תקציב 12-15K - מרחק 3 מטר - ללכת על 60? 64?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
biodome פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 603

שליחה

היי אנשים,

בקרוב כנראה עוברים לבית בוא נגור מרבית חיינו והגיע הזמן למערכת רצינית.
במרכזה כמובן המסך.

שימוש מרכזי - סדרות וסרטים HD ממחשב. בעיקר בלילות. כמובן תמיכה ב-3D.
במהלך היום יש הרבה אור בבית, יש חלון ללא תריס מול הקיר של הטלוויזיה.
בעתיד אני מניח שישמש את הילדים להריץ את "הופ" במשך 10 שעות ביום.. :lol:
כרגע יש רק קטנטן אחד שעוד לא בן שנה.

מה הגודל האופטמלי למרחק 3 מטרים? כדאי לשקול 64"?
אני רק בתחילת החיפוש אז אשמח אם תוכלו להמליץ לי על דגמים שכדאי ללכת ולבדוק בתצוגה.
תקציב כאמור עד 15K אפשר גם פחות..

אם הטלוויזיה גם מעוצבת יפה זה יתרון מבחינתי.

תודה! :)

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8265

שליחה

בשביל הלילה אז שאריות הפלזמה יכולות להיות פתרון מצויין. למשל ה ST60.

ליום מול חלון מואר הן תהיינה פתרון לא משהו, אבל גם טלוויזית לד בדיוק מול חלון לא מוצלל לא אידיאלית אם כי עוצמת התאורה תעזור לך קצת. מציע שתמצא פתרון לחלון בכל מקרה, גם וילון "כבד" יעשה עבודה.

64" רחוק מהתקציב ול 3 מטר 60 זה מספיק (אם כי גם 64" יראה נהדר מ 3 מטר ב HD). אם יש כסף לחריגה, אז לך תראה גם את ה F8500 של סמסונג שמבחינת עוצמת תאורה מתקרבת ללד.

מצד שני, אני לא הייתי שמח שתהיה פלזמה לילדים כי קיים סיכוי שיצרבו אותה עם כל הסמלים של הכבלים.

3D אקטיבי נראה נהדר על פלזמה איכותית, אם כי כדאי להתנסות באקטיבי (כי לחלק מהאנשים עושה כאב ראש).

יש לא מעט לדים טובים בגודל 55 בתקציב שלך (אם כי גם מעטים ב 60"), אבל פה צפיה בלילה יכולה להיות בעייתית בגלל עננות אחידות וכדו'...

מציע שתלך לחנויות מתמחות כדוגמת ארמגדון, פיוצ'ר ושאר ירקות, תתרשם ותחזור לפה יותר מגובש.

אריהט
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348

שליחה

ל 3 מטר לסדרות וצפיה ב sd לא יהיה נוח לך על 55 ויש לא מעט
סוני סדרה 8 או פיליפס סדרה 8 או אם תחליט פסיבי לך על 7008 של פיליפס.
עם עיקר הצפיה יהיה hd אז יש מצב למסך 60 .

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

ל 3 מטר "בלבד", 55 יהיה בסדר. 60 יהיה תענוג ב hd.
כאמור... הייתי מוותר על פלאזמה עם הילדים יצפו הרבה במסך.

biodome פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אני לא רואה סדרות SD.. פרט לערוץ הקומדיה פעם ב.. ואישתי שרואה גיא פינס בערוץ 10 :D
55 מרגיש לי קצת "קטן".. זה מה שקנינו להורים לפני איזה שנתיים והמרחק שם דומה.
אני זוכר שראיתי אז בהדגמה את AVATAR על 64 סמסונג כלשהי ודיי נדהמתי מהעניין.. מצד שני זה AVATAR קשה שלא.
ראיתי למשל שיש את ה-F5500 בתקציב - דגם פשוט? לא כדאי להתקרב?
ה-F8500 נראה לי כבר הגזמה במחירה.. אני מקציב 25K לכל הקולנוע הבייתי.
אולי כדאי לשמור משהו לשדרג אליו עוד 5 שנים ככה שה-4K יהיה יותר נגיש.. :)

אני מניח שעל החלון ההוא נשים וילון לא כבד.. זה לא יראה יפה במיוחד בסלון.
יאללה אינטי מה שאתה אומר אני עושה.. HIT ME BABY! :D

אני כנראה אקפוץ לעולם הדיגטלי כי זה כבר ברמה"ש..

biodome פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

טוב ראיתי היום בעולם הדיגטלי את ה-ST60, לידה הייתי סמסונג LED 8000 והיתה שם גם LG שהיא LED BACKLIGHT כמו שהוא קרא לה בגודל 55 דגם 9000 כמדומני. המוכר שם ממש בעד פלזמות (חסיד KURO).

האמת הסמסונג היתה לא משהו כאשר מסתכלים על ה-ST60 הצמודה אליה. היתה בהירה מדי ולא טבעית.
אבל הבחנתי בריצוד מסויים בפלזמה, זה איזשהו עניין ידוע בפלזמות או יכול להיות שפשוט היחידה הספצפית הזו היתה תקולה?

חוץ מזה ממש התרשמתי מה-LG שהיתה שם.. איכות תמונה חבל על הזמן, אבל הוא אמר שהמחיר מעל ה-20K. אבל DAMN זה היה יפה.

mark27
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 54

שליחה

biodome כתב:טוב ראיתי היום בעולם הדיגטלי את ה-ST60, לידה הייתי סמסונג LED 8000 והיתה שם גם LG שהיא LED BACKLIGHT כמו שהוא קרא לה בגודל 55 דגם 9000 כמדומני. המוכר שם ממש בעד פלזמות (חסיד KURO).

האמת הסמסונג היתה לא משהו כאשר מסתכלים על ה-ST60 הצמודה אליה. היתה בהירה מדי ולא טבעית.
אבל הבחנתי בריצוד מסויים בפלזמה, זה איזשהו עניין ידוע בפלזמות או יכול להיות שפשוט היחידה הספצפית הזו היתה תקולה?

חוץ מזה ממש התרשמתי מה-LG שהיתה שם.. איכות תמונה חבל על הזמן, אבל הוא אמר שהמחיר מעל ה-20K. אבל DAMN זה היה יפה.
...
כששמים מסך לד במצב סטור או דיינמיק הוא תמיד יראה בהיר ולא טבעי!
כיול אפילו בסיסי הופך את העניין הזה ב180 מעלות.
אם אתה מאלה שמצליחים לראות את הריצוד בפלזמות אז פלזמה זה לא בשבילך. אתה פשוט תראה
את זה כל הזמן וזה ישגע אותך.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

biodome כתב:טוב ראיתי היום בעולם הדיגטלי את ה-ST60, לידה הייתי סמסונג LED 8000 והיתה שם גם LG שהיא LED BACKLIGHT כמו שהוא קרא לה בגודל 55 דגם 9000 כמדומני. המוכר שם ממש בעד פלזמות (חסיד KURO).

...
ריצודים בפלזמות זה מכה למעטים שרגישים לזה. אם זה המצב אז כנראה שלצערך פלזמה לא בשבילך. לפני שאתה מוותר לך תתרשם מהסמסונג F8500 ותבדוק אם גם בה אתה רואה ריצודים.

לגבי SD...מעניין תת*ת. לא קונים טלוויזיה כזאת בשביל SD.

אין שום בעיה עם 64" משלוש מטר למטרותיך. אצל אחותי יושבת פלזמה 63" של סמסונג וחלק יושבים קרוב יותר מ 3 מטר (ואף אחד לא בוכה).

ה F5500 של סמסונג (פלזמה) היא ערך טוב לכסף, אבל כמו שאני זוכר אותך בתור חובב היי אנד, היא פחות בשבילך (ה ST60 עדיפה ללא ספק לטעמי).

