מחפש המלצה לתוכן כלשהו שיתן לי להשוות בין DTS-HD לרגיל

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #1 

המטרה היא לספק את יצר הסקרנות שלי נטו. פעמים רבות דנים פה בתמיכה של רסיבר זה או אחר בפורמטים החדשים, וברור לי שהדעות לגבי האם יש באמת הבדלים חלוקות, ואני לא שואל בכלל אם יש הבדלים. אותי מעניין לדעת אם אני אבחין במשהו. הרסיבר שלי תומך בזה (SR6007), הרמקולים שלי מכובדים (MA RX6 + סנטר + RXFX). מה שאני מחפש זה משהו שיתן לי לשמוע הבדלים של ממש. היש חיה כזו?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

מה הבעיה ?
תוריד תוכן שכולל גם וגם ותחליף ביניהם.

יש מלא תכנים כאלו שכוללים את שני הפורמטים.

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

בכמה סרטים שהורדתי היה רק ערוץ אחד, הבנתי שאם לא ניתן לפענח את הDTS-HD מוטמע שם ערוץ DTS רגיל, לא?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #4 

mrunderhill כתב:בכמה סרטים שהורדתי היה רק ערוץ אחד, הבנתי שאם לא ניתן לפענח את הDTS-HD מוטמע שם ערוץ DTS רגיל, לא?
...
במידה ואין תמיכה בסאונד HD הרסיבר יתן לך את ה CORE של סאונד ה HD . הוא פחות איכותי מסאונד ה HD אבל יותר איכותי מה DTS הרגיל של פעם.
אותו הדין לגבי דולבי.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #5 

תוריד בלו-ריי מלא אחד של סרט שאתה מכיר ממש טוב (רצוי ברמת הפסקול), ורוב הסיכויים שתקבל את האופציה לבחור בין כמה פסי-קול... (i)

הדרך שבה DTS מיישמת זאת היא ע"י קידוד שני פסי-קול: Core, שכולל את כל האינפורמציה עד קצב דגימה של 1500kbps, ו-Residual, שכולל את כל מה שמעל קצב הדגימה הזה ועד גבול תיאורטי של 18000kbps (שווה ערך ל-lossless). אם הנגן שלך תומך ב-DTS MA HD, אז אתה תקבל פסקול שמשלב את שני הנ"ל בזמן אמת, ושיחזור lossless דה פקטו של הפסקול האולפני המקורי. אם לא, אז תקבל רק את ה-Core, שברמת העיקרון הוא שווה ערך ל-DTS "המקורי" שהיה נפוץ בתקופת ה-DVD (אם כי רוב הסרטים שיצאו על DVD קודדו רק עד קצב דגימה של 768kbps בגלל מגבלות מקום על המדיה האופטית עצמה...)

בפועל, היום DTS רגיל נותן לך בדיוק מה ש-DTS Core נותן - זה כל הפרינציפ של שיטת היישום של החברה!
ההבדל העיקרי לטובת DTS MA HD מלבד קצב הדגימה העדיף (שזה כאמור היתרון המהותי ביותר של הפורמט החדש), הוא היכולת לדגום את הסיגנל בעומק ורזולוציה גבוהים יותר: 24 ביט ו-192 קה"ץ עבור 5.1 ערוצים, או 24 ביט ו-96 קה"ץ עבור 7.1 ערוצים. רק מה, בהנחה שהסאונדמן ביצע את עבודתו כראוי, ההבדלים האלה בעומק הדגימה והרזולוציה לחלוטין אינם שמיעים, ולכן אין להם משמעות פרקטית!

במילים אחרות, DTS "ישן" הוא כמו MP3 בקצב דגימה של 128kbps, בעוד ש-DTS Core אמור לשפר את זה ל-256Kbps. לעומתם, DTS MA HD הוא כמו FLAC. במוזיקה, הפערים הללו בהחלט שמיעים, אבל ביישום של קולנוע ביתי רוב הסיכויים שהם לא יותר מדי מובחנים, ושכמעט כל ההבדל השמיע בין הקידודים השונים נובע מהבדלים בווליום/גיין בין הפסקולים השונים. בכל מקרה, יהיה מאוד קשה לבצע מבחן עיוור איכותי שיבודד רק את קצב הדגימה בין DTS רגיל ל-DTS MA HD, ואני לא מכיר מבחן אחד טוב שבדק את זה והגיע למסקנות ראויות.

