חוות דעת על מחשב נייד
-
winer-r
- חבר ותיק

- תגובות: 1652
- נתן תודות: 143 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
שלום,
אני צריך לקבל חוות דעת על המחשב הבא:
מחשב נייד LENOVO מדגם U510 עם מסך " 15.6, מעבד Core i5 , דיסק קשיח 750GB + 24GB SSD, זיכרון 6GB, ב-2199 ₪ בלבד במקום 3490 ₪.
המחשב הינו מוחדש: מוגדר כעודף מלאי ממפעל היצרן - לא היה בשימוש של לקוחות כלשהם
קישור:
http://www.groupon.co.il/deals/special/ ... ium=Search
תודה
אני צריך לקבל חוות דעת על המחשב הבא:
מחשב נייד LENOVO מדגם U510 עם מסך " 15.6, מעבד Core i5 , דיסק קשיח 750GB + 24GB SSD, זיכרון 6GB, ב-2199 ₪ בלבד במקום 3490 ₪.
המחשב הינו מוחדש: מוגדר כעודף מלאי ממפעל היצרן - לא היה בשימוש של לקוחות כלשהם
קישור:
http://www.groupon.co.il/deals/special/ ... ium=Search
תודה
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
זה מחשב מהדור הקודם. גם המעבד וגם הצורה שלו (הם שינו את הצורה של סדרת U, אבל אני חושב שהקודמת יפה יותר)
יש לי U410 מאותה תקופה (שנה וחצי) עם חומרה קצת חזקה יותר.
המחיר טוב לדעתי אבל לא אמרת מה הצרכים.
לדעתי 15.6 זה גדול ללפטופ, אבל שוב מה הצרכים?
דבר נוסף, אל תאמין ל"מחיר המקורי" שכותבים, זה בולשיט (לא בדקתי אבל זה כלל אצבע)
אם יש לך אפשרות להביא מארה"ב, המחירים באתר של לנובו מעולים. משם אני הזמנתי את שלי.
יש לי U410 מאותה תקופה (שנה וחצי) עם חומרה קצת חזקה יותר.
המחיר טוב לדעתי אבל לא אמרת מה הצרכים.
לדעתי 15.6 זה גדול ללפטופ, אבל שוב מה הצרכים?
דבר נוסף, אל תאמין ל"מחיר המקורי" שכותבים, זה בולשיט (לא בדקתי אבל זה כלל אצבע)
אם יש לך אפשרות להביא מארה"ב, המחירים באתר של לנובו מעולים. משם אני הזמנתי את שלי.
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
נראה מחשב לא רע.
ה SSD אלו כוננים קשיחים ללא חומרה נעה, ומהירים בהרבה מהכוננים הקשיחים הסטנדרטים. מניסיון שלי, הם עושים פלאים לכל מחשב. החסרון - הם מאוד יקרים והנפחים שלהם צנועים יותר. הסטנדרטים נעים סביב ה 64-160 ג'יגה בלבד.
במחשב שבנדון, המדובר בכונן היברידי, שכולל 24 ג'יגה SSD לאכסון מערכת ההפעלה בלבד, והשאר רגיל. בפועל הביצועים של ההברידים הם פחות משל SDD יעודיים, אבל עדיין אמורים לעשות את תפקידם טוב יותר, וזה פתרון ביניים למהירות ונפח אכסון גדול. (בשולחני למשל, לא כדאי יהיה לשים היברידי).
המעבד הינו I5 מדור שלישי. היום קיים כבר יום רביעי. אבל מבחינת מחיר ושימושים, לא צפוי שתמצא הבדל ביניהם.
ה SSD אלו כוננים קשיחים ללא חומרה נעה, ומהירים בהרבה מהכוננים הקשיחים הסטנדרטים. מניסיון שלי, הם עושים פלאים לכל מחשב. החסרון - הם מאוד יקרים והנפחים שלהם צנועים יותר. הסטנדרטים נעים סביב ה 64-160 ג'יגה בלבד.
במחשב שבנדון, המדובר בכונן היברידי, שכולל 24 ג'יגה SSD לאכסון מערכת ההפעלה בלבד, והשאר רגיל. בפועל הביצועים של ההברידים הם פחות משל SDD יעודיים, אבל עדיין אמורים לעשות את תפקידם טוב יותר, וזה פתרון ביניים למהירות ונפח אכסון גדול. (בשולחני למשל, לא כדאי יהיה לשים היברידי).
המעבד הינו I5 מדור שלישי. היום קיים כבר יום רביעי. אבל מבחינת מחיר ושימושים, לא צפוי שתמצא הבדל ביניהם.
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
זה לא זכרון, במקרה הזה מדובר בcache. זה פטנט להאיץ ביצועים, אין צורך לחפור יותר מידי.
אם ככה אני מבין שהמחשב לא יהיה נייד, אלא יישב על השולחן כל הזמן. אם זה המצב הייתי חושב על מחשב נייח קומפקטי ולא על נייד.
אני, באופן אישי, נגד מחשבים ניידים שלא יהיו ניידים, זה לא בר שדרוג בעתיד, הכבלים יוצאים מכל הכוונים ואי אפשר לאגד אותם לצמה יפה, אי אפשר לבחור מפרט לפי הצרכים ותמיד צריך להתפשר. בנוסף, אם הוא יהיה מחובר לחשמל 24 שעות הסוללה תלך מאוד מהר (למרות שיש ללנובו תוכנה שנותנת להטעין עד 60% כדי להאריך את חיי הסוללה), ובדגמי U האלה אי אפשר להוציא את הסוללה, התחתית היא חתיכה אחת ממתכת והסוללה לא נשלפת.
roypeles,
לא מדובר בדיסק היברידי אלא על שני דיסקים נפרדים
HDD 2.5" רגיל ו- SSD m-sata שלא שומר את מערכת ההפעלה אלא משמש כcache לתוכניות שבשימוש תכוף יותר. המערכת "לומדת" את אופי השימוש שלך ועם הזמן מסתגלת והביצועים משתפרים.
הSSD שקוף למשתמש, הוא יכול לגשת רק לHDD.
אם ככה אני מבין שהמחשב לא יהיה נייד, אלא יישב על השולחן כל הזמן. אם זה המצב הייתי חושב על מחשב נייח קומפקטי ולא על נייד.
אני, באופן אישי, נגד מחשבים ניידים שלא יהיו ניידים, זה לא בר שדרוג בעתיד, הכבלים יוצאים מכל הכוונים ואי אפשר לאגד אותם לצמה יפה, אי אפשר לבחור מפרט לפי הצרכים ותמיד צריך להתפשר. בנוסף, אם הוא יהיה מחובר לחשמל 24 שעות הסוללה תלך מאוד מהר (למרות שיש ללנובו תוכנה שנותנת להטעין עד 60% כדי להאריך את חיי הסוללה), ובדגמי U האלה אי אפשר להוציא את הסוללה, התחתית היא חתיכה אחת ממתכת והסוללה לא נשלפת.
roypeles,
לא מדובר בדיסק היברידי אלא על שני דיסקים נפרדים
HDD 2.5" רגיל ו- SSD m-sata שלא שומר את מערכת ההפעלה אלא משמש כcache לתוכניות שבשימוש תכוף יותר. המערכת "לומדת" את אופי השימוש שלך ועם הזמן מסתגלת והביצועים משתפרים.
הSSD שקוף למשתמש, הוא יכול לגשת רק לHDD.
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
לי באופן אישי אין בעיה עם מוצרים refurbished, קניתי מוצרים כאלה בעבר והם נבדקים ועומדים בסטנדרטים של היצרן.
מצלמת DSLR מחודשת נותנת אצלי עבודה כבר 6 שנים
עכבר אלחוטי מחודש עובד כבר שנה וחצי ללא תקלות או סימנים כלשהם משעידים שהוא לא יצא עכשיו מהמפעל.
מצלמת DSLR מחודשת נותנת אצלי עבודה כבר 6 שנים
עכבר אלחוטי מחודש עובד כבר שנה וחצי ללא תקלות או סימנים כלשהם משעידים שהוא לא יצא עכשיו מהמפעל.