מחפש אוזניות over ear טובות בעיקר לנייד

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
elih89 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

אני זקוק להמלצה על אוזניות over ear טובות.

כדי להסביר מה אני מחפש אני אסביר קודם מה היה לי עד עכשיו, ומה חסר לי.
עד עכשיו השתמשתי באוזניות in ear.
אתמול, אחיין שלי הגיע עם אוזניות over ear זולות. למרות שהאיכות של האוזניות over ear היה נמוך יותר, היה בהם משהו שפשוט קשה להשיג באוזניות in ear, גם אם הם איכותיות. אני מניח שזה מה שקוראים לו "במה". תחושה שהצליל עוטף אותך.

היו לי איפושהו בבית אוזניות over ear זולות: HD-202 של Sennheiser. ניסיתי אותם והם פשוט נוראיות.
החלטתי שאני מוכן להשקיע באוזניות over ear טובות.

התקציב לא קריטי, בערך בין 500 ל 1,000 אבל אם יש שיפור משמעותי זה גם יכול להיות עד 2,000 (קחו בחשבון שאני שומע בד"כ דרך הנייד).

לגבי פתוחות או סגורות
אני אשתמש בהם בבית,
- אני לא זקוק לבידוד רעשים
- וגם לא מפריע לי שישמעו את המוזיקה בחדרים אחרים.
- אני אוהב שלבאס יש נוכחות אבל גם חשוב לי שישאר נקי ומפורט ולא מהדהד ומרוח.
- אני שומע סגנונות שונים, קלאסי, אלקטרני, רוק וכו', כך שהאוזניות צריכות להעביר בצורה נאמנה גם באס ותופים וגם כינורות וווקאלי.

כמו שאמרתי, אני אשתמש בהם בבית בעיקר דרך הנייד.

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #2 

כנס לקילומבו
תאזין לסינייזר HD558 ואז ל HD598

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

eyal1983 כתב:כנס לקילומבו
תאזין לסינייזר HD558 ואז ל HD598
...
(Y) (Y)

בכל מקרה, הייתי מתקצב גם רכישה של DAC טוב. איזה נייד יש לך?

elih89 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

epony כתב:
...
...
בכל מקרה, הייתי מתקצב גם רכישה של DAC טוב. איזה נייד יש לך?
...
אם אני מבין נכון DAC רלוונטי רק אם אני מחבר למחשב.
אני אשקול לקנות אחרי שאקנה את האזניות.

אני בד"כ שומע דרך הנייד: גלאקסי 4.

לHD598 יש עכבה של 50 אום. אני תוהה אם הנייד יוכל לעמוד בזה. אני לא חושש מעוצמת ווליום אבל אני תוהה אם תהיה פגיעה באיכות, בווליום קצת גבוה.

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #5 

תביא את הנייד שלך לקילומבו ותבדוק

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

יש גם דאקים ניידים (לרוב כוללים גם מגבר אוזניות), כגון FIIO E17 (שעובד על בטריה פנימית) ו-HRT MicroStreamer (שמושך כוח מחיבור המיקרו USB של הנגן) - את האחרון הזמנתי ממש עכשיו מאמזון, ואני מקווה לקבל אותו כבר בשבוע הבא... (i)

ניידים לרוב מסוגלים להתמודד כראוי עם אוזניות בעלות עכבה של עד 32 אוהם. כל דבר מעל זה עלול בהחלט להנחית את עוצמת הסאונד. :oops:

בכל מקרה, בהינתן שאתה מבקש לשמוע סאונד איכותי באוזניות טובות מנגן נייד, בהחלט מומלץ להשקיע קצת ב-DAC איכותי ולא להסתמך על ה-DAC המובנה בנייד שלך. (Y)

elih89 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אני לא בטוח שאני מבין איך אני משתמש ב DAC בנייד.
DAC זה ממיר מדיגיטלי לאנלוגי.
לאיזה יציאה בנייד הוא מתחבר?
אם זה דרך היציאה של האוזניות אנחנו מדברים על המרה מאנלוגי לדיגיטלי ובחזרה.
זאת אומרת לסחוב את כל הרעשים והעיוותים של הDAC הפנימי במכשיר. ואז להמיר לדיגיטלי ובחזרה לאנלוגי.

לגבי העכבה. ברור לי שתהיה הנחתה בעוצמה, אם אני משתמש באוזניות עם 50 אום. השאלה אם גם תהיה פגיעה באיכות (כי המגבר בנייד מתאמץ יותר).

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #8 

ניידי אנדרואיד חדשים מהשנה האחרונה בערך (סוני, סמסונג ו LG) ומכשירי אפל שעובדים עם iOS7 תומכים ב DAC חיצוני בחיבור USB.
בשביל אנדרואיד צריך כבל USB OTG שעולה בערך דולר באיביי ובשביל מכשירי אפל צריך מתאם מצלמה Camera connection kit שעולה די הרבה.

במכשירי אנדרואיד, למיטב ידיעתי, מכשיר כמו Microstreamer לא יעבוד טוב כי לא תהיה לו שליטה בווליום לפחות בחלק מהמכשירים וגם באלה שכן, יש השליטה תהיה בתוכנה שפוגעת באיכות. במכשירי אפל הוא יצטרך עוד מפצל USB כדי שהמכשיר יסכים לעבוד איתו מכיוון שהוא צורך יותר מידי הספק (גם אם זה לא המצב, זו הודעת השגיאה שמתקבלת במכשיר בד"כ).

מכשירים עם סוללה ושליטה בווליום כמו ה Fiio E17 ועוד רבים אחרים יעבדו מושלם בכל הניידים התומכים.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

כל מילה, פרט לאלה:

1) לא קראתי אף ביקורת שהתלוננה על צריכת הספק גבוהה מדי של ה-HRT MicroStreamer ממכשירי iOS אחרי עדכון הקושחה שנעשה לפני מספר חודשים - אם כבר אז להיפך!... מה שצריך לוודא זה האם הנייד/נגן תומך ב-USB HID-capable music playback software ברמת התוכנה (הנה אפליקציה לדוגמא: https://play.google.com/store/apps/deta ... inal&hl=en, ועוד אחת שבטוח עובדת, אבל היא בתשלום, אם כי יש אפשרות להוריד APK לנסיון: https://play.google.com/store/apps/deta ... oplayerpro), ואז ה-HRT MS יכול לקבל את השליטה בווליום מהתוכנה, ולטפל בהם אנלוגית אצלו בחומרה. (i)

2) מגברים ניידים משולבים דאק הפועלים על בטריה הם ככל הנראה אלטרנטיבה עדיפה יותר בזכות השליטה בווליום ברמת החומרה, שלא נתמכת ככל הנראה בצורה מלאה ע"י ה-HRT MS (או יותר נכון, ע"י כל יישום של מערכת ההפעלה אנדרואיד שקיים כיום בשוק...), אך בעיקר בזכות העובדה שהם עובדים על בטריה משלהם, ולא צורכים כלל זרם מהנייד. (Y)

3) מתאם CCK מקורי של אפל למכשירי iOS עולה בערך $25 - לא בדיוק סוף העולם... :wink:

נ.ב. הכתוב בסעיף 1 נכון ככל הנראה גם לגבי הדאקים של HiFiMediy. (i)

מקורות:

http://www.head-fi.org/t/595071/android ... st_9107016

http://www.avsforum.com/t/1393599/enabl ... t_22961069

http://positive-feedback.com/Issue65/microstreamer.htm

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #10 

צריך לנסות את המיקוסטרימר. אצלי, עם HiFiMediy, בחיבור ישיר לכבל CCK לאייפד, האייפד מתלונן על צריכת הספק. בחיבור של ה DAC דרך USB Hub כלשהו (עם או בלי מקור מתח חיצוני) זה עובד. מצד שני, זה מיותר כי האייפד הרבה יותר טוב מה HiFiMediy :lol:
אני חושב שהתוכנה באייפד מסרבת לחבר כזה מכשיר ישירות אם הוא מחבר גם את הפינים של ה power ללא hub בדרך. יש מצב שהבעיה היא רק עם מכשירים בחיבור lighting או שבלינק ששלחת עם המתאם של HRT מתפקד כמו hub ופותר את הבעייה. קראתי את אותו דבר בקשר לדרגונפליי. אם המיקרוסטרימר עובד חלק עם iOS ללא hub זו נקודת זכות גדולה מאוד.
בקשר לאנדרואידים, לא ניסיתי מספיק כאלה וגם לא ניסיתי משהו חדש מספיק שתומך ב USB audio באופן רשמי אלא עם custom rom שלא שלט בווליום. רק קראתי שיכולה להיות עם זה בעיה בחלק מהמכשירים. כנראה שמשהו כמו LG G2 או סמסונג חדש יעבוד חלק עם ווליום כמו שצריך והכל.

doc-oren
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #11 

אוזניות מהשנים האחרונות שמותאמות למקורות ניידים לא צריכות מגבר חיצוני.
לדוגמא סנהייזר מומנטום עם עכבה של 22-25 אוהם ועוצמת קול של 90 דציבל ב-0.02 מיליואט מתאימות לכמעט כל מקור נייד בלי צורך במגבר.

דוגמא נוספת - הפוקל ספיריט קלאסיק המצוינות והמומלצות על ידי מספר אתרים עם עכבה 34-40 אוהם ועוצמת קול של 90 דציבל ב-0.04 מיליואט. ז"א - 99 דציבל (מאוד רועש) ב-0.32 מיליואט. כאשר מול עכבה של 40 אוהם מדובר במתח של פחות מ-100 מיליוולט - משהו שה-S4 שלך אמור להיות מסוגל לספק (מול עכבה כנ"ל) בלי שום בעיות ועם רמות רעש ועיוותים מאוד נמוכות.

לעומת זאת - ה-HD598 הוא עם עכבה של כ-60 אוהם לרוב רוחב הפקטרום הנשמע ועם עוצמת קול של 90 דציבל ב-0.13 מיליוואט. כך שיתכן שאוזניות אלו יהנו מהגברה חיצונית.

וכאן עולות השאלות - האם לא כדאי לקנות למקור נייד אוזניות שמתאימות למקור נייד? במיוחד שיש כאלו משובחות כל כך? במיוחד שהמקור הנייד שברשותך (S4) יודע לתת סיגנל נקי מאוד לאוזניות מתאימות כנ"ל?

לשיקול דעתך.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”