כשאתה מדבר על ה LG סדרה 9, אתה עולה לרף אחר לגמרי של מחיר לטלוויזיות היי אנד. אם זה הקייס יהיו קנדידטים נוספים (למשל ה F8500 המדוברת).

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

דרך אגב, אני יכול להבין למה התלהבת מה LG עם הצבעים של ה IPS. רק תבדוק אותה בחושך לראות אם שיפרו את האלגוריתם של הלוקאל דימינג, כי בבדיקה של עופר לסדרה 9 בזמנו היו שם בעיות:

http://www.hometheater.co.il/p-1.article05064.html

biodome פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אני אכן חובב היי הנד, אבל הכי משחק אצלי זה BANG FOR BUCK. כאשר הטלוויזיה לא נמצאת ליד עוד 5 טלוויזיות אחרות בספק שאני באמת אשים לב להבדל. אני לא ווידיאופיל אבל כמובן שם לב כאשר מדובר במוצר נחות או כאשר יש עננות בשחורים וכדומה.. זה לא סופר מציק לי אבל אני שם לב לזה.

אגב למה לא לייבא מ-B&H?
למשל סמסונג 8500 גודל 64 תצא בערך 16,500 שח לאחר 32% מס וכולל משלוח. בארץ אחריות סמליין אני רואה ב-24,500..

או LG 55 דגם 8600 שנראה דומה למה שראיתי יוצא 10,600 שח.
http://www.bhphotovideo.com/c/product/9 ... ed_3d.html
יש גם דגם 60" שיוצא 13,400 שח.

עם כל זה שמדובר במכשיר מחו"ל ועניין החשמל והאחריות אני בספק שיבוא מקביל בארץ באמת עדיף על אחריות של B&H..

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אני אישית לא הייתי קונה טלוויזיה בסכום כזה ללא אחריות מקומית. מה תעשה אם יש בעיה? תטיס אותה בחזרה לארה"ב? כדאי גם לבדוק מחירים בחנויות מתמחות. זה יהיה נמוך מ 24.5K.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

דרך אגב, אם BANG FOR BUCK אז יש את ה LG 60LA621 במבצע בסביבות ה 10K. בגודל "60 היא באה עם MCI800. לך תראה גם אותה.

biodome פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אגב אני צודק שהדגם המקביל של LG בארה"ב ל-LA960Y היא ה-LA8600? אני לא בטוח שזה אכן הדגם ה-nano full led כי לא ראיתי את זה מצויין בספציפקציות.. אבל נראה שזה ה-FLAGSHIP שלהם בארה"ב מלבד OLED ו-4K

מה אני אגיד לך אינטי אני בהחלט שוקל יבוא של ה-60 אינץ'.. עם כל הכבוד ליבואנים הישראלים, אין הרבה כבוד.
הבאסה המרכזית היא במקרה שך DOA או פיקסלים מרובים. מה שמצחיק זה שיהיה יותר זול לקנות עוד אחת משם.. אשכרה 2 במחיר 1.

http://62.219.95.10/misimmerukht/
ניסיתי לבדוק עכשיו ברשות המיסים, יתכן שיש על טלוויזיות 53.4% מס?? WTF?!
חשבתי המקסימום זה איזה 34%

MovieO
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571

שליחה

biodome כתב:אגב אני צודק שהדגם המקביל של LG בארה"ב ל-LA960Y היא ה-LA8600? אני לא בטוח שזה אכן הדגם ה-nano full led כי לא ראיתי את זה מצויין בספציפקציות.. אבל נראה שזה ה-FLAGSHIP שלהם בארה"ב מלבד OLED ו-4K

מה אני אגיד לך אינטי אני בהחלט שוקל יבוא של ה-60 אינץ'.. עם כל הכבוד ליבואנים הישראלים, אין הרבה כבוד.
הבאסה המרכזית היא במקרה שך DOA או פיקסלים מרובים. מה שמצחיק זה שיהיה יותר זול לקנות עוד אחת משם.. אשכרה 2 במחיר 1.

