Galaxy S4 Vs LG G2
שלומות!
במקום העבודה שלי אני יכול לבחור בין גלאקסי S4 ל LG G2.
בעיקרון אני מעדיף את הגלאקסי, אבל אני מודאג לגבי איכות הסאונד.
אני יודע שלLG יש מעבד סאונד 24bit ולגלאקסי 16bit.
אבל זה לא בהכרח אומר משהו על איכות הסאונד.
גם שמעתי שלגלקסי יש בעיה עם אוזניות עם עכבה נמוכה.
אם למישהו יש ניסיון אם אחד/שני המכשירים ויש לו מה להגיד אני אשמח לדעת.
גם לא מצאתי התיחסות רצינית באינטרנט (בכל הסקירות שיצא לי לראות אין התיחסות רצינית לנושא הסאונד).
במקום העבודה שלי אני יכול לבחור בין גלאקסי S4 ל LG G2.
בעיקרון אני מעדיף את הגלאקסי, אבל אני מודאג לגבי איכות הסאונד.
אני יודע שלLG יש מעבד סאונד 24bit ולגלאקסי 16bit.
אבל זה לא בהכרח אומר משהו על איכות הסאונד.
גם שמעתי שלגלקסי יש בעיה עם אוזניות עם עכבה נמוכה.
אם למישהו יש ניסיון אם אחד/שני המכשירים ויש לו מה להגיד אני אשמח לדעת.
גם לא מצאתי התיחסות רצינית באינטרנט (בכל הסקירות שיצא לי לראות אין התיחסות רצינית לנושא הסאונד).
מהיכרות עם שניהם אני ממליץ לך להשאיר בצד את הדעות הקדומות וללכת על ה g2
בהשוואה שערכו ב GSM ARENA - מבחינת הסאונד מאוזניות הם בערך שווים :
http://www.gsmarena.com/lg_g2_vs_samsun ... -984p6.php
אבל ה LG עדיף בהרבה דברים מעבר לזה...
בהשוואה שערכו ב GSM ARENA - מבחינת הסאונד מאוזניות הם בערך שווים :
http://www.gsmarena.com/lg_g2_vs_samsun ... -984p6.php
אבל ה LG עדיף בהרבה דברים מעבר לזה...
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
קודם כל בוא נתייחס לאודיו:
ב GS4 האירופאי שנמכר בארץ יש SOC של סמסונג (Exynos) והוא מכיל DAC של Wolfson.
ה G2 מכיל Snapdragon 800 של קוולקום ושם יש DAC של קוולקום.
ה DAC של GS4 (האירופאי בלבד) מעט טוב יותר. לצורך העניין, גם ה GS3 (האירופאי) מעט טוב יותר מה G2.
המבחן בלינק הקודם לא לגמרי רלוונטי כי הוא מתייחס בעיקר לניקיון ואיכות ההגברה שבאה אחרי ה DAC ושם יש דימיון רב בין המכשירים.
שורה תחתונה, מבחינת איכות אודיו ההבדלים לא גדולים אבל קיימים ולטובת ה GS4. מבחינת החבילה הכוללת, כמו שנכתב קודם, ה G2 יותר טוב.
ב GS4 האירופאי שנמכר בארץ יש SOC של סמסונג (Exynos) והוא מכיל DAC של Wolfson.
ה G2 מכיל Snapdragon 800 של קוולקום ושם יש DAC של קוולקום.
ה DAC של GS4 (האירופאי בלבד) מעט טוב יותר. לצורך העניין, גם ה GS3 (האירופאי) מעט טוב יותר מה G2.
המבחן בלינק הקודם לא לגמרי רלוונטי כי הוא מתייחס בעיקר לניקיון ואיכות ההגברה שבאה אחרי ה DAC ושם יש דימיון רב בין המכשירים.
שורה תחתונה, מבחינת איכות אודיו ההבדלים לא גדולים אבל קיימים ולטובת ה GS4. מבחינת החבילה הכוללת, כמו שנכתב קודם, ה G2 יותר טוב.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

מעניין. הם לא משתמשים ב DAC של קוולקום ב LG?LQDForce כתב:ה DAC של ה G2 הרבה, הרבה יותר מוצלח.
כמו שאמרו לך, ה G2 גם מוצלח יותר בתור טלפון.
אין פה שאלה בכלל לדעתי....
גם מעניין אותי אם השוות גרסה של GS4 עם מעבד קוולקום (שיש גם הרבה כאלה בארץ) או עם מעבד סמסונג.
עריכה: קריאה נוספת הביאה אותי לזה שב Snapdragon 800 מדובר ב DAC איכותי יותר מהדגמים הקודמים של קוולקום והוא משתווה ברמה ל Wolfson שהתשמשו בו ב GS4. אם ההגברה טובה יותר ב LG (וזה כנראה המקרה) אז איכות האודיו טובה יותר.
LG
WM5110
DAC מעולה, פשוט מעולה. כמעט ואין רעש סטטי או הפרעות, וזה נדיר. אפילו האייפד אייר פחות נקי.
בגלקסי אם אני זוכר נכון זה WM5102 , שזה הגרסה המוזלת של ה WM5110 ועולה חמישית מהמחיר.
הוא לא רע בכלל, אבל לא בקליבר של ה WM5110 וגם הגלקסי S1 הוותיק והישן נשמע טוב ממנו (WM8740)
עריכה - בתגובה למה שרשמת,
הדגמים עם מעבדי קוואלקום (ולא Exynos של סמסונג) משתמשים ב DAC של קוואלקום שנמצא על כל הצ'יפ (SoC) .
רק שימו לב שהמכשירים בגרסה האמריקאית משתמשים בצ'יפ של קוואלקום , אז לכו רק על הדגם האירופאי (LG G2 D802 , SAMSUNG Galaxy S4 GT-I9500)
הצ'יפ של קוואלקום דווקא מפתיע לטובה והוא בסדר גמור לחיבור אוזניות באופן ישיר, אבל הבדל של שמיים וארץ כאשר מחברים מגבר חיצוני, במיוחד אם זה מגבר עם מקור כוח חיצוני וחיבור USB DATA ONLY שבו הפינים של 5V מנותקים.
WM5110
DAC מעולה, פשוט מעולה. כמעט ואין רעש סטטי או הפרעות, וזה נדיר. אפילו האייפד אייר פחות נקי.
בגלקסי אם אני זוכר נכון זה WM5102 , שזה הגרסה המוזלת של ה WM5110 ועולה חמישית מהמחיר.
הוא לא רע בכלל, אבל לא בקליבר של ה WM5110 וגם הגלקסי S1 הוותיק והישן נשמע טוב ממנו (WM8740)
עריכה - בתגובה למה שרשמת,
הדגמים עם מעבדי קוואלקום (ולא Exynos של סמסונג) משתמשים ב DAC של קוואלקום שנמצא על כל הצ'יפ (SoC) .
רק שימו לב שהמכשירים בגרסה האמריקאית משתמשים בצ'יפ של קוואלקום , אז לכו רק על הדגם האירופאי (LG G2 D802 , SAMSUNG Galaxy S4 GT-I9500)
הצ'יפ של קוואלקום דווקא מפתיע לטובה והוא בסדר גמור לחיבור אוזניות באופן ישיר, אבל הבדל של שמיים וארץ כאשר מחברים מגבר חיצוני, במיוחד אם זה מגבר עם מקור כוח חיצוני וחיבור USB DATA ONLY שבו הפינים של 5V מנותקים.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אני רק רוצה להזכיר לכולם שזה לא הצ'יפ, זו האימפלמנטציה...

- freedom_il
-
- חבר ותיק

צ'יפ טוב זו התחלה טובה לדעתי. במיוחד בטלפונים שבהם קשה להתפרע עם הפרדת מתחים ושעון ומגברים בגלל אילוצי power.
לעומת זאת, צ'יפ גרוע, יכול להבטיח איכות לא משהו גם אם האימפלמנטציה טובה
יש דוגמאות לטלפונים שונים (וכמובן המון DACים יעודיים) עם צ'יפ זהה שהגיעו לרמות איכות שונות, זה נכון.
לעומת זאת, צ'יפ גרוע, יכול להבטיח איכות לא משהו גם אם האימפלמנטציה טובה
יש דוגמאות לטלפונים שונים (וכמובן המון DACים יעודיים) עם צ'יפ זהה שהגיעו לרמות איכות שונות, זה נכון.
שניכם צודקים.
חשוב להבין שמי שלא משתמש בציוד רציני (ו\או באוזניות נצילות אך לא רגישות במיוחד) לא בהכרח ישים לב להבדל בין הטלפונים השונים - גם אלו עם צ'יפ גרוע. (אולי רק ירגיש בהבדלי ווליום, שנותנים לפעמים תחושה מוטעית של "איכות")...
ולגבי אימפלמנטציה, אם כבר הזכרתי את הגלקסי S1 הוותיק, אז יש לו DAC של Wolfson WM8740 , אותו אחד שנמצא ב AMB y1 - ההבדלים עצומים ואין צורך אפילו להרחיב בנושא...
חשוב להבין שמי שלא משתמש בציוד רציני (ו\או באוזניות נצילות אך לא רגישות במיוחד) לא בהכרח ישים לב להבדל בין הטלפונים השונים - גם אלו עם צ'יפ גרוע. (אולי רק ירגיש בהבדלי ווליום, שנותנים לפעמים תחושה מוטעית של "איכות")...
ולגבי אימפלמנטציה, אם כבר הזכרתי את הגלקסי S1 הוותיק, אז יש לו DAC של Wolfson WM8740 , אותו אחד שנמצא ב AMB y1 - ההבדלים עצומים ואין צורך אפילו להרחיב בנושא...