בשעה טובה ומבורכת - ODAC זמין לרכישה ב-20% הנחה במאסדרופ!!!

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
epony פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #1 

רק $120 למכשיר הזה במקום $150, ורק $7.37 משלוח לארץ!!! (Y) (Y) (Y)

[url=https://www.massdrop.com/r/7GW29L]קישור לפרטים על הרכישה הקבוצתית המוזלת ב-Massdrop[/url]

ה-ODAC הוא ככל הנראה ה-DAC הכי טוב מתחת ל-$200 שאי פעם נוצר..! הכל התחיל מבלוגר אנונימי בשם NwAvGuy שב-2011 התחיל לבדוק עצמאית דאקים זולים של יצרנים שונים ולפרסם את ממצאיו בבלוג שלו, וכן בפורום הפופולרי Head-Fi. הבלאגן התחיל כשהוא פירסם ביקורת רצחנית על ה-NuForce uDAC 2 - אחד מהדאקים ומגברי האוזניות הכי פופולריים בעולם מתחת ל-$200.

בעקבות הפירסום שלו, שנשען על מבחנים עיוורים ומדידות טכניות ברמה מאוד גבוהה, הוא הורחק מ-Head-Fi (מעשה שנוי במחלוקת שנטען שהמוטיבציה לו הייתה שיקולים מסחריים של הפורום ההוא, שפחד לאבד ספונסורים בעקבות הביקורות השליליות), אבל המשיך לפרסם בבלוג שלו. אחרי עוד כמה פוסטים, הוא החליט להתחיל לפתח DAC ומגבר אוזניות נייד משלו, שניתן יהיה לשלב ביניהם, וגם ניתן יהיה להפוך אותם לניידים/נייחים לפי הצורך, כאשר הדגש שלו היה לייצר את המכשיר הכי זול והכי טוב שניתן, שיעמוד בכבוד מול ה-DAC שהוא בעצמו השתמש בו כרפרנס בזמנו ה-Benchmark DAC1 (כיום כבר יצא ה-DAC2 של החברה, שעולה $2000, אבל ה-DAC1 USB עדיין נמכר במחיר ארבע-סיפרתי..!) - כאשר הדגש ניתן בכל שלב התכנון, הפיתוח והייצור לשקיפות מלאה, מדידות טכניות מקיפות, ומבחנים עיוורים כדי לוודא שהמוצרים המוגמרים באמת יתנו תמורה מלאה למחיר!

NwAvGuy המשיך לתכנן ולפתח את המוצרים הנ"ל, ובמקביל לכתוב ביקורות בבלוג שלו. מגבר האוזניות שלו, ה-Objective2 או O2 בקצרה, פורסם בקיץ 2011, ופחות משנה לאחר מכן הוא הכריז על השקת הדאק שהוא תכנן נקרא ObjectiveDAC או ODAC. הביקורות על שני המכשירים הללו היו בעיקר פנומנליות, אבל כנראה שכמה מהאנשים הטובים ב-Head-Fi עדיין נטרו לו טינה, וניתן למצוא פה ושם כמה ביקורות קוטלות, בעיקר בפורום ההוא. בכל אופן, הקונצנזוס הוא כאמור שזה ככל הנראה שה-ODAC הוא הדאק הכי טוב בעולם מבחינת תמורה למחיר.

סוף הסיפור של NwAvGuy מוזר ומעניין לא פחות מכל מה שקראתם עד כה - בקיץ 2012 הבחור פשוט נעלם! 8O
הוא הפסיק לכתוב בבלוג, לענות למיילים, ואפילו היצרנים שעימם חתם על רשיונות הפצה למוצרים שתכנן ופיתח לא מצליחים להשיג אותו מאז ועד היום. הדבר היחיד שידוע הוא שבמרץ 2013 חודש הרישום של הדומיין www.nwavguy.com, שמפנה לבלוג שלו (שנותר נטוש). האם בשבועות הקרובים הוא יחדש שוב את הרישום? :oops:

נ.ב. שימו לב שה-ODAC הוא DAC נטו, ללא מגבר אוזניות משולב, אבל הוא מוציא 2VRMS מיציאת ה-Line שלו, כך שהוא יכול לדחוף בקלות יחסית כל אוזניות עם עכבה נמוכה מ-50 אוהם. (i)

