מחפש המלצה לתוכן כלשהו שיתן לי להשוות בין DTS-HD לרגיל
-
mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
המטרה היא לספק את יצר הסקרנות שלי נטו. פעמים רבות דנים פה בתמיכה של רסיבר זה או אחר בפורמטים החדשים, וברור לי שהדעות לגבי האם יש באמת הבדלים חלוקות, ואני לא שואל בכלל אם יש הבדלים. אותי מעניין לדעת אם אני אבחין במשהו. הרסיבר שלי תומך בזה (SR6007), הרמקולים שלי מכובדים (MA RX6 + סנטר + RXFX). מה שאני מחפש זה משהו שיתן לי לשמוע הבדלים של ממש. היש חיה כזו?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
מה הבעיה ?
תוריד תוכן שכולל גם וגם ותחליף ביניהם.
יש מלא תכנים כאלו שכוללים את שני הפורמטים.
תוריד תוכן שכולל גם וגם ותחליף ביניהם.
יש מלא תכנים כאלו שכוללים את שני הפורמטים.
-
mrunderhill
- חבר ותיק

בכמה סרטים שהורדתי היה רק ערוץ אחד, הבנתי שאם לא ניתן לפענח את הDTS-HD מוטמע שם ערוץ DTS רגיל, לא?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

במידה ואין תמיכה בסאונד HD הרסיבר יתן לך את ה CORE של סאונד ה HD . הוא פחות איכותי מסאונד ה HD אבל יותר איכותי מה DTS הרגיל של פעם.mrunderhill כתב:בכמה סרטים שהורדתי היה רק ערוץ אחד, הבנתי שאם לא ניתן לפענח את הDTS-HD מוטמע שם ערוץ DTS רגיל, לא?...
אותו הדין לגבי דולבי.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
תוריד בלו-ריי מלא אחד של סרט שאתה מכיר ממש טוב (רצוי ברמת הפסקול), ורוב הסיכויים שתקבל את האופציה לבחור בין כמה פסי-קול...
הדרך שבה DTS מיישמת זאת היא ע"י קידוד שני פסי-קול: Core, שכולל את כל האינפורמציה עד קצב דגימה של 1500kbps, ו-Residual, שכולל את כל מה שמעל קצב הדגימה הזה ועד גבול תיאורטי של 18000kbps (שווה ערך ל-lossless). אם הנגן שלך תומך ב-DTS MA HD, אז אתה תקבל פסקול שמשלב את שני הנ"ל בזמן אמת, ושיחזור lossless דה פקטו של הפסקול האולפני המקורי. אם לא, אז תקבל רק את ה-Core, שברמת העיקרון הוא שווה ערך ל-DTS "המקורי" שהיה נפוץ בתקופת ה-DVD (אם כי רוב הסרטים שיצאו על DVD קודדו רק עד קצב דגימה של 768kbps בגלל מגבלות מקום על המדיה האופטית עצמה...)
בפועל, היום DTS רגיל נותן לך בדיוק מה ש-DTS Core נותן - זה כל הפרינציפ של שיטת היישום של החברה!
ההבדל העיקרי לטובת DTS MA HD מלבד קצב הדגימה העדיף (שזה כאמור היתרון המהותי ביותר של הפורמט החדש), הוא היכולת לדגום את הסיגנל בעומק ורזולוציה גבוהים יותר: 24 ביט ו-192 קה"ץ עבור 5.1 ערוצים, או 24 ביט ו-96 קה"ץ עבור 7.1 ערוצים. רק מה, בהנחה שהסאונדמן ביצע את עבודתו כראוי, ההבדלים האלה בעומק הדגימה והרזולוציה לחלוטין אינם שמיעים, ולכן אין להם משמעות פרקטית!
