סטנדרט חדש
שלום,
במהלך השנים גדל סטנדרט של מסכי הטלוויזיה.
הסלונים ברוב בתי האב הרגילים נשאר אותו גודל 3-4 מטר.
אך מסכי הטלוויזיה קפצו מ-30-32 ל-46-50 אינץ'.
איך יכול להיות שפעם כששאלנו מומחה איזו טלוויזיה נצטרך למרחק של 3 מטר לסלון הוא הציע 40 אינץ' והיום הוא יציע 50 אינץ?
תודה
במהלך השנים גדל סטנדרט של מסכי הטלוויזיה.
הסלונים ברוב בתי האב הרגילים נשאר אותו גודל 3-4 מטר.
אך מסכי הטלוויזיה קפצו מ-30-32 ל-46-50 אינץ'.
איך יכול להיות שפעם כששאלנו מומחה איזו טלוויזיה נצטרך למרחק של 3 מטר לסלון הוא הציע 40 אינץ' והיום הוא יציע 50 אינץ?
תודה
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14365
- נתן תודות: 992 פעמים
- קיבל תודות: 1222 פעמים
גם איכות המסכים ואיכות השידורים עלתה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
איכות המסכים עלתה והמחירים ירדו. בעבר מסכים גדולים היו או לא איכותיים מספיק או יקרים למרבית האוכלוסיה.
אני רואה עם מקרן ממרחק דומה על מסך של כ 100״. כש 4k יכנס הגודל שוב יעלה.
אני רואה עם מקרן ממרחק דומה על מסך של כ 100״. כש 4k יכנס הגודל שוב יעלה.
מעבר למחירים, האם מה שפעם היה לנו טוב לעיניים לא טוב היום? האם מה שפעם היה נחשב לא בריא לעיניים (מסך גדול 55-60) היום טוב?
אני לא מדבר על כסף, פעם כשהיית שואל איזו טלוויזיה לשים בסלון ממוצע היו מדברים איתך על 32-40 אינץ'.
למה פעם מסך 55 אינץ' לא היה בריא לעיניים וגדול מדי? הכל בגלל תכני HD?
אולי הפכנו ל"עיניים גדולות" תרבות השופוני, מה הסטנדרט בארצות מעבר לים?
פעם הייתי שואל פה איזו טלוויזיה לקנות לסלון של 3-4 מטר, היו אומרים לי גג 40 אינץ' היו שולחים לי נוסחאות לחישוב הגודל, איפה אותן נוסחאות לחישוב גודל מסך? השתנו הנוסחאות בגלל הכסף או בגלל ה-HD?
אני לא מדבר על כסף, פעם כשהיית שואל איזו טלוויזיה לשים בסלון ממוצע היו מדברים איתך על 32-40 אינץ'.
פעם הייתי שואל פה איזו טלוויזיה לקנות לסלון של 3-4 מטר, היו אומרים לי גג 40 אינץ' היו שולחים לי נוסחאות לחישוב הגודל, איפה אותן נוסחאות לחישוב גודל מסך? השתנו הנוסחאות בגלל הכסף או בגלל ה-HD?
וואי איזה כיף לך שיש לך 100מקרן אינץ' פששש מרשים בטח חוויה אחרת של צפיהoferlaor כתב:איכות המסכים עלתה והמחירים ירדו. בעבר מסכים גדולים היו או לא איכותיים מספיק או יקרים למרבית האוכלוסיה.
אני רואה עם מקרן ממרחק דומה על מסך של כ 100״. כש 4k יכנס הגודל שוב יעלה....
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
שאלה נכונה סה"כ. לדעתי קודם מישהו מחליט מה הגודל שהוא רוצה שתקנה ואז עושים נוסחה שתתן לך את התוצאה הזאת. כנראה שזה שילוב בין מה שאפשר למכור לך לבין מה שרוצים למכור לך. היום אם יגידו לך שאתה צריך 84" כנראה שתצא מהחנות כשתשמע את המחיר ומצד שני כנראה אם ישכנעו אותך לקנות 50" ולא 42" ירוויחו עליך עוד כמה גרושים. זאת דעתי.
מה כל כך קריטי לך מה היה פעם?? פעם זה פעם והיום זה היום!אלונסו69 כתב:מעבר למחירים, האם מה שפעם היה לנו טוב לעיניים לא טוב היום? האם מה שפעם היה נחשב לא בריא לעיניים (מסך גדול 55-60) היום טוב?
פעם הייתי שואל פה איזו טלוויזיה לקנות לסלון של 3-4 מטר, היו אומרים לי גג 40 אינץ' היו שולחים לי נוסחאות לחישוב הגודל, איפה אותן נוסחאות לחישוב גודל מסך? השתנו הנוסחאות בגלל הכסף או בגלל ה-HD?...
אתה רוצה לחזור לפעם? תקנה לך crt 21 אינץ ותהנה.
