כבל לרשת קוית ביתית
-
ilan_ronit
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 29
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היי
בעוד מספר חודשים אנחנו עוברים לבית חדש שכעת בשלבי בנייה מתקדמים.
מביקור בבית החדש ראיתי כי בכל חדר יש שקע תקשורת ריק ובו יש צינור שבתוכו מעין חוט משיכה לבן.
דיברתי עם החשמלאי באתר וביקשתי שישחיל לי כבל רשת מארון התקשורת (הארון נמצא בכניסה לבית) לכל חדר ולסלון.
השאלות שלי:
1.איזה כבל בדיוק אני צריך לקנות כדי שהחשמלאי ישחיל לי
במידה ויש מספר אופציות אני מעדיף להשקיע בכבל כזה שיתמוך בטכנולוגיה עתידית ולא אצטרך להתעסק עם זה שוב בעתיד.
הבנתי שיש כבל מסוג cat5e cat6 ו cat7 או משהו כזה אבל אין לי מושג מה ההבדל ומה כדאי
החשמלאי לא יודע להגיד לי איזה כבל לרכוש
אשמח גם ללינק לחנות ולמוצר עצמו כך שלא אעשה טעות ברכישה
2.האם בחדר עבודה שאליו החשמלאי ישחיל כבל רשת בודד אוכל לחבר לשקע הזה שתי מחברים לשני מחשבים (ע"י מפצל או משהו כזה) או שלכל כבל רשת אפשר לחבר מחשב אחד בלבד.
3.האם מלבד השחלת כבלי הרשת והוספת נקודת חשמל בארון התקשורת חשוב לבצע משהו נוסף כעת כדי שנחסוך בלאגן בזמן הכניסה לבית
תודה מראש
מביקור בבית החדש ראיתי כי בכל חדר יש שקע תקשורת ריק ובו יש צינור שבתוכו מעין חוט משיכה לבן.
דיברתי עם החשמלאי באתר וביקשתי שישחיל לי כבל רשת מארון התקשורת (הארון נמצא בכניסה לבית) לכל חדר ולסלון.
השאלות שלי:
במידה ויש מספר אופציות אני מעדיף להשקיע בכבל כזה שיתמוך בטכנולוגיה עתידית ולא אצטרך להתעסק עם זה שוב בעתיד.
הבנתי שיש כבל מסוג cat5e cat6 ו cat7 או משהו כזה אבל אין לי מושג מה ההבדל ומה כדאי
2.האם בחדר עבודה שאליו החשמלאי ישחיל כבל רשת בודד אוכל לחבר לשקע הזה שתי מחברים לשני מחשבים (ע"י מפצל או משהו כזה) או שלכל כבל רשת אפשר לחבר מחשב אחד בלבד.
3.האם מלבד השחלת כבלי הרשת והוספת נקודת חשמל בארון התקשורת חשוב לבצע משהו נוסף כעת כדי שנחסוך בלאגן בזמן הכניסה לבית
תודה מראש
-
ilan_ronit
-
- חבר שרק התחיל

תודה ziggy
לא הבנתי למה אי אפשר לענות לי על שאלה 3 .אני מנסה לעשות עכשיו הכנות שיחסכו בלאגן מאוחר יותר
יש המון סוגים של כבלים מישהו יכול בבקשה לתת לי לינק לכבל cat6 איכותי
צריך כ-150 מטר ואני די ממהר עם הרכישה
מעוניין בכבל עם מוניטין וכל המאפיינים שצריכים להיות לכבל ואני לא מבין בהם כלום
ועוד מאה שקל לכאן או לכאן לא משנים לי
אגב אני לא יודע מה עובי הצינור שדרכם יעבור בכבל האם יש צורך לברר,תודה
לא הבנתי למה אי אפשר לענות לי על שאלה 3 .אני מנסה לעשות עכשיו הכנות שיחסכו בלאגן מאוחר יותר
יש המון סוגים של כבלים מישהו יכול בבקשה לתת לי לינק לכבל cat6 איכותי
צריך כ-150 מטר ואני די ממהר עם הרכישה
מעוניין בכבל עם מוניטין וכל המאפיינים שצריכים להיות לכבל ואני לא מבין בהם כלום
ועוד מאה שקל לכאן או לכאן לא משנים לי
אגב אני לא יודע מה עובי הצינור שדרכם יעבור בכבל האם יש צורך לברר,תודה
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
דווקא אני אתחיל עם 3:ilan_ronit כתב:היי
השאלות שלי:
תודה מראש...
בהתכתבות לא ניתן לדעת מהן הדרישות שלך ומהי התשתית בביתך.
ניתן לדעת יותר פרטים באמצעות פגישה עם איש מקצוע, הבט בתוכניות הדירה (או פגישה בשטח), רישום דרישות ורצונות ותיאום ציפיות.
לאחר מכן תוכל לקבל גם את הכבל ועוד הרבה פרטים נוספים
-
ilan_ronit
-
- חבר שרק התחיל

הדבר היחיד שאני רוצה זה רשת ביתית קוית שהמודם/ראוטר וכו יהיו בארון תקשורת
החשמלאי של הפרויקט הסכים להעביר לי כבל רשת בכל חדר רק ביקש שאדאג לכבל בהקדם
האם מישהו יכול בטובו הרב להמליץ לי על כבל איכותי ומתאים ואיכן ניתן לרכוש אותו
אני פונה אל ליבכם כי אינני מבין בכבלים סוגים סיכוכים וכו ואני לא רוצה למצוא את עצמי מחליף כבל בעוד שנה
אז רק המלצה לכבל ומאיפה
ממש ממש ממש ממש תודה
החשמלאי של הפרויקט הסכים להעביר לי כבל רשת בכל חדר רק ביקש שאדאג לכבל בהקדם
האם מישהו יכול בטובו הרב להמליץ לי על כבל איכותי ומתאים ואיכן ניתן לרכוש אותו
אני פונה אל ליבכם כי אינני מבין בכבלים סוגים סיכוכים וכו ואני לא רוצה למצוא את עצמי מחליף כבל בעוד שנה
אז רק המלצה לכבל ומאיפה
ממש ממש ממש ממש תודה