שלום
ברשותי thorens126 td mk3
הכפתור ש אמורה לעצור את התקליט ו להרים את הזרוע לא מגיב כלל
הפלטה מסתובבת במצב רגיל של הפטיפון , 3-4 שניות לאחר ההדלקה
בסוף של התקליט הזרוע לא מורם ו ממשיך לפעול.
תודה ל עוזרים
בעיה ב טורנס 126
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
לי זה נשמע כמו שילוב גרוע של קבל שסיים את חייו, יציאה מכיוון של החיישן ההשראתי שאחראי על גילוי מיקום הזרוע, ו\או מרווחים שגויים של הסוויצ'ים הפנימיים השונים. היות וה-TD-126 עמוס אלקטרוניקה ומכניקה - קשה לי להאמין שתוכל לקבל כאן פתרון התכתבותי. חפש טכנאי. נסה את יאיר פורמן או דודו אלוני.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
יש הרבה קבלים לבדוק. צריך לבדוק להם ESR בנוסף לקיבולת, והאמת היא שיותר קל להחליף את כולם. המדריך נמצא כאן (גרמנית בלבד) ויש שם את כל השרטוטים הטכניים שרק תרצה (וגם הרבה שכנראה לא תרצה, ברגע שתראה אותם). החיישן נמצא בבסיס הזרוע. יש לו שני חלקים. חתיכת ברזל שיושבת תחת הפלסטיק הלבן, וסליל ש'מרגיש' אותה ושולח אות לטרנזיסטורים במעגל ממסר שחרור מנגנון ההרמה כאשר ההשראה חזקה ביותר. ההשראה החזקה ביותר מתקבלת כאשר הזרוע בסוף התקליט. כך זה בתאוריה. בפועל העסק דורש כיוון עדין ומייגע והרבה פעמים גם יכולת אלתור - כמו הרמת חתיכת הברזל כדי שתמצא מול הסליל. המרווח בין הסליל לברזל צריך להיות משהו כמו 0.4 מ"מ וקשה להגיע למרווח כזה ללא מד-עלים. אם הרמת את הזרוע כדי לכוון VTA, נסה להנמיך אותה למצבה המקורי (לפעמים זה מסדר את הרגישות של החיישן).
בכל מקרה, האמור מטפל רק בבעיה אחת מאלה שציינת. אני חוזר על ההמלצה למצוא איש מקצוע איכותי משום שהעסק עדין ומורכב.
בכל מקרה, האמור מטפל רק בבעיה אחת מאלה שציינת. אני חוזר על ההמלצה למצוא איש מקצוע איכותי משום שהעסק עדין ומורכב.
-
- שני חלקי חיישן מיקום הזרוע