תחזוקת מקרן - פתחי אוורור, ניקוי אבק בפילטר וכו'
שלום לחברים בפורום
בשעה טובה הגיעה מארה''ב הנורה המקורית של מקרן מיצובישי hc6000, שנקנה לפני 4 שנים
לאחר שהקודמת די אכזבה עם כ-1400 שעות הפעלה בלבד...
מחירה ב-אי.ביי 138 דולר + 102 ש''ח מע''מ
אני רק שאלה:
לפני החלפת הנורה שנחלשה, האם אני צריך לשאוב אבק ממספר פתחי אוורור שבצד הימני של המקרן ?
(דבר שלא עשיתי מאז ומעולם, גם לא במקרן הקודם)
ובכלל, האם נהוג לשאוב אבק מהחריצים של פתחי האוורור ממש כמו בפילטר כל X שעות ?
עד היום רק שאבתי אבק מספוג הפילטר שבצד השמאלי של המקרן, מדי כ-100 שעות, וזהו.
יש לי אומנם את חוברת ההפעלה, אבל לא מתייחסים לסוגיה ששאלתי, וגם בחיפוש באתר לא מצאתי מידע רב.
מה בדיוק כוללת תחזוקת מקרן קבועה ?
ועוד שאלה קטנה
היות ופתח החלפת הנורה נמצא בצד הימני של המקרן, בין שני פתחי האוורור, אני מניח שאין לי צורך להוריד את המקרן
רק לעלות על סולם ולהחליף...נכון ?
תודה
בשעה טובה הגיעה מארה''ב הנורה המקורית של מקרן מיצובישי hc6000, שנקנה לפני 4 שנים
אני רק שאלה:
לפני החלפת הנורה שנחלשה, האם אני צריך לשאוב אבק ממספר פתחי אוורור שבצד הימני של המקרן ?
יש לי אומנם את חוברת ההפעלה, אבל לא מתייחסים לסוגיה ששאלתי, וגם בחיפוש באתר לא מצאתי מידע רב.
ועוד שאלה קטנה
היות ופתח החלפת הנורה נמצא בצד הימני של המקרן, בין שני פתחי האוורור, אני מניח שאין לי צורך להוריד את המקרן
תודה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
מאחר והפילטר נמצא, בצד שהוא נמצא, פתחי האורור מהצד השני משמשים ,מן הסתם ,ליציאת אויר ולא לכניסתו ולכן אין הכרח לשאוב אותם אבל אילו אני הייתי צריך להחליט היית שואב ,סתם בשביל שגעון הנקיון.מקרנסקי כתב:שלום לחברים בפורום
אני רק שאלה:
ועוד שאלה קטנה
תודה...
תזהר לא ליפול מהסולם כשאתה מטפס
והכי חשוב לנתק המקרן מהחשמל לפני ההחלפה.
בהצלחה
תודה לעונים
הרגע פתחתי את החבילה ובה בית הנורה, ולהפתעתי חשכו עיניי -MADE IN TAIWAN
הרי יכולתי להזמין בחצי מחיר באתר אי.ביי שליחה מהונג קונג, ושילמתי כפול על המקורי כביכול
זה נשלח כאמור מארה''ב, והשאלה הנשאלת - האם גם המקורי (שוב כביכול) מיוצר ב-taiwan ?
האם גם המקוריים הם תוצרת סין קוראה טאיוון וכו' ?
בקיצור - נראה לי שאכלתי אותה
הרגע פתחתי את החבילה ובה בית הנורה, ולהפתעתי חשכו עיניי -MADE IN TAIWAN
הרי יכולתי להזמין בחצי מחיר באתר אי.ביי שליחה מהונג קונג, ושילמתי כפול על המקורי כביכול
זה נשלח כאמור מארה''ב, והשאלה הנשאלת - האם גם המקורי (שוב כביכול) מיוצר ב-taiwan ?
האם גם המקוריים הם תוצרת סין קוראה טאיוון וכו' ?