נ.ב.נ. מי שמעוניין במגבר של NwAvGuy, שנקרא Objective2 או O2 יכול לרכוש אותו ב-$129 כאן: http://www.jdslabs.com/products/35/obje ... -amplifier (גרסה משופצרת הכוללת מטען ובטריה פנימית נטענת זמין גם באמזון ב-$160: http://www.amazon.com/Objective2-Headph ... rds=O2+AMP)
עוד אופציה היא לחכות ש-JDS Labs, אחד היצרנים המורשים של המוצרים של NwAvGuy ירימו מכירה נוספת של [url=https://www.massdrop.com/buy/o2-headphone-amp-dac?s=jds]המכשיר המשולב ODAC+O2 ב-Massdrop[/url]. :wink:

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 938
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #2 

מה עדיף לדעתך, המכשיר המשולב, או את ה ODAC בנפרד מהמגבר? ראיתי שלדאק יש חיבורים ל- RCA, מה שלא מקבלים ב - O2+ODAC.
אני מחכה למוזיקל פידליטי החדש שאמור לצאת בקרוב ומשלב מגבר אוזניות וגם דאק בקופסא אחת.

epony פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #3 

אני אישית לא צריך מגבר אוזניות, כי לאוזניות שלי אין עכבה כ"כ גבוהה, אבל מי שצריך מגבר אוזניות שולחני בהחלט כדאי שישקול את ה-O2+ODAC בפחות מ-$300... (i)

נ.ב. כבר יצא דאק USB משולב מגבר אוזניות חדש של מיוזיקל פידליטי: V90-HPA שעולה $199 באמאזון.

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 938
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #4 

כן. מחכה שיגיע לארץ. אם יהיה לו תמחור סביר, אולי עדיף לי להזמין אותו מפה.

mikel1999
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1808
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #5 

אם היה לי כסף אולי הייתי קונה את הODAC, קצת מרושש כרגע מהקניות האחרונות :(

אבל נהינתי לקרוא את מה שכתבת! היה מעניין מאוד.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #6 

epony כתב:אבל כנראה שכמה מהאנשים הטובים ב-Head-Fi עדיין נטרו לו טינה, וניתן למצוא פה ושם כמה ביקורות קוטלות, בעיקר בפורום ההוא.
...
נראה לי קצת בעייתי לפסול את כל הביקורות הרעות בתור אנשים שנוטרים טינה.

אם כבר התחלת את הדיון הזה ב"סיפור חייו", אז תציג אותו במלואו, ולא רק בחלקים שיגרמו ל-ODAC להיות יותר סקסי. מדובר בבן-אדם חסר בושה שעשה את ה"פרסום" שלו על גב של אנשים אחרים שעשו הרבה יותר ממנו למען המשתמשים בפורומים השונים. לדוגמא אתה יכול להסתכל על כמות הפעמים שהוא משווה את הדברים שלו לתכנונים של AMB, ודואג תמיד לקטול אותם, גם אם זה אומר שצריך להציג את האמת באופן מטושטש משהו (ולפעמים מאוד). אני זוכר את התקופה שלפני ה-ODAC וה-O2, כשהוא רק התחיל לפרסם את הדברים השנויים במחלוקת שלו, והדיון ב-HF אינו היחיד שבו הוא השתלח באנשים וזרק רפש לכל כיוון. למעשה, אני לא בטוח שזה המקום שבו נעשו הדברים הגרועים ביותר.

ולמען הסר ספק, אני לא מתייחס ולו במהומה לתכנון שלו של ה-ODAC (שלמעשה הוא רק חלק מהקבוצה שתכננה עד כמה שזכור לי, אבל אולי אני טועה), ואני לא מתייחס בכלל לאיכות המכשיר, יכול להיות שאנשים מסוימים יחשבו שהוא ה-DAC הטוב ביותר בעולם בכל רמת מחיר, לכל אחד דעתו האישית כמובן. אני סך הכל רוצה לרשום פה את מה שרשמתי למען שלמות המידע, כי נראה שמעט מאוד אנשים זוכרים מה היה לפני שהוא הוציא את ה-O2 (ולמעשה גרר את ה-O2 במידה כזו או אחרת), והמשיך על אש קטנה יותר גם לאחר מכן.

