שאלה של מישהו שלא כל כך מבין....
שלום כולם,
יש לי טלויזיה LG דגם 39LN542Y חדשה יחסית (נרכשה לפני כחצי שנה).
קניתי לפני מספר ימים מערכת סאונד של Panasonic (DVD Home Theater Sound System) מדגם SC-XH73.
מתברר, בדיעבד, שלטלויזיה שלי אין יציאה לרמקולים חיצוניים, אלא רק באמצעות יציאה של אזניות. כלומר, היציאה של "אדום" ו"לבן" היא רק על מנת לחבר לטלויזיה DVD וכו'. כשאני מעביר את המערכת למצב DVD אז שומעים מעולה ככה שהמערכת עובדת. אבל כשאני רוצה לשמוע את הטלויזיה אז אני לא מצליח.
אמרו לי בתמיכה טכנית לחבר כבר AUX לשקע אזניות של הטלויזיה. מה דעתכם? זה פתרון מתאים? האם זה פוגע באיכות הסאונד? מכירים פתרונות אחרים שלא יפגעו בסאונד?
מחכה לאמירות מעודדות מכם :\
יש לי טלויזיה LG דגם 39LN542Y חדשה יחסית (נרכשה לפני כחצי שנה).
קניתי לפני מספר ימים מערכת סאונד של Panasonic (DVD Home Theater Sound System) מדגם SC-XH73.
מתברר, בדיעבד, שלטלויזיה שלי אין יציאה לרמקולים חיצוניים, אלא רק באמצעות יציאה של אזניות. כלומר, היציאה של "אדום" ו"לבן" היא רק על מנת לחבר לטלויזיה DVD וכו'. כשאני מעביר את המערכת למצב DVD אז שומעים מעולה ככה שהמערכת עובדת. אבל כשאני רוצה לשמוע את הטלויזיה אז אני לא מצליח.
אמרו לי בתמיכה טכנית לחבר כבר AUX לשקע אזניות של הטלויזיה. מה דעתכם? זה פתרון מתאים? האם זה פוגע באיכות הסאונד? מכירים פתרונות אחרים שלא יפגעו בסאונד?
מחכה לאמירות מעודדות מכם :\
מה המקור? ממיר/סטרימר/מחשב וכו'.. ואיך מתבצע החיבור?
איזה כניסות סאונד יש למערכת של פנסוניק?
אני מניח שהמטרה היא סראונד אז חיבור לשקע אוזניות לא יעזור (מוציא סטריאו בלבד)
איזה כניסות סאונד יש למערכת של פנסוניק?
אני מניח שהמטרה היא סראונד אז חיבור לשקע אוזניות לא יעזור (מוציא סטריאו בלבד)
נערך לאחרונה על ידי avilavi ב 16/02/2014 11:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני מחבר את הטלויזיה ישירות למערכת הסאונד (יש לה ממיר פנימי). יש לי ממיר עידן+ נוסף אם זה יכול לסייע.
במערכת הסאונד יש די וי די. החיבור בין המערכת והטלויזיה הוא באמצעות כבל סטנדרטי של אדום-לבן-צהוב.
למערכת פנסוניק יש כניסת HDMI ARC (שניסיתי לחבר לחיבור HDMI של הטלויזיה אבל זה לא עבד) ואת ה-אדום לבן צהוב.
וכן, המטרה היא סאונד...
זה עונה על השאלות שלך?
במערכת הסאונד יש די וי די. החיבור בין המערכת והטלויזיה הוא באמצעות כבל סטנדרטי של אדום-לבן-צהוב.
למערכת פנסוניק יש כניסת HDMI ARC (שניסיתי לחבר לחיבור HDMI של הטלויזיה אבל זה לא עבד) ואת ה-אדום לבן צהוב.
וכן, המטרה היא סאונד...
זה עונה על השאלות שלך?
