מישהו יודע איזה מעבד צבע יש ל f-8000?
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
אני חושב 12 ביט כמו כל הסמסונגים אבל אצל סמסונג הם מעבירים חלק מהעיבוד לתוכנה. יש ב F8000 מעבד General purpose די חזק (מה יש שם quad core?) והם משתמשים בו, למיטב ידיעתי.
מה זאת אומרת מעבירים חלק מהעיבוד לתוכנה? תוכנה לא יכולה לעבדfreedom_il כתב:אני חושב 12 ביט כמו כל הסמסונגים אבל אצל סמסונג הם מעבירים חלק מהעיבוד לתוכנה. יש ב F8000 מעבד General purpose די חזק (מה יש שם quad core?) והם משתמשים בו, למיטב ידיעתי....
- freedom_il
-
- חבר ותיק

הכוונה היא שיש צ'יפים יעודיים שמבצעים אלגוריתמי עיבוד ועל הצ'יפים האלה לא ניתן לבצע משהו אחר.
מצד שני, אפשר לכתוב תוכנה לעיבוד תמונה ולבצע את האלגוריתם על מעבד כללי כלשהו.
למיטב ידיעתי, סמסונג מחלקת את עומס העבודה בין צ'יפים יעודיים לעיבוד תמונה לאלגוריתמים שמתבצעים במעבד כללי (מה שקראתי לו "תוכנה").
מצד שני, אפשר לכתוב תוכנה לעיבוד תמונה ולבצע את האלגוריתם על מעבד כללי כלשהו.
למיטב ידיעתי, סמסונג מחלקת את עומס העבודה בין צ'יפים יעודיים לעיבוד תמונה לאלגוריתמים שמתבצעים במעבד כללי (מה שקראתי לו "תוכנה").
- okioki0500
-
- חבר פעיל

- תגובות: 93
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
יש לו מעבד צבע 10 BITMovieO כתב:מישהו יודע איזה מעבד צבע יש ל f-8000 וכמה bit הוא....
אבל לא 10 BIT אמיתי
גם שיטת העבודה של סמסונג YUV או RGB לא מובנת
אבל מסך טוב מאוד
תודהokioki0500 כתב:יש לו מעבד צבע 10 BIT......
אבל לא 10 BIT אמיתי
גם שיטת העבודה של סמסונג YUV או RGB לא מובנת
אבל מסך טוב מאוד...
נראה לי שאת מבין עניין תאמר לי מה ההבדלים בין הפאנלים של ה f8000 ל pfl8708?
- freedom_il
-
- חבר ותיק

נראה לי שהוא מתכוון לפאנל ולא למעבד התמונה. הקטע עם מעבד התמונה, זה משהו שרק פיליפס מפרסמים כי הם מתגאים בזה שהמעבדים שלהם מתייחסים לעומק של 17 או 14 ביט לכל צבע. כל השאר עושים מה שצריך כדי שתהיה תמונה טובה...
כמו כל הפאנלים בזמן האחרון, מדובר על 8 ביט עם dithering.
הפאנל של F8000 זה S-PVA שמיוצר ע"י סמסונג וב pfl8708 יש S-IPS שמיוצר ע"י LG. זו טכנולוגיה אחרת לגמרי.
שניהם אגב, 8 ביט עם dithering ל 10 ביט.
הפאנל של F8000 זה S-PVA שמיוצר ע"י סמסונג וב pfl8708 יש S-IPS שמיוצר ע"י LG. זו טכנולוגיה אחרת לגמרי.
שניהם אגב, 8 ביט עם dithering ל 10 ביט.
אתה טועהfreedom_il כתב:נראה לי שהוא מתכוון לפאנל ולא למעבד התמונה. הקטע עם מעבד התמונה, זה משהו שרק פיליפס מפרסמים כי הם מתגאים בזה שהמעבדים שלהם מתייחסים לעומק של 17 או 14 ביט לכל צבע. כל השאר עושים מה שצריך כדי שתהיה תמונה טובה...
שניהם אגב, 8 ביט עם dithering ל 10 ביט....
עכשיו קראתי ל 8708 יש 17 bit
- freedom_il
-
- חבר ותיק

מעבד תמונה ומספר ביטים בפאנל זה שני דברים נפרדים. תסתכל על מפרט טכני של מסכי מחשב. שם מפרטים את טווח הצבעים ותראה שהרוב מדברים על 8 ביט ולפעמים 10 או יותר נכון 24 או 30. לא קיימים פאנלים עם יותר מזה. מעבדי התמונה משתמשים בעומק צבעים גדול יותר כדי להגיע בסופו של דבר לדיוק גדול יותר כשהצבע מגיע לפאנל.MovieO כתב:אתה טועה......
עכשיו קראתי ל 8708 יש 17 bit...
ול 8708 יש מעבד תמונה של 17 ביט ופאנל של 8 ביט עם הרחבה ל 10.
אז מה אתה אומר בעצם שזה לא 17 "נקי" זה בעצם כמו הפנלים של סמסונג מבחינת מעבד צבע? כי קראתי שה perfect pixel hd שהם דיי מתגאים בו מצליח להפיק את 17 ביט.. בלי שום קשר הוא אחד המעבדים הכי טובים שיש היום בשוק ככה לפחות כותבים.freedom_il כתב:מעבד תמונה ומספר ביטים בפאנל זה שני דברים נפרדים. תסתכל על מפרט טכני של מסכי מחשב. שם מפרטים את טווח הצבעים ותראה שהרוב מדברים על 8 ביט ולפעמים 10 או יותר נכון 24 או 30. לא קיימים פאנלים עם יותר מזה. מעבדי התמונה משתמשים בעומק צבעים גדול יותר כדי להגיע בסופו של דבר לדיוק גדול יותר כשהצבע מגיע לפאנל.......
ול 8708 יש מעבד תמונה של 17 ביט ופאנל של 8 ביט עם הרחבה ל 10....