פיראטיות ברשת , מי עושה עוול למי ?

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
yehudaa פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

עם כניסת האינטרנט תכף ומיד נעשתה תופעה רחבה מאוד של הורדות למינהם .
עד שבשנים האחרונות מי שלא מוריד וקונה נחשב עוף מוזר ...

שאלו כמה פעמים פוסקי הלכה יהודים האם מותר להוריד או לא .
חלק אמרו זה גזל וודאי חלק אמרו מטעמים שונים שיכול להיות שאין פה גזל
אבל כולם אמרו פה אחד שזה לא מוסרי והוגן לעשות כן .
שכן האומנים סובלים מכך קשות .

אז אוקי זאת תופעה לא טובה שיש למגרה .
אבל תתנו מחירים שווים לכל נפש
אל תפריזו במחירי דיסקים ותוכנות בשביל להרוויח
תעשו מחירים זולים שיבואו הרבה לקנות ותרוויחו הרבה .

כל עוד אתם דורשים מחירים גבוהים אז אולי המצב הנוכחי של הפיראטיות הוא הצדק החברתי למרות שזה לא מוסרי .

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441

שליחה

לשלם על דיסק 55 ש'ח זה מוגזם או גם 70
וגם חוץ מהאתרים הפירטים שיש הרי לרוב קיצצו את הכנפיים
אין הורדות של דיסקים בגלל זכיות יוצרים
אבל תופעת ההורדות הפרטיות היא גם בטורנט ואפשר למצוא שם מלא
חומרים
אבל אני לא מוכן לשלם מחירים כאלו על דיסקים (n)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

מצחיק, בדיוק דיברתי על זה עם כמה אנשים מזווית קצת אחרת - תשאל כל מי שעובד בפירסום באינטרנט, ולא משנה באיזה תחום (מפורנו והימורים, דרך משחקים ואפליקציות ועד תוכנות ותכני וידאו...), ותגלה שפירסום שמתמקד במשתמשים של ביטורנט למשל נחשב לאחד הכי טובים (אם לא ה...) כשזה מגיע לבחינה של כמה כסף המשתמשים האלה מוציאים בעקבות הפירסום שהם נחשפים אליו. (i)

בקיצור, פיראטיות זו תעמולה של חברות התקליטים. מה שקורה לנגד עינינו זה שינוי פרדיגמה טכנולוגית וכלכלית, שמבטל את המודלים הכלכליים שהפכו את חברות התקליטים ואולפני הסרטים לריווחיים ברמות היסטריות, ומוריד אותם בחזרה לקרקע. אני לא מכיר אף אמן, אולפן או אמרגן שפשט את הרגל "בגלל הפיראטים"... :roll:

הבעיה היא שכרגע כל מי שעד היום הרוויח הון על הפצת תכנים מקוריים משקיע את כל הרווחים המידלדלים שלו במלחמה ב-"תופעת הפיראטיות", במקום להפנים שהמציאות השתנתה ולהמציא את הגלגל מחדש... מה שכן, אנחנו מתחילים לראות יותר ויותר שחקנים חדשים (או לפחות צעירים) כמו נטפליקס ואמזון, שמשיקים עסקים מבוססי הפצת תוכן מקורי הנשענים על האינטרנט ולא נכנסים עם הראש בקיר כנגד שיתוף קבצים. (Y)

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441

שליחה

epony כתב:מצחיק, בדיוק דיברתי על זה עם כמה אנשים מזווית קצת אחרת - תשאל כל מי שעובד בפירסום באינטרנט, ולא משנה באיזה תחום (מפורנו והימורים, דרך משחקים ואפליקציות ועד תוכנות ותכני וידאו...), ותגלה שפירסום שמתמקד במשתמשים של ביטורנט למשל נחשב לאחד הכי טובים (אם לא ה...) כשזה מגיע לבחינה של כמה כסף המשתמשים האלה מוציאים בעקבות הפירסום שהם נחשפים אליו. (i)

בקיצור, פיראטיות זו תעמולה של חברות התקליטים. מה שקורה לנגד עינינו זה שינוי פרדיגמה טכנולוגית וכלכלית, שמבטל את המודלים הכלכליים שהפכו את חברות התקליטים ואולפני הסרטים לריווחיים ברמות היסטריות, ומוריד אותם בחזרה לקרקע. אני לא מכיר אף אמן, אולפן או אמרגן שפשט את הרגל "בגלל הפיראטים"... :roll:

הבעיה היא שכרגע כל מי שעד היום הרוויח הון על הפצת תכנים מקוריים משקיע את כל הרווחים המידלדלים שלו במלחמה ב-"תופעת הפיראטיות", במקום להפנים שהמציאות השתנתה ולהמציא את הגלגל מחדש... מה שכן, אנחנו מתחילים לראות יותר ויותר שחקנים חדשים (או לפחות צעירים) כמו נטפליקס ואמזון, שמשיקים עסקים מבוססי הפצת תוכן מקורי הנשענים על האינטרנט ולא נכנסים עם הראש בקיר כנגד שיתוף קבצים. (Y)
...
כל מילה בסלע (Y)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

במוזיקה, פיראטיות רק עזרה לתחום להתרומם (לפחות בעולם).

