שלום אבקש את עזרתכם ודעתכם בנוגע למערכת קולנע שלי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
arturazaeve פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בוקר טוב ,
אשמח אם תעזרו לי לייעל את המערכת שלי כי איני מבין כל כך במערכות שמע .
התכולה שלי .
רסיבר YAMAHA RX V-363
רמקולים קדמיים MISSION M32I
רמקולים אחוריים MISSION MV$
סנטר wharfedale vardus vr centre
ללא סאב .
צופה באמצעות XTREAMER PRO עם כבל אופטי .
השאלה שלי היא כאשר אני רואה סרטים אני מרגיש שהאפקטים חזקים אבל השמע לא ככך חזק מהסנטר , מה עליי לעשות \ איך לכוון נכון את הרסיבר לשמע וביצועים הכי טובים חדר של 7X9 מטר .
\דבר שני האם אני צריך סאב ?

תודה והמשך יום מהנה

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

אתה חייב סאב כדי להשלים תצורה של 5.1 כמו שצריך.

לגבי הסנטר ובכן תוריד אפליקציית spl לנייד וכוון דרך תפריט הרסיבר את עוצמת כל הרמקולים ל 75DB .
יתכן מאוד שעוצמת הסנטר אצלך מכוונת חלש יחסית לרמקולים האחרים.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

אם אתה רוצה להינות מסרטי אקשן, ואם אתה שומע מוזיקה עשירה בבאסים (אלקטרוני, היפ הופ וכו'...), אז סאבוופר בהחלט יוסיף הרבה מאוד למערכת שלך! (Y)

באשר לכיול, אם יש לך סמארטפון, חפש אפליקציה חינמית להורדה שנקראת SPL Meter, תוריד ותפעיל אותה, ואז דרך הרסיבר תוודא שאתה מגביר את כל הרמקולים עד שאתה מגיע לרמה של 75dB מכל רמקול בנפרד (לא כולל הסאב) כשאתה יושב בעמדת ההאזנה הרגילה שלך.
כדי לשלוט על העוצמה של כל רמקול בנפרד, אתה צריך ללחוץ בשלט של הרסיבר על AMP, על MENU, לבחור BASIC SETUP, לבחור MANUAL SETUP, לבחור SOUND MENU, ושם לבחור SPEAKER LEVEL. בתפריט הזה אתה יכול לכוון את העוצמה של כל רמקול בנפרד - כאמור, עד שתגיע לרמה של 75dB במד ה-SPL של האפליקציה שהורדת לסמארטפון כאשר אתה יושב איתו בעמדת ההאזנה הרגילה שלך ומחזיק אותו בגובה האוזניים.

אם אחרי כל זה הדיאלוגים עדיין חלשים לך, אתה תמיד יכול לחזור לתפריט הזה ולהעלות את העוצמה של הסנטר עוד קצת... :wink:

arturazaeve פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

תודה רבה על המענה ,
כאשר אני בודק בעזרת האפליקציה על איזה עוצמה אני צריך לעמוד מבחינת הווליום של רסיבר ?
ומזה AMP ?
ועוד שאלה יש לשנות בהגדרות משו שאני שומע מוזיקה או רואה סרט?
או שלהישאר על PRO LOGIC תמיד ?
נערך לאחרונה על ידי arturazaeve ב 19/02/2014 12:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #5 

arturazaeve כתב:תודה רבה על המענה ,
כאשר אני בודק בעזרת האפליקציה על איזה עוצמה אני צריך לעמוד מבחינת הווליום של רסיבר ?
ומזה AMP ?
תודה
...
תגביר את הווליום של הרסיבר עד שתגיע קרוב ל-75dB במד SPL בעמדת ההאזנה. זה לא צריך להיות יותר מדי חזק בדרך כלל - משהו כמו "חצי כוח"...

AMP זה אחד הכפתורים הכתומים שמוודא שבאותו רגע כל הפקודות שאתה שולח הולכות לרסיבר, ולא לאחד המכשירים האחרים. (i)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”