מה ההבדל בין הסאבים pb-2000 vs PB12-Plus
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
יש כמה הבדלים בין הסאבים: 
נ.ב. אם אתה מחפש סאב שייתן ביצועים יותר קרובים ל-PB-12 PLUS במחיר יותר שפוי, אז יש עכשיו מבצע מעולה על ה-HSU ULS-15

נ.ב.נ. סאבים טובים עם שלט יש ל-Velodyne, למשל ה-EQ-Max 12.
- ה-PB12-PLUS עולה כמעט כפול ($1400 לעומת $800)

- הפורטים של ה-12 ניתנים לסגירה ע"י פלאגים מיוחדים לשינוי התגובה שלו בתדרים מסויימים
- ל-12 מגבר 800 וואט לעומת מגבר 500 וואט "בלבד" ב-2000
- ה-12 גדול יותר מה-2000 ב-25% (בערך 5 ס"מ לכל כיוון)
- ה-12 שוקל כמעט כפול מ-2000 (58 ק"ג לעומת 30 ק"ג)
- אלמנט הוופר ב-12 טוב יותר מב-2000
- ל-12 סליל קול באורך 3 אינץ', לעומת סליל קול באורך 2 אינץ' ב-2000
- לשניהם אין שלט רחוק (לאף סאב של SVS אין שלט)
נ.ב. אם אתה מחפש סאב שייתן ביצועים יותר קרובים ל-PB-12 PLUS במחיר יותר שפוי, אז יש עכשיו מבצע מעולה על ה-HSU ULS-15
נ.ב.נ. סאבים טובים עם שלט יש ל-Velodyne, למשל ה-EQ-Max 12.
תודה על ההתיחסות
הכוונה שלי בשאלה הייתה
מה ההבדל בינהם באיכות הצליל ולא גודל או צורה או מחיר ( אלה דברים שרואים מיד באתר שלהם )
אלה בתכלס בסאונד ,אין אפשרות לשמוע אותם וכאן הבעיה ( מה אני קונה )
השאלה האם בשירים ,MP3 או DVD / בלו ריי אני שומע יותר בס חד ,עמוד באחד מהם ?
האם ברמקולים 5.1 קטנים ש-CROSSOVER 150HZ
אני ישמע טוב יותר באחד הסאבים ?
הכוונה שלי בשאלה הייתה
מה ההבדל בינהם באיכות הצליל ולא גודל או צורה או מחיר ( אלה דברים שרואים מיד באתר שלהם )
אלה בתכלס בסאונד ,אין אפשרות לשמוע אותם וכאן הבעיה ( מה אני קונה )
השאלה האם בשירים ,MP3 או DVD / בלו ריי אני שומע יותר בס חד ,עמוד באחד מהם ?
האם ברמקולים 5.1 קטנים ש-CROSSOVER 150HZ
אני ישמע טוב יותר באחד הסאבים ?
- epony
- חבר במועדון 10K

על זה לצערי אף אחד לא יכול לענות לך, כי תשובה חד-משמעית על איך סאב כזה או אחר נשמע אתה יכול לקבל רק אם תנסה אותם בדיוק באותו מקום בחדר שלך.
בגדול, כמו שכתבתי, ה-PB12-PLUS גם יותר חזק ולכן מתאים גם לחללים גדולים יותר, וגם יותר ורסטילי וניתן להתאים אותו בקלות יחסית (ע"י פלאגים בפורטים) לחללים שונים. יחד עם זאת, לעניות דעתי כדאי בהחלט לשקול את ה-HSU ULS-15 שכרגע עולה פחות והוא לדעתי ברמה של ה-PB12-PLUS.
בכל מקרה, "לבקש" מסאב לעלות עד 150 הרץ לא יעשה טוב לשום סאב. אלה רמקולים שמתפקדים ברמה הכי גבוהה מתחת ל-120 הרץ (אופטימלית רק עד 80 הרץ...)
בשורה התחתונה, כל הסאבים שקישרתי אליהם בתגובה הקודמת הם ברמה מאוד גבוהה ויתנו לך באס איכותי, אבל הצד השני של המטבע הוא שבאסים, יותר מכל צליל אחר, מאוד מאוד תלויים בחלל ובמיקום שבו מציבים אותם, ולכן אי אפשר לתת לך תשובה חד-משמעית.