במילים אחרות, DTS "ישן" הוא כמו MP3 בקצב דגימה של 128kbps, בעוד ש-DTS Core אמור לשפר את זה ל-256Kbps. לעומתם, DTS MA HD הוא כמו FLAC. במוזיקה, הפערים הללו בהחלט שמיעים, אבל ביישום של קולנוע ביתי רוב הסיכויים שהם לא יותר מדי מובחנים, ושכמעט כל ההבדל השמיע בין הקידודים השונים נובע מהבדלים בווליום/גיין בין הפסקולים השונים. בכל מקרה, יהיה מאוד קשה לבצע מבחן עיוור איכותי שיבודד רק את קצב הדגימה בין DTS רגיל ל-DTS MA HD, ואני לא מכיר מבחן אחד טוב שבדק את זה והגיע למסקנות ראויות.
[left]
מקור: http://en.wikipedia.org/wiki/DTS-HD_Master_Audio
עוד מקורות רלוונטיים:
הסבר על הקודקים השונים של DTS לק"ב: http://www.bigscreen.com/about/help.php?id=43
הסבר על הקודקים השונים של DTS לק"ב: http://www.dts.com/professionals/sound- ... sound.aspx
סקירה השוואתית של הקודקים השונים של DTS לק"ב: file:///C:/Users/PlariumGlobal/Downloads/DTS_Codec_Overview_PDF.pdf
דיון על מבחן עיוור שישווה בין הפורמטים השונים של DTS ולמה קשה עד בלתי אפשרי לבצע מבחן שכזה: http://www.avsforum.com/t/1020476/dts-v ... t_13715880
הדרך שבה DTS מיישמת זאת היא ע"י קידוד שני פסי-קול: Core, שכולל את כל האינפורמציה עד קצב דגימה של 1500kbps, ו-Residual, שכולל את כל מה שמעל קצב הדגימה הזה ועד גבול תיאורטי של 18000kbps (שווה ערך ל-lossless). אם הנגן שלך תומך ב-DTS MA HD, אז אתה תקבל פסקול שמשלב את שני הנ"ל בזמן אמת, ושיחזור lossless דה פקטו של הפסקול האולפני המקורי. אם לא, אז תקבל רק את ה-Core, שברמת העיקרון הוא שווה ערך ל-DTS "המקורי" שהיה נפוץ בתקופת ה-DVD (אם כי רוב הסרטים שיצאו על DVD קודדו רק עד קצב דגימה של 768kbps בגלל מגבלות מקום על המדיה האופטית עצמה...)
בפועל, היום DTS רגיל נותן לך בדיוק מה ש-DTS Core נותן - זה כל הפרינציפ של שיטת היישום של החברה!
ההבדל העיקרי לטובת DTS MA HD מלבד קצב הדגימה העדיף (שזה כאמור היתרון המהותי ביותר של הפורמט החדש), הוא היכולת לדגום את הסיגנל בעומק ורזולוציה גבוהים יותר: 24 ביט ו-192 קה"ץ עבור 5.1 ערוצים, או 24 ביט ו-96 קה"ץ עבור 7.1 ערוצים. רק מה, בהנחה שהסאונדמן ביצע את עבודתו כראוי, ההבדלים האלה בעומק הדגימה והרזולוציה לחלוטין אינם שמיעים, ולכן אין להם משמעות פרקטית!
במילים אחרות, DTS "ישן" הוא כמו MP3 בקצב דגימה של 128kbps, בעוד ש-DTS Core אמור לשפר את זה ל-256Kbps. לעומתם, DTS MA HD הוא כמו FLAC. במוזיקה, הפערים הללו בהחלט שמיעים, אבל ביישום של קולנוע ביתי רוב הסיכויים שהם לא יותר מדי מובחנים, ושכמעט כל ההבדל השמיע בין הקידודים השונים נובע מהבדלים בווליום/גיין בין הפסקולים השונים. בכל מקרה, יהיה מאוד קשה לבצע מבחן עיוור איכותי שיבודד רק את קצב הדגימה בין DTS רגיל ל-DTS MA HD, ואני לא מכיר מבחן אחד טוב שבדק את זה והגיע למסקנות ראויות.