וכמובן שלא יהיה שום ספק, כי לפעמים קשה להעביר את האופן שבו הדברים נאמרים ברשת, אין לי שום בעיה עם מה שרשמת ואני לא רוצה לפתוח פה דיון או ויכוח או משהו כזה, הטון שלי אינו ביקורתי חס וחלילה גם אם זה נשמע כך. הכל נעשה ברוח חברית, ואני בסך הכל רוצה למלא את הרווחים שקיימים בכדי שכולם יכירו את הסיפור בצורה מלאה יותר.

ועכשיו לעניין ה-ODAC עצמו. אני אשקר אם אומר שלא שקלתי אותו בעצמי, אבל יש כמה דברים שמפריעים לי בקנייה כזו. ראשית, יש לי את ה-Gamma2, והאמת היא שהוא פשוט יותר לטעמי (וזה לא מהשוואת AB, אלא מהאזנות במועד שונה לצערי), והאמת היא שלא הייתי מצפה לשום דבר אחר מאחר והחלקים של ה-Gamma2 עולים יותר מ-ODAC בנוי. שנית, מפריע לי שאין לו שום חיבור מלבד USB, ושהוא מסתמך על חשמל מה-USB. למה לעזאזל להגביל את המשתמש עד כדי כך ולא לאפשר חיבור חשמל חיצוני?! כמה שלא תסנן את ה-USB (ובקופסא כזו קטנה, הוא מסנן יחסית מעט), הוא עדיין לא יהיה מספיק נקי. יש אינספור מכשירים עם אותו ה-ES9023 (שעושה 90% מהעבודה בתוך השבב) שמאפשרים לחבר מתח גבוה יותר ולקבל גם COAX ואופטי. חלקם גם לא עולים הרבה בכלל כפי שאפשר לראות ב-eBay (ומי שלא אוהב דברים מסין, יש גם המון אתרים שמציעים מגוון מכשירים שאינם מסין).
אני מניח שמי שמשתמש רק ב-USB ורוצה פיתרון זול עם איכות טובה למחיר ה-ODAC יכול להיות אופציה מצוינת. אני עדיין אני בודק חלק מהדברים באיביי עקב היכולת לחבר לחלקם power חיצוני (וזה עושה הבדל מאוד שמיע לעומת הלכלוך שיוצא מה-USB).

epony פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

אנטולי, לא חפרתי ב-Head-Fi כדי למצוא את כל התגובות של הבחור אי פעם כדי לראות אם הוא בחור סימפטי או לא. קונקרטית לדיון על ה-ODAC, תראה לי ביקורת אובייקטיבית על ה-ODAC ב-Head-Fi שלא נגועה בתקיפה אישית של המתכנן שלו, ואשמח לקשר אליה. מה שתיארתי הוא מה שקרה: הוא בדק באופן אובייקטיבי "טהור" דאקים של יצרנים אחרים הרבה לפני שהפך ל-"יצרן" בעצמו, ו-"ליכלך" על מי שהגיע לו לחטוף ביקורת על תכנון לקוי עד כדי שריפת אוזניות של משתמשים..! :oops:

דבר שני, תראה לי מדידות ו/או מבחני האזנה עיוורים שמזהים את "הליכלוך" של USB בדאק מתוכנן כמו שצריך - כמו ב-ODAC, שבו מעגל המתח מופרד לחלוטין ממעגל המרת האות, ולא צריך "לנקות" שום דבר כפי שאתה מתאר...) - בין הגברה מ-USB להגברה "נקיה", ונדבר כמה שאתה רוצה על ההבדלים בין מקורות המתח. עד אז, הדעה שלך היא אך ורק הדעה שלך, ואינה מגובה בעובדות קונקרטיות. (f)

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

כנראה שלא הבנת את הרמיזה ה"דקה" שלי לשם AMB, ולעבודה שציינתי שמה שהיה ב-HF הוא לא הדבר הגרוע ביותר. הדיון על ה-DAC שאתה מדבר עליו הוא בכלל לא הנקודה פה. אני ממש לא מתכוון לפתוח את זה לדיון, כיוון שברור לי שהנושא הזה לא יוביל לשום דבר חיובי (תאמין לי, ראיתי דיונים של עשרות עמודים בדיוק על זה). אני רוצה בסך הכל שתהייה פה התמונה המלאה, מי שזה מעניין אותו יוכל בקלות למצוא את הדברים המדוברים ולראות מה היה.

