גיבוי NAS שבבית אל NAS בעבודה, באמצעות WIRELESS

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
EidanNoy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי NAS בבית ויש ל- IP קבועה בבית.
בעבודה יש חיבור אינטרנט באמצעות WIFI חופשית.
אני מעוניין לגבות את ה- NAS שבבית אל NAS אותו אשים בעבודה.
כך אני ארוייח גיבוי אל אתר פיסי אחר (כלומר לא למכשיר אחר בבית), וזה הכי מומלץ.
מה גם שיש לי NAS ותיק ללא שימוש, אשר יכול לשמש באופן אידאלי לגיבוי שכזה.
ב- NAS אותו אני רוצה לשים בעבודה יש מודול RSYNC כך שהוא יכול להתחבר את ה- NAS שבבית (אשר לו יש IP קבועה) ולמשוך את ה- DATA לגיבוי אליו (אל העבודה).
הבעיה היא שב- NAS אותו אני רוצה לשים בעבודה אין WIRELESS באופן אינטגרלי אלא חיבור רשת פיסי בלבד.
חשבתי לקנות רואטר כלשהו אשר יוכל להמיר לי את חיבור האינטרנט האלחוטי שבעבודה אל חיבור קווי אותו אני יכול לחבר אל ה- NAS שאותו אני רוצה להציב בעבודה.

שאלות :
1. האם אפשרי ?
2. איזה ראוטר אני צריך לקנות כדי להמיר את חיבור ה- WIRELESS שיש בעבודה לחיבור קווי ?

תודה מראש.

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2768
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #2 

בגדול, זה אפשרי ואפילו רעיון לא רע בתנאי ש:
1. את הגיבוי הראשוני הגדול אתה עושה בבית.
2. rsync מקונפג לעשות את הגיבוי בצורה אינקרמנטלית, וכמות הקבצים שמשתנה לא כל-כך גדולה.
3. אתה דואג שכל תקשורת מוצפנת (over ssh). תקרא את ה- man page של rsync לגבי איך עושים את זה (זמין גם באתר הרשמי) וזה גם טכנית נתמך ב- NAS-ים שיש לך ישירות או ע"י 3rd party.
4. יש גם את העניין הפעוט של חסימת פורטים במקום העבודה. עדיף שהגיבוי יעבוד ב- pull ולא ב- push (ז"א, שה- NAS בעבודה יוזם את התקשורת ל- NAS בבית שמריץ rsync daemon).

לגבי הנתב, אתה צריך משהוא עם תמיכה ב- wirelss bridging. לא עשיתי את זה בעצמי אבל זה לא מסובך, וחשוב מזה: זה לא מצריך שינויים בהגדרות של הנתב הארגוני או איזשהוא מידע רגיש/בעייתי.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”