היי,
הגיע זמן לשדרג את המכונה שלי. התקציב שלי הוא בערך 2500 ש"ח ואני מעוניין לקנות אחת חדשה ולא יד שניה.
כרגע נראה שהמתחרות בתקציב זה הן ה Ascaso Basic/Arc וה- Gaggia Classic
אני יודע שיש המון פוסטים על שתיהן וגם קראתי את כולן, אבל אני עדיין מבולבל.
אני מבין שלאסקסו יש דוד פליז גדול יותר מדוד הנירוסטה של הגאג'יה, וראיתי שלמכונות האסקסו החדשות ("פלוס") יש גם שסתום תלת כיווני כמו לגאג'יה. לא ברור לי איפה הייתרון (על הנייר לפחות של הגאג'יה). OPV ?
אני שותה בבית גם קפוצ'ינו וגם אספרסו, וחשובה לי מכונה איכותית ואמינה שתיתן תוצאה טובה ויציבה.
יש לי מטחנת Imini2 שתצטרף אליה.
אני אשמח מאוד לעזרה והמלצות. תודה!
עזרה בבחירת מכונה חדשה
שסתום תלת כיווני משחרר לחץ בסוף החליטה כך שיהיה קל להוציא את הידית והעוגיה תישאר יבשה יחסיתשסתום תלת כיווני כמו לגאג'יה. לא ברור לי איפה הייתרון (על הנייר לפחות של הגאג'יה). OPV ?...
OPV משחרר לחץ עודף במהלך החליטה כך שאתה חולט בלחץ השסתום ולא המשאבה
שתי המכונות די שוות הייתרון של הקלאסיק הוא בגוף נירוסטה לעומת אסקאסו שזה פלסטיק
ל OPV בקלאסיק אין שום יתרון אמיתי כי ממש קשה לכוון אותו (צריך לפרק את המכונה כדי לכוון אותו) ותהיה בטוח שהוא לא בא מכוון ל 9 באר בדיוק אז הוא לא יעזור לך לחלוט טוב יותר
אישית הייתי הולך על האסקסו (הייתה לי קלאסיק בעבר) בגלל התכנון והעמידות לאבנית. המים בישראל (אפילו מרוככים) הם קשים ומלאי אבנית והצינורות בתוך הדוד של הקלאסיק הם צרים ונמצאים בתחתית הדוד כך שהם מועדים להיסתם ע"י אבנית מה שדורש טיפול מתמיד. בנוסף הדוד עשוי אלומיניום ורגיש לחומצה (מלח לימון) ולכן אתה צריך לקנות את השקיות של חומצה טרטרית לניקוי אבנית שגאגגיה מוכרים במחיר מופקע (בזמנו היה משהו כמו 30 שקל לשקית). בתוספת לכל זה שירות התיקונים שלהם בשנים האחרונות (מניסיון אישי) ומפוסטים שהיו פה בפורום לא משהו. הם גם החליפו יבואן כמה פעמים...