WDR4300 או ?1043ND v2
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
הא? איך אתה מחבר אותו לראוטר?gk11 כתב:דרך הסריאלי של ה raspberry pi שיש לי.
מסתבר שזה אפשרי....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4311
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
מין הסתם שבלוח מודפס של הנתב אין ג'מפרים , כי הם לא צריכים להיות שם . מה שיש שם זה סוקט שעליו אתה מחבר צד אחד של הג'מפר וצד שני ל Headers TTL של PI , ולא צריך להלחים שום דבר בשום שלב .כמובן צריך להצליב את החוטים של שידור וקליטה . אבל כל זה הייתה אמור לעשות לצורך התממשקות ל Bootloader של הנתב, ואם אתה כותב שכבר התחברת ל Bootloader , אז לא מובן באיזה דרך ,אם עוד לא חברתה את הג'מפר .gk11 כתב:הצלחתי להתממשק לראוטר ואני רואה את ה BOOT.
אשמח אם תפנה אותי לגרסה גלובלית שמתאימה ל 1.7 ותפנה אותי להסבר על איך לבצע את השדרוג.
אשמח גם להסבר איך אתה עושה זאת בלי להלחים שום דבר כי אין ב 4300 שלי ג'מפרים בחיבור הסריאלי.
תודה...
מצורף צילום של PI של TTL שלו מחובר קצה אחד של הג'מפר .
-
- raspberry pi with jumper connected to ttl header
אבל אין בנתב סוקט יש רק הכנה כמו שרואים פה:sys_admin כתב:מה שיש שם זה סוקט שעליו אתה מחבר צד אחד של הג'מפר...
http://wiki.openwrt.org/_detail/toh/tp- ... tl-wdr4300
אני חיברתי עם קליפסים קטנים למקומות המצויינים בתמונה שלמעלה, העניין שזה מאוד עדין וכל הזמן יוצא.
אחרי החיבור המוצלב ל RPI הפעלתי את הראוטר וראיתי ב MINICOM את הפלט של ה Bootloader.
לא המשכתי מעבר כי אני לא יודע איזה עדכון מתאים לי ל 1.7
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

החורים שראית על המעגל זה הסוקטים שלתוכם מכניסים את הפינים של ג'מפר , כמובן שקליפסים לא יעזרו לזה . פינים של ג'מפר נכנסים לסוקטים בצורה קשיחה ואין שום אפשרות שהם יתנתקו אם לא מושכים את הנתב או את PI .gk11 כתב:אבל אין בנתב סוקט יש רק הכנה כמו שרואים פה:......
http://wiki.openwrt.org/_detail/toh/tp- ... tl-wdr4300
אני חיברתי עם קליפסים קטנים למקומות המצויינים בתמונה שלמעלה, העניין שזה מאוד עדין וכל הזמן יוצא.
אחרי החיבור המוצלב ל RPI הפעלתי את הראוטר וראיתי ב MINICOM את הפלט של ה Bootloader.
לא המשכתי מעבר כי אני לא יודע איזה עדכון מתאים לי ל 1.7...
בקשר לקבציי העדכון , אני משתמש ב Firmware צד שלישי ואני יכול להציע את DD-WRT
ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2014/02-19-2 ... -ddwrt.bin
או את OPEN-WRT :
http://downloads.openwrt.org/snapshots/ ... actory.bin
והגרסה הרשמית האחרונה היא :
http://uk.tp-link.com/resources/softwar ... 130617.zip
שממנה צריך לגזור את אזור של ה BootLoader לפני שמעלים אותה לנתב. את תהליך עריכת הקובץ הבינארי הסברתי כבר בשרשור הקודם בנושא הזה . גם לעצור את תהליך BOOT דרך PI לצורך כניסה ל Bootloader יהיה יותר מסורבל כי במצב הזה אתה מחובר בטרמינל דרך טרמינל ולא כל הפקודות עוברות בצורה שקופה .
כמובן שכל משאתה עושה זה רק על אחריותך ומבטל את האחריות של היצרן ואם משהו משתבש אתה תשער עם מכשיר מושבת .
אנסה את מה שאתה אומר עם הג'מפרים, צריך למצוא כמה.
אני אתקין את הגרסה הרשמית. עוד לא החלטתי עם ללכת על קושחה צד שלישי. מבין שצריך לגזור את ה 200 בייט הראשונים.
אשתמש בטרמינל אבל עדיין את הקושחה אני אעלה דרך מחשב ב IP 192.168.1.100 עם TFTP.
אני אתקין את הגרסה הרשמית. עוד לא החלטתי עם ללכת על קושחה צד שלישי. מבין שצריך לגזור את ה 200 בייט הראשונים.
אשתמש בטרמינל אבל עדיין את הקושחה אני אעלה דרך מחשב ב IP 192.168.1.100 עם TFTP.
היום כל סוף התפנתי לזה.
חיברתי עם ג'מפרים את הכבל למתאם בראוטר.
אצלי זה לא היה חיבור חזק ככה שהיה לי קצת ג'יבריש בטרמינל אבל בשביל כמה פקודות זה היה בסדר.
גם היו לי בעיות בהגדרת הMINICOM שהקשו לראות את הפלט מהראוטר כמו שצריך.
בסוף סידרתי גם אותם.
לקחתי את הקושחה של היצרן שנתת והורדתי לה 200 בייט ראשונים.
ודרך שרת TFTP במחשב זה עלה לראוטר ועדכנתי ללא בעיות.
כך שעכשיו אני רואה בראוטר את הגרסה הנ"ל:
Firmware Version: 3.13.33 Build 130617 Rel.46239n
Hardware Version: WDR4300 v1 00000000
מחר אני אקנפג ויחבר אותו לרשת שלי ואראה אם הכל תקין ויציב.
האם זאת הקושחה העדכנית ביותר?
והאם עכשיו הראוטר באמת פתוח וגלובלי כמו שנראה, ושאת שאר העדכונים אוכל לבצע ללא פתיחתו, כולל קושחות של צד שלישי?
בכל מקרה תודה לכל מי שייעץ ועזר.
אצלי זה לא היה חיבור חזק ככה שהיה לי קצת ג'יבריש בטרמינל אבל בשביל כמה פקודות זה היה בסדר.
בסוף סידרתי גם אותם.
והאם עכשיו הראוטר באמת פתוח וגלובלי כמו שנראה, ושאת שאר העדכונים אוכל לבצע ללא פתיחתו, כולל קושחות של צד שלישי?
בכל מקרה תודה לכל מי שייעץ ועזר.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

