האם יש הגבלה לכמות הסוויצ'ים שיכולים להיות משורשרים אחד עם השני?
שלום לכולם.
ברצוני לפצל שקע LAN הקיים באחד החדרים לעוד חיבורים נוספים.
השקע הזה מגיע מכבל CAT6 שמשוחל בקיר ובדרך עובר בין ראוטר ועוד שני סוויצ'ים.
האם הוספת סוויץ' שלישי כדי לפצל את השקע, עלול לגרום לבעיות? להורדה במהירות הרשת?
תודה.
ברצוני לפצל שקע LAN הקיים באחד החדרים לעוד חיבורים נוספים.
השקע הזה מגיע מכבל CAT6 שמשוחל בקיר ובדרך עובר בין ראוטר ועוד שני סוויצ'ים.
האם הוספת סוויץ' שלישי כדי לפצל את השקע, עלול לגרום לבעיות? להורדה במהירות הרשת?
תודה.
איזו מגבלה בדיוק? בכל חוות שרתים יש מאות ואלפי סוויטצ'ים משורשרים בלי כל בעיה. אין שום מניעה לשרשר סוויטצ'ים כאוות נפשך - כל עוד אתה לא יוצר L2 Loop.JEXY כתב:תיאורטית, עד אין סוף.
מעשית, יש מגבלה אבל אחרי כמה עשרות......
You are never fully dressed without a smile
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אם כבר פתחנו את הנושא. תזכירו לי מה אומר 5-4-3 RULE?Shed כתב:איזו מגבלה בדיוק? בכל חוות שרתים יש מאות ואלפי סוויטצ'ים משורשרים בלי כל בעיה. אין שום מניעה לשרשר סוויטצ'ים כאוות נפשך - כל עוד אתה לא יוצר L2 Loop..........
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אם כבר שאלת...JEXY כתב:אם כבר פתחנו את הנושא. תזכירו לי מה אומר 5-4-3 RULE?.........
The 5-4-3 rule -- which was created when Ethernet, 10Base5, and 10Base2 were the only types of Ethernet network available -- only applies to shared-access Ethernet backbones.
A switched Ethernet network should be exempt from the 5-4-3 rule because each switch has a buffer to temporarily store data and all nodes can access a switched Ethernet LAN simultaneously.
זהו המקור
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
בגדול כן יש בעיה לשרשר המון סוויצ'ים והיא שהסוויץ' לא יכול לזכור יותר ממספר מסויים של כתובות MAC על כל פורט ואם תשרשר אליו עוד שלושה סוויצ'ים יכול להיות שבסוף הזיכרון של אחד מהם ייסתם ואז ה-fallback שלו זה לעבור להתנהג כמו hub, וזה פוגע מאוד בביצועים של הרשת.
אני עוד לא ראיתי סוויטץ' שנגמר לו ה-LUT של כתובות מאק.NegativeIQ כתב:בגדול כן יש בעיה לשרשר המון סוויצ'ים והיא שהסוויץ' לא יכול לזכור יותר ממספר מסויים של כתובות MAC על כל פורט ואם תשרשר אליו עוד שלושה סוויצ'ים יכול להיות שבסוף הזיכרון של אחד מהם ייסתם ואז ה-fallback שלו זה לעבור להתנהג כמו hub, וזה פוגע מאוד בביצועים של הרשת....
בוא נסתכל על מספרים:
נניח סווטץ' של 16 פורטים. סוויטץ' כזה מכיל בדר"כ LUT של כ-1M. רק לשם הדיון, נניח שחסכו קצת במקום, וה-LUT שלו הוא של 4K כתובות בלבד.
אם נשרשר עוד סוויטצ'ים של 16 פורטים בטור לסוויטץ' הזה הרי שנוכל לשרשר 256 סוויטצי'ם כאלה, כאשר בכל אחד מהם פורטים 0-14 משמשים נקודות קצה, ופורט 15 משורשר לסוויטץ' הבא.
אם נרצה לשרשר בצורת "עץ" הרי שנוכל להרים עץ של שלוש רמות (סוויטץ' אחד ברמה א', 16 סווטיצ'ים ברמה ב', 256 סוויטצ'ים ברמה ג'). בשני המיקרים נוכל לשרת 4K מחשבים בקלות.
בקיצור - אין בעיה לשרשר שניים, שלושה עשרה או עשרים סוויטצ'ים גם ברמת הכניסה שלהם.
נ.ב.