בקיצור - נראה לי שאכלתי אותה
ride
ברור לי שהכל היום מיוצר בסין וקוראה ודומותיה...כבר ב-1996 שביקרתי בניו-יורק לראשונה החלה הפלישה הסינית במלוא עוצמתה
גם על הנורה עצמה רשום made in taiwan
ורק כשאחליף בערב נראה מה כתוב על הנורה המקורית, מהיכן הגיעה...וכמובן אעדכן.
בקיצור, קצת נרגעתי....ועדיין
ברור לי שהכל היום מיוצר בסין וקוראה ודומותיה...כבר ב-1996 שביקרתי בניו-יורק לראשונה החלה הפלישה הסינית במלוא עוצמתה
גם על הנורה עצמה רשום made in taiwan
ורק כשאחליף בערב נראה מה כתוב על הנורה המקורית, מהיכן הגיעה...וכמובן אעדכן.
בקיצור, קצת נרגעתי....ועדיין
אז אתמול בערב בוצעה ההחלפה. קל ממה שחשבתי.
רק להוציא מס' ברגים סוררים, להשחיל פנימה את הנורה החדשה...ללא צורך אפילו בהורדת המקרן לשולחן.
סולם קטן...והיתר היסטוריה.
בזמנו קראתי על הקלות שבה אפשר להחליף נורה במקרן הספציפי הזה, היות והפתח הוא בצד המקרן.
לבד מהלוגו של חב' מיצובישי שהוקרנה ישר על המסך עם הדלקת המקרן (עם הנורה קודמת)
אז הנורה הנוכחית החדשה מקרינה ללא לוגו התחלתי, במצב LOW עם עוצמת הארה של כ-800 לומינס (בלבד..)התמונה הנצפית על המסך איכותית ומרהיבה...ובמצב STANDART עם 1000 לומינס צנועים זה כבר נראה כמו חלום.
התחלתי לראות סרט במצב צפייה low כדי לא להעמיס יתר על המידה על הנורה החדשה, כדי שתהיה לה התאקלמות
קלה - נחיתה רכה..
ובשורה התחתונה - בנורה שהוחלפה לא הוטבעה זהות המדינה המקורית, להבדיל מהחדשה שנוצרה בטאיוון
אני משער שמדובר אכן בנורה מקורית , כמו ש-ride כתב
הנורה הגיעה כאמור מארה''ב דרך אי.ביי, וגם לפי איכות התמונה הנצפית במסך אני מאמין שמדובר בנורה מקורית
החשש התפוגג...כמו כן איפסתי את הקילומטרז'. מתחיל מאפס.
רק להוציא מס' ברגים סוררים, להשחיל פנימה את הנורה החדשה...ללא צורך אפילו בהורדת המקרן לשולחן.
סולם קטן...והיתר היסטוריה.
בזמנו קראתי על הקלות שבה אפשר להחליף נורה במקרן הספציפי הזה, היות והפתח הוא בצד המקרן.
לבד מהלוגו של חב' מיצובישי שהוקרנה ישר על המסך עם הדלקת המקרן (עם הנורה קודמת)
אז הנורה הנוכחית החדשה מקרינה ללא לוגו התחלתי, במצב LOW עם עוצמת הארה של כ-800 לומינס (בלבד..)התמונה הנצפית על המסך איכותית ומרהיבה...ובמצב STANDART עם 1000 לומינס צנועים זה כבר נראה כמו חלום.
התחלתי לראות סרט במצב צפייה low כדי לא להעמיס יתר על המידה על הנורה החדשה, כדי שתהיה לה התאקלמות
קלה - נחיתה רכה..
ובשורה התחתונה - בנורה שהוחלפה לא הוטבעה זהות המדינה המקורית, להבדיל מהחדשה שנוצרה בטאיוון
אני משער שמדובר אכן בנורה מקורית , כמו ש-ride כתב
הנורה הגיעה כאמור מארה''ב דרך אי.ביי, וגם לפי איכות התמונה הנצפית במסך אני מאמין שמדובר בנורה מקורית
החשש התפוגג...כמו כן איפסתי את הקילומטרז'. מתחיל מאפס.