רמקולים JBL ומגבר דנון - מיד שניה, עסקה טובה?
היי חברים אני רוצה לבנות סט אפ סראונד לחדר אבל מפאת התקציב אני עושה את זה שלב שלב
חשבתי להתחיל עם זוג קדמיים (רצפתיים) ומגבר סטריאו
ואחרי זה להתקדם לרסיבר שכולל יציאת פרה כדי לשרשר את המגבר סטריאו לקדמיים, וכמובן סראונד, סנטר, סאב וכיוב'
הלכתי לחנויות בחודש האחרון ושמעתי מגוון רמקולים: פולק, וורפידל, מישן וגם סרווין. התמקדתי בעיקר בדגמים ברמת כניסה ומחיר סביר יחסית. אפשר לומר שכמעט כולם היו ברמת הצפיות שלי אך לא הפילו אותי לקרשים
ועכשיו לסיבה שלכולנו התכנסנו כאן
מכר שלי מוכר רמקולים JBL E90 ומגבר דנון pma 655R
שמעתי אצלו מספר פעמים ואהבתי את הסאונד
שווה 3K ?
מפה לשם,
האם כדאי בכלל לקנות את המגבר סטריאו הזה? או ישר לקנות רסיבר.. (5.1 בהמשך..)
התקציב הכולל להגברה הוא 2000-3000 .. לרסיבר עם או בלי מגבר סטריאו
החלל בגודל 4 על 5
שימושים: מוזיקה וסרטים
מקורות: מחשב וסוני 3
חשבתי להתחיל עם זוג קדמיים (רצפתיים) ומגבר סטריאו
ואחרי זה להתקדם לרסיבר שכולל יציאת פרה כדי לשרשר את המגבר סטריאו לקדמיים, וכמובן סראונד, סנטר, סאב וכיוב'
הלכתי לחנויות בחודש האחרון ושמעתי מגוון רמקולים: פולק, וורפידל, מישן וגם סרווין. התמקדתי בעיקר בדגמים ברמת כניסה ומחיר סביר יחסית. אפשר לומר שכמעט כולם היו ברמת הצפיות שלי אך לא הפילו אותי לקרשים
ועכשיו לסיבה שלכולנו התכנסנו כאן
מכר שלי מוכר רמקולים JBL E90 ומגבר דנון pma 655R
שמעתי אצלו מספר פעמים ואהבתי את הסאונד
שווה 3K ?
מפה לשם,
האם כדאי בכלל לקנות את המגבר סטריאו הזה? או ישר לקנות רסיבר.. (5.1 בהמשך..)
התקציב הכולל להגברה הוא 2000-3000 .. לרסיבר עם או בלי מגבר סטריאו
החלל בגודל 4 על 5
שימושים: מוזיקה וסרטים
מקורות: מחשב וסוני 3
נערך לאחרונה על ידי fiend ב 25/09/2014 0:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
- doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 245
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
מחיר קצת גבוה - חדש עולה בישראל 2300 לפני התמקחות. מחו"ל אפשר למצוא ב-300 יורו כולל משלוח ולא כולל מס בקנית חדש מחו"ל (2000 ש"ח כולל מס).
מגבר בעל נתונים די דומים שמוצע כעת בלוח בהרבה פחות.
הרמקולים הם מאוד בסיסיים יחסית לרצפתיים ומאוד מיושנים (דגם בן 9 שנים לפחות). 1800 ש"ח זה לא מעט לרמקולים יד שניה ובוודאי לא מעט לרמקולים כה מיושנים שמחירם בארה"ב כחדשים היה 300-400 דולר לזוג. אלו רמקולים ששווים 1000-1200 ש"ח יד שניה בלחץ.
עבור שניהם - 2000-2300 ש"ח.
ב-3000 ש"ח תוכל למצוא מערכות טובות יותר, אבל אתה צריך להחליט אם אתה הולך לכיוון של רסיבר ק"ב או מגבר סטריאו ולגבי רמקולים אם אתה מחפש רצפתיים או מדפיים (בתקציב שלך - עדיף מדפיים).
