שקע גוויס שרוף
-
erlich01
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
הערב גיליתי שהשקע גוויס בחדר אמבטיה נשרף.
מדובר על חיבור חשמל של התנור (נראה לי שהיה קצר בתוך התקע וזה גרם לקצר חשמלי.
את התקע החשמלי אני יודע לתקן אבל הבעייה מה עושים עם השקג גוויס?
אין לי אפילו מושג כיצד ניתן לפתוח אותו (אם בכלל)
עדיף לקרוא לחשמלאי (לדעת אשתי) או שלהחליף שקע כזה זה לא סיפור (אני בעל ידיים טכניות טובות)?
מדובר על חיבור חשמל של התנור (נראה לי שהיה קצר בתוך התקע וזה גרם לקצר חשמלי.
את התקע החשמלי אני יודע לתקן אבל הבעייה מה עושים עם השקג גוויס?
אין לי אפילו מושג כיצד ניתן לפתוח אותו (אם בכלל)
עדיף לקרוא לחשמלאי (לדעת אשתי) או שלהחליף שקע כזה זה לא סיפור (אני בעל ידיים טכניות טובות)?
-
- השקע השרוף
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
רק חשמלאי...
ואם כבר, אז תחליף את החוטים ל2.5 עם מאמ"ת של שקע כוח (16A).
על הדרך תחליף את הפן של אישתך... הפן הישן ככל הנראה בהספק גבוהה מאוד ואישתך משתמשת בו לפרק זמן ארוך מאוד מה שגורם לעומס על הקו...
מסוכן מאוד ויכול לגרום לשריפה...
עוד דבר, תחליף לשקעים מקוריים של גוויס ולא תחליפים מכוון שהמקוריים בנויים מחומר מעקב בעירה
ואם כבר, אז תחליף את החוטים ל2.5 עם מאמ"ת של שקע כוח (16A).
על הדרך תחליף את הפן של אישתך... הפן הישן ככל הנראה בהספק גבוהה מאוד ואישתך משתמשת בו לפרק זמן ארוך מאוד מה שגורם לעומס על הקו...
מסוכן מאוד ויכול לגרום לשריפה...
עוד דבר, תחליף לשקעים מקוריים של גוויס ולא תחליפים מכוון שהמקוריים בנויים מחומר מעקב בעירה
-
erlich01
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
הי Jexy תודה על הערה
1. השקע שנשרף היה של תנור חימום והיה כנראה קצר בתוך התקע (עבודה שלי) ולא בשקע. אשתי קיבלה ממני מייבש שיער חדש לפני שנתיים והוא עדיין באריזתו המקורית (מעולם לא נפתח) - היא לא מאמינה גדולה בזה - היא מעדיפה מגבת על השיער במקום.....
2. כל מערכת החשמל בבית שלי עברה שיפוץ לפני שנה והשקע הנ"ל הינו שקע כוח.
3. יש לנו חבר חשמלאי שהוא כבר יבצע (כנראה) כנראה את העבודה למרות שהבנתי כי אין שוני גדול בין השקעים של גוויס לבין אלו של פעם (מסתבר שאפילו עוד יותר פשוט להחליף את החדשים.
4. משהו יכול לזהות לי את הסדרה של השקע (System או משהו אחר
1. השקע שנשרף היה של תנור חימום והיה כנראה קצר בתוך התקע (עבודה שלי) ולא בשקע. אשתי קיבלה ממני מייבש שיער חדש לפני שנתיים והוא עדיין באריזתו המקורית (מעולם לא נפתח) - היא לא מאמינה גדולה בזה - היא מעדיפה מגבת על השיער במקום.....
2. כל מערכת החשמל בבית שלי עברה שיפוץ לפני שנה והשקע הנ"ל הינו שקע כוח.
3. יש לנו חבר חשמלאי שהוא כבר יבצע (כנראה) כנראה את העבודה למרות שהבנתי כי אין שוני גדול בין השקעים של גוויס לבין אלו של פעם (מסתבר שאפילו עוד יותר פשוט להחליף את החדשים.
4. משהו יכול לזהות לי את הסדרה של השקע (System או משהו אחר
כנראה לא הודק אחד המגעים ובגלל זה שריפה, יכול להיות שהאשם גם התקע היצוק של התנור.
מה שאתה צריך זה שקע גוויס סטנדרטי (סיסטם). כשאתה בא לספק ואומר שקע גוויס זה מה שאתה מקבל. יש סדרת יוקרה, אבל היא במקום רחוק מבחינת המחיר וגם התושבת שלה שונה.
אבל מצד שני, אם החשמלאי בא, תגיד לו שיביא איתו שקע...
מה שאתה צריך זה שקע גוויס סטנדרטי (סיסטם). כשאתה בא לספק ואומר שקע גוויס זה מה שאתה מקבל. יש סדרת יוקרה, אבל היא במקום רחוק מבחינת המחיר וגם התושבת שלה שונה.
אבל מצד שני, אם החשמלאי בא, תגיד לו שיביא איתו שקע...
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר