שירות רע מאוד (וחשד לרמאות) אצל רון פון (ron phone) בבן יהודה בת"א + צדק!!!
רוצה לשתף אתכם בחווית שירות רעה מאוד אצל רון פון בבן יהודה בת"א - הזהרו (לדעתי יש עוד סניפים).
ברשותי נקסוס 7 שסיים את האחריות ונרדם ללא תגובה. לא מתעורר ולא מגיב בכלל לחיבור מטען.
ביום 13.2 בבוקר הפקדתי אותו בחנות ונאמר לי שבערב יגידו לי מה עלות התיקון. הערכת עלות ללא תשלום.
רק ביום 18.2.14 חזרו אלי עם תשובה שיעלה 450 ש"ח להחליף רכיבים פנימיים שקשורים בטעינה+סוללה. מייד אמרתי שאני מוותר על התיקון כי מדובר בערך ב 50% מעלות מכשיר חדש. אמרתי שאבוא לאסוף. נאמר לי שהמכשיר לא אצלם ושיעדכנו אותי מתי להגיע.
ב 19.2.14 התקשרו ואמרו לי שטעו והתבלבלו בין שני נקסוסים שונים ושאצלי כל מה שצריך לעשות זה להחליף סוללה. ושזה יעלה 280 ש"ח. ברור שמדובר בחדשות טובות אבל בהחלט מעורר קצת חשד אולי ההצעה לתקן ב 450 ש"ח היתה "שיטת מצליח". אי אפשר לדעת אבל אני משתף במחשבה שלא יכולתי להמנע ממנה.
אישרתי את התיקון ושאלתי מתי להגיע. אמרו עוד 20 דק. אמרתי מצויין ושאגיע באותו יום או יום אחרי.
היום, 20.2.14, הגעתי לחנות. ואמרו לי שטרם החליפו את הסוללה ושאחזור עוד 20 דקות. הסברתי שכל ההתנהלות מאוד מאכזבת ושבעתיד אעדיף מקומות אחרים.
יצאתי מהחנות ואחרי דקה חזרתי ואמרתי להם שאני אקח את המכשיר ונפרד כידידים.
נתנו לי את המכשיר ואז הסבתי את תשומת ליבם שהשארתי גם מטען. אחרי פתיחת לא מעט מגירות, ארונות ובירורים עם הטכנאי נתנו לי מטען וכבל. ייתכן שאלו הרכיבים שאני השארתי וייתכן שהם רק דומים.
חיוך או התנצלות לא היו.
בדרך חזרה למשרד אמרתי לעצמי שלפני שאני משתף בחוויה אתקשר לבחור איתו הייתי בקשר. גם לתת לו הזדמנות לתת הסבר או להתנצל ואולי אפילו לשכנע אותי לתת להם צ'אנס נוסף.
הוא כנראה לא ממש הבין את כל תוכן דברי כי הוא ציין שהסוללה בדרך.... (וכבר חלפו בערך 15 דקות מההנחיה לחזור עוד 20 דקות....).
מילולית הוא אכן ציין שאני צודק אבל אמר שטעויות קורות. אמרתי לו שזה קצת יותר מדי טעויות וזה אף אם אני מניח שלא ניסו לעשות לי תרגיל.
תוך כדי כתיבת הודעה זו אמרתי לעצמי שמוטב שאבדוק את המטען. את הסמארטפון הוא הטעין. ואז תהיתי לעצמי מה יקרה אם אחבר את הנקסוס 7..... ואכן הוא מטעין והמכשיר התעורר!!!!! ועל פניו נראה שהכל תקין (אך ייתכן שמדובר בסוללה עייפה)
אני מניח שעשו משהו לעורר אותו במסגרת הפעולות שנעשו להעריך מה לא עובד. וייתכן שהסוללה צריכה החלפה. עכשיו אני מבין שבדרך עקומה ניתן לי שירות והוא לא קיבל כל תמורה בגין העניין. בדיעבד אני יכול לציין שיותר הגיוני מצידו (ובמידה מסויימת מצד הלקוחות) לבקש סכום גם עבור הערכת מחיר לתיקון.
אבל זו כבר בעיה שלו.
אם הסוללה תוכיח את עצמה כגמורה אז אחזור כאן לעוד בירורים לגבי מקום מומלץ לעניין זה.
