אימות AC3 אוודיו

איך משהו עובד? למה זה ככה?
FIRE_WIRE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3876
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #1 

שלום 8)
צרבתי בצורב רגיל(לא צורב דיוידי) קובץ אקסויד \איסי3 (5.1).

Hostage.2005.DVDRip.XviD.AC3.CD2-LUXURY.avi

1-השאלה שלי היא -שאני צופה בסרט בדיויד,איך אני יכול לודא\לאמת שאכן אני שומע באיכות של 5.1 (כולל סראוונד)?
יש לי חיבור דיגיטלי(אופטי\קוקסיאלי) ורסיבר דנון 1705 שכמובן תומך.

אני מוסיף: שאני מכניס את הדיסק לדיוידי -על מסך הטלויזיה משמאל מפיע בקטן כיתוב GMC (שאלה 2 -מה זה אומר?)
וברסיבר עצמו בחיבור דיגיטלי מופיע DOLBY D (בפנל של הרסיבר) כאשר אני בוחר בשלט באופצייה מצב סטנדרטי(STANDART )

אשמח תשובה ל2 השאלות
נערך לאחרונה על ידי FIRE_WIRE ב 04/06/2005 12:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78922
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

אני עדיין לא פגשתי תוכנת צריבה שיודעת לעבוד עם 5.1 ולקודד ב-AC3.

FIRE_WIRE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

oferlaor כתב:אני עדיין לא פגשתי תוכנת צריבה שיודעת לעבוד עם 5.1 ולקודד ב-AC3.
...
מדובר על צורב NERO . כנראה לא הבהרתי את עצמי לגבי הסרט.
את הסרט צרבתי כמו שהוא כקובץ ISO ,מכיוון שהדיוידי שלי תומך בXVID +AC3 . לא עשיתי שום קידוד\המרה!

אני אמשיך ואפרט לגבי השאלה(קצת מסובך). אז שאני צופה בסרט הנ"ל בחיבור דיגיטלי במצב DOLBY D : קולות השחקנים נשמעים רק ברמקול סנטר, שאר האפקטים בשאר 4 הרמקולים(אין לי סאב). אבל האיכות הכללית לא משהו , לעומת זאת האפקטים מרהיבים!.
במצב 5CH. STEREO (גם חיבור דיגיטלי) קולות השחקנים בכל 5 הרמקולים , ואז האיכות הכללית מרהיבה , אבל האפקטים פחות.

השאלה שלי 1-איזה מצב יותר אידיאלי מבחינת חלוקה נכונה של הסאוונד ?
2- מה היתרונות חסרונות של DOLBY D לעומת 5CH. STEREO ?
3- מה אתם חושבים עדיף\איך אתם שומעים?
4 - כאשר אני צופה בסרט דיויד רגיל (שאני משכיר לדוגמה) באיזה פורמט האודיו?
(AC3 ?, משהו אחר? )
5 -האם ככה זה בד"כ במצב דולבי כמו שתיארתי?
נערך לאחרונה על ידי FIRE_WIRE ב 04/06/2005 12:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

ניסית לקנות את ה-DVD המקורי?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

FIRE_WIRE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

MartinHSabag כתב:ניסית לקנות את ה-DVD המקורי?
...
לא.

הבעיה שלי היא יותר טכנית ז"א שימוש נכון והבנת התכונות של הרסיבר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

שוב,

הבעיה היא במעבר בין AVI (הכולל 5.1) לבין קובץ ה-ISO.

קידוד כזה דורש מעבר מ-AC3 ב-AVI ל-DD5.1 (כלומר AC3 שיובן על ידי מכשיר ה-DVD שלך).

קידוד כזה הוא מסובך ודורש תוכנת קידוד מקצועית. התוכנות שאני מכיר שמיועדות הביתה מקודדות רק DOLBY PROLOGIC (כלומר, רק 2 ערוצים).