לגבי:
שבו מעגל המתח מופרד לחלוטין ממעגל המרת האות
...
ברור שזה בלתי אפשרי, כן? אין דבר כזה מעגל מתח שמופרד לחלוטין ממעגל המרת האות. ואני אחזור על זה שוב, אין דבר כזה (כמובן רק במקרה כמו פה שיש לך מקור מתח בודד והוא ה-USB).
בסופו של דבר כל הרכיבים שם (גם הממיר שאחראי על המרת האות, וגם שאר הדברים), צריכים כח בכדי לפעול וזה משהו שברור לכולם אני מניח. הכח הזה מגיע אך ורק מה-USB ולא משום דבר אחר כיוון שאין שום מקור מתח אחר במכשיר הזה, לכן ברור שצריך לסנן אותו אם רוצים משהו נקי. אפילו ב-ODAC יש סינון של זה כי ברור שזה מקור מתח מאוד מלוכלך ואף אחד לא טען מעולם אחרת (ובצדק, הוא מיועד להפעיל מעגלים דיגיטליים, לא מגברים - והוא בנוי בהתאם לזה עם ממירים מתמתגים ולא מייצבים לינאריים שקטים), סך הכל אני טוען שאם כבר המתכנן יודע שזה משהו רע והוא מנקה אותו - למה לא לאפשר לחבר מקור חלופי ולשפר את זה עוד יותר?!
כנראה שאתה התבלבלת בנוגע לדברים המופרדים שם. הדבר היחיד שמופרד שם הוא החלק הדיגיטלי מהאנלוגי. שניהם מופעלים מ-USB, ושניהם כוללים סינון של מתח ה-USB (ושלא יהיה פה ספק, זה חובה!). הדבר היחיד שמופרד הוא החלק הדיגיטלי מהאנלוגי, וזה בכדי שהרעש שהחלק הדיגיטלי של הממיר עצמו יוצר, לא יימצא על אותה המסילה של הרכיבים האנלוגיים.
יש סיבה שכל כך הרבה DAC רצינים משתמשים במקור מתח חלופי ולא סומכים על ה-USB לשום דבר אנלוגי. חלקם משתמשים במקור DC שהמשתמש מספק, וחלקם יוצרים את זה באופן פנימי, אבל עושים את זה.

לעניין ההבדלים, אז נניח שדעתי אינה רלוונטית (אם כי אני שומע את זה מצוין ב-Gamma2 שלי שכולל מייצבים פנימיים שמנקים את ה-USB, ואני משווה לספק מעאפן שמשתמש ב-LM7805). אני ממש לא היחיד שמציין את ההבדל בין הפעלה מ-USB לבין הפעלה מספק חיצוני ושקט יותר. אם אין לך בעיה לתרום את ה-ODAC שלך למדידות אני מוכן לעשות את המדידות האלה בעצמי. סך הכל צריך להתחבר לקו המתח הנקי שלו ולמדוק כמה רעש מקבלים ממנו (לאחר הסינון והרגולציה שהוא עושה בבורד - ה-USB מראש יהיה מאוד מלוכלך ואין פה בכלל שאלה). יש לי LNMP, מספר DMM מאוד רגישים, ו-scope שיאפשרו את ההשוואה. ה-LNMP שמיועד למדידות של מתחים מאוד נמוכים, ולמרות שהוא מוגבל ל-100KHz בערך, אני משוכנע שזה יספיק בכדי לראות את ההבדל בין מקור כזה למקור נקי באמת. אפשר לנסות להחיות את ה-PC ששוכב בחדר ליד ואז לעשות loop-back עם RMAA ולראות איך זה משפיע על רצפת הרעש של המכשיר - זו מדידה הרבה פחות ישירה, אך הרבה יותר רלוונטית לסאונד.

אותי אישית יותר מפתיע שאני צריך להראות עובדות קונקרטיות ומדידות על זה שיש הבדל בין ספק חיצוני לבין כח מה-USB (ועד אז כל מה שאני אומר נפסל כדעתי האישית בלבד), מאשר שמי שתומך בדעה ההפוכה יצטרך להוכיח את זה. הלוגיקה של עצם המשפט הזה שגויה מהיסוד. הרי ברור שאם מראש לוקחים משהו מאוד מלוכלך, חובה לנקות אותו בכדי לקבל משהו נקי. אם מישהו רוצה להשתמש בספק המלוכלך הזה לחלקים רגישים שדורשים ספק שקט, אז עליו החובה להוכיח שהוא יכול לעשות את זה בלי שום השפעה על הביצועים, ועד אז כל מה שהוא אומר נופל תחת ההגדרה של דעתו האישית בלבד.