כאשר לסוויטץ' נגמר המקום ב-LUT הוא לא הופך להתנהג כמו HUB, הוא ישלח פאקט אחד לכל הפורטים וילמד מייד באיזה פורט הוא קיבל תשובה. המשמעות היא שגם אם יש לי טופולגית L2 שבה יש יותר נקודות קצה מה-LUT של הסוויטץ', הוא מדי פעם יוציא פאקים על כל הפורטים רק כאשר *כל* נקודות הקצה פועלות בו-זמנית, כל הזמן.
כולנו מסכימים שזה מקרה קצה שלא קיים במציאות (ואם נכנס לפרטים - הרי שיהיו יותר ARPים מתחנות קצה מאשר שיכפולי פאקטים של הסוויטץ' בלאוו הכי - מה שיגרום לו ללמוד איזה מאק יושב מאחורי איזה פורט ב"חינם").
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אני חושב שזה נכון בעיקר ל-Switch-ים גדולים (ומנוהלים) שיש ברשתות גדולות. ממש לא יודע כמה זיכרון יש ב-Switch שאתה קונה ב-50₪ בחנות הקרובה לבית.Shed כתב:אני עוד לא ראיתי סוויטץ' שנגמר לו ה-LUT של כתובות מאק.......
בוא נסתכל על מספרים:
נניח סווטץ' של 16 פורטים. סוויטץ' כזה מכיל בדר"כ LUT של כ-1M. רק לשם הדיון, נניח שחסכו קצת במקום, וה-LUT שלו הוא של 4K כתובות בלבד.
אם נשרשר עוד סוויטצ'ים של 16 פורטים בטור לסוויטץ' הזה הרי שנוכל לשרשר 256 סוויטצי'ם כאלה, כאשר בכל אחד מהם פורטים 0-14 משמשים נקודות קצה, ופורט 15 משורשר לסוויטץ' הבא.
אם נרצה לשרשר בצורת "עץ" הרי שנוכל להרים עץ של שלוש רמות (סוויטץ' אחד ברמה א', 16 סווטיצ'ים ברמה ב', 256 סוויטצ'ים ברמה ג'). בשני המיקרים נוכל לשרת 4K מחשבים בקלות.
בקיצור - אין בעיה לשרשר שניים, שלושה עשרה או עשרים סוויטצ'ים גם ברמת הכניסה שלהם.
נ.ב.
כאשר לסוויטץ' נגמר המקום ב-LUT הוא לא הופך להתנהג כמו HUB, הוא ישלח פאקט אחד לכל הפורטים וילמד מייד באיזה פורט הוא קיבל תשובה. המשמעות היא שגם אם יש לי טופולגית L2 שבה יש יותר נקודות קצה מה-LUT של הסוויטץ', הוא מדי פעם יוציא פאקים על כל הפורטים רק כאשר *כל* נקודות הקצה פועלות בו-זמנית, כל הזמן.
כולנו מסכימים שזה מקרה קצה שלא קיים במציאות (ואם נכנס לפרטים - הרי שיהיו יותר ARPים מתחנות קצה מאשר שיכפולי פאקטים של הסוויטץ' בלאוו הכי - מה שיגרום לו ללמוד איזה מאק יושב מאחורי איזה פורט ב"חינם")....
וחוץ מזה כשנגמר ל-Switch המקום הוא בדיוק הופך לה-Hub, הוא לא יכול "ללמוד" שום דבר חדש כי אין לו איך...
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
זה נכון למתגים בעלי פורט G ו\או E ו\או F.Shed כתב:אני עוד לא ראיתי סוויטץ' שנגמר לו ה-LUT של כתובות מאק.......
בוא נסתכל על מספרים:
נ.ב.
כולנו מסכימים שזה מקרה קצה שלא קיים במציאות (ואם נכנס לפרטים - הרי שיהיו יותר ARPים מתחנות קצה מאשר שיכפולי פאקטים של הסוויטץ' בלאוו הכי - מה שיגרום לו ללמוד איזה מאק יושב מאחורי איזה פורט ב"חינם")....
המתגים בעלי פורטים U, דיי פשוטים ולכן הדייזי צ'יין הינו מוגבל מעשית (נבדק בבית עסק עם 8 מתגים שונים) אך תלוי בכמות צרכנים ותעבורת רשת. כמו שאמרתי תיאורטית אפשר לשרשר המון...
התחלנו בדיון תיאורטי, ונמשיך אותו.
negativeIQ: כאשר לסוויטץ' נגמר המקום ב-LUT הוא מתחיל להעיף כתובות "ישנות". ישנם מימושים של FIFO (מה שנכנס ראשון יוצא ראשון) וישנם מימושים של LRU - הכתבות שתצא מה-LUT תהיה הכתובת שעבר הכי הרבה זמן מאז שראינו אותה.