1. המצב האידאלי הוא שימוש בדיסקים מקוריים שיש להם 5.1
2. DOLBY DIGITAL הוא מצב שבו שומעים בדיוק את מה שמקודד על הדיסק. 5 CH STEREO לוקח סטיראו ומשכפל אותו בכל הרמקולים (כך שבעצם יש לך שני ערוצים שנשמעים ע"ג חמישה רמקולים). זה בעיקר אפקטיבי למוזיקה, כאשר אתה רוצה שכל החדר יהיה מלא במוזיקה ולא רק החלק הקדמי של החדר.
3. אני עם מרטין בעיניין הזה - תשכיר סרט מקורי, זה ישמע באופן קיצוני טוב יותר. אחד המטרות שלנו באתר זה קידום של איכות טובה יותר של צליל ותמונה - וזה בהחלט לא יתכן על ידי צריבה של DIVX (לפחות לא באמצעים שנגישים כיום). גם אני חוטא בכך מדי פעם, אבל אז אני יודע שבהחלט לא מדובר בפיתרון איכותי...
4. סרט DVD מקורי כולל 5.1 מלא (תמיד ב-DOLBY DIGITAL - כלומר AC3 מלא) וחלקם כוללים ערוץ DTS. יש גם פורמטים יותר מתוחכמים (DTS EX ועוד כל מני גירסאות שמוסיפות ערוצים וירטואליים נוספים ל-5.1 הבסיסיים).

FIRE_WIRE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

תודה על ההסבר המפורט!
קידוד כזה הוא מסובך ודורש תוכנת קידוד מקצועית. התוכנות שאני מכיר שמיועדות הביתה מקודדות רק DOLBY PROLOGIC (כלומר, רק 2 ערוצים).
...
-אז איך אפשר להסביר את העובדה שבמצב דולבי דיגיטל סטנדרטי ללא שימוש בפונקצייתDSP(אני מדבר עדיין על אותו דיסק שצרבתי) אני שומע קולות דיבור רק מרמקול סנטר, ובאותו זמן אני שומע בקדמיים אפקטים של סאונד שהתנועה שלהם היא מרמקול שמאל לימין וההפך?
זה אומר שיש יותר מ2 ערוצים לא?
DOLBY DIGITAL הוא מצב שבו שומעים בדיוק את מה שמקודד על הדיסק
...
- אז למה בדיסק אוודיו רגיל הפונקצייה של דולבי דיגיטל לא מופיעה לי בפנל של הרסיבר?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

FIRE_WIRE,
אז איך אפשר להסביר את העובדה שבמצב דולבי דיגיטל סטנדרטי ללא שימוש בפונקצייתDSP(אני מדבר עדיין על אותו דיסק שצרבתי) אני שומע קולות דיבור רק מרמקול סנטר, ובאותו זמן אני שומע בקדמיים אפקטים של סאונד שהתנועה שלהם היא מרמקול שמאל לימין וההפך?
זה אומר שיש יותר מ2 ערוצים לא?
...
בהחלט לא. מה שאתה מתאר זה פרולוג'יק או פרולוג'יק 2. יש כמה מאמרים בתחום שמסבירים את העיניין - אבל בגדול, השיטה מסוגלת לחלץ מספר ערוצים (4 בפרולוג'יק. 5 או יותר בפרולוג'יק 2 או 2X) מהשידור הסטיראו הרגיל (כאשר התכנים שם מראש קודדו כך שניתן יהיה לעשות פיענוח זה).
אז למה בדיסק אוודיו רגיל הפונקצייה של דולבי דיגיטל לא מופיעה לי בפנל של הרסיבר
...
זה תלוי ברסיבר ובמכשיר DVD. בד"כ זה קורה בגלל שבדיסק אודיו רגיל המידע מועבר בפורמט הנקרא PCM, הרסיבר רואה זאת ומבין שזה מוזיקה ולכן לא מפעיל את האופציה של PROLOGIC.

דיסק DVD, גם כזה שמקודד בסטריאו עובד ב-DD (פשוט ב-DD עם 2 ערוצים) ולכן הרסיבר מסוגל להבדיל בין השניים.

FIRE_WIRE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

תודה שוב - החכמתי ! וגם הבנתי מה זה פרולוגיק...

שאני מכניס את הדיסק (הצרובAC3 )לדיוידי -על מסך הטלויזיה משמאל מפיע בקטן כיתוב GMC למספר שניות -מה זה אומר?

