שירים / מוסיקה להשמעות והדגמות, סקר דעת קהל

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
shigidar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,
רובנו מכירים את הקטעים שמשמשים חנויות לצרכי הדגמת הציוד, רוב בהקטעים רצים כבר כמה עשורים ללא שינוי. אנחנו החלטתנו לרענן את הרשימה הזו ולכן אני פונה לעזרתכם
איזה שירים / קטעי מוסיקה אתם חושבים שצריכים להיות ברשימת ההשמעה של חנות אודיו רצינית?

אנא כתבו את הרשימות שלכם, רצוי לפחות שלושה שירים / קטעים אבל גם שם אחד יתקבל בברכה

תודה על המאמץ

נ.ב.
אפשר גם קטעים רב ערוציים להדגמות 5.1
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #2 

חנויות עדיין משתמשות בזה? אני כשהלכתי לבחון ציוד באתי עם USB שעליו יש מוזיקה שאני אוהב ומכיר טוב, וכמה דיסקים בנוסף. אצלי הדגש היה על קלאסית, ג'אז ואלקטרוניקה.
אני יכול להמליץ על כמה קטעים קלאסיים שיכולים להרשים, אם זה מעניין אותך.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

המוזיקה הכי טובה לבחון ציוד היא המוזיקה שהרוכש הפוטנציאלי מכיר הכי טוב. לצורך כך, הייתי פשוט מרים מאגר מוזיקה גדול, עם ייצוג לכל הז'אנרים הקיימים. דרך טובה להתחיל תהיה להתארגן על הפליי ליסט של כמה מארזי BEST OF של העשורים השונים (50-60-70-80-90), ולדאוג לתכנים באיכות גבוהה מתוך רשימת השירים הנ"ל. לזה מוסיפים כמה אלבומים מגדירים מנישות קצת יותר אקזוטיות (קלאסי, ג'אז, לטיני וכיו"ב...), ויש מאגר מוזיקה שכנראה כל מבקר מזדמן בחנות יכול ליהנות ממנו, וללמוד בזכותו על היכולות של הציוד בה. (Y)

אני אישית משתדל לגוון ככל שניתן את רשימות ההאזנה שלי כשאני בוחן ציוד, ובשנה-שנתיים האחרונות נשענתי בעיקר על האלבומים הבאים:
  • Massive Attack - Mezzanine
  • Prince - Batman OST
  • Audioslave - Favourite Worst Nightmare
  • U2 - Pop
  • Fine Young Cannibals - The Best, The Unreleased, The Rest
  • Kings of Leon - Only By The Night
  • Apollo 440 - Electro Glide In Blue
  • Oasis - Be Here Now
  • .R.E.M - כל אלבום

bar2319
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

היי,
אתה יכול להעזר במוזיקה שמתמש hazoom בסיקורים שלו על רמקולים...
בהצלחה!
(Y)
בר.

shigidar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #5 

mrunderhill כתב:
חנויות עדיין משתמשות בזה? אני כשהלכתי לבחון ציוד באתי עם USB שעליו יש מוזיקה שאני אוהב ומכיר טוב, וכמה דיסקים בנוסף. אצלי הדגש היה על קלאסית, ג'אז ואלקטרוניקה.
אני יכול להמליץ על כמה קטעים קלאסיים שיכולים להרשים, אם זה מעניין אותך.
...
ברור שהכי טוב כאשר הלקוח מגיע עם מוסיקה שלו, אבל רובם לא מגיעים כך, אשמח אם תמליץ על קטעים קלאסיים, זו המטרה של הפוסט. אני ועובדי מכירים המון קטעים אבל תמיד טוב לשמוע לדעת קהל בדברים האלו בנוסף.

שוב תודה לכל המגיבים
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

כשאני בחנתי רמקולים השתמשתי בכמה קטעים:

הקונצ'רטו לפסנתר של גריג - ב2 הדקות הראשונות יש כמה שילובי כלים מעניינים, כולל פתיחה מאוד "דרמטית"
הסימפוניה התשיעית של דבוז'אק - חוץ מהעובדה שהפרק הרביעי מאוד מזכיר את מלחמת הכוכבים, גם הוא מאוד מתאים.
פולחן האביב של סטרבינסקי
פרק ראשון או שני של התשיעית של בטהובן. אפשר גם ראשון או שני מהחמישית, זה משהו שכולם מכירים. לדעתי האישית עדיף הקלטה של קאראיין עם הפילהרמונית של ברלין.
איזה יצירה כלשהי של שופן - וולס או נוקטורן.
לא בדיוק קלאסי, אבל Fanfare for the Common Man של קופלנד הוא די מרשים.

אפשר להמשיך עד אינסוף עם זה :)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #7 

mrunderhill כתב: הסימפוניה התשיעית של דבוז'אק - חוץ מהעובדה שהפרק הרביעי מאוד מזכיר את מלחמת הכוכבים, גם הוא מאוד מתאים.
פולחן האביב של סטרבינסקי

פרק ראשון או שני של התשיעית של בטהובן. אפשר גם ראשון או שני מהחמישית, זה משהו שכולם מכירים.
...
(Y) (Y)

הייתי מוסיף גם את Eine kleine Nachtmusik ואת הרקוויאם (שניהם של מוצארט למען הסר ספק). אפשר גם להוסיף כמה באנקרים כגון בולרו של ראוול וארבע העונות של ויוואלדי. למותר לציין שיש חשיבות רבה למקור בתכנים קלאסיים - גם למבצעים וגם להקלטה עצמה, אבל לצרכים של השמעה בחנות הייתי נותן דגש להקלטה (אבל לצערי אני לא יכול לתת כרגע המלצות לאף אחד מההמלצות לעיל כי אני לא זוכר בע"פ מה יש לי בבית...) (i)

ברמת הג'אז אפשר ללכת על הבאנקרים כגון Take Five ו-A Kind of Blue, וכמובן גם קולטריין, אלינגטון, מינגוס ופארקר. אני אישית אוהב להוסיף להם גם את Birthday Party של Illinois Jacket, את Getz/Gilberto, את Nat King Cole (ועל הדרך איזה דיסק טוב של ה-Temptations), ואת Buena Vista Social Club.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

וג'וני קאש.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #9 

בג'אז + ווקאל נשי יש את:
The Look Of Love-Diana Krall שמוקלט באיכות מעוררת הערצה.
עוד דיסק שמוקלט ברמה מאוד גבוהה הוא "בין קירות ביתי" של עידן רייכל:
Within My Walls-The Idan Raichel Project. יש שם כמה שירים בספרדית ופורטיגזית (זמרות מוכשרות מאוד) עם הפרדת כלים ובמה מרשימה.
ג'אז ווקאל גברי, אני יכול להמליץ על משהו די חדש ששמעתי ממש לא מזמן:
Liquid Spirit-Gregory Porter. השיר הראשון ממש מרשים ויש שם עוד כמה לא רעים.
אם אתה מחפש משהו מיינסטרימי, אני ממליץ לך לחפש את ההופעה של מירי מסיקה בזאפה. אני לא מעריץ שלה אבל יש שם הקלטה ברמה גבוהה במיוחד בהתחשב בזה שמדובר בהופעה ולא באולפן.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”