[left]
[/left]DTS-HD Master Audio contains 2 data streams: the original DTS core stream and the additional "residual" stream which contains the "difference" between the original signal and the lossy compression DTS core stream. The audio signal is split into two paths at the input to the encoder. One path goes to the core encoder for backwards compatibility and is then decoded. The other path compares the original audio to the decoded core signal and generates residuals, which are data over and above what the core contains that is needed to restore the original audio as bit-for-bit identical to the original. The residual data is then encoded by a lossless encoder and packed together with the core. The decoding process is simply the reverse....
מקור: http://en.wikipedia.org/wiki/DTS-HD_Master_Audio
עוד מקורות רלוונטיים:
הסבר על הקודקים השונים של DTS לק"ב: http://www.bigscreen.com/about/help.php?id=43
הסבר על הקודקים השונים של DTS לק"ב: http://www.dts.com/professionals/sound- ... sound.aspx
סקירה השוואתית של הקודקים השונים של DTS לק"ב: file:///C:/Users/PlariumGlobal/Downloads/DTS_Codec_Overview_PDF.pdf
דיון על מבחן עיוור שישווה בין הפורמטים השונים של DTS ולמה קשה עד בלתי אפשרי לבצע מבחן שכזה: http://www.avsforum.com/t/1020476/dts-v ... t_13715880
- eitan-z
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 668
- נתן תודות: 310 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
בסופו של יום - ההבדלים קיימים - אבל לא ממש משמעותיים - לדעתי
הייתי אומר שההבדל דומה להבדל בין קובץ MP3 באיכות 256KB ל - 320KB ....
לא "שמיים וארץ" אבל קיים.
איתן.
הייתי אומר שההבדל דומה להבדל בין קובץ MP3 באיכות 256KB ל - 320KB ....
לא "שמיים וארץ" אבל קיים.
איתן.
הציוד הוא האמצעי , התכנים הם הנשמה ומכאן ההנאה . . .
-
mrunderhill
- חבר ותיק

epony - תודה רבה 
אני אעשה קצת משחקים לראות מה יוצא. בסופו של דבר כנראה שאעדיף להוריד בDTSHD בדיוק מאותה סיבה שאני מוריד FLAC - אם אני שם להורדה בלילה, זה יהיה מוכן למחרת כשאחזור מהעבודה, וכשזה מגיע לסרטים אני כמעט לא שומר אז לא תופס מקום
אני אעשה קצת משחקים לראות מה יוצא. בסופו של דבר כנראה שאעדיף להוריד בDTSHD בדיוק מאותה סיבה שאני מוריד FLAC - אם אני שם להורדה בלילה, זה יהיה מוכן למחרת כשאחזור מהעבודה, וכשזה מגיע לסרטים אני כמעט לא שומר אז לא תופס מקום
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
בהחלט יש מקום לציין שאם הדגש הוא על מוזיקה רב-ערוצית, ולא על קולנוע, אז יש משמעות יותר גדולה לקצב הדגימה של הסאונד. כפי שאמרתי כבר לעיל, יש הבדלים שמיעים, אבל הם רלוונטיים יותר למוזיקה מאשר לק"ב......
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

mrunderhill כתב:epony - תודה רבה
אני אעשה קצת משחקים לראות מה יוצא. בסופו של דבר כנראה שאעדיף להוריד בDTSHD בדיוק מאותה סיבה שאני מוריד FLAC - אם אני שם להורדה בלילה, זה יהיה מוכן למחרת כשאחזור מהעבודה, וכשזה מגיע לסרטים אני כמעט לא שומר אז לא תופס מקום...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תשים לב שזה גם מאוד תלוי במי שעשה את המיקס, ובכלל איזה תוכן יש בסרט.
אבל בסיכום של עניין - מה שאני עושה בהמשך למה שאמרת - כל סרטי האקשן/מצויירים וכד' - מוריד באיכות הגבוהה האפשרית, כל השאר - לפי מה שאני מוצא. אם סרט דרמה אראה בDTS רגיל, לא נבכה.
אבל בסיכום של עניין - מה שאני עושה בהמשך למה שאמרת - כל סרטי האקשן/מצויירים וכד' - מוריד באיכות הגבוהה האפשרית, כל השאר - לפי מה שאני מוצא. אם סרט דרמה אראה בDTS רגיל, לא נבכה.