*S(GMC)-VOP , זה קשור אולי? (מחיפוש בגוגל)

yjackson
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

האופן שבו עובד קידוד לפרו לוגיק הינו, אות סטריאו 2CH נגנס למפענח, מה שמיועד לרמקול שמאל יוצא שמאלה, ימין יוצא ימינה, כל מה שבמונו (לרוב- דיאלוגים) יוצא בסנטר, והמידע שמגיע בפאזות הפוכות, מבחינת מבנה גל הקול יוא לרמקולי הסראונד, לכן אפקטים לרוב מגיעים לשם. הגל הינו גל אנלוגי להבדיל מ AC3, DTS או דולבי דיגיטל, שמגיעים למפענח כאות דיגיטלי.
הרבה תלוי בהמרה של קובץ ה AC3 היות וצריך לקחת או שלושה WAV סטראו או 6 WAVמונו ולהעביר אותם לקובץ אחד. החלוקה הינה SL+SR, C+SW, L+R.
כמו שכתבת יש לך אפשרות במגבר להוציא את הקובץ בשיטות שונות.
המלצתי לצפיה בסרטים היא: DTS האיכותי ביותר, SRD (דולבי דיגיטל) או AC3 טובים מאוד, דולבי פרו לוגיק האופציה האנלוגית הטובה יותר מבין האנלוגיות, ואם יש לך פרולוגיק2 עוד יותר טוב (באופן יחסי).
את הסרט שאתה מדבר עליו ראיתי בקולנוע ב SDDS ואני חייב לציין שהסאונד היה מדהים באפקטים, לא מי יודע מה בסצינות הרגועות, אולי זה פותר לך את הבעיה.בכל אופן היו כמה נפילות סאונד בהקרנת הבדיקה שערכתי ועברתי להקרין את הסרט ב SRD.

FIRE_WIRE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

המלצתי לצפיה בסרטים היא: DTS האיכותי ביותר, SRD (דולבי דיגיטל) או AC3 טובים מאוד, דולבי פרו לוגיק האופציה האנלוגית הטובה יותר מבין האנלוגיות, ואם יש לך פרולוגיק2 עוד יותר טוב (באופן יחסי).
...
תודה. איך אני בוחר לדוגמה אופציית DTS או PROLOGIC ברסיבר? לא חושב שיש לי ת'אפשרויות האלה למרות שהרסיבר שלי דנון 1705 תומך בהם. (אני עדיין מדבר על הדיסק הצרוב אם זה משנה לצורך הנושא או שאפשריות אלה זמינות רק בדיסק דיוידי מקורי?)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

FIRE_WIRE,

ניתן לבחור זאת על ידי מכשיר ה-DVD בהנחה שהסרט תומך בזה. בד"כ לכל סרט יש אופציה לבחור תרגום ושפה או ערוץ אודיו ושם ניתן לבחור בפורמט האודיו. יש דיסקים שבתחילתם ניתן לבחור DTS. כמובן שזה רק תקף עבור דיסקים שכוללים את הערוצים הללו. מאחורי כל דיסק רשום מה הפורמטים הנתמכים.

לגבי דיסקים צרובים, בד"כ האפשרויות הן או PROLOGIC או ווריאציה כזו או אחרת על סטריאו.

yjackson
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #13 

ראשית אופציה אחת היא אנלוגית השניה דיגיטלית. אתה יכול בוודאות לבחור את השיטה ברסיבר שלך. מה שכן לא לכל הסרטים יש את האופציות כולן, DTS די נדיר בDVD כיוון שהקובץ באופן יחסי לוקח די הרבה מקום בבאג'ט של הדיסק, כיוון שהוא מקודד 1/4 מהגודל של 6*PCM מול קידוד SRD (דולבי דיגיטל) שהוא 1/14 קומפרסיה, אתה לא יכול לשמוע DTS מDVD שאין לו קובץ כזה מה שכן אתה יכול לשמוע דולבי פרולוגיק כמעט מכל דיסק, אפילו דיסק אודיו עם מוסיקה בלבד.
דולבי פרולוגיק אמור להיות לך כאופציה במגבר לכל אות סטריאו שמגיע. עכשיו תלוי רק אם הוא הוכן גם לניגון ב PL או PL2.
לעיתים מופיע DVD עם יותר מאופציה אחת AC3 ודולבי 5.1 לרוב מוציאים סרטים רק עם אחת האופציות. תמיד אתה יכול לשמוע פרולוגיק, לא חשוב מה הקידוד המקורי את הפרולוגיק המגבר שלך מוציא ה PCM 2CH שיוצא בכל מיקרה.
גם המגבר יכול להמיר קובץ דיגיטלי לפרולוגיק. (אבל לא הפוך)