מגבר בעל נתונים די דומים שמוצע כעת בלוח בהרבה פחות.
הרמקולים הם מאוד בסיסיים יחסית לרצפתיים ומאוד מיושנים (דגם בן 9 שנים לפחות). 1800 ש"ח זה לא מעט לרמקולים יד שניה ובוודאי לא מעט לרמקולים כה מיושנים שמחירם בארה"ב כחדשים היה 300-400 דולר לזוג. אלו רמקולים ששווים 1000-1200 ש"ח יד שניה בלחץ.
עבור שניהם - 2000-2300 ש"ח.
ב-3000 ש"ח תוכל למצוא מערכות טובות יותר, אבל אתה צריך להחליט אם אתה הולך לכיוון של רסיבר ק"ב או מגבר סטריאו ולגבי רמקולים אם אתה מחפש רצפתיים או מדפיים (בתקציב שלך - עדיף מדפיים).
היי אורן תודה על התגובה המפורטת
הייתי אצלו היום כדי לבחון את הרמקולים בצורה קצת יותר רצינית, הוא הראה לי קבלות מהחנות והסט עלה לו מעל חמש אלף לפני שנה וחצי
אעדכן בהמשך
הייתי אצלו היום כדי לבחון את הרמקולים בצורה קצת יותר רצינית, הוא הראה לי קבלות מהחנות והסט עלה לו מעל חמש אלף לפני שנה וחצי
אעדכן בהמשך
נערך לאחרונה על ידי fiend ב 25/09/2014 0:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
- doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

2000 הוגן לציוד כזה, אבל לא הייתי ממהר לקפוץ על הרמקולים האלו. בתקציב שלך יש עוד הרבה מאוד אופציות מצוינות --
לדוגמא המגבר הזה ביחד עם הרמקולים האלו הם ליגה מעל הציוד של החבר שלך ובתקציב דומה.
לדוגמא המגבר הזה ביחד עם הרמקולים האלו הם ליגה מעל הציוד של החבר שלך ובתקציב דומה.
רשמתי לעצמי, תודה
כמו שציינתי למעלה השימושים שלי הם מוזיקה וסרטים, אך אדגיש שהעיקר זה המוזיקה
בהקשר הזה אני מתלבט במה כדאי להשקיע יותר.. ברסיבר או במגבר סטריאו, או אולי ברסיבר בלבד שיתן ביצועים טובים גם בסטריאו (יש לי תחושה שהאחרונה תהיה הבחירה היקרה)
השילוב של ה JBL והדנון שלעיל נשמע טוב לאוזניי,
אחרי שזה נאמר, ראיתי בלוחות רסיבר דנון 1802 שכולל יציאות פרה בזיל הזול (450 ש"ח) אמנם הוא קצת ישן ואין לו HDMI .. אבל HDMI כל כך נחוץ? או שזה בגדר "מותרות"... הרי יש לי בטלויזיה 4 כניסות HDMI וזה בהחלט מספיק
ויציאה אופטית כמובן לרסיבר
ומה בקשר לתכנים החדשים? אני לא מתמצא בזה בכלל..... האם רסיבר כזה יתן לי מענה טוב לק"ב ?
שוב תודה
כמו שציינתי למעלה השימושים שלי הם מוזיקה וסרטים, אך אדגיש שהעיקר זה המוזיקה
בהקשר הזה אני מתלבט במה כדאי להשקיע יותר.. ברסיבר או במגבר סטריאו, או אולי ברסיבר בלבד שיתן ביצועים טובים גם בסטריאו (יש לי תחושה שהאחרונה תהיה הבחירה היקרה)
השילוב של ה JBL והדנון שלעיל נשמע טוב לאוזניי,
אחרי שזה נאמר, ראיתי בלוחות רסיבר דנון 1802 שכולל יציאות פרה בזיל הזול (450 ש"ח) אמנם הוא קצת ישן ואין לו HDMI .. אבל HDMI כל כך נחוץ? או שזה בגדר "מותרות"... הרי יש לי בטלויזיה 4 כניסות HDMI וזה בהחלט מספיק
ומה בקשר לתכנים החדשים? אני לא מתמצא בזה בכלל..... האם רסיבר כזה יתן לי מענה טוב לק"ב ?
