאר וורס, סטאר טרק המקורי ו-Alien).
- doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 245
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
אני דווקא מאלו שמפרקים את מטריקס לגורמים ולא חושבים שמדובר ביצירת מופת. למעשה התאכזבתי ממנו כבד בזמן אמת באולם הקולנוע. לא שמדובר בסרט גרוע חו"ח, אלא שהיומרה יומרה שלו כה אדירה שבשלב מסוים איבדתי לחלוטין את ה-suspension of disbelief ובזה נגמר מבחינתי הסיפור.
יש כל כך הרבה סרטי מד"ב שטובים ממנו בכל-כך הרבה רבדים, שאפילו לעשירייה הפותחת הוא לא נכנס אצלי. ברשימתך הקצרה לא ציינת את blade runner, הסרטים הגדולים של טרקובסקי (סולריס וסטלקר), Aliens, כוכב הקופים המקורי, התפוז המכני (על גבול המד"ב), הטרמינטור הראשון, אולי אפילו District 9 ו-Moon.
אפילו כמה סרטים שנראים קצת קמפיים הם יותר נועזים ומקורים מהמטריקס בעיני ובמיוחד אציין את "רובוקופ" (שגם עושה סוג של אלגורית ישו ד"א).
פריצת דרך קולנועית? כולם נדבקים ל-bullet time ולתנועת המצלמה הממוחשבת שהפכו לסימני הכר בזכות המטריקס. חלק מהם אכן מקוריים, חלק מהם נלקחו מעולם האנמיציה היפנית והסרט היה הראשון ליישם אותם על פילם. כבר רשמתי וזה לא סוד שהסרט שאב המון מ-Ghost in the Shell (ברמה שמדובר למעשה בסוג של עיבוד שלו) ומאנימה בכלל.
כמו שאומרים המרואינים בסרטון - ההשג הטכני מאוד מרשים. אבל לא מדובר בהמצאת שפה חדשה.
זא בהחלט מגיע להם פרס על חדשנות טכנולוגית, אבל סרט קולנוע מופתי הוא הרבה מעבר לזה. בתחום העלילה, הבימוי והמשחק לא הייתה בשורה. גם החזון העתידני לא היה מקורי ודל (השווה למורכבות של GITS). החדשנות הויזואלית לעומת דלות התוכן והמשחק אפילו מרגיזה אותי יותר כי מדובר בפוטנציאל מפוספס! sorry, אבל לפי דעתי המטריקס המקורי היה סרט של 4 מ-5 וגם זה בקושי (אבל לא ניקח מהם ציון 5/5 על ההשג הטכני).
לא רק שאני לא מצפה לעוד טרילוגיה, גם סרטים 2 ו-3 היו מיותרים בעיני.
יש כל כך הרבה סרטי מד"ב שטובים ממנו בכל-כך הרבה רבדים, שאפילו לעשירייה הפותחת הוא לא נכנס אצלי. ברשימתך הקצרה לא ציינת את blade runner, הסרטים הגדולים של טרקובסקי (סולריס וסטלקר), Aliens, כוכב הקופים המקורי, התפוז המכני (על גבול המד"ב), הטרמינטור הראשון, אולי אפילו District 9 ו-Moon.
אפילו כמה סרטים שנראים קצת קמפיים הם יותר נועזים ומקורים מהמטריקס בעיני ובמיוחד אציין את "רובוקופ" (שגם עושה סוג של אלגורית ישו ד"א).
פריצת דרך קולנועית? כולם נדבקים ל-bullet time ולתנועת המצלמה הממוחשבת שהפכו לסימני הכר בזכות המטריקס. חלק מהם אכן מקוריים, חלק מהם נלקחו מעולם האנמיציה היפנית והסרט היה הראשון ליישם אותם על פילם. כבר רשמתי וזה לא סוד שהסרט שאב המון מ-Ghost in the Shell (ברמה שמדובר למעשה בסוג של עיבוד שלו) ומאנימה בכלל.
כמו שאומרים המרואינים בסרטון - ההשג הטכני מאוד מרשים. אבל לא מדובר בהמצאת שפה חדשה.
זא בהחלט מגיע להם פרס על חדשנות טכנולוגית, אבל סרט קולנוע מופתי הוא הרבה מעבר לזה. בתחום העלילה, הבימוי והמשחק לא הייתה בשורה. גם החזון העתידני לא היה מקורי ודל (השווה למורכבות של GITS). החדשנות הויזואלית לעומת דלות התוכן והמשחק אפילו מרגיזה אותי יותר כי מדובר בפוטנציאל מפוספס! sorry, אבל לפי דעתי המטריקס המקורי היה סרט של 4 מ-5 וגם זה בקושי (אבל לא ניקח מהם ציון 5/5 על ההשג הטכני).
לא רק שאני לא מצפה לעוד טרילוגיה, גם סרטים 2 ו-3 היו מיותרים בעיני.
נערך לאחרונה על ידי doc-oren ב 02/03/2014 23:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4807
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
זה לא המד"ב והאקשן/אפקטים. זה הפילוסופיה שמאחורי הרעיון.
כמובן שמי שהפילוסופיה הזו לא מדברת אליו, אז הסרט ירגיש לו, ללא תוכן.
אותו דבר לגבי מלחמת הכוכבים. להרבה צופים זה מרגיש סרט מדע בדיוני סתמי, במיוחד כיום שהאפקטים מאוד מיושנים. מבחינה פילוסופית יש כאן גאונות שלדעתי לא ניתן להציג בצורה טובה יותר כהמחשה של פילוסופיה טאואיסטית!
כמובן שמי שהפילוסופיה הזו לא מדברת אליו, אז הסרט ירגיש לו, ללא תוכן.
אותו דבר לגבי מלחמת הכוכבים. להרבה צופים זה מרגיש סרט מדע בדיוני סתמי, במיוחד כיום שהאפקטים מאוד מיושנים. מבחינה פילוסופית יש כאן גאונות שלדעתי לא ניתן להציג בצורה טובה יותר כהמחשה של פילוסופיה טאואיסטית!