נ.ב. - לפרסם מודעה זו גם בפורום ניידי כללי?
ברשותי נקסוס 7 שסיים את האחריות ונרדם ללא תגובה. לא מתעורר ולא מגיב בכלל לחיבור מטען.
ביום 13.2 בבוקר הפקדתי אותו בחנות ונאמר לי שבערב יגידו לי מה עלות התיקון. הערכת עלות ללא תשלום.
רק ביום 18.2.14 חזרו אלי עם תשובה שיעלה 450 ש"ח להחליף רכיבים פנימיים שקשורים בטעינה+סוללה. מייד אמרתי שאני מוותר על התיקון כי מדובר בערך ב 50% מעלות מכשיר חדש. אמרתי שאבוא לאסוף. נאמר לי שהמכשיר לא אצלם ושיעדכנו אותי מתי להגיע.
ב 19.2.14 התקשרו ואמרו לי שטעו והתבלבלו בין שני נקסוסים שונים ושאצלי כל מה שצריך לעשות זה להחליף סוללה. ושזה יעלה 280 ש"ח. ברור שמדובר בחדשות טובות אבל בהחלט מעורר קצת חשד אולי ההצעה לתקן ב 450 ש"ח היתה "שיטת מצליח". אי אפשר לדעת אבל אני משתף במחשבה שלא יכולתי להמנע ממנה.
אישרתי את התיקון ושאלתי מתי להגיע. אמרו עוד 20 דק. אמרתי מצויין ושאגיע באותו יום או יום אחרי.
היום, 20.2.14, הגעתי לחנות. ואמרו לי שטרם החליפו את הסוללה ושאחזור עוד 20 דקות. הסברתי שכל ההתנהלות מאוד מאכזבת ושבעתיד אעדיף מקומות אחרים.
יצאתי מהחנות ואחרי דקה חזרתי ואמרתי להם שאני אקח את המכשיר ונפרד כידידים.
נתנו לי את המכשיר ואז הסבתי את תשומת ליבם שהשארתי גם מטען. אחרי פתיחת לא מעט מגירות, ארונות ובירורים עם הטכנאי נתנו לי מטען וכבל. ייתכן שאלו הרכיבים שאני השארתי וייתכן שהם רק דומים.
חיוך או התנצלות לא היו.
בדרך חזרה למשרד אמרתי לעצמי שלפני שאני משתף בחוויה אתקשר לבחור איתו הייתי בקשר. גם לתת לו הזדמנות לתת הסבר או להתנצל ואולי אפילו לשכנע אותי לתת להם צ'אנס נוסף.
הוא כנראה לא ממש הבין את כל תוכן דברי כי הוא ציין שהסוללה בדרך.... (וכבר חלפו בערך 15 דקות מההנחיה לחזור עוד 20 דקות....).
מילולית הוא אכן ציין שאני צודק אבל אמר שטעויות קורות. אמרתי לו שזה קצת יותר מדי טעויות וזה אף אם אני מניח שלא ניסו לעשות לי תרגיל.
תוך כדי כתיבת הודעה זו אמרתי לעצמי שמוטב שאבדוק את המטען. את הסמארטפון הוא הטעין. ואז תהיתי לעצמי מה יקרה אם אחבר את הנקסוס 7..... ואכן הוא מטעין והמכשיר התעורר!!!!! ועל פניו נראה שהכל תקין (אך ייתכן שמדובר בסוללה עייפה)
אני מניח שעשו משהו לעורר אותו במסגרת הפעולות שנעשו להעריך מה לא עובד. וייתכן שהסוללה צריכה החלפה. עכשיו אני מבין שבדרך עקומה ניתן לי שירות והוא לא קיבל כל תמורה בגין העניין. בדיעבד אני יכול לציין שיותר הגיוני מצידו (ובמידה מסויימת מצד הלקוחות) לבקש סכום גם עבור הערכת מחיר לתיקון.
אבל זו כבר בעיה שלו.
אם הסוללה תוכיח את עצמה כגמורה אז אחזור כאן לעוד בירורים לגבי מקום מומלץ לעניין זה.
נ.ב. - לפרסם מודעה זו גם בפורום ניידי כללי?