FIRE_WIRE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

אוקיי תודה רבה לכם!
קודם כל אני שומע רק בחיבור דיגיטלי.
שמתי לב שברסיבר שלי האפשריות של DST, PRO LOGIG2 , PCM,AUTO -כולם נמצאים תחת כפתור בורר שנקרא INPUT MODE . בדיסק הצרוב (לא ניסיתי עדיין דיסק דיוידי מקורי)אני יכול לבחור במצבים DST, PRO LOGIG2 , PCM אבל אין צליל אודיו בכלל מכאן אני מבין שהדיסק לא תומך באף אחת מהאפשריות הנ"ל (שאלה 1 -הבנתי נכון?) .רק במצב ,AUTO אני שומע ואז יש לי אפשרות לבחור בין דולבי דיגיטל לסטריאו . אז השאלה 2- שלי היא באיזה INPUT MODE הרסיבר משתמש במצב AUTO ?
יש דיסקים שבתחילתם ניתן לבחור DTS
...
מכאן שאלה 3 -האם אני יכול לעבור ממצב DTS למצב נגיד פרולוגיק רק בתחילת הדיסק או גם תוך כדי צפייה בו?
תמיד אתה יכול לשמוע פרולוגיק, לא חשוב מה הקידוד המקורי את הפרולוגיק המגבר שלך מוציא ה PCM 2CH שיוצא בכל מיקרה
...
אז למה בדיסק שלי אי אפשר? [האם בגלל שדולבי פרו לוגיק ,ופרולוגיק2 הם אופציות אנלוגיות?(ואני משתמש בחיבור דיגיטלי בלבד)]? שאלה 4
אשמח לתשובות ל 4 השאלות הנ"ל
נערך לאחרונה על ידי FIRE_WIRE ב 04/06/2005 14:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

FIRE_WIRE,

לגבי השאלה השלישית, זה תלוי איך יצרו את הסרט - בכל דיסק זה שונה.

FIRE_WIRE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

oferlaor כתב:FIRE_WIRE,

לגבי השאלה השלישית, זה תלוי איך יצרו את הסרט - בכל דיסק זה שונה.
...
קצת מוזר לי העניין הזה שאי אפשר להעביר ממצב למצב , למה זה? הסרט "ננעל" על פורמט מסוים בתחילת הסרט? 8O

אשמח לתשובות בשאלות שרשמתי למעלה(1-4 ) 8)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

FIRE_WIRE,

לא הבנתי את השאלה? מדוע הם עשו כך?

במיוחד דיסקים ותיקים (כמו ANTZ) יצאו בתקופה שבה לרבים עדיין לא היה מכשירים תואמי DTS, ולכן הם עשו את זה בכדי למנוע מעבר ל-DTS בטעות כך שפתאום לא יהיה אודיו. בכל מקרה, אני בד"כ לא נוהג לדפדף בין הפורמטים ופשוט בוחר את התקן הטוב ביותר שיש ברשימה מתוך האופציות בתפריטי הדיסק.

FIRE_WIRE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

מהו ההתקן הטוב ביותר לדעתך? (אם אפשר בסדר יורד...)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #19 

DTS על כל שלוחותיו.

DD על כל שלוחותיו.

DPL.

FIRE_WIRE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

תודה עופר!

אשמח לתשובה על שאלות הנ"ל - פשוט לא נותנות לי מנוחה...
אוקיי תודה רבה לכם!
קודם כל אני שומע רק בחיבור דיגיטלי.
שמתי לב שברסיבר שלי האפשריות של DST, PRO LOGIG2 , PCM,AUTO -כולם נמצאים תחת כפתור בורר שנקרא INPUT MODE . בדיסק הצרוב (לא ניסיתי עדיין דיסק דיוידי מקורי)אני יכול לבחור במצבים DST, PRO LOGIG2 , PCM אבל אין צליל אודיו בכלל מכאן אני מבין שהדיסק לא תומך באף אחת מהאפשריות הנ"ל (שאלה 1 -הבנתי נכון?) .רק במצב ,AUTO אני שומע ואז יש לי אפשרות לבחור בין דולבי דיגיטל לסטריאו . אז השאלה 2- שלי היא באיזה INPUT MODE הרסיבר משתמש במצב AUTO ?
תמיד אתה יכול לשמוע פרולוגיק, לא חשוב מה הקידוד המקורי את הפרולוגיק המגבר שלך מוציא ה PCM 2CH שיוצא בכל מיקרה
...

אז למה בדיסק שלי אי אפשר? [האם בגלל שדולבי פרו לוגיק ,ופרולוגיק2 הם רק אופציות אנלוגיות?(ואני משתמש בחיבור דיגיטלי בלבד)]? שאלה 3
אשמח לתשובות ל 3 השאלות הנ"ל

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”