עריכה:
ושוב, אני לא מנסה לפתוח פה ויכוח על טיבו או חוסר טיבו של המכשיר הזה. אני חושב שהוא מכשיר טוב למחירו. הדברים שאני רוצה להעביר הם 2:
1- רציתי להשלים את התמונה לגבי סיפור הרקע בכדי שהיא תהייה מלאה ולא יחסר בה חלק (חשוב) של הסיפור.
2- ציינתי מה לדעתי אפשר היה לעשות ב-DAC הזה בעוד 10$ שהיה הופך אותו למכשיר טוב וורסאטילי יותר (ואז יכול מאוד להיות שהייתי קונה אותו - אבל ברגע זה אני רואה אופציות זולות יותר שכוללות את השדרוגים האלה ב-eBay).

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #9 

epony כתב:תראה לי ביקורת אובייקטיבית על ה-ODAC ב-Head-Fi שלא נגועה בתקיפה אישית של המתכנן שלו, ואשמח לקשר אליה (f)
...
הנה משהו השוואתי:
http://www.head-fi.org/t/585786/multi-p ... mkii-added

יש מעט DACים בהשוואה הזו ובעיקר מגברים אבל בכל זאת.

epony פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #10 

המדידות של ה-ODAC ידועות ברבים ומפורסמות כאן: http://nwavguy.blogspot.co.il/2012/04/o ... eased.html

הסיבות העיקריות של NwAvGuy להשתמש ב-USB כמקור מתח ל-ODAC, ולא בספק חיצוני הן מודולריות וניידות, כפי שמוסבר להלן:
[left]
For reasons explained in the earlier ODAC articles, the ODAC is USB powered. This allows it to work standalone, as an internal add-on to the O2, and in the upcoming ODA. There are many obvious advantages to USB power but it often degrades performance due to noise. To get around this, the ODAC uses split digital and analog power supplies each with their own filtering and regulator. The analog supply has additional filtering and the critical reference voltages, and negative supply for the DAC chip, are further optimized. I literally tested more than 100 variations of components, including different brands of capacitors, to get the most out of the ES9023
...
[/left]
להסברים נוספים, ראה תחת הכותרת USB POWER ADVANTAGES בקישור הבא:
http://nwavguy.blogspot.co.il/2012/03/odac-update.html

תגיד מה שתגיד על הבנאדם, אני לא מכיר אף יצרן שנכנס בפומבי לדקויות האלה של המוטיבציה לתכנון ואימפלמנטציה של כל רכיב ורכיב במוצר המוגמר! (Y)

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

א. אין לי שום טענה לזה שהוא משתמש ב-USB power, גם אני עושה את זה ב-Gamma2 שלי כשאני רוצה משהו קטן ונייד. הטענה היחידה שלי היא שהוא צריך לאפשר להשתמש גם במקור מתח אחר למי שרוצה. רוב המכשירים מאפשרים את זה, וזו הטענה שלי בעניין זה. כשאני מחבר את ה-DAC שלי למחשב על גבי שולחן העבודה, אני תוקע לו מאחורה עוד חיבור אחד קטן של 5V מספק חיצוני ובזה מחליף למתח חיצוני, זה לא דורש שום התעסקות נוספת.
ב. יש לא מעט אנשים שמפרטים הרבה יותר על התכנון שלהם, גם במהלך התכנון. אני ממליץ מאוד להסתכל ב-HF בפורום DIY, בפורום של AMB, ובפורום של headwize שכבר לא בחיים אבל אפשר למצוא שברים שלו (הוא היה מדהים! באמת), ולמעשה גם ב-DIYaudio שהוא רחב הרבה יותר מרק אוזניות וציוד נלווה. בכל אלה יש לא מעט דיונים של תכנון של דברים. לדעתי הם אפילו יותר מעניינים ומשכילים ומועילים מהסיבה הפשוטה שהם מאפשרים לכולם להשתתף בפיתוח של הדברים. הרבה מהמגברים הנפוצים בשנים האחרונות, ולא מעט DACים למיניהם פותחו בפורומים האלה כחלק ממאמץ קבוצתי (גם אם לא פעם היו שם משתמש או שניים מאוד דומיננטיים). אם אני לא טועה, The Wire היה חלק מדיון כזה ב-DIYaudio. לדעתי זו המטרה האמיתית של הפורומים האלה, לאפשר לכולם לתרום ולהיות חלק מהתכנון וכתוצאה מזה להוציא מוצר שמתאים להרבה יותר אנשים ונותן תמורה מקסימלית למחיר. אני חושב שאפשר ללמוד מזה הרבה מאוד, ולשמוע דעות לפה ולשם - ולא פעם היו שם דיונים על איזו דרך לבחור בתכנון של מכשירים מסוימים. לא רק בהקשר של הדיון הזה, אני ממליץ מאוד להציץ בפורומים האלה, כחובב DIY אני קורא וכותב שם לא מעט, ומאוד נהנה מזה.

