[url=https://www.massdrop.com/r/7GW29L]קישור לפרטים על הרכישה הקבוצתית המוזלת ב-Massdrop[/url]
ה-ODAC הוא ככל הנראה ה-DAC הכי טוב מתחת ל-$200 שאי פעם נוצר..! הכל התחיל מבלוגר אנונימי בשם NwAvGuy שב-2011 התחיל לבדוק עצמאית דאקים זולים של יצרנים שונים ולפרסם את ממצאיו בבלוג שלו, וכן בפורום הפופולרי Head-Fi. הבלאגן התחיל כשהוא פירסם ביקורת רצחנית על ה-NuForce uDAC 2 - אחד מהדאקים ומגברי האוזניות הכי פופולריים בעולם מתחת ל-$200.
בעקבות הפירסום שלו, שנשען על מבחנים עיוורים ומדידות טכניות ברמה מאוד גבוהה, הוא הורחק מ-Head-Fi (מעשה שנוי במחלוקת שנטען שהמוטיבציה לו הייתה שיקולים מסחריים של הפורום ההוא, שפחד לאבד ספונסורים בעקבות הביקורות השליליות), אבל המשיך לפרסם בבלוג שלו. אחרי עוד כמה פוסטים, הוא החליט להתחיל לפתח DAC ומגבר אוזניות נייד משלו, שניתן יהיה לשלב ביניהם, וגם ניתן יהיה להפוך אותם לניידים/נייחים לפי הצורך, כאשר הדגש שלו היה לייצר את המכשיר הכי זול והכי טוב שניתן, שיעמוד בכבוד מול ה-DAC שהוא בעצמו השתמש בו כרפרנס בזמנו ה-Benchmark DAC1 (כיום כבר יצא ה-DAC2 של החברה, שעולה $2000, אבל ה-DAC1 USB עדיין נמכר במחיר ארבע-סיפרתי..!) - כאשר הדגש ניתן בכל שלב התכנון, הפיתוח והייצור לשקיפות מלאה, מדידות טכניות מקיפות, ומבחנים עיוורים כדי לוודא שהמוצרים המוגמרים באמת יתנו תמורה מלאה למחיר!
NwAvGuy המשיך לתכנן ולפתח את המוצרים הנ"ל, ובמקביל לכתוב ביקורות בבלוג שלו. מגבר האוזניות שלו, ה-Objective2 או O2 בקצרה, פורסם בקיץ 2011, ופחות משנה לאחר מכן הוא הכריז על השקת הדאק שהוא תכנן נקרא ObjectiveDAC או ODAC. הביקורות על שני המכשירים הללו היו בעיקר פנומנליות, אבל כנראה שכמה מהאנשים הטובים ב-Head-Fi עדיין נטרו לו טינה, וניתן למצוא פה ושם כמה ביקורות קוטלות, בעיקר בפורום ההוא. בכל אופן, הקונצנזוס הוא כאמור שזה ככל הנראה שה-ODAC הוא הדאק הכי טוב בעולם מבחינת תמורה למחיר.
סוף הסיפור של NwAvGuy מוזר ומעניין לא פחות מכל מה שקראתם עד כה - בקיץ 2012 הבחור פשוט נעלם!
הוא הפסיק לכתוב בבלוג, לענות למיילים, ואפילו היצרנים שעימם חתם על רשיונות הפצה למוצרים שתכנן ופיתח לא מצליחים להשיג אותו מאז ועד היום. הדבר היחיד שידוע הוא שבמרץ 2013 חודש הרישום של הדומיין www.nwavguy.com, שמפנה לבלוג שלו (שנותר נטוש). האם בשבועות הקרובים הוא יחדש שוב את הרישום?
נ.ב. שימו לב שה-ODAC הוא DAC נטו, ללא מגבר אוזניות משולב, אבל הוא מוציא 2VRMS מיציאת ה-Line שלו, כך שהוא יכול לדחוף בקלות יחסית כל אוזניות עם עכבה נמוכה מ-50 אוהם.
נ.ב.נ. מי שמעוניין במגבר של NwAvGuy, שנקרא Objective2 או O2 יכול לרכוש אותו ב-$129 כאן: http://www.jdslabs.com/products/35/obje ... -amplifier (גרסה משופצרת הכוללת מטען ובטריה פנימית נטענת זמין גם באמזון ב-$160: http://www.amazon.com/Objective2-Headph ... rds=O2+AMP)
עוד אופציה היא לחכות ש-JDS Labs, אחד היצרנים המורשים של המוצרים של NwAvGuy ירימו מכירה נוספת של [url=https://www.massdrop.com/buy/o2-headphone-amp-dac?s=jds]המכשיר המשולב ODAC+O2 ב-Massdrop[/url].



