האם משלמים מכס במעבר בין מדינות האיחוד ?
-
of1978
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 209 פעמים
האם יש תשלום מכס במעבר בין מדינות האיחוד.??
מדובר בין גרמניה להולנד.
האם יש תשלום מס כל שהוא במעבר במידה ואני מתכוון לנסוע עם אוטו שכור.
מדובר בין גרמניה להולנד.
האם יש תשלום מס כל שהוא במעבר במידה ואני מתכוון לנסוע עם אוטו שכור.
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason
John Patrick Mason
לא. אין שום מכס. ואם אתה עובר בין מדינות "שנגן" (הסכם שקרוי על שם העיר שנחתם בה), אז אין דרכונים ואין בדיקות משום סוג, אפילו אם זה בטיסה (מגרמניה להולנד נגיד). לא רק זה, אם אתה קונה משהו ורוצה לקבל עליו החזר מע"מ, אתה יכול לעשות את זה רק בנקודה ממנה אתה עוזב את האיחוד. זאת אומרת שהחזר מע"מ על גרמניה, צריך להחתים בהולנד אם משם אתה חוזר לארץ. בקיצור: אין מכס ואין שום בדיקות או ביקורות.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
זה לא מדוייק שאין מכס ובדיקות/ביקורות. בגדול, יש הגבלות על מוצרים מסויימים כמו אלכוהול, טבק וכיו"ב, אבל האכיפה אינה הדוקה וההגבלות הרבה פחות דרקוניות מאשר בין האיחוד למדינות אחרות. למשל, המכס על אלכוהול מתייחס לעשרות ליטרים, ולא ל-2 ליטרים...
הנה פירוט של תקנות ומגבלות הפטור ממכס במעבר בין מדינות חברות האיחוד האירופי: http://ec.europa.eu/taxation_customs/co ... dex_en.htm
הנה פירוט של תקנות ומגבלות הפטור ממכס במעבר בין מדינות חברות האיחוד האירופי: http://ec.europa.eu/taxation_customs/co ... dex_en.htm
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
הוא ציין שהוא נוסע עם רכב שכור ולא טס. אין אף אחד במעברי הגבול, הוא יכול לעבור עם רכב שבתוכו 300 בקבוקים ואף אחד לא ידע. מה שיכול לקרות זו רק ביקורת פתע של רכב משטרתי (וגם זה די נדיר).
- epony
- חבר במועדון 10K

יש ביקורות גם במעברי גבול יבשתיים.toxin כתב:הוא ציין שהוא נוסע עם רכב שכור ולא טס. אין אף אחד במעברי הגבול, הוא יכול לעבור עם רכב שבתוכו 300 בקבוקים ואף אחד לא ידע. מה שיכול לקרות זו רק ביקורת פתע של רכב משטרתי (וגם זה די נדיר)....
- epony
- חבר במועדון 10K

אני אישית גרתי באירופה 3.5 שנים ועברתי בין מדינות עשרות פעמים ויצא לי להיתקל במעברי גבול פעילים, ואפילו בסריקות של אנשי מכס (וגם יש לי חברים שהחרימו להם "סחורה" בטענה שהיא לא לשימוש אישי אלא מסחרי...)
איפה בדיוק ממוקם בין גרמניה להולנד גבול כזה ? אין !!!epony כתב:אני אישית גרתי באירופה 3.5 שנים ועברתי בין מדינות עשרות פעמים ויצא לי להיתקל במעברי גבול פעילים, ואפילו בסריקות של אנשי מכס (וגם יש לי חברים שהחרימו להם "סחורה" בטענה שהיא לא לשימוש אישי אלא מסחרי...)...
- epony
- חבר במועדון 10K

טוב, עשיתי כמה בירורים ואכן במעברי גבול בין מדינות החתומות על אמנת שנז'ן (גרמניה והולנד לצורך העניין) אין היום בדיקות מכס שגרתיות בכלל.
מה שכן, אם נופלים על ימי "מבצע", אז עדיין ייתכנו בדיקות פתע, אבל אלה בדרך כלל מבוססות על מידע מודיעיני לגבי נסיון הברחה בקנה מידה קצת יותר גדול מהבגאז' הממוצע, אז כנראה שזה בכל מקרה לא רלוונטי.
מה שכן, אם נופלים על ימי "מבצע", אז עדיין ייתכנו בדיקות פתע, אבל אלה בדרך כלל מבוססות על מידע מודיעיני לגבי נסיון הברחה בקנה מידה קצת יותר גדול מהבגאז' הממוצע, אז כנראה שזה בכל מקרה לא רלוונטי.
- epony
- חבר במועדון 10K

אני יכול להראות לך תמונות של מתחמי ענק של תחנות גבול בין המדינות, חלקם מאויישים ע"י פקידי מכס עד היום (הם פשוט לא יוצאים יותר החוצה אל הקור כדי לבהות במכוניות...) 
-
of1978
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 209 פעמים
תודה אז אני מבין שלא תהיה בעיה ולא פרוצדורה של המכס(מעביר רסיבר מהולנד לגרמניה)
חשבתי שאולי יקחו ממני מס על זה שאני עובר עם הרכב ממדינה למדינה אבל לפי מה שאתם רושמים גם זה לא יהיה לי.
בכל אופן תודה
חשבתי שאולי יקחו ממני מס על זה שאני עובר עם הרכב ממדינה למדינה אבל לפי מה שאתם רושמים גם זה לא יהיה לי.
בכל אופן תודה
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason
John Patrick Mason