טיפול בבעיות קליטה בעידן פלוס

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
MatanG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

נפטרנו מ-Yes סוף סוף - עכשיו צריך לטפל בבעיות הקליטה של עידן פלוס.
נכון להיום אני לא מצליח לקלוט בכלל את השידורים ונראה לי שהפתרון היחידי שיאפשר לי להינות כמו שצריך מקליטת השידורים הוא התקנה של אנטנה חיצונית על גג הבניין (אני גר במרכז תל אביב בקומת קרקע - לא הצלחתי אף פעם לקלוט משהו - אפילו לא קרוב).

אני מתכנן בעוד כשבועיים לפנות זמן לפרוייקט הזה אבל הייתי שמח לכמה טיפים שיעזרו לי להיערך לפרוייקט הזה (מהסוף להתחלה)

1. אנטנה - איזו אנטנה מומלצת? יש חנות מומלצת לקנות דרכה אנטנה כזאת? (קישורים ל-ebay/aliexpress/dx יתקבלו בברכה גם בברכה).

2. איזה כבלים דרושים לי כדי להתחבר מקצה אחד לקצה שני?
לא ממש ברור לי איזה כבלים אני צריך בשביל לעשות את הדרך מהאנטנה ועד לדונגל USB שמשתמש אצלי בתור הממיר.
אני מאמין שאצטרך כבל אנטנה בין האנטנה לבין הדונגל - אבל מה אני צריך כדי לחבר את הכבל אנטנה לאנטנה ומהצד השני את הדונגל לכבל אנטנה?

אשמח לכל סיוע והכוונה,
תודה רבה
מתן

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #2 

לא נראה לי שכדאי לך להרחיק עד איביי ואלי בשביל אנטנה, יש מספיק חנויות בארץ.
יכול גם להיות שחיבור האנטנה על מעקה של מרפסת או אדן החלון יספיק. מנסיון שלי הקליטה מחוץ לקירות של הדירה טובה משמעותית מהקליטה בתוך הדירה עצמה.

אנטנת יאגי חיצונית ל UHF מגיעה היום עם חיבור F (תבריג כזה כמו שיש בשקעים של הוט/יס) ובדונגל למחשב יש בדרך כלל חיבור IEC אז אתה צריך כבל אנטנה (RG6 למשל) שבצד אחד שלו קונקטור F TYPE ובצד שני IEC.

אנטנות יאגי חיצוניות יש בכל מיני חנויות (גם באינטרנט להזמנה און ליין) והם בדרך כלל גם מחזיקים את הכבל והקונקטורים המתאימים ואולי אפילו יסכימו להכין לך את הכבל לפני המשלוח אליך, רק תגיד להם מה האורך שאתה צריך.

בהצלחה.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #3 

MatanG כתב:נפטרנו מ-Yes סוף סוף - עכשיו צריך לטפל בבעיות הקליטה של עידן פלוס.
נכון להיום אני לא מצליח לקלוט בכלל את השידורים ונראה לי שהפתרון היחידי שיאפשר לי להינות כמו שצריך מקליטת השידורים הוא התקנה של אנטנה חיצונית על גג הבניין (אני גר במרכז תל אביב בקומת קרקע - לא הצלחתי אף פעם לקלוט משהו - אפילו לא קרוב).

אני מתכנן בעוד כשבועיים לפנות זמן לפרוייקט הזה אבל הייתי שמח לכמה טיפים שיעזרו לי להיערך לפרוייקט הזה (מהסוף להתחלה)

1. אנטנה - איזו אנטנה מומלצת? יש חנות מומלצת לקנות דרכה אנטנה כזאת? (קישורים ל-ebay/aliexpress/dx יתקבלו בברכה גם בברכה).

לא ממש ברור לי איזה כבלים אני צריך בשביל לעשות את הדרך מהאנטנה ועד לדונגל USB שמשתמש אצלי בתור הממיר.
אני מאמין שאצטרך כבל אנטנה בין האנטנה לבין הדונגל - אבל מה אני צריך כדי לחבר את הכבל אנטנה לאנטנה ומהצד השני את הדונגל לכבל אנטנה?

אשמח לכל סיוע והכוונה,
תודה רבה
מתן
...
שלום,
אנטנת יאגי חיצונית שעולה 60 ש"ח באלנבי (ליד גרוזנברג) או בחנויות דומות (למשל אלקטרופוטו בחולון) תפתור לך את הבעיה ב 95%. במקרה שלי זה עזר ל 2 ממירים במקומות שונים בדירה.
חשוב לקנות כבל של 3 מטר ולא 1.5 מטר בשביל הנוחיות אם כי יש לקנות מאריכים.
האנטנות האלו יכולות לשמש גם חיצוניות באופן מאולתר אם יש גישה נוחה לחלון קרוב. החומרים די עמידים למזג אויר: פלסטיק ואלומיניום ו 60 ש"ח.
MatanG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תודה על התשובות

שליחה #4 

תודה רבה לשניכם על התשובות

אני רואה שיש לא מעט סוגים של אנטנות - יש לכם המלצה על סוג מסוים של אנטנה?
איזה אנטנה תהיה מספיק אפקטיבית? על איזה נתונים חשוב להסתכל? מספר האלמנטים? עוצמת ה-dB?

שוב תודה

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

עדיף יאגי פסיבית. לא ניתן לדעת בניחוש כמה DB אתה צריך בשביל לקלוט.. תשקיע את המקסימום שהתקציב שלך מאפשר ותקווה לטוב.