בגדול, כמו שכתבתי, ה-PB12-PLUS גם יותר חזק ולכן מתאים גם לחללים גדולים יותר, וגם יותר ורסטילי וניתן להתאים אותו בקלות יחסית (ע"י פלאגים בפורטים) לחללים שונים. יחד עם זאת, לעניות דעתי כדאי בהחלט לשקול את ה-HSU ULS-15 שכרגע עולה פחות והוא לדעתי ברמה של ה-PB12-PLUS.
בכל מקרה, "לבקש" מסאב לעלות עד 150 הרץ לא יעשה טוב לשום סאב. אלה רמקולים שמתפקדים ברמה הכי גבוהה מתחת ל-120 הרץ (אופטימלית רק עד 80 הרץ...)
בשורה התחתונה, כל הסאבים שקישרתי אליהם בתגובה הקודמת הם ברמה מאוד גבוהה ויתנו לך באס איכותי, אבל הצד השני של המטבע הוא שבאסים, יותר מכל צליל אחר, מאוד מאוד תלויים בחלל ובמיקום שבו מציבים אותם, ולכן אי אפשר לתת לך תשובה חד-משמעית.
ההסאב שהצעת http://www.hsuresearch.com/products/uls-15.htmlHSU ULS-15...
Crossover 30 - 90 Hz,
90HZ נמוך מידיי ,יש לי סטילים
זאת הבעיה לא ניתן אפילו לשמוע אותו וזה הימור גדולעל זה לצערי אף אחד לא יכול לענות לך, כי תשובה חד-משמעית על איך סאב כזה או אחר נשמע אתה יכול לקבל רק אם תנסה אותם בדיוק באותו מקום בחדר שלך. אופס......
ואני לא מסכים איתך שצריך לשמוע בחדר שלי כדי להבין אם הסאב טוב
אם אני אוהב סגנון סאב אני ילך עליו
יש סאבים שעובדים טוב גם מ-150 הרץבכל מקרה, "לבקש" מסאב לעלות עד 150 הרץ לא יעשה טוב לשום סאב....
השאלה למי יש בארץ איכות כזאת ?
אני בגלל שיש לי סטילים רמקולים העובדים כרמקולים קטנים ב-קרוס אובר 150 הרץ , מחפש
סאב שיתן באס לכל סוגי הסאונד מתחת ל-150 HZ בסרטים ומלל ומוסיקה ולא פיצוצים .
תקרא מה רשם היצרן על
PB12-Plus: הדקויות של ג'אז, לתקיעות בזוקה ריסוק חזה של שוברי קופות בהוליווד.
תקרא מה רשם היצרן על
PB-2000: מטריקה הרואית לעידון סימפוני - החדש שואב את SVS של דיוק מדהים, ביצועים וערך.
כלומר אין כאן שאלה של גודל החדר אלה סוגי דיוק ועידון לסוגי סאונד שצריך לשמוע ולהבין
- epony
- חבר במועדון 10K

ידידי, אין כזה דבר "סגנון סאב" - זה הכל שיווק (כולל איך ש-SVS מתארים באופן שונה את הסאבים השונים)..!
סאב, כמו כל רמקול, צריך להזיז אוויר בקצב מסויים כדי לייצר ויברציה בתדר מסויים שתהפוך באוזניים שלנו לצליל בגובה מסויים. זה הכל.
שלא כמו כל רמקול, סאב מיועד לעבוד אך ורק בתחום הנמוך מאוד - כאמור, 120 הרץ ומטה, ועדיף אפילו 80 הרץ ומטה (וזאת גם הסיבה שהקרוסאובר של ה-ULS-15 עולה "רק" עד 90 הרץ, למרות שהסאב עצמו מתפקד בלי שום בעיה גם עד 200 הרץ) - שבו האוזניים (והמוח) שלנו כבר לא מזהות מאיזה כיוון מגיעים הצלילים. אם עולים מעל 80 הרץ, ועל אחת כמה וכמה אם עולים מעל 120 הרץ, אנחנו כבר מצליחים לזהות מאיפה מגיעים הצלילים, והאפקטיביות של הסאב נפגמת משמעותית.