epony פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #12 

freedom_il כתב:
...
...
הנה משהו השוואתי:
http://www.head-fi.org/t/585786/multi-p ... mkii-added

יש מעט DACים בהשוואה הזו ובעיקר מגברים אבל בכל זאת.
...
נתחיל בזה שזו לא השוואה אובייקטיבית, ונסיים בשורה התחתונה לגבי ה-ODAC... :wink: (f)
[left]Performance of the ODAC is exceptional for the price, besting the built-in DACs in the portable DAC/amps I have and performing closer than anticipated to the Anedio D1 DAC[/left]
...

GilSt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #13 

היה לי O2+ODAC ומשהו שם נשרף במגבר.
לא בדיוק בדקתי מה קרה, הוא כבר שנה שוכב באיזו מגירה.
לדעתי עדיף להפריד בין מגבר לDAC או להשתמש במשולב עם סוללה.

doc-oren
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #14 

אנטולי, אני לא חושב שיש כאן וויכוח שמקור לינארי מיוצב, מתוכנן היטב, נותן מתח נקי יותר מכל מקור ממותג, במיוחד אם אתה בוחן הפרעות בתדר גבוה.

אבל בהחלט יש את הסוגיה אם ההבדל הזה מתבטא בצורה משמעותית בתוצר הסופי.

לא חסרים DAC מונעי USB ואפילו כרטיסי קול פנימיים (שומו שמיים) עם מדידות יוצאות מהכלל - ברמה שאין שום סיכוי שאוזן אנושית תוכל להבדיל בינהם ובין כל DAC אחר.
מה זה משנה עם ה-DAC מכניס הפרעות (מכל סג שהוא - לצורך הפשטת הדיון) בסדר גודל של מינוס מאה דציבל עם USB כמקור כוח לעומת מאה ועשרים דציבל עם מקור לינארי? מה זה משנה אם האוזן האנושית מתקשה לזהות הפרעות, כולל הלא-לינאריות המכוערות ביותר, מתחת למינוס שמונים ואם הרמקול הטוב ביותר בעולם מכניס לסאונד הפרעות בסדר גודל של מינוס שישים?

ושאלה אליך בתור מהנדס -- אם מהנדס רואה שהוא משיג יעד של הפרעות שהן סדר גודל (לפחות) מתחת לסף השמע עם מקור מתח זול וקטן (USB), האם יש לו סיבה לסבך את התכנון עם מקור כוח מסורבל ויקר?

אני ארהיב ואומר שבתכנוני אודיו היי-אנד רבים יש הנדסת-יתר של ספק הכוח, לעיתים רבות משיקולים שיווקיים לחלוטין ולא מצורך הנדסי.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

איפה הסיבוך בתכנון בלהוסיף אפשרות לחיבור ספק חיצוני?! זה חיבור אחד ורכיב בודד שיבחר את הספק הזה.

מי שחושב,שזה מיותר שילם עוד דולר על עוד רכיב. מי שחושב שזה מועיל, כמוני, קיבל מכשיר שנותן לו ערך נוסף.

שוב אני נותן בתור דוגמא את המקרה שהיה לי עם המכשיר שלי. הקשבתי והייתי בטוח שמשהו לא בסדר והתחלתי לחפש בעיות במערכת. פתאום שמתי לב ששכחתי להדליק את הספק החיצוני. הדלקתי, והכל הסתדר. הדאק שלי, gamma2, הוא ממש לא מכשיר רע, ועדיין הבחנתי בזה בלי שבכלל חיפשתי את זה. אז מי שרוצה לטעון שאני מדמיין, אין בעיה, זכותו. העובדה הפשוטה היא שאני ממש לא היחיד שזה חשוב לו.