אשמח לשמוע אם יש לך תשובה עניינית.gadi75 כתב:מה כל כך קריטי לך מה היה פעם?? פעם זה פעם והיום זה היום!......
אתה רוצה לחזור לפעם? תקנה לך crt 21 אינץ ותהנה....
אם אין לך תשובה עניינית אשמח גם לענות לך אבל בפרטי לתשובות שלך.
- קרוקס44
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
- נתן תודות: 153 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
אלונסו
אני מצטרף לדעת קודמי בעניין העלות
אם אתה מתייחס למשפחה רגילה שגרה בדירה רגילה ומרוויחה משכורת רגילה אז לפני כמה שנים מסך 42 התאים לאפשרות בכספית של רובם ואילו כיום עם ירידת המחירים לאותם אנשים שהזכרתי יש אפשרות לקנות מסך יותר גדול
אני יודע שהתשובה מאד מאד פשטנית אבל אני מקווה שהיא תענה על שאלתך
אני מצטרף לדעת קודמי בעניין העלות
אם אתה מתייחס למשפחה רגילה שגרה בדירה רגילה ומרוויחה משכורת רגילה אז לפני כמה שנים מסך 42 התאים לאפשרות בכספית של רובם ואילו כיום עם ירידת המחירים לאותם אנשים שהזכרתי יש אפשרות לקנות מסך יותר גדול
אני יודע שהתשובה מאד מאד פשטנית אבל אני מקווה שהיא תענה על שאלתך
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
זו תשובה פשוטה יחסית:
איכות השידורים עד לפני מספר שנים לא נתנה לך ערך מוסף עבור מסך שגודלו מעל X אינץ'. עם כניסתה החדה של רזולוציית ה HD וכמו כן גם ה Full HD, על מנת להבחין וליהנות מאיכויות אלו מאותם מרחקי צפייה, מחייבת למעשה מעבר למסך גדול יותר. לדעתי גודל 60 אינץ' כבר תוחם את האיכות המקסימלית של 1080p - זו דעתי. מעבר לזה, כאשר נכנס ה 4K - על מנת להפיק את המיטב יהיה ככל הנראה שינוי נוסף בגדלי המסך.
זה לא אומר כלום עלינו כצרכנים, אם אנחנו רוכשים מתוך הבנה מה אנחנו מקבלים. זה כן אומר הרבה על כאלו שרוכשים מסך מתוך צורך שיהיה מסך גדול בסלון. אז זה כבר הופך לסמל סטאטוס ולעניות דעתי - מיותר לחלוטין.
לי באופן אישי היה צורך במסך שאוכל לראות בו היטב ואיכותי במרחק של שני מטרים. רכשתי 40 אינץ'. היום, עבור התכנים המתנגנים בו, הייתי שמח אם היה ניתן להגדילו ל46 אינץ'. זה נובע משני פרמטרים: מקום למסך עצמו (אין מקום לרוחב מעבר לזה) וכמובן הגורם הנשי בבית. אם המסך החדש לא יביא שינויים מרחיקי לכת, כגון איכויות טובות יותר ממה שיש היום ועוד משהו מעבר לתלת ממד, הוא לא ייכנס ולא יירכש.
לקחתי את זה רחוק, אבל מקווה שירדת לסוף דעתי.
איכות השידורים עד לפני מספר שנים לא נתנה לך ערך מוסף עבור מסך שגודלו מעל X אינץ'. עם כניסתה החדה של רזולוציית ה HD וכמו כן גם ה Full HD, על מנת להבחין וליהנות מאיכויות אלו מאותם מרחקי צפייה, מחייבת למעשה מעבר למסך גדול יותר. לדעתי גודל 60 אינץ' כבר תוחם את האיכות המקסימלית של 1080p - זו דעתי. מעבר לזה, כאשר נכנס ה 4K - על מנת להפיק את המיטב יהיה ככל הנראה שינוי נוסף בגדלי המסך.
זה לא אומר כלום עלינו כצרכנים, אם אנחנו רוכשים מתוך הבנה מה אנחנו מקבלים. זה כן אומר הרבה על כאלו שרוכשים מסך מתוך צורך שיהיה מסך גדול בסלון. אז זה כבר הופך לסמל סטאטוס ולעניות דעתי - מיותר לחלוטין.
לי באופן אישי היה צורך במסך שאוכל לראות בו היטב ואיכותי במרחק של שני מטרים. רכשתי 40 אינץ'. היום, עבור התכנים המתנגנים בו, הייתי שמח אם היה ניתן להגדילו ל46 אינץ'. זה נובע משני פרמטרים: מקום למסך עצמו (אין מקום לרוחב מעבר לזה) וכמובן הגורם הנשי בבית. אם המסך החדש לא יביא שינויים מרחיקי לכת, כגון איכויות טובות יותר ממה שיש היום ועוד משהו מעבר לתלת ממד, הוא לא ייכנס ולא יירכש.
לקחתי את זה רחוק, אבל מקווה שירדת לסוף דעתי.
Vocare Ad Regnum