בוידאו בארה"ב כמעט אף אחד כבר לא גונב. יש שירותי הורדה והזרמה מסודרים לא רק למוזיקה אלא גם לוידאו. הסיבה: זמינות, תחרות ומחירים הוגנים.

אני חושב שהמחירים של יס והוט לא בלתי סבירים. שירותים מקבילים בארה"ב למשל (במרבית המקומות) לא מהותית שונים מה-70 דולר שמרביתנו משלמים לחודש עבור טלויזיה.

יש בעיה גדולה עם הטיעון שהמחירים יקרים מדי כי תמיד זה יהיה יקר מדי בשביל מישהו. זה טיפה כמו לטעון "אם היו מתמחרים את הפרארי הזה פחות יקר, הייתי בכיף קונה אותה. בינתיים אין לי ברירה אלא לגנוב אותה"...

הסייג האחרון שיש לי (גם אני צריך לישון בלילה...) הוא מנוי עם שירות שהתוכן הזה זמין בו ממילא. קרי: אם מישהו מוריד סדרה שהוא מנוי לה ממילא דרך יס או הוט אז לא נראה לי שיש כאן גם בעיה מוסרית...

yehudaa פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

oferlaor כתב: יש בעיה גדולה עם הטיעון שהמחירים יקרים מדי כי תמיד זה יהיה יקר מדי בשביל מישהו. זה טיפה כמו לטעון "אם היו מתמחרים את הפרארי הזה פחות יקר, הייתי בכיף קונה אותה. בינתיים אין לי ברירה אלא לגנוב אותה"...
...
אני מסכים איתך גניבה זה גניבה ואין תירוצים .
אני בעצמי הפסקתי עם פיראטיות לגמרי כבר איזה 4 שנים .

כל מה שאני בא להגיד זה שאם היה תמחור טוב למוזיקה ושאר תכנים היה עידוד לצרכנים
לעזוב את הפיראטיות ולקנות תכנים כמו שאתה בעצמך אמרת .
בוידאו בארה"ב כמעט אף אחד כבר לא גונב......הסיבה: זמינות, תחרות ומחירים הוגנים.
...

ככה שאנחנו שותפים בדיעה ולכיוון הזה צריך לשאוף .

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

צריך לזכור שלאולפני הקולנוע והטלוויזיה יש הרבה יותר מה להפסיד מאולפני המוזיקה בשל העלויות האדירות של הפקת תוכן וידאו איכותי לעומת הפקת מוזיקה, שרק הולכת ונעשית יותר זולה גם להפקה וגם להפצה. יתר על כן, אולפני הקולנוע והטלוויזיה ראו בדיוק מה קרה לאולפני המוזיקה (ולפעמים מדובר על אותן חברות או על חברות בבעלות משותפת, כגון חטיבות התוכן של סוני לדוגמה), והיה להם קצת יותר זמן להתכונן ל-"אחרית הימים" של שיתוף הקבצים בתחום הווידאו (בואו לא נשכח ששיתוף קבצי מוזיקה התחיל לפני 15 שנה בערך, כשלרובנו עוד היו מודמים אנלוגיים, ושיתוף קבצי וידאו זה סיפור קצת יותר מודרני, בפרט אם מתייחסים לתכני HD...)

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357

שליחה

לידיעתך שנה 2013 הייתה יותר ממוצלחת בקולנוע מבחינת רווחים ושנת 2012 אחת מהשיאניות אי פעם, ככה שהטיעון שלך לא הכי מדויק.
עובדה שחברות כמו אמאזון ונטפליקס כן מסוגלות להפיק תוכניות TV משל עצמן ועדיין להראות רווחים כל שנה. לדעתי כל החברות תוכן פשוט תקועות בחשיבה של לפני 20 - 30 שנה ולא יודעות איך להתמודד עם הילד השובב הזה שנקרא פיראטיות.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

toxin כתב:לידיעתך שנה 2013 הייתה יותר ממוצלחת בקולנוע מבחינת רווחים ושנת 2012 אחת מהשיאניות אי פעם, ככה שהטיעון שלך לא הכי מדויק.
...
נניח שבקולנוע אתה צודק, מה לגבי שרשרת הפצת התוכן הקולנועי לאחר ירידת הסרט מהאקרנים? :oops:
toxin כתב:עובדה שחברות כמו אמאזון ונטפליקס כן מסוגלות להפיק תוכניות TV משל עצמן ועדיין להראות רווחים כל שנה.
...
אז אנחנו מסכימים... :wink:

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218

שליחה

שיתחילו להפיץ סרטי בלו ריי ברשת במחיר סביר. מה שאייטיונס עשתה למוזיקה יקרה גם בסרטים, השאלה היא כמה זמן יעבור עד שאולפני הסרטים יבינו שצריך להשתמש ברשת ולא להלחם בה.
אלעד

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

משתמשים ברשת אבל לא לקניה אלא להזרמה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me