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #16 

אני גם מחזיק בדעה של אנטולי,
אבל אין לי סבלנות לכתוב את כל מה שאני חושב בנושא, אז רק אכתוב את הדבר שהכי מפריע לי ולא התייחסו אליו כאן - וזאת במילים פשוטות ובחוסר מקצועיות משוועת...

USB מעביר רעשים.
אז נכון שהמידע שעובר הוא דיגיטלי, אבל רעשים הם לא חלק מהמידע הזה, והם 'רוכבים' על הכבל מעצם היותו מוליך.
במיוחד רואים את זה בלפטופים חדשים (אולטרבוקים) ובמחשבים של גיימרים עם חומרה חזקה (בעיקר כרטיסי מסך וספקי כוח אימתניים)

הרבה אנשים קונים DAC חיצוני במטרה לפתור עצמם מהרעשים וההפרעות האלו, אבל צריך להבין שאם המחשב שלכם 'מרעיש' אז זה לא בהכרח יעזור.
במיוחד בגלל החסרון הענקי בתכנון של ה ODAC - מצד אחד התכנון שלו לא מאפשר ספק כוח חיצוני, ומצד שני גם אין לו כניסה דיגיטלית (אופטי) שלפחות זה היה פותר את בעיית הרעש.

אני אישית מוכן להתפשר על איכות השמע, ובלבד שלא אצטרך לסבול מההפרעות המעצבנות האלו, שמוגברות עוד יותר כאשר מצטרף מגבר לשרשרת הזו...

doc-oren
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

אפשרות החיבור לספק חיצוני היא לא הבעיה, אלא הספק החיצוני עצמו שבהחלט כבד יותר מה-DAC עצמו ולעיתים אף יקר יותר ממנו - זה הסיבוך שהתכוונתי אליו.
וד"א - אם מהנדס בונה אבטיפוס שמקבל מתח מ-USB ובמדידות שלו הוא רואה שנתונים הם סדר גודל מתחת לסף השמיעה, אז למה להשקיע את אותו דולר בחיבור חיצוני?

לגבי התועלת - רושם סוביקטיבי הוא כזה, סוביקטיבי. מעניין יהיה לראות מדידות או מבחנים עיוורים.

ד"א - יש לי כרגע DAC חיצוני קטן מבוסס PCM5102, בין מקור כוח USB ל-SMPS איכותי לא שמתי לב לשום הבדל (גם בפעמים שהספר היה מנותק בטעות). אני מרכיב עכשיו ספק לינארי מיוצב קטן לפונו סטייג' ואני מתכוון לנסות אותו גם עם ה-DAC, תחושתי שהפתעה גדולה לא תהיה.

בסלון יש לי אסוס STX (מבוסס PCM1792) שמקבל 12V מהספק "המלוכלך" של המחשב (דרך חיבור MOLEX נפרד במקרה הספציפי שלו וכמובן עם מערכת ייצוב מתח) ויושב בתוך סערת התדרים הגבוהים של המארז והוא נותן לי סאונד נקי לחלוטין - נתון שמחוזק גם על ידי שלל מדידות של גורמים צד ג'.

אני יכול לפרוש כאן שורה של DAC מהוללים וכן ציוד הקלטה איכותי (DAC+ADC) שמונעים בעזרת USB בלי תלונות מצד המשתמשים על הפרעות ולחלקם גם מדידות מרשימות ביותר.
נערך לאחרונה על ידי doc-oren ב 02/03/2014 15:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

את הבנייה של הספק אף אחד לא ביקש ממנו לעשות. אני יודע לעשות את זה מספיק טוב. רק ביקשתי את האפשרות לחבר ספק כזה מבלי לעשות hacking.

doc-oren
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

אתה לא לקוח טיפוסי. אפילו בקרב לקוחות של מוצרים אלו, אתה לא לקוח טיפוסי.

ושוב פעם אני מפנה אליך שאלה כמהנדס ולא כאודיופיל - אם אני מבקש ממך לתכנן DAC שיתן תוצאה מקסימלית במינימום מחיר ומינימום גודל - אתה היית מוסיף אפשרות לספק כוח חיצוני אם התוצאות שהיית מקבל מ-USB עולות על דרישות הסף שלך ויותר?

doc-oren
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

טעות - למחוק
נערך לאחרונה על ידי doc-oren ב 02/03/2014 15:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”