בהינתן העובדות הנ"ל, אפשר להבין מה עושה סאב אחד יותר טוב מסאב אחר באופן עקרוני: גודל הוופר עצמו (שמשפיע על היכולת להזיז כמות גדולה יותר של אוויר), עוצמת המגבר (שמשפיע גם הוא על היכולת להזיז כמויות גדולות של אוויר), סוג התיבה (עם פורטים או בלי, ועם פלאגים לריסון הפורטים או בלי), והיישום הכולל של כל הנ"ל - כי בסופו של דבר אפשר לבחור תיבה מעולה, מגבר תותח ואלמנט אדיר, אבל אם לא משלבים כמו שצריך בין כולם, מקבלים סאב מאוד לא מוצלח...
בכל מקרה, בהנחה שיש לך רסיבר שאליו הסאב הולך להתחבר, אז לקרוסאובר של הסאב עצמו אין בעצם משמעות - פשוט עוקפים/מבטלים את הקרוסאובר של הסאב ונותנים לקרוסאובר של הרסיבר לעשות את כל העבודה.
באשר לחשיבות של השמיעה בחדר - זאת הפשרה הגדולה שפחות או יותר כולנו כאן עושים - באמת שאי אפשר לדעת מראש איך סאב מסויים יישמע בחלל מסויים. אנחנו יכולים רק לקוות שחוות דעת טובות רבות של אנשים אחרים - בין אם מדובר על מומחים שכותבים סקירה מקצועית או על תגובה בפורום כזה או אחר ממישהו שקנה את הסאב לפנינו - מהוות אינדיקציה מספיק טובה ליכולת שלנו להתפשר על קניית סאב כזה או אחר מבלי לבחון אותו קודם לכן בחלל ההאזנה שלנו...
נ.ב. אולי כדאי שתשקול בכובד ראש קודם כל להחליף את הסאטליטים (או אפילו רק את הזוג/שלישייה הקדמית) לכאלה שיורדים לפחות עד 100 הרץ לפני שאתה שוקל הוצאה של אלפי ש"ח על סאב אימתני שרוב הסיכויים שיאכזב אותך אם תדרוש ממנו "לנגן" מעל 120 הרץ...
סאב, כמו כל רמקול, צריך להזיז אוויר בקצב מסויים כדי לייצר ויברציה בתדר מסויים שתהפוך באוזניים שלנו לצליל בגובה מסויים. זה הכל.
שלא כמו כל רמקול, סאב מיועד לעבוד אך ורק בתחום הנמוך מאוד - כאמור, 120 הרץ ומטה, ועדיף אפילו 80 הרץ ומטה (וזאת גם הסיבה שהקרוסאובר של ה-ULS-15 עולה "רק" עד 90 הרץ, למרות שהסאב עצמו מתפקד בלי שום בעיה גם עד 200 הרץ) - שבו האוזניים (והמוח) שלנו כבר לא מזהות מאיזה כיוון מגיעים הצלילים. אם עולים מעל 80 הרץ, ועל אחת כמה וכמה אם עולים מעל 120 הרץ, אנחנו כבר מצליחים לזהות מאיפה מגיעים הצלילים, והאפקטיביות של הסאב נפגמת משמעותית.
בהינתן העובדות הנ"ל, אפשר להבין מה עושה סאב אחד יותר טוב מסאב אחר באופן עקרוני: גודל הוופר עצמו (שמשפיע על היכולת להזיז כמות גדולה יותר של אוויר), עוצמת המגבר (שמשפיע גם הוא על היכולת להזיז כמויות גדולות של אוויר), סוג התיבה (עם פורטים או בלי, ועם פלאגים לריסון הפורטים או בלי), והיישום הכולל של כל הנ"ל - כי בסופו של דבר אפשר לבחור תיבה מעולה, מגבר תותח ואלמנט אדיר, אבל אם לא משלבים כמו שצריך בין כולם, מקבלים סאב מאוד לא מוצלח...
בכל מקרה, בהנחה שיש לך רסיבר שאליו הסאב הולך להתחבר, אז לקרוסאובר של הסאב עצמו אין בעצם משמעות - פשוט עוקפים/מבטלים את הקרוסאובר של הסאב ונותנים לקרוסאובר של הרסיבר לעשות את כל העבודה.
באשר לחשיבות של השמיעה בחדר - זאת הפשרה הגדולה שפחות או יותר כולנו כאן עושים - באמת שאי אפשר לדעת מראש איך סאב מסויים יישמע בחלל מסויים. אנחנו יכולים רק לקוות שחוות דעת טובות רבות של אנשים אחרים - בין אם מדובר על מומחים שכותבים סקירה מקצועית או על תגובה בפורום כזה או אחר ממישהו שקנה את הסאב לפנינו - מהוות אינדיקציה מספיק טובה ליכולת שלנו להתפשר על קניית סאב כזה או אחר מבלי לבחון אותו קודם לכן בחלל ההאזנה שלנו...
נ.ב. אולי כדאי שתשקול בכובד ראש קודם כל להחליף את הסאטליטים (או אפילו רק את הזוג/שלישייה הקדמית) לכאלה שיורדים לפחות עד 100 הרץ לפני שאתה שוקל הוצאה של אלפי ש"ח על סאב אימתני שרוב הסיכויים שיאכזב אותך אם תדרוש ממנו "לנגן" מעל 120 הרץ...
לכל רמקול ולכל סאב יש צליל שונה , מוציא תדרים שוים , אפיונים של סאונד ועודידידי, אין כזה דבר "סגנון סאב" - זה הכל שיווק (כולל איך ש-SVS מתארים באופן שונה את הסאבים השונים).....
זה בסיסי
כל רמקול צריך להזיז אויר בקצב מסוים כדי לייצר ויברציה , ( מה חדש כאן )סאב, כמו כל רמקול, צריך להזיז אוויר בקצב מסויים כדי לייצר ויברציה בתדר מסויים שתהפוך באוזניים שלנו לצליל בגובה מסויים. זה הכל....
עובדה כל רמקול עושה זאת אחרת בכל תדר ובעומסים שונים ולכן כל רמקול נשמע אחרת
אם זה היה כל כך פשוט היה רק 2 חברות בעולם ליצור סאבים ורמקולים
גם בזה לא מסכים איתךשלא כמו כל רמקול, סאב מיועד לעבוד אך ורק בתחום הנמוך מאוד - כאמור, 120 הרץ ומטה, ועדיף אפילו 80 הרץ ומטה...
יש סאבים שעובדים גם ממאתיים הרץ , אותי לא מעניין 16 או 15 הרץ מצידי שיגיע ל- 40 הרץ ויתן סאונד איכותי
משהו כתב את השטות הזאת וכולם מעתיקים .מעל 120 הרץ, אנחנו כבר מצליחים לזהות מאיפה מגיעים הצלילים, והאפקטיביות של הסאב נפגמת משמעותית....
אני מצליח לשמוע בסאב טוב מאיפה מגיע 150 הרץ
אין עובדות שקובעות כלוםהינתן העובדות הנ"ל, אפשר להבין מה עושה סאב אחד יותר טוב מסאב אחר באופן עקרוני: גודל הוופר עצמו (שמשפיע על היכולת להזיז כמות גדולה יותר של אוויר), עוצמת המגבר (שמשפיע גם הוא על היכולת להזיז כמויות גדולות של אוויר), סוג התיבה (עם פורטים או בלי, ועם פלאגים לריסון הפורטים או בלי), והיישום הכולל של כל הנ"ל - כי בסופו של דבר אפשר לבחור...
גודל הוופר לא מחייב סאב טוב יותר ( זה רק בתאוריה )
עוצמת המגבר - גם נכון בתאוריה ,יש כבלים ויש סאבים אקטיבים ויש פרוססור מוצלח יותר , כך שעוצמת מגבר לא מחייבת הצלחה
שאר הדברים גם לא מחייבים הצלחת סאב בפועל .
ברשותך בוא תתן לאחרים לענות
אני לא יחליף רמקולים שאני אוהב
- epony
- חבר במועדון 10K

אני חושב שהצלחת לא להבין אפילו מילה אחת מכל מה שכתבתי עד עכשיו, אז כנראה שבאמת הגיע הזמן שאני אפרוש מהדיון המביך הזה...

נערך לאחרונה על ידי epony ב 19/02/2014 8:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
שום שלט ושום רחוק.movieman כתב:האם בסוף הזמנת את הסאב ??
האם ה- PB2000 מגיע עם שלט רחוק ??
גם אני פוזל לכיוון סאב של SVS אבל אני חייב שיהיה לו שלט רחוק ....
- epony
- חבר במועדון 10K

סאב עם שלט = ולודיין EQMax12.movieman כתב:האם בסוף הזמנת את הסאב ??
האם ה- PB2000 מגיע עם שלט רחוק ??
גם אני פוזל לכיוון סאב של SVS אבל אני חייב שיהיה לו שלט רחוק ....
סתם שאלה, למה אתה צריך סאב עם שלט?
הרסיבר שנמצא אצלי הוא אונקיו 709 (אני מאוד מרוצה ממנו) .epony כתב:סאב עם שלט = ולודיין EQMax12.......![]()
סתם שאלה, למה אתה צריך סאב עם שלט?...
ישנם סרטים שהבאס מאוד חלש שם ואז אני ניגש לסאב ומגביר אותו (יודע שזה "הורס את הכיול")
וישנם סרטים שהבאס מאוד חזק .
היות ואת רוב הסרטים אני רואה בלילה בווליום בינוני - והגישה לסאב היא לא בדיוק נוחה - לכן שלט יכול להיות יתרון עבורי.
אני לא בטוח שברסיסר זה לחיצה אחת או 2 בשביל להנמיך את הסאב - אבל אשמח לדעת (לא התעמקתי מספיק) .
אחרי ששמעתי את הסאבים של SVS אצל יואב הנחמד (ומפלצות הסאב שאצלו) ואצל עוד מישהו (עם סלון דומה לשלי מבחינת גודל וצורה ...) - התרשמתי מהם לטובה (בעיקר מה-PB 12 הרגיל)
- epony
- חבר במועדון 10K

כדי לכוון את העוצמה של הסאב באונקיו באופן חד-פעמי (השינויים יתבטלו ויחזור להגדרות המקוריות כפי שנקבעו ע"י הכיול האוטומטי של אודיסי ברגע שתכבה את הרסיבר) אתה צריך ללחוץ על Home-->Audio-->Subwoofer Level.movieman כתב:הרסיבר שנמצא אצלי הוא אונקיו 709 (אני מאוד מרוצה ממנו) .......
ישנם סרטים שהבאס מאוד חלש שם ואז אני ניגש לסאב ומגביר אותו (יודע שזה "הורס את הכיול")
וישנם סרטים שהבאס מאוד חזק .
היות ואת רוב הסרטים אני רואה בלילה בווליום בינוני - והגישה לסאב היא לא בדיוק נוחה - לכן שלט יכול להיות יתרון עבורי.
אני לא בטוח שברסיסר זה לחיצה אחת או 2 בשביל להנמיך את הסאב - אבל אשמח לדעת (לא התעמקתי מספיק)....
במקרה שלך, יכול להיות שכדאי לנסות לעבוד עם ה-Dynamic Volume וה-Dynamic EQ של אודיסי:
[left]
[/left]Audyssey Dynamic EQ and Dynamic Volume
The Onkyo TX-NR709 also incorporates the Audyssey Dynamic EQ and Dynamic Volume features. Dynamic EQ allows for real-time frequency response compensation when the user changes volume settings, For more specifics on how Dynamic EQ works in relation to volume settings and room characteristics, and how this can benefit the user, check out the official Audyssey Dynamic EQ page.
Audyssey Dynamic Volume stabilizes the sound listening labels so that the softer parts of a soundtrack, such as dialog, is not overwhelmed by the impact of loud portions of the soundtrack. For more details, check out the Audyssey Dynamic Volume page....
מקור: http://hometheater.about.com/od/avrecei ... ceiver.htm