לפי מיטב זכרוני שידורי עידן+ לא תומכים בסראונד
כנראה צריך להגדיר דרך הטלויזיה יציאת סאונד דרך HDMI
מחיפוש קצר הבנתי שיש לטלויזיה גם יציאה אופטית דיגיטלית
שני החיבורים הנל תומכים בסראונד באופן כללי, אך זה תלוי באלקטרוניקה של הטלויזיה (על פניו אמור להיות תמיכה, אבל צריך לוודא)
כנראה צריך להגדיר דרך הטלויזיה יציאת סאונד דרך HDMI
מחיפוש קצר הבנתי שיש לטלויזיה גם יציאה אופטית דיגיטלית
שני החיבורים הנל תומכים בסראונד באופן כללי, אך זה תלוי באלקטרוניקה של הטלויזיה (על פניו אמור להיות תמיכה, אבל צריך לוודא)
חפש בתפריט 'הגדרות שמע' או משהו דומה
שם צריך להיות אפשרות להגדיר יציאת שמע דרך HDMI
ישנם טלויזיות שבהן זה מתבצע אוטומטית, כלומר פלאג אנד פליי
בשאר צריך להגדיר ידנית
כל זאת כאמור, כדי להשמיע בסראונד דרוש מקור התומך בזה
שם צריך להיות אפשרות להגדיר יציאת שמע דרך HDMI
ישנם טלויזיות שבהן זה מתבצע אוטומטית, כלומר פלאג אנד פליי
בשאר צריך להגדיר ידנית
כל זאת כאמור, כדי להשמיע בסראונד דרוש מקור התומך בזה
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
למערכת שקנית, כמו כמעט כל המערכות המשולבות מסוגה, אין אופציה לחיבור מקור סראונד חיצוני. במילים אחרות: הדרך היחידה לנגן סראונד פרופר על המערכת הזאת הוא בניגון DVD על המערכת עצמה. החיבור היחיד שהמערכת הזאת מקבלת ממקור חיצוני פוטנציאלי הוא RCA אדום/לבן סטריאופוני פשוט, ואם יש לך "מזל", אז המערכת תדע להפעיל עליו מניפולציה כגון דולבי פרו לוג'יק 2 שתייצר סוג של סראונד מסיגנל הסטריאו.
בשורה התחתונה: הדרך היחידה לקבל סראונד מהמערכת שקנית היא ע"י ניגון DVD על המערכת עצמה ואולי אולי אולי באמצעות חיבור ה-USB שלה. לא תקבל סראונד אמיתי ממקור חיצוני למערכת - בין אם זו טלוויזיה או כל מקור אחר - פשוט מכיוון שאין איך לחבר אותם למערכת כדי להעביר אליה סיגנל של סראונד (אין לה כניסות דיגיטליות בכלל: לא HDMI, לא אופטי ולא קואקס..!)
בשורה התחתונה: הדרך היחידה לקבל סראונד מהמערכת שקנית היא ע"י ניגון DVD על המערכת עצמה ואולי אולי אולי באמצעות חיבור ה-USB שלה. לא תקבל סראונד אמיתי ממקור חיצוני למערכת - בין אם זו טלוויזיה או כל מקור אחר - פשוט מכיוון שאין איך לחבר אותם למערכת כדי להעביר אליה סיגנל של סראונד (אין לה כניסות דיגיטליות בכלל: לא HDMI, לא אופטי ולא קואקס..!)
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
הוא לא בדיוק שיקר, אבל אתה עדיין נדפקת...Igab83 כתב:אור מה זה אומר? שאין לי מה לעשות עם הפנסוניק? שהמוכר שאמר שהמערכת מתחברת לטלויזיה ומחשב למעשה שיקר לי?...
המערכת הזאת כוללת חיבור HDMI שתומך ב-ARC, שזה אומר שאתה אמור להיות מסוגל לקבל סאונד מה-TV בחזרה למערכת מעל חיבור HDMI בודד בין שני המכשירים. רק מה, ה-TV שלך לא תומכת ב-ARC, ולכן היא לא יודעת לשלוח סאונד דרך HDMI למערכת שקנית.
עצה שלי: תחזיר את הפנסוניק לחנות ותחליף אותה בסמסונג HT-F453HK שאמורה לעלות אותו הדבר בערך, ויש לה כניסה אופטית, שתתאים ליציאה האופטית שיש ב-TV שלך.
המצב "משתפר" מרגע לרגע. מסתבר שלדגם הזה הספציפי אין את החיבור האופטי. מישהו בזאפ עשה טעות אבל באתר של אל ג'י ובאתר של קבוצת ח.י. שנותנת "שירות" לא מופיע שיש יציאה כזו בדגם.
המשמעות - נשארתי עם יציאה של אזניות... מה עוד אפשר לעשות???
המשמעות - נשארתי עם יציאה של אזניות... מה עוד אפשר לעשות???