[left]
DTS-HD Master Audio contains 2 data streams: the original DTS core stream and the additional "residual" stream which contains the "difference" between the original signal and the lossy compression DTS core stream. The audio signal is split into two paths at the input to the encoder. One path goes to the core encoder for backwards compatibility and is then decoded. The other path compares the original audio to the decoded core signal and generates residuals, which are data over and above what the core contains that is needed to restore the original audio as bit-for-bit identical to the original. The residual data is then encoded by a lossless encoder and packed together with the core. The decoding process is simply the reverse.
...
[/left]
מקור: http://en.wikipedia.org/wiki/DTS-HD_Master_Audio

עוד מקורות רלוונטיים:

הסבר על הקודקים השונים של DTS לק"ב: http://www.bigscreen.com/about/help.php?id=43

הסבר על הקודקים השונים של DTS לק"ב: http://www.dts.com/professionals/sound- ... sound.aspx

סקירה השוואתית של הקודקים השונים של DTS לק"ב: file:///C:/Users/PlariumGlobal/Downloads/DTS_Codec_Overview_PDF.pdf

דיון על מבחן עיוור שישווה בין הפורמטים השונים של DTS ולמה קשה עד בלתי אפשרי לבצע מבחן שכזה: http://www.avsforum.com/t/1020476/dts-v ... t_13715880

eitan-z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 668
נתן תודות: 310 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #6 

בסופו של יום - ההבדלים קיימים - אבל לא ממש משמעותיים - לדעתי :wink:

הייתי אומר שההבדל דומה להבדל בין קובץ MP3 באיכות 256KB ל - 320KB ....

לא "שמיים וארץ" אבל קיים.

איתן.
הציוד הוא האמצעי , התכנים הם הנשמה ומכאן ההנאה . . .

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 917
נתן תודות: 457 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #7 

Adele: Live at the Royal Albert Hall Blu-ray

ההבדל גדול, לפחות אצלי

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

epony - תודה רבה :)
אני אעשה קצת משחקים לראות מה יוצא. בסופו של דבר כנראה שאעדיף להוריד בDTSHD בדיוק מאותה סיבה שאני מוריד FLAC - אם אני שם להורדה בלילה, זה יהיה מוכן למחרת כשאחזור מהעבודה, וכשזה מגיע לסרטים אני כמעט לא שומר אז לא תופס מקום :)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #9 

menny כתב:Adele: Live at the Royal Albert Hall Blu-ray

ההבדל גדול, לפחות אצלי
...
בהחלט יש מקום לציין שאם הדגש הוא על מוזיקה רב-ערוצית, ולא על קולנוע, אז יש משמעות יותר גדולה לקצב הדגימה של הסאונד. כפי שאמרתי כבר לעיל, יש הבדלים שמיעים, אבל הם רלוונטיים יותר למוזיקה מאשר לק"ב... :wink:

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #10 

mrunderhill כתב:epony - תודה רבה :)
אני אעשה קצת משחקים לראות מה יוצא. בסופו של דבר כנראה שאעדיף להוריד בDTSHD בדיוק מאותה סיבה שאני מוריד FLAC - אם אני שם להורדה בלילה, זה יהיה מוכן למחרת כשאחזור מהעבודה, וכשזה מגיע לסרטים אני כמעט לא שומר אז לא תופס מקום :)
...
(Y) בדיוק זו גם הגישה שלי. אני מוריד מקסימום איכות שניתן. אני לא סוחב את הקבצים על הגב ולא ממש מענין אותי שהתוכן שוקל 40giga במקום 10giga של mkv

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 917
נתן תודות: 457 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #11 

istarmini כתב:
...
...
(Y) בדיוק זו גם הגישה שלי. אני מוריד מקסימום איכות שניתן. אני לא סוחב את הקבצים על הגב ולא ממש מענין אותי שהתוכן שוקל 40giga במקום 10giga של mkv
...
(Y)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #12 

תשים לב שזה גם מאוד תלוי במי שעשה את המיקס, ובכלל איזה תוכן יש בסרט.
אבל בסיכום של עניין - מה שאני עושה בהמשך למה שאמרת - כל סרטי האקשן/מצויירים וכד' - מוריד באיכות הגבוהה האפשרית, כל השאר - לפי מה שאני מוצא. אם סרט דרמה אראה בDTS רגיל, לא נבכה.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4810
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #13 

למה לא תבכה? הסרט דרמה לא ריגש מספיק?

jan
סמל אישי של משתמש