MatanG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

אין ממש מגבלת תקציב אז אני אלך על משהו איכותי שיעבוד על בטוח (בתקווה שהשכנים לא יחשבו שנפתח להם תא טרור מתחת לאף :D )

תודה רבה על העזרה!

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אני בטוח שגם שכנים לא חכמים מאד יצליחו לזהות אנטנת טלויזיה 8)

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1916
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #8 

ממליץ על יאגי של יונדאי. קניתי ב KSP ב 65 שח.
האנטנה נמצאת בתוך הבית כ 3 מטר מהחלון והקליטה טובה. היא מגיעה עם כבל 3 מטר.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

dmitrys כתב:ממליץ על יאגי של יונדאי. קניתי ב KSP ב 65 שח.
האנטנה נמצאת בתוך הבית כ 3 מטר מהחלון והקליטה טובה. היא מגיעה עם כבל 3 מטר.
...
מה שעובד אצלך לא בהכרח יעבוד אצלו.. במיוחד לא בקומה נמוכה בעיר צפופה.
זה עניין של ניסוי וטעיה.
כבר עדיף לשים 100-120 שקל על אנטנת YAGI טובה שמיועדת לשימוש מחוץ לבית ולחסוך כאבי ראש של משחקי יש קליטה-אין קליטה.

MatanG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

אני אחזור לעדכן - בינתיים מסתבר שזו לא משימה פשוטה למצוא אנטנה כזאת אפילו בעיר כמו תל אביב :(
הייתי כבר בכמה חנויות ומוזר שאפילו בגוגל אני מתקשה למצוא חנויות שמוכרות פה אנטנות מהסוג הרציני יותר.

nati777
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #11 

גש לטלראן בחולון.

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #12 

MatanG כתב:אני אחזור לעדכן - בינתיים מסתבר שזו לא משימה פשוטה למצוא אנטנה כזאת אפילו בעיר כמו תל אביב :(
הייתי כבר בכמה חנויות ומוזר שאפילו בגוגל אני מתקשה למצוא חנויות שמוכרות פה אנטנות מהסוג הרציני יותר.
...
גש לשכונת התקווה, אתה עובר את התחנת רכבת ההגנה, ממשיך על הגשר עובר אותו לכיוון שכונת התקווה אמורות להיות 2 חנויות זו לצד זו, שעוסקות בלווין ושם גם מוכרים אנטנות וממירים לdvb-t.
אמור להיות להם אנטנות רציניות.

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #13 

יש גם את ״אנטנות רצון״ בצד השני. לכיוון תחנה מרכזית החדשה.

MatanG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

אני חייב לציין שעברתי באיזה 5 חנויות שונות בתל אביב (חתיכת טיול) שהתקשרתי אליהם ואמרו לי שיש להם אנטנה חיצונית.
בפועל כשהגעתי הם כולם הוציאו לי אנטנה פנימית (המכוערת והגדולה בצורת האות ר). באנטנות ישראל (אני חושב שזה היה השם של החנות) הוא הציע לי אנטנה חיצונית home made שלא ידעתי מה טיבה והעדפתי לא להשקיע 120 שח באנטנה שאין לי שום מושג איך היא עובדת.

האמת שאני ממש מופתע מהקושי שבמציאת אנטנה חיצונית נורמאלית - נראה לי שהפתרון הכי הגיוני כרגע זה להזמין מאיביי או משהו (למרות שיש גם את טל-חץ ששולחים בארץ ויש להם מבחר דיי מכובד של אנטנות אבל אם כבר משלוח אז אולי עדיף במחיר יותר אטרקטיבי מחו"ל).

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #15 

בטל-חץ יש לך 3-4 אנטנות חיצוניות במחיר של 90-150 וכולם טובות .
הבעיה עם האנטנות הפנימיות היא בעצם בפריסה הגרועה של המגברים
ולא באנטנות. זאת הסיבה שחלק קולטים עם אנטנה פנימית פשוטה ואחרים
מתקשים לקלוט גם עם אנטנה חיצונית . הדבר הנכון והטוב ביותר זה אנטנה
חיצונית על הגג. [כמובן אם זה אפשרי] לא חושב שכדי ונחוץ להזמין אנטנה
דרך איביי.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אם כבר הרחקת עד דרום ת"א, אתה יכול להמשיך עוד קצת לבת ים, לחנות סטוקסנטר. יש להם אנטנה שעושה את העבודה.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #17 

MatanG כתב:נפטרנו מ-Yes סוף סוף - עכשיו צריך לטפל בבעיות הקליטה של עידן פלוס.

אשמח לכל סיוע והכוונה,
תודה רבה
מתן
...
אם היה לך יס, אתה פשוט מחבר לשקע ממיר לוויני דיגיטלי. עלות 200 שקל.

אין את ערוץ הכנסת אבל 100 אחוז קליטה. בהצלחה.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

כבר היה על זה דיון ארוך ולמעשה אסור להשתמש באנטנה של יס למטרות אחרות, במיוחד אם אתה בבניין משותף ועלול להפריע לשכנים.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #19 

asaf23 כתב:
...
...
אם היה לך יס, אתה פשוט מחבר לשקע ממיר לוויני דיגיטלי. עלות 200 שקל.

אין את ערוץ הכנסת אבל 100 אחוז קליטה. בהצלחה.
...
אין גם את ערוץ 23 שמשמש תחליף (ראוי מאוד בעיניי) לערוץ הילדים.
כמו כן, רוב הסיכויים שבעתיד יפסיקו לשדר את ערוצים 1,2 ו 10 ב FTA.
MatanG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

mbd - ברור שהבעיה היא לא באנטנה אלא במשדרים של הרשות השניה.

כנראה שאזמין מטל חץ.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”