שוב תודה
נערך לאחרונה על ידי fiend ב 25/09/2014 0:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
- doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

(בטווח הארוך) אתה בהחלט רוצה HDMI ברסיבר שלך - שלושת המקורות שלך (המחשב, ה-PS3 והממיר) מעבירים לא רק וידאו, אלא גם אודיו שעשוי להיות רב-ערוצי ובהפרדה גבוהה ואתה רוצה רסיבר שיוכל להתחבר למקורות האלו ולפענח אותם.
אפשרות נוספת שאתה יכול לשקול היא לקנות רמקולים (הרכיב החשוב ולרוב היקר ביותר בכל מערכת) כמה שיותר טובים - כאלו שישרתו אותך בכל מקרה נאמנה גם במערכת דו-ערוצית וגם ברב-ערוצית. אל תמהר לקנות את ה-JBL לפני שאתה מאזין לכמה רמקולים ברמה גבוהה יותר שגם נכנסים לך לתקציב. תשאיר 500-600 ש"ח להגברה, כאשר הדנון הזה עשוי להיות אופציה לגיטימית.
אפשרות נוספת שאתה יכול לשקול היא לקנות רמקולים (הרכיב החשוב ולרוב היקר ביותר בכל מערכת) כמה שיותר טובים - כאלו שישרתו אותך בכל מקרה נאמנה גם במערכת דו-ערוצית וגם ברב-ערוצית. אל תמהר לקנות את ה-JBL לפני שאתה מאזין לכמה רמקולים ברמה גבוהה יותר שגם נכנסים לך לתקציב. תשאיר 500-600 ש"ח להגברה, כאשר הדנון הזה עשוי להיות אופציה לגיטימית.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אם העיקר הוא מוזיקה יש לך שתי אפשרויות:
1) לחכות שיופיע בלוחות מגבר ק"ב עם יכולות סטריאו טובות - לרוב מדובר במגברים של יצרנים בריטיים עם מורשת סטריאו עניפה כגון NAD, קיימברידג' אודיו, רוטל וארקאם.
2) ללכת על מגבר סטריאו ייעודי לטובת המוזיקה שאתה מעדיף לשמוע כמה שיותר טוב, ולשדך לו רסיבר עם יציאות פרה כגון הדנון 1802 הזה שמצאת.
לעניות דעתי, לפי הצרכים והאילוצים שלך HDMI זה בעדיפות שניה - פשוט תחבר את המקורות HD ישירות ל-TV. אם בעתיד תרצה להשתדרג, אז תצטרך לחפש רסיבר שתומך גם ב-HDMI וגם ביציאות פרה.
1) לחכות שיופיע בלוחות מגבר ק"ב עם יכולות סטריאו טובות - לרוב מדובר במגברים של יצרנים בריטיים עם מורשת סטריאו עניפה כגון NAD, קיימברידג' אודיו, רוטל וארקאם.
2) ללכת על מגבר סטריאו ייעודי לטובת המוזיקה שאתה מעדיף לשמוע כמה שיותר טוב, ולשדך לו רסיבר עם יציאות פרה כגון הדנון 1802 הזה שמצאת.
לעניות דעתי, לפי הצרכים והאילוצים שלך HDMI זה בעדיפות שניה - פשוט תחבר את המקורות HD ישירות ל-TV. אם בעתיד תרצה להשתדרג, אז תצטרך לחפש רסיבר שתומך גם ב-HDMI וגם ביציאות פרה.