ברגע שהתקנת קושחה גלובלית מאותו רגע אתה יכול לשדרג הלאה בלי בעיה גם לצד-שלישי.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כן כרגע זאת הגרסה העדכנית ביותר ואת שדרוגים הבאים תוכל לבצע ישירות מה WEBInterface .וכפי שאתה רואה לא היה צורך בשום הלחמות .gk11 כתב:היום כל סוף התפנתי לזה.
בסוף סידרתי גם אותם.
בכל מקרה תודה לכל מי שייעץ ועזר....
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אז חיברת בצורה אחרת, בכל אופן פתחת את הקופסה של הראוטר והתעסקת עם הבורד שלו.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

הממ.. בד"כ לראוטרים אין מקום לחיבור כזה אלא רק הכנה לאחד. יכול להיות שהיה לך מזל ונפלת על ראוטר שכבר הלחימו לו את החיבור.sys_admin כתב:כל ההתעסקות מסתכמת לחבר תקע לשקע ..........
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אין פה שום מקום למזל ,כל נתבים מהסוג הזה מגיעים באותה תצורה , ואת סוג החיבורים כבר הסברתי מקודם ואפילו צירפתי תמונות . וכמו שהסברתי לפני זה לא מלחימים שום חיבור , אלה מכניסים שקע לתקע .NegativeIQ כתב:הממ.. בד"כ לראוטרים אין מקום לחיבור כזה אלא רק הכנה לאחד. יכול להיות שהיה לך מזל ונפלת על ראוטר שכבר הלחימו לו את החיבור..........
לכל הראוטרים יש הכנה לחיבור פינים של ג'מפרים הם ומופיעים כ4 חורים בלוח.
פשוט במקום להלחים פינים של ג'מפרים או חוטים לכל חור וחור אני פשטו דיחפתי פינים לתוך החורים, 4 פינים ל4 חורים (אפשר 3 כי לא צריך לחבר את ה VCC). כך שזה כמו שקע לתקע.
לפינים הללו חיברתי כבל עם חיבורי נקבה משני צדדיו, במקרה שלי, כבל אודיו שמחברים בין כונן הDVD לכרטיס הקול במחשבים.
ואת הצד השני חיברתי ל RPI.
מקווה שעכשיו זה מובן.
פשוט במקום להלחים פינים של ג'מפרים או חוטים לכל חור וחור אני פשטו דיחפתי פינים לתוך החורים, 4 פינים ל4 חורים (אפשר 3 כי לא צריך לחבר את ה VCC). כך שזה כמו שקע לתקע.
לפינים הללו חיברתי כבל עם חיבורי נקבה משני צדדיו, במקרה שלי, כבל אודיו שמחברים בין כונן הDVD לכרטיס הקול במחשבים.
ואת הצד השני חיברתי ל RPI.
מקווה שעכשיו זה מובן.
רציתי לעדכן, הלכתי לאייבורי גני תקווה ה 4300 עולה יקר אצלהם, 435 שקל, כמעט מאה שקל יותר יקר מהמחיר בזאפ , והם מוכרים עם גירסה 1.6.
קניתי בסוף את ה 1043 אבל אחר כך ראיתי שיש רק שנה אחריות. וב ksp נותנים 3 שנים אחריות, אני כנראה אחזיר את זה מחר.
קניתי בסוף את ה 1043 אבל אחר כך ראיתי שיש רק שנה אחריות. וב ksp נותנים 3 שנים אחריות, אני כנראה אחזיר את זה מחר.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

כל מה שכתוב לא רלוונטי, יש גרסה חדשה של הקושחה שמאפשרת לפתוח גם את 1.7.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

זה לא רלוונטי לנסות לעדכן דרך webinterface את המכשירים עם החומרה החדשה שהגיעו בחודש האחרון וגם מסומנים כ v1.7 בעזרת הגרסה שהתפרסמה כאן לפני שבוע שמבוססת על openwrt r39913 , אחרת אפשר להשאר עם לבנה בצבע שחור . הגרסה המינימלית של OPENWRT שצריך לנתבים החדשים היא r39945 .