JEXY - ההתנהגות שתיארתי נכונה גם עבור הצ'יפ סט הכי זול שקיים בשוק.
negativeIQ: כאשר לסוויטץ' נגמר המקום ב-LUT הוא מתחיל להעיף כתובות "ישנות". ישנם מימושים של FIFO (מה שנכנס ראשון יוצא ראשון) וישנם מימושים של LRU - הכתבות שתצא מה-LUT תהיה הכתובת שעבר הכי הרבה זמן מאז שראינו אותה.
JEXY - ההתנהגות שתיארתי נכונה גם עבור הצ'יפ סט הכי זול שקיים בשוק.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2082
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
למיטב ידיעתי, כל סוויצ׳ שנמכר היום תומך בלפחות עד 4K כתובות, ולכן אין שום בעיה לשרשר סוויצים כרצונך.
למשל:
http://www.dlink.com/uk/en/business-sol ... bit-switch
תחת specifications נמצא:
למשל:
תחת specifications נמצא:
בבית שלי יש 4 סוויצים + 2 ראוטרים (אחד מֿחובר כ- AP) ללא שום בעיה.[left]MAC Address table
4K entries per device
[/left]...
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
בדיוק בגלל הסיבה הזו אני עובד עם סוויצ'ים אחרים:udif כתב:למיטב ידיעתי, כל סוויצ׳ שנמכר היום תומך בלפחות עד 4K כתובות, ולכן אין שום בעיה לשרשר סוויצים כרצונך.
למשל:
תחת specifications נמצא:
בבית שלי יש 4 סוויצים + 2 ראוטרים (אחד מֿחובר כ- AP) ללא שום בעיה..........
MAC Address table 8K
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2082
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
אה, אני מבין שיש לך 4K+1 התקנים ברשתות שלך?
נו באמת, זו סיבה לא לקנות אותו?
אם כבר מדברים, 2 מהסוויצים שלי הם SLM2008T של סיסקו.
http://www.amazon.com/Cisco-SG200-08-8- ... B004OA721C
אלה היו הסוויצים המנוהלים הכי זולים שמצאתי בארץ (פחות מ- 600 ש״ח לעומת כ- 250 ש״ח לסוויצ׳ לא מנוהל בתקופה שקניתי).
גילוי נאות:
אני עובד סיסקו, אם כי את הסוויצים הנ״ל קניתי עצמאית בארץ בחנות ללא שום הטבת עובד.
נו באמת, זו סיבה לא לקנות אותו?
אם כבר מדברים, 2 מהסוויצים שלי הם SLM2008T של סיסקו.
http://www.amazon.com/Cisco-SG200-08-8- ... B004OA721C
אלה היו הסוויצים המנוהלים הכי זולים שמצאתי בארץ (פחות מ- 600 ש״ח לעומת כ- 250 ש״ח לסוויצ׳ לא מנוהל בתקופה שקניתי).
גילוי נאות:
אני עובד סיסקו, אם כי את הסוויצים הנ״ל קניתי עצמאית בארץ בחנות ללא שום הטבת עובד.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

שוב, מדובר פה באדם פרטי אין שום סיבה שהוא יקנה סוויץ' מנוהל, ולא ראיתי בשום מקום אזכור של גודל טבלאות ה-MAC של סוויצ'ים לא מנוהלים בחמישים שקל.
גם סוויטצ'ים לא מנוהלים בחמישים שקלים משתמשים בצ'יפסטים מוכנים. אין הרבה יצרני צ'יפסטים בעולם הזה, וכולם, ללא יוצא מן הכלל מחזיקים LUT של לפחות 1K כתובות. כמו כן, בניגוד למה שכתבת קודם, כולם, ללא יוצא מן הכלל יודעים למחוק כתובות ישנות ב-LUT במידה ונגמר המקום. אין אף מתג שיתחיל להתנהג *קבוע* כמו HUB במקרה שנגמרו לו הכתובות.NegativeIQ כתב:שוב, מדובר פה באדם פרטי אין שום סיבה שהוא יקנה סוויץ' מנוהל, ולא ראיתי בשום מקום אזכור של גודל טבלאות ה-MAC של סוויצ'ים לא מנוהלים בחמישים שקל....
בקיצור - אין שום מניעה לשרשר סוויט'צים כאוות נפשכם.