מה הדרך הפשוטה ביותר להקרין סרטי 3D SBS בטלוויזיה כולל כתוביות?
התחדשתי לאחרונה בטלוויזיית 3D חדשה ואני מחפש את הדרך הטובה ביותר לנגן תכני 3D בפורמט MKV SBS
ניסיתי לחבר דיסק קשיח חיצוני ל USB של הטלוויזיה, אך אין תמיכה בכתוביות בעברית.
האמצעים העומדים לרשותי:
XTREAMER הדור הראשון.
PS3.
ניסיתי לחבר דיסק קשיח חיצוני ל USB של הטלוויזיה, אך אין תמיכה בכתוביות בעברית.
האמצעים העומדים לרשותי:
XTREAMER הדור הראשון.
PS3.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לא צריך לשדרג כלום.
אתה צריך להמיר את קובץ ה-SRT המתאים לצמד קבצי IDX/SUB, שהאקסטרימר תומך בהם.
קרא כאן להסבר איך עושים את זה:
http://www.hometheater.co.il/vt195055
http://www.hometheater.co.il/vt195055
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אני רוצה רק לוודא שהבנתי נכון:pixies כתב:לא צריך לשדרג כלום.
http://www.hometheater.co.il/vt195055...
פשוט להמיר באמצעות 3D SUBTITLER את הכתוביות לפורמט IDX SUB במקום SUP, ולשים באותה תיקייה עם הסרט?
אין שום צורך לארוז מחדש את ה MKV?
עוד שאלה, במידה ואני מנגן דרך האקסטרימר, יש צורך בכבל HDMI מיוחד או ש HDMI רגיל יעבוד עם 3D והסטרימר כמו שצריך?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
הבנת נכון. אין שום התעסקות עם קובץ ה-MKV.
אין צורך בכבל מיוחד או בתמיכה ב-HDMI 1.4. תכני 3D Half SBS הם למעשה קבצי 1080P רגילים.
אין צורך בכבל מיוחד או בתמיכה ב-HDMI 1.4. תכני 3D Half SBS הם למעשה קבצי 1080P רגילים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
הבנתי, תודה רבה.
במידה וארצה להתקדם ולנגן קבצי בלוריי 3D מלאים, באילו אמצעים אצטרך להצטייד?
במידה וארצה להתקדם ולנגן קבצי בלוריי 3D מלאים, באילו אמצעים אצטרך להצטייד?
מה? עכשיו אני מבולבל.jepe כתב:אקסטרימר דור ראשון לא יודע לנגן תלת מימד.
רק הפרודיג'י, למיטב ידיעתי, יכול לנגן תלת מימד....
עד כמה שהבנתי, MKV SBS זה פורמט שכל סטרימר מסוגל לנגן. האם התכוונת שהאקסטרימר דור ראשון לא יודע לנגן תלת מימד בריפ בלוריי מלא?
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
תלת מימד מלא זה כבר עסק מורכב.
לא רק שאתה צריך סטרימר / HTPC מתאים אלא שגם מדובר בתכנים בעייתיים יותר.
מעבר לעובדה שתלת מימד מלא זה 35-45 ג'יגה בייט זה גם פורמט "קשיח". אומנם לא חקרתי את הנושא לעומק אבל אתה לא יכול להוסיף כתוביות כמו לקובץ וידאו רגיל כי אתה בעצם מריץ BD RIP מלא ולא מנגן קובץ וידאו.
ההנהלה עשתה לי בבית בעיות בנושא היעדר הכתוביות ונאלצתי לפתוח את הכיס, להתחיל להיות אזרח שומר חוק ולעשות מנוי לאוזן השלישית. אגב - גם שם כתוביות בעברית זה מצרך נדיר אך קיים.
מעבר לעובדה שתלת מימד מלא זה 35-45 ג'יגה בייט זה גם פורמט "קשיח". אומנם לא חקרתי את הנושא לעומק אבל אתה לא יכול להוסיף כתוביות כמו לקובץ וידאו רגיל כי אתה בעצם מריץ BD RIP מלא ולא מנגן קובץ וידאו.
ההנהלה עשתה לי בבית בעיות בנושא היעדר הכתוביות ונאלצתי לפתוח את הכיס, להתחיל להיות אזרח שומר חוק ולעשות מנוי לאוזן השלישית. אגב - גם שם כתוביות בעברית זה מצרך נדיר אך קיים.
השאלה עד כמה ההבדל משמעותי בין SBS ל BD 3D מלא?Alon_Solo כתב:תלת מימד מלא זה כבר עסק מורכב.
ההנהלה עשתה לי בבית בעיות בנושא היעדר הכתוביות ונאלצתי לפתוח את הכיס, להתחיל להיות אזרח שומר חוק ולעשות מנוי לאוזן השלישית. אגב - גם שם כתוביות בעברית זה מצרך נדיר אך קיים....
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
בלוריי תמיד יראה מעולה.gadi75 כתב:הבדל של שמיים וארץ!!.........
SBS או OU זה תלוי בנגן. אצלי ב HTPC, אמנם לקח לי הרבה זמן למצוא את השילוב האופטימלי אבל בלוריי ו OU נראים מאוד קרוב.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
OU=Over Under. המקבילה של Side by side שעדיף להשתמש בה במסך עם 3D פאסיבי.
במסך פאסיבי, בשימוש ב SBS מתקבלת אפקטיבית חצי רזולוציה. למרות שהמסכים הטובים יודעים לעשות קומפנסציה לא רעה זה לא מגיע לאותה רמה של בלוריי.
לעומת זאת, במסך פאסיבי, הרי בכל מקרה מוקרנים רק חצי מהשורות במסך לכל עין, ואז OU, מבחינת רזולוציה, די זהה למה שמתקבל מבלוריי ולכן האיכות דומה (ותלויה באיכות הקידוד של הסרט ובאיכות הפענוח של הנגן).
במסך פאסיבי, בשימוש ב SBS מתקבלת אפקטיבית חצי רזולוציה. למרות שהמסכים הטובים יודעים לעשות קומפנסציה לא רעה זה לא מגיע לאותה רמה של בלוריי.
לעומת זאת, במסך פאסיבי, הרי בכל מקרה מוקרנים רק חצי מהשורות במסך לכל עין, ואז OU, מבחינת רזולוציה, די זהה למה שמתקבל מבלוריי ולכן האיכות דומה (ותלויה באיכות הקידוד של הסרט ובאיכות הפענוח של הנגן).
מה לגבי התמיכה של פופקורן A300 בתלת מימד? הוא יודע לטפל לבד בכתוביות או שגם כאן צריך להמיר ל SUB\IDX?