...
:lol: :lol: :lol: הרגת אותי איך הדלקת את עצמך וכיבת את עצמך באותה המידה. בדיוק היום עשיתי כושר ונכנסתי לאינטרנט בכדי לראות כמה יעלה ליבא את ה f8000 בארה"ב את משלם על המוצר 2000 דולר פה בארץ פי 2, למה אתה שואל?!!

מס מקומי בארה"ב: $160.86

מס בישראל: $907 (טלויזיה)

טיפול וביטוח משלוח: $344.7

900 דולר מס (n)

אגב אתה יודע שעל פאקינג שלט של לוגיטק הרמוני טאצ' שאגב היבואן לא מוכר בארץ אתה משלם מס של 35 אחוז?!! זה מין מס מנדטורי מטומטם שלא שינו בגלל... צריך להוסיף?!

biodome פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

שמע, למשל טלוויזית LG LA740Y בגודל 60 אינץ' עולה בארץ 24K.
אני מניח שהדגם המקביל בארה"ב הוא LA7400, עולה כרגע ב-B&H רק 1600 דולר, משלוח לארץ 425$. אין מס מקומי בארה"ב אם אתה מזמין מהארץ.
זה 7090 שח לפי שער 3.5. מס 53.4% זה 3785 שח.
סה"כ יוצא 10,875 שח, פחות מחצי מהמחיר בארץ.. וזה אחרי משלוח ומיסים.
אני מניח שגם יהיו דמי טיפול רשימון יבוא וכאלו, גם אם זה עוד 500-1000 שח עדיין מדובר על פאר לא יאמן.
מפליא אותי גם שאין בזאפ כאלו שעושים יבוא אפור ומוכרים אותה ב-20K.

בכל אופן ממה שאני מסיק בינתיים ה-LA8600 הוא לא באמת המקביל ל-960Y כי הוא לא nano led.. יכול להיות שאין להם אותו בארה"ב?
לפי מה שאני מוצא בינתיים בארה"ב דילגו מסידרת 9600 ישר ל-9700 שהיא 4K והתמחור בהתאם.
בערך 23K ל-55".. בלאט.
נערך לאחרונה על ידי biodome ב 25/02/2014 0:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

biodome כתב:אגב אני צודק שהדגם המקביל של LG בארה"ב ל-LA960Y היא ה-LA8600? אני לא בטוח שזה אכן הדגם ה-nano full led כי לא ראיתי את זה מצויין בספציפקציות.. אבל נראה שזה ה-FLAGSHIP שלהם בארה"ב מלבד OLED ו-4K

...
ה LA860 היא EDGE. אתה מחפש את ה LA9600 שאני לא מוצא באתר האמריקאי של LG.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

biodome פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

טוב שלא הגזמת אינטי, זה יוצא בערך 40K אחרי יבוא - אמרנו 15K :wink:

כן אני לא מוצא בארה"ב 9600, רק 9700 שהיא נאנו וגם 4K אז בגלל הרזולציה כבר מגיע ל-23K מיובא לגודל 55".
מוזר שאין להם את הנאנו הרגילה.

מה בקשר ל-7400 או 740Y כמו שקוראים לה פה. שווה לבדוק אותה? בגודל 60" היא רק 11K מיובאת.
ואני מבין שהיא כמעט זהה ל-8600, ההבדל המרכזי הוא המצלמת SKYPE המיותרת.
מישהו ראה אותה בתצוגה במרכז?
נערך לאחרונה על ידי biodome ב 25/02/2014 1:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

לך תראה אותה לפני שאתה שם כסף ובחושך. ה IPS נותן צבעים מדהימים, אבל שחורים לא מדהימים. אם יש מנגנון של לוקאל דימינג שעובד טוב זה מפצה, אבל את זה צריך לבדוק. מעבר לזה, מדובר על לד צידי ובלילה זה יכול להיות מבאס (תלוי במזל כמובן).

biodome פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

מה עם היצרני לד האחרים? סמסונג שארפ ופיליפס? אין להם משהו דומה לנאנו לד בתקציב?

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”