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
dmitrys כתב:סתם שאלה - ניסית לבדוק את המכשיר עם מטען אחר לפני שהלכת לתיקון?
אם לא, יכול להיות שהמטען שלך מת, ובגלל שהם איבדו אותו, הביאו לך אחר תקין....
והכותרת שלך לא פיירית, לא עשו לך שום "לרמאות" וכל מיני החפשות שכתבת.
לפני שמסרתי את המכשיר בדקתי לכל הכיוונים.dmitrys כתב:סתם שאלה - ניסית לבדוק את המכשיר עם מטען אחר לפני שהלכת לתיקון?
אם לא, יכול להיות שהמטען שלך מת, ובגלל שהם איבדו אותו, הביאו לך אחר תקין....
ניסיתי להטעין את הטאבלט עם 2 מטענים אחרים. לא עבד
ובנוסף המטען של הטאבלט הטעין בהצלחה מכשירים אחרים.
כך שזה בודאות לא העניין של המטען.
ואם נניח שהבעיה היא באמת במטען אז ההצעות שלו לגבי תיקונים ב 450 ש"ח או החלפת סוללה ב 280 ש"ח הן בודאי הצעות לא הוגנות.
בכותרת ציינתי שאני חושד ברמאות. לא מעבר לזה. לדעתי אצל די הרבה לקוחות עירניים היה מתעורר חשד כזה.mp3lll כתב:......![]()
והכותרת שלך לא פיירית, לא עשו לך שום "לרמאות" וכל מיני החפשות שכתבת....
אני מסכים שייתכן הסבר תמים לפיו בפתיחת המכשיר העניין הסתדר עקב מגע אקראי ושלאחריו הטכנאי סגר את המכשיר בלי לשים לב. זה אפשרי.
אבל לדעתי העובדה שהטאבלט התעורר פתאום מבלי שנעשה בו כל תיקון של ממש יכולה להיות מוסברת ביתר קלות על ידי התנהגות לא הגונה של המעבדה.
והנסיבות שמסביב (1. ה 450 שצומצם ל 250 2. אי העמידה במועדים 2. אי החלפת הסוללה כמובטח) בטח לא מזכות אותו בנקודות זכות.
אני מספר את הדברים כפי שאני חוויתי אותם. אתה מוזמן להגיע למסקנה שאני טועה ושהביקורת לא פיירית.
חלק מהקוראים יגיעו למסקנה אחרת ויפעלו על פיה
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
אמרו לך שיש מצב לטעות. לא כל כך ברור לי מה חיפשת - התנצלות ?
אם מלכתחילה, או משלב ה "טעינו בנקסוס, העלות היא נמוכה יותר" חשדת לחוסר תקינות, למה לא לקחת את המכשיר וזהו ?
צר לי, אני חושב שהכותרת שלך לא עושה צדק עם החנות (שאינני מכיר אותה).
עם זאת - אני בהחלט יכול להבין את התסכול שלך, הנובע מציפייה מסויימת לשירות מסוים. אבל זה קורה.
מאחל לך חוויות טובות יותר בהמשך.
אם מלכתחילה, או משלב ה "טעינו בנקסוס, העלות היא נמוכה יותר" חשדת לחוסר תקינות, למה לא לקחת את המכשיר וזהו ?
עם זאת - אני בהחלט יכול להבין את התסכול שלך, הנובע מציפייה מסויימת לשירות מסוים. אבל זה קורה.
מאחל לך חוויות טובות יותר בהמשך.
Vocare Ad Regnum
יש לי תשובות לתהיות שהעלו כאן
נכון, כבר באותו השלב חשבתי שטיפוסים יותר חשדניים היו חוששים אבל אני באופן כללי הנחתי שאין בעיה והנחתי שלא מרמים אותי.
הרי זה ברור, שאם הייתי חושב כבר באותו שלב שמדובר בהונאה הייתי הולך למקום אחר ולא מאשר את החלפת הסוללה.
לגבי מה חיפשתי? כשעזבתי את החנות התבאסתי על היחס והתכוונתי באופן די חריג לכתוב את ההודעה שכתבתי. אני יודע שהעולם מורכב ושלנהל חנות סלולר, כמו כל עסק, זה לא כזה פשוט. לכן חשבתי שיהיה יותר הוגן להתקשר קודם לבחור איתו הייתי בקשר.
ואני מניח שאם היה אומר לי שהוא רוצה צ'אנס נוסף אז הייתי חוזר ונותן לו.
כך שאני משוכנע שאין כאן מצב בו היה תיקון של ממש או החלפת סוללה ואני זכיתי בו בלי לשלם. כנראה שנעשה משהו במכשיר שהעיר אותו לחיים.
אגב, היו יכולים להגיד לי שהמכשיר התעורר. היו יכולים אף לבקש סכום סביר על טרחת הטכנאי עם או בלי החלפת סוללה. אני משוכנע שהייתי משלם.
ברור לי שחנות לא רוצה להיות במצב בו הבטיחו הערכת מחיר ללא עלות וכעת מבקשים תשלום. לכן אמרתי בהודעתי הראשונה שיותר הגיוני לבקש תשלום על בדיקה ראשונית למתן הצעת מחיר. זה עניין די מקובל בכל מני מעבדות.
ולגבי הכותרת. גם בכותרת וגם כעת אני לא משוכנע שמדובר בהונאה. אלא משתף אתכם בחשד שלי.
ובכלל עניין החשד הוא שולי ולא העיקר. העיקר הוא התלונה על השירות הגרוע.
ולגבי השירות הרע בהחלט מדובר בשירות רע. לא ספקולציה.
1. להגיד ללקוח שבערב נעדכן בעלות התיקון ולתת לו תשובה אחרי 5 ימים זה בעייתי.
2. אחרי יום נוסף לעדכן שהתשובה שנתנו לא נכונה זה גם בעייתי. גם אם הכל אמת ולא היה כאן תרגיל.
3. להגיד שתוך 20 דקות יחליפו סוללה ולהגיע אחרי יום ולגלות שלא בוצע זה בעייתי.
4. לקבל תשובה פעם נוספת שעוד 20 דקות תוחלף הסוללה ואחרי 15 דקות לגלות שהסוללה בדרך זה בעייתי.
5. והשיחה עם העובד/מנהל היא בטח לא סיבה לצל"ש
וכן, אני מתאכזב להיות בקשר עם עסק ובמשך שתי הגעות למקום ומספר שיחות לא לשמוע אף אחת מהמילים הבאות:
בוקר טוב, יום טוב, תודה, בבקשה.
להתלונן על שירות רע שהיה באמת זה לא בניגוד לאיסור בדבר לשון הרע. כך גם לגבי ציון החשד שמדובר בהונאה לאור עובדות המתוארות באופן מדוייק.
אני סקרן לשמוע על עוד חוויות מהחנות המדוברת. מכל סוג.
בשלב שאמרו לי שהתיקון לא נחוץ ושבעצם רק צריך להחליף סוללה בעיקר שמחתי. כי לשלם 280 שח התאים לי, להבדיל מ 450 שח למכשיר שניתן לרכוש היום בפחות מאלף שח.TANDBERG כתב:אמרו לך שיש מצב לטעות. לא כל כך ברור לי מה חיפשת - התנצלות ?
מאחל לך חוויות טובות יותר בהמשך....
נכון, כבר באותו השלב חשבתי שטיפוסים יותר חשדניים היו חוששים אבל אני באופן כללי הנחתי שאין בעיה והנחתי שלא מרמים אותי.
הרי זה ברור, שאם הייתי חושב כבר באותו שלב שמדובר בהונאה הייתי הולך למקום אחר ולא מאשר את החלפת הסוללה.
לגבי מה חיפשתי? כשעזבתי את החנות התבאסתי על היחס והתכוונתי באופן די חריג לכתוב את ההודעה שכתבתי. אני יודע שהעולם מורכב ושלנהל חנות סלולר, כמו כל עסק, זה לא כזה פשוט. לכן חשבתי שיהיה יותר הוגן להתקשר קודם לבחור איתו הייתי בקשר.
ואני מניח שאם היה אומר לי שהוא רוצה צ'אנס נוסף אז הייתי חוזר ונותן לו.
הם בטוח לא החליפו סוללה. אני רוצה לדייק בתיאור הסיטואציה. הגעתי לחנות עם 280 ש"ח במזומן לשלם עבור החלפת הסוללה. אם הם תיקנו ביודעין או החליפו סוללה הם היו לוקחים את הכסף ושולחים אותי עם המכשיר התקין וכולם היו מרוצים.elrom כתב:לי דווקא נראה שתיקנו לך את הטאבלט ולא שילמת על השירות.
הכותרת צריכה להיות - רון פון אחלה, תיקנו ולא חייבו. הכותרת שרשמת היא בגדר לשון הרע....
כך שאני משוכנע שאין כאן מצב בו היה תיקון של ממש או החלפת סוללה ואני זכיתי בו בלי לשלם. כנראה שנעשה משהו במכשיר שהעיר אותו לחיים.
אגב, היו יכולים להגיד לי שהמכשיר התעורר. היו יכולים אף לבקש סכום סביר על טרחת הטכנאי עם או בלי החלפת סוללה. אני משוכנע שהייתי משלם.
ברור לי שחנות לא רוצה להיות במצב בו הבטיחו הערכת מחיר ללא עלות וכעת מבקשים תשלום. לכן אמרתי בהודעתי הראשונה שיותר הגיוני לבקש תשלום על בדיקה ראשונית למתן הצעת מחיר. זה עניין די מקובל בכל מני מעבדות.
ולגבי הכותרת. גם בכותרת וגם כעת אני לא משוכנע שמדובר בהונאה. אלא משתף אתכם בחשד שלי.
ובכלל עניין החשד הוא שולי ולא העיקר. העיקר הוא התלונה על השירות הגרוע.
ולגבי השירות הרע בהחלט מדובר בשירות רע. לא ספקולציה.
1. להגיד ללקוח שבערב נעדכן בעלות התיקון ולתת לו תשובה אחרי 5 ימים זה בעייתי.
2. אחרי יום נוסף לעדכן שהתשובה שנתנו לא נכונה זה גם בעייתי. גם אם הכל אמת ולא היה כאן תרגיל.
3. להגיד שתוך 20 דקות יחליפו סוללה ולהגיע אחרי יום ולגלות שלא בוצע זה בעייתי.
4. לקבל תשובה פעם נוספת שעוד 20 דקות תוחלף הסוללה ואחרי 15 דקות לגלות שהסוללה בדרך זה בעייתי.
5. והשיחה עם העובד/מנהל היא בטח לא סיבה לצל"ש
וכן, אני מתאכזב להיות בקשר עם עסק ובמשך שתי הגעות למקום ומספר שיחות לא לשמוע אף אחת מהמילים הבאות:
בוקר טוב, יום טוב, תודה, בבקשה.
להתלונן על שירות רע שהיה באמת זה לא בניגוד לאיסור בדבר לשון הרע. כך גם לגבי ציון החשד שמדובר בהונאה לאור עובדות המתוארות באופן מדוייק.
אני סקרן לשמוע על עוד חוויות מהחנות המדוברת. מכל סוג.
שבוע ימים לטיפול/תיקון מכשיר במעבדה הוא סדר גודל של זמן סביר.
אתה מדבר כאן על דקות , קטנוני בעיני.
באמת שלא הבנתי היכן הבעיה ?
באמת שלא הבנתי היכן הבעיה ?
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.
http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA
http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA
כנראה לא קראת בעיון.madror כתב:שבוע ימים לטיפול/תיקון מכשיר במעבדה הוא סדר גודל של זמן סביר.
באמת שלא הבנתי היכן הבעיה ?...
שבוע זה בהחלט סביר. העניין הוא שנאמר לי כשהכנסתי את המכשיר שבערב ייתנו לי הצעת מחיר ראשונית.
במקום באותו יום זה לקח 5 ימים.
ולגבי הדקות. אמרו לי שתוך 20 דקות הוא יהיה מוכן. אמרתי "אגיע היום או מחר". הגעתי יום אחרי והמכשיר לא היה מוכן.
וכשלא היה מוכן אמרו לי שוב 20 דקות וכשהתקשרתי אחרי בערך רבע שעה אמרו לי שהסוללה בדרך.... (באותו שלב כבר ביטלתי את התיקון. אבל לא יכולתי לפספס את העניין שהובטח תיקון תוך 20 דקות כשהסוללה לא נמצאת בחנות).
עכשיו הבעיה יותר ברורה?
נערך לאחרונה על ידי razi_pazi ב 21/02/2014 0:23, נערך 2 פעמים בסך הכל.
מאיפה הגעת למסקנה שאני אוהב להתלונן?mp3lll כתב:עזוב, שור. תחתונה אתה קטנוני שאוהב להתלונן ולהשמיץ כי זה קל...
היות ואני רגיש לעניין בדקתי אחורה את כל השרשורים בהם לקחתי חלק וגילית מקום אחד בו היתה לי התייחסות לבית עסק.
תחת הכותרת:
עכבר T6 וממקלדת E9080 של חברת rapoo - יקרים ומחורבנים - עדכון ופירגון
כתבתי כך:
מעניין מה תעלה בדיקה כזו לגביך מר mp3lll ? הרי אתה כולך מלא אמפטיה ומילים טובותrazi_pazi כתב: הלכתי לחנות מהם קניתי אותם, סטאר מחשבים בדיזינגוף סנטר בת"א.
מייד אמר שיחליף בלי בעיה.
אמר שמכר הרבה מקלדות כאלו ושלא נתקל בתלונות ולדבריו ייתכן שמדובר במוצר תקול. נתן לי חדש ואמר שאם יש שוב בעיה אז יחליף לי שוב או יזכה אותי.
נראה של שאת העכבר פחות הכיר. גם אותו הציע להחליף באותו אופן.
לא רק שנתן שירות טוב אלא עשה זאת בנעימות ועם חיוך....
הנה הלינק:
http://www.htmobile.co.il/vt196493.%D7% ... D7%AA.html
- israelihero
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 452
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
Razi, יש אופנה חדשה באינטרנט, ואני נתקל בה הרבה בסטטוסים מצייצים, לקרוא בכיין לכל מי שמתלונן על בעל עסק.
אני לעומת זאת מסכים איתך לגמרי, ואני אפילו לא אתייחס לעניין של כן רמאות/לא רמאות.
1. נימוס זה דבר אלמנטרי. לא להגיד שלום, תודה ובבקשה זה שירות לא טוב.
2. להגיד ללקוח שיקבל הצעת מחיר בערב ולהתעכב 5 ימים זה שירות רע מאוד.
3. לזלזל בזמן של בן אדם ולגרור אותו לחנות פעמיים בלי שהמכשיר יהיה מוכן זה שירות נוראי.
אני לעומת זאת מסכים איתך לגמרי, ואני אפילו לא אתייחס לעניין של כן רמאות/לא רמאות.
1. נימוס זה דבר אלמנטרי. לא להגיד שלום, תודה ובבקשה זה שירות לא טוב.
2. להגיד ללקוח שיקבל הצעת מחיר בערב ולהתעכב 5 ימים זה שירות רע מאוד.
3. לזלזל בזמן של בן אדם ולגרור אותו לחנות פעמיים בלי שהמכשיר יהיה מוכן זה שירות נוראי.
[סיקור] ממיר עידן+ NOWCOM HD NC8362
http://www.httv.co.il/vt159981
[סיקור] ממיר עידן+ Konka 990
http://www.httv.co.il/vt167435
http://www.httv.co.il/vt159981
[סיקור] ממיר עידן+ Konka 990
http://www.httv.co.il/vt167435
גיבור ישראל,
שמחתי לקרוא תגובתך. כבר חששתי שיש לי בעיה בבוחן המציאות....
האמת שאני גם חש באופנה הזו אבל הנחתי שבמקביל אזהה גם כיוונים אחרים. כנראה שאנשים מפחדים אפילו להתייחס בחיוב לביקורת כזו.
אגב, האופנה הזו נובעת בחלקה ממגיבים ממומנים ויחצנים. לא בהכרח במקרה הזה אלא כתופעה קיימת.
שמחתי לקרוא תגובתך. כבר חששתי שיש לי בעיה בבוחן המציאות....
האמת שאני גם חש באופנה הזו אבל הנחתי שבמקביל אזהה גם כיוונים אחרים. כנראה שאנשים מפחדים אפילו להתייחס בחיוב לביקורת כזו.
אגב, האופנה הזו נובעת בחלקה ממגיבים ממומנים ויחצנים. לא בהכרח במקרה